Aktív témák
-
sh4d0w
félisten
Szívesen segítek, ha tudok. Service Packekből W2K-hoz a 2-est ajánlom, egyrészt mert az SP3 nagyon gyenge lett, másrészt annak nagyon is elfogadhatatlan a licencszerződése. Ha mindenáron hálózatban akarsz lenni, pl. Internet, akkor SP2 fel, IE biztonsági javítások fel, friss adatbázisú víruskergető, tűzfal és csak ezután használd a Hálón rendszeresen.
-
törölt tag
Azért 2 sec., mert tudod, 2-re állítottuk. A KB ugyan azt írta, hogy nyugodtan le lehet venni 0-ra, és akkor pikkpakk sebességű lesz a kijelentkezés, de nem mertem azt ajánlani neked, mert én ezt még nem próbáltam, és nem akartam hogy baj legyen. Szóval ha vállakozó szellemű vagy, nyugodtan vedd le azt az értéket 0-ra :) Örülök neki, hogy sikerült, de igazán nem az én érdemem :) M$ KB :)
-
sh4d0w
félisten
Szvsz ha teheted - és mivel nem vagy hálózatban - szedd le az SP3-at, felesleges. Kollégám is panaszkodott az XP SP1-re és nagyjából hasonló dolgok vannak a két csomagban.
tsibe:
A profile újragenerálása valszeg megoldja a problémát. Nálunk is soxor előfordul ez munka közben. Profile újragenerálásakor már csak arra kell vigyázni, hogy a saját könyvtárak ne legyenek titkosítva, mert azt a titkosítást a W2K és a WXP is egy SID kulccsal végzi, ami a felhasználó SID-jéből van eredeztetve. Ha törlöd a felhasználót és ugyanolyan néven hozol létre egy másikat, attól az még nem ua. a felhasználó lesz => más SID => a titkosított adatok nem lesznek hozzáférhetőek senki számára, még a rendszergazdának sem. -
törölt tag
Segítek én kérem, segítek :) Csak picit még kalandoztam erre-arra, hátha van más megoldás is. De sajnos csak ez maradt, amiről most mesélni fogok neked. (Köszi a pontos info-t az eseménynaplóból :) ) Remélem, ez most segíteni fog a problémádat megoldani, mert ha nem, és pesti vagy, lehet meglátogatlak és generálunk neked új profilt :) No, fordítsuk komolyra a szót.
Start futtatás
Ide írd be:
mmc
enter
(Azért írom ilyen szétdaraboltan, hogy érthető legyen, hogy mit, hol, merre, meddig... tudod...)
Fájl menü, és itt válaszd a Beépülő modul hozzáadása/eltávolítása-t. Feljön egy kis ablakocska, aminek az alján kattints a Hozzáadás gombra. H ajól számolom, felülről az 5. lesz az, amit ki kell választani, a neve pedig az, hogy Csoportházirend. Kattints rá, és Hozzáadás gomb. Feljön egy varázsló, itt csak nyomj neki egy Befejezés gombot. Láthatod, hogy az előző kis ablakba bekerült a csoportházirend, és mivel a listából mást nem akarunk hozzáadni, ezért azt a Bezárás gombbal szépen eltüntetjük. A kis abalkból pedig kilépünk az OK gombbal. Ezután nyisd ki teljes méretűre a Kezelőpultgyökér nevű ablakot, hogy mindent jól láss. Nos, elmondom pontosan hová kell menned. Bontsd ki (katt az előtte lévő kis + jelre) a következőket: Házirend: Helyi számítógép, Számítógép konfigurációja, Felügyeleti sablonok, Rendszer, majd kattints a Bejelentkezés-re. A jobb ablakban kell egy olyat találnod, aminek az a neve, hogy: A felhasználói profil kitöltéséhez és frissítéséhez történt újrapróbálkozások maximális száma. El kell hogy mondjam neked, hogy ez Windows2000 alatt elvileg itt van, és én most XP-t nézek, és itt nem a Bejelentkezés-ben, hanem a Felhasználói profilok-ban van. Szóval ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy ha a Bejelentkezés-nél nem találod, ne ijedj meg, nézz szét a rendszer alkönyvtáraiban is, mert valahol meg kell lennie. Ha megvan, akkor ugye a jobb ablakban kell lennie. Kattints rá duplán, és az meg fog nyílni neked. A kis ablak Beállítás fülénél vagyunk. Kattints arra, hogy Engedélyezve, ezáltal az Újrapróbálkozások maximális száma utáni mező aktívvá válik. Alapból 60-on áll. Ezt szépen vedd le mondjuk 2-re. Utána nyomd meg az OK gombot. Visszakerülsz a Konzol1-be, ahonnét a Fájl menü Kilépéssel tudsz kilépni. Amikor pedig megkérdezi, hogy mented-e a konzol beállításait (itt tulajdonképpen azt kérdezi, hogy amit hozzáadtál Csoportházirendet, az legközelebb ha megnyitod az mmc-t, akkor megjelenjen-e neked, tehát ne kelljen újra hozzáadnod azt... de ez nem érdekes, mert bármikor hozzá tudod adni, ez csak a kényelmesebb emberkék kedvéért van kitalálva.) Szóval mondd neki azt, hogy nem akarod menteni a konzol beállításait. És ezzel az mmc be is záródott. Indíts újra.
Remélem, érthető volt, azt pedig még jobban remélem, hogy ez meg fogja oldani a problémádat :) Ha nem oldaná meg mégsem, ne legyél mérges, inkább szóljál, és mondom, szívesen megnézem azt a masinát :)
Az alaplapi hálókártyát pedig, ha tényleg nem használod, tiltsad le az Eszközkezelőből. Ne zavargásszon az ott. -
-
törölt tag
Valószínűleg akkor megsérült a profilod. Szerintem ha újra létrehoznád, rendbejönne.
Az eseménynaplót a Shadow által említett helyen valószínűleg azért nem találod, mert nincsenek megjelenítve az Adminisztratív eszközök. Sebaj, az asztalon ha a sajátgépre a jobb gombbal kattintasz, ott válaszd azt, hogy Kezelés, és a Rendszereszközök között megtalálod a Shadow által is említett eseménynaplókat. Valami piros X (hiba), vagy sárga felkiáltójel (figyelmeztetés) típusú bejegyzéseket keressél. Dupla kattintással tudod őket megnyitni, és ami azokban található leírva, az a lényeg. Nézd meg, de szerintem az alkalmazás naplóban kell lennie valaminek, ha egyáltalán találsz valami figyelemre méltó dolgot. A te felhasználói nevednek rendszergazdai jogai vannak a gépen? Vagy csak sima felhasználóként hoztad létre magad? Egyáltalán te hoztad létre magad? Már úgy értem, hogy ha esetleg újra kéne generálni a profilodat... bár az nem jó, mert mi van ha a levelezést nem tudod egyedül beállítani... hmmm... Shadow, te mit gondolsz? Szerinted nem lehet, hogy segítene a dolgon egy tök új profil? -
sh4d0w
félisten
A roaming profile lehetővé teszi, hogy egy tartományban bármelyik gép elé ülsz is le, mindig a saját desktopodat kapjad - jelen esetben ez nem áll fenn, mivel nem vagy hálózaton. Az eseménynaplót a Start - Programs - Administrative Tools - Event Viewer útvonalon találod. Itt 3féle napló van: Application, System és Security. Nézz bele mindegyikbe, hátha megtalálod a hiba forrását.
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nintendo Wii U
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netfone
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Micro Four Thirds
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest