- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Aktív témák
-
-
törölt tag
Szia colt :)
A gép egyszerűen csak újraindul, vagy kikapcsol, de aztán újraindul? Ha az utóbbi a helyzet, akkor erre vess egy pillantást légy szíves:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=7852#msg6[/L]
Egyébként pedig ide:
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6053#msg3[/L]
Ha továbbra sem megy rendesen a leállítás, akkor légyszi írd le, hogy pontosan mit csinálsz, és a gép meg erre mit reagál :) -
colt1
tag
Na, újra itt. Szóval van egy kis problémám az ACPI-val. Mikor win2k alól szeretném kikapcsolni a gépemet, az egyszerűen csak újraindul. Nincs valmi megoldás erre. Remélem, majd errefelé repül egy tsibe...
-
sh4d0w
félisten
Szívesen segítek, ha tudok. Service Packekből W2K-hoz a 2-est ajánlom, egyrészt mert az SP3 nagyon gyenge lett, másrészt annak nagyon is elfogadhatatlan a licencszerződése. Ha mindenáron hálózatban akarsz lenni, pl. Internet, akkor SP2 fel, IE biztonsági javítások fel, friss adatbázisú víruskergető, tűzfal és csak ezután használd a Hálón rendszeresen.
-
törölt tag
Azért 2 sec., mert tudod, 2-re állítottuk. A KB ugyan azt írta, hogy nyugodtan le lehet venni 0-ra, és akkor pikkpakk sebességű lesz a kijelentkezés, de nem mertem azt ajánlani neked, mert én ezt még nem próbáltam, és nem akartam hogy baj legyen. Szóval ha vállakozó szellemű vagy, nyugodtan vedd le azt az értéket 0-ra :) Örülök neki, hogy sikerült, de igazán nem az én érdemem :) M$ KB :)
-
törölt tag
Meg is van a SP3 uninstall
[L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=6775#msg12[/L]
Azon tűnődöm, ha lefuttatsz egy repair-t amúgy is, akkor lehet hogy ez a Nero-s gondodat is megoldja, és nem kell az egészet újrarakni. Bár ha engem kérdezel, hogy mit tennék, én gyalulnám szépen lefelé a 2k-t, és újratelepíteném :D -
colt1
tag
:)) Most veszem eszre, hogy nem is nekem mondtad :))
-
colt1
tag
Ya, igazan udvariatlan vagyok: koszonom szepen. Majd folrakom a SP2-t, csak a PCWORLD mellekleteiben ez volt legfelul :)
-
colt1
tag
bocs lengyel
-
colt1
tag
Most eppen nem tudom megnezni, de ugy emlekszem, hogy a nyelvek kozott ott volt Romania, meg lenygyel csak a magyar nem.
-
törölt tag
Szia!
Az első problémádra. Magyar nyelv azért nincs a listában, mert a Start Settings Control Panel Regional Options -ban a Language settings for the systemnél a Central Europe nincs bepipálva. Ha be van pipálva, akkor állítsd be, hogy az legyen a default (ezt különben az Outlook szereti a MAPI-jaihoz...). A probléma csak ott lehet, hogy nekem egy már működő Win2k-nál ilyenkor kérte a Windows 2000 Server (!!!) CD-t... amit kicsit furcsállok. Próbáld meg, mennie kell Server CD nélkül is a Central Europe nyelvek hozzáadásának. Ezután indíts újra, és kiválaszthatod már utána a magyar billentyűzetkiosztást. Ilyenkor ám, ha magyar billentyűzetet szeretnél használni, nem árt, ha a Regional Options-ban Your locale-t is Hungarian-re állítod.
SP3 uninstall + Más2: Mindjárt utánanézek. -
colt1
tag
Sziasztok!
Nem akartam uj topicot nyitni, ezert gondoltam ide irom kinjaimat.
Tehat a problemam a kovetkezo: angol nyelvu win2k prof. van fent, es nem ismeri a magyar kodlapot (nem lehet beallitani, nincs a listaban - meg a 852-es file sincs telepitve a system32 mappaba). Szoval gondoltam 1-et es kimasoltam a winme systemjebol a cp_852.nls objektumot (el akartam kerulni a szoismetlest :) ) es beraktam a tobbi kozze (atneveztem c_852.nls-re). Ezutan megnyitottam a registryt es ahol fel voltak sorolva a kodlapok szamok szerint beirkaltam a 852 karakterlancokhoz a file nevet (a tobbi is igy volt megoldva), az alapertelmezettet pedig 437-rol 852-re allitottam. Termeszetesen ezt mind Adminkent vegeztem el. Ezutan restart... Miutan belepek az asztalon levo parancsikonoknak nincs ikonja (csak az alapertelmezett) es a nevuk helyen negyzetek talahatok (termeszetesen elinditani nem lehet oket). Ha meg rakattannek a start-ra, lónem jon le a menu. Fogtam tehat ctrl+r es regedit. Visszaallitottam 437-re az alapertelmezettet. Elfelejtettem mondani, hogy a billentyuzet beallitasainal sem jelenik meg a madzsarszka. Keresgeltem a neten is, de a letoltoszerveren (microsoft) nem talaltam kodlapokat (lehet hogy en vagyok a bena).
Mas1: Felraktam az SP3-at, direkte kertem a backupot, de valahogy nem akarja leszedni (access denied #05 a hibauzenet azt hiszem). A megjeleno programok listajan ott van az Office2000HU, utana mondom a Yest, es jon az uzenet. Lehet hogy le kene szedni.
Mas2: Ha a winnt mappahoz megtagadom a hozzaferest a users csoportnak, akkor Adminkent miert nem tudom megnyitni es olvasni, holott az Administrator nem tagja a users csoportnak??? (szinten SP3)
Segitsegeteket elore is koszi. -
sh4d0w
félisten
Szvsz ha teheted - és mivel nem vagy hálózatban - szedd le az SP3-at, felesleges. Kollégám is panaszkodott az XP SP1-re és nagyjából hasonló dolgok vannak a két csomagban.
tsibe:
A profile újragenerálása valszeg megoldja a problémát. Nálunk is soxor előfordul ez munka közben. Profile újragenerálásakor már csak arra kell vigyázni, hogy a saját könyvtárak ne legyenek titkosítva, mert azt a titkosítást a W2K és a WXP is egy SID kulccsal végzi, ami a felhasználó SID-jéből van eredeztetve. Ha törlöd a felhasználót és ugyanolyan néven hozol létre egy másikat, attól az még nem ua. a felhasználó lesz => más SID => a titkosított adatok nem lesznek hozzáférhetőek senki számára, még a rendszergazdának sem. -
törölt tag
Segítek én kérem, segítek :) Csak picit még kalandoztam erre-arra, hátha van más megoldás is. De sajnos csak ez maradt, amiről most mesélni fogok neked. (Köszi a pontos info-t az eseménynaplóból :) ) Remélem, ez most segíteni fog a problémádat megoldani, mert ha nem, és pesti vagy, lehet meglátogatlak és generálunk neked új profilt :) No, fordítsuk komolyra a szót.
Start futtatás
Ide írd be:
mmc
enter
(Azért írom ilyen szétdaraboltan, hogy érthető legyen, hogy mit, hol, merre, meddig... tudod...)
Fájl menü, és itt válaszd a Beépülő modul hozzáadása/eltávolítása-t. Feljön egy kis ablakocska, aminek az alján kattints a Hozzáadás gombra. H ajól számolom, felülről az 5. lesz az, amit ki kell választani, a neve pedig az, hogy Csoportházirend. Kattints rá, és Hozzáadás gomb. Feljön egy varázsló, itt csak nyomj neki egy Befejezés gombot. Láthatod, hogy az előző kis ablakba bekerült a csoportházirend, és mivel a listából mást nem akarunk hozzáadni, ezért azt a Bezárás gombbal szépen eltüntetjük. A kis abalkból pedig kilépünk az OK gombbal. Ezután nyisd ki teljes méretűre a Kezelőpultgyökér nevű ablakot, hogy mindent jól láss. Nos, elmondom pontosan hová kell menned. Bontsd ki (katt az előtte lévő kis + jelre) a következőket: Házirend: Helyi számítógép, Számítógép konfigurációja, Felügyeleti sablonok, Rendszer, majd kattints a Bejelentkezés-re. A jobb ablakban kell egy olyat találnod, aminek az a neve, hogy: A felhasználói profil kitöltéséhez és frissítéséhez történt újrapróbálkozások maximális száma. El kell hogy mondjam neked, hogy ez Windows2000 alatt elvileg itt van, és én most XP-t nézek, és itt nem a Bejelentkezés-ben, hanem a Felhasználói profilok-ban van. Szóval ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy ha a Bejelentkezés-nél nem találod, ne ijedj meg, nézz szét a rendszer alkönyvtáraiban is, mert valahol meg kell lennie. Ha megvan, akkor ugye a jobb ablakban kell lennie. Kattints rá duplán, és az meg fog nyílni neked. A kis ablak Beállítás fülénél vagyunk. Kattints arra, hogy Engedélyezve, ezáltal az Újrapróbálkozások maximális száma utáni mező aktívvá válik. Alapból 60-on áll. Ezt szépen vedd le mondjuk 2-re. Utána nyomd meg az OK gombot. Visszakerülsz a Konzol1-be, ahonnét a Fájl menü Kilépéssel tudsz kilépni. Amikor pedig megkérdezi, hogy mented-e a konzol beállításait (itt tulajdonképpen azt kérdezi, hogy amit hozzáadtál Csoportházirendet, az legközelebb ha megnyitod az mmc-t, akkor megjelenjen-e neked, tehát ne kelljen újra hozzáadnod azt... de ez nem érdekes, mert bármikor hozzá tudod adni, ez csak a kényelmesebb emberkék kedvéért van kitalálva.) Szóval mondd neki azt, hogy nem akarod menteni a konzol beállításait. És ezzel az mmc be is záródott. Indíts újra.
Remélem, érthető volt, azt pedig még jobban remélem, hogy ez meg fogja oldani a problémádat :) Ha nem oldaná meg mégsem, ne legyél mérges, inkább szóljál, és mondom, szívesen megnézem azt a masinát :)
Az alaplapi hálókártyát pedig, ha tényleg nem használod, tiltsad le az Eszközkezelőből. Ne zavargásszon az ott. -
zizuka
csendes tag
A hiba az eseménynaplóban pontosabban ez:
''Esemény típusa: Hiba
Esemény forrása: Userenv
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 1000
Dátum: 2002. 12. 29.
Idő: 18:34:54
Felhasználó: NT AUTHORITYSYSTEM
Számítógép: ZIZU-PC
Leírás:
A Windows nem tudja eltávolítani a rendszerleíró fájlt a memóriából. Ha központi profilt használ, akkor a beállítások nem replikálódnak. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával.
Részletek: A hozzáférés megtagadva. . Build: ((2195)). ''
Segíts Tsibém, Te vagy az utolsó reményem...:) -
-
törölt tag
válasz
#34929152 #26 üzenetére
Na, itt is van.
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;en-us;269858&
Hányas Service Pack van a Windows-odon? (Sajátgép jobb gomb tulajdonságok Rendszer: Windows 2000 Professional Service Pack ????)
Ha SP2-d van, szóljál, mert találtam még valamit, ami megoldás lehet, de az cifra lesz. -
zizuka
csendes tag
válasz
#34929152 #23 üzenetére
A renszerezközök alatt van 1 ilyen: ''A számítógép automatikusan konfigurálta a(z) 0090D0472181 hálózati című hálózati kártya IP-címét. A használt IP-cím: 169.254.74.95. '' sárga felkiáltójellel. Van az alaplapon 1 integrált LAN, aminek a drivere nincs fenn. Ez lehet baj?
A másik: Alkalmazások között piros felkiáltójellel ez: ''A Windows nem tudja eltávolítani a rendszerleíró fájlt a memóriából. Ha központi profilt használ, akkor a beállítások nem replikálódnak. Lépjen kapcsolatba a rendszergazdával.
Részletek: A hozzáférés megtagadva. . Build: ((2195)). ''
Ezen segítene ha renszergazdai jogokat adnék magamnak?
A usert én hoztam létre. Ez 1 otthoni gép, nem hasznélja más.
Kösz a segítséget előre is. -
törölt tag
Valószínűleg akkor megsérült a profilod. Szerintem ha újra létrehoznád, rendbejönne.
Az eseménynaplót a Shadow által említett helyen valószínűleg azért nem találod, mert nincsenek megjelenítve az Adminisztratív eszközök. Sebaj, az asztalon ha a sajátgépre a jobb gombbal kattintasz, ott válaszd azt, hogy Kezelés, és a Rendszereszközök között megtalálod a Shadow által is említett eseménynaplókat. Valami piros X (hiba), vagy sárga felkiáltójel (figyelmeztetés) típusú bejegyzéseket keressél. Dupla kattintással tudod őket megnyitni, és ami azokban található leírva, az a lényeg. Nézd meg, de szerintem az alkalmazás naplóban kell lennie valaminek, ha egyáltalán találsz valami figyelemre méltó dolgot. A te felhasználói nevednek rendszergazdai jogai vannak a gépen? Vagy csak sima felhasználóként hoztad létre magad? Egyáltalán te hoztad létre magad? Már úgy értem, hogy ha esetleg újra kéne generálni a profilodat... bár az nem jó, mert mi van ha a levelezést nem tudod egyedül beállítani... hmmm... Shadow, te mit gondolsz? Szerinted nem lehet, hogy segítene a dolgon egy tök új profil? -
aspi
csendes tag
Hali mindenkinek!
A probléma xp vs sb live pattog a hang néha(mintha lassú lenne a proci) és a cd grabbelésnél azt írja 99% után hogy aspi hiba kód:4. plz help :O
THX
Mi -
sh4d0w
félisten
A roaming profile lehetővé teszi, hogy egy tartományban bármelyik gép elé ülsz is le, mindig a saját desktopodat kapjad - jelen esetben ez nem áll fenn, mivel nem vagy hálózaton. Az eseménynaplót a Start - Programs - Administrative Tools - Event Viewer útvonalon találod. Itt 3féle napló van: Application, System és Security. Nézz bele mindegyikbe, hátha megtalálod a hiba forrását.
-
zizuka
csendes tag
Lécci, lécci, lécci...
-
zizuka
csendes tag
Eddig 1 C800-as gépem volt, most C1700, és a régin gyorsabban ment a dolog.
Ezek az MMTray bigyók a feladatkezelőben, az alkalmazások között vannak. Úgy emlékszem itt nincs semmi, ha nem indítok vmit. Ezek az indítópultban sincsenek, bár attól még elindulhatnak win induláskor... -
zizuka
csendes tag
Hali!
Segítsetek. W2k bazi lassan áll le, 1 percig nézhetem a beállítások mentése ablakot. Más gépeken is használok/tam 2k-t, sose tapasztaltam még ilyet.
Nem tudom, hogy összefügg-e. A feladatkezelő szerint folyamatosan fut 1 MMTray, 1 MMTray2k és 1 MMTrayLSI nevű valami. Mi a fenék ezek?
Köszi. -
The_Tom
senior tag
válasz
peace&love #8 üzenetére
Kösz.
Üdv. -
peace&love
aktív tag
Csoportházirend – áttekintés:
''A csoportházirend-beállítások a felhasználó munkakörnyezetének olyan összetevőit határozzák meg, amelyeket a rendszergazdának kell kezelnie; például a felhasználók számára elérhető programokat, a felhasználó asztalán megjelenő programokat és a Start menü elemeit. A felhasználók egy meghatározott csoportja számára a Csoportházirend beépülő modul segítségével hozhat létre egy adott asztali konfigurációt. Az Ön által meghatározott csoportházirend-beállításokat egy csoportházirend-objektum tartalmazza, amely viszont kiválasztott Active Directory objektumokhoz – helyekhez, tartományokhoz vagy szervezeti egységekhez van társítva.''
''A csoportházirendek nemcsak a felhasználókra és az ügyfélszámítógépekre érvényesek, hanem a tagkiszolgálókra, tartományvezérlőkre és a felügyelet hatókörébe tartozó bármely más Windows 2000 számítógépre is. Alapértelmezés szerint a tartományra (vagyis közvetlenül az Active Directory - felhasználók és számítógépek beépülő modul gyökere fölötti szintre) alkalmazott csoportházirend a tartomány összes számítógépére és felhasználójára érvényes. Az Active Directory - felhasználók és számítógépek beépülő modulja tartalmaz beépítve tartalmaz egy Tartományvezérlők nevű szervezeti egységet. Ha a tartományvezérlői fiókokat abban tárolja, az Alapértelmezett tartományvezérlői házirend csoportházirend-objektum segítségével a többi számítógéptől külön kezelheti a tartományvezérlőket.''
''A csoportházirend a felhasználókat érintő Felhasználó konfigurációja beállításokat és a számítógépeket érintő Számítógép konfigurációja beállításokat tartalmazza. További tájékoztatás a Felhasználó konfigurációja és a Számítógép konfigurációja című részben található.''
EZEK VANNAK ÍRVA AZ XP PROFESSIONALBEN A HELPBE. HA ÉRDEKEL, UGYAN AZ MINT A 2K, ÜLJ LE VALAHOL EGY MAGYAR XP-HEZ ÉS NÉZD MEG A CSOPORTHÁZIRENDEKKEL KAPCS. TÉMÁKAT A HELPBE. -
The_Tom
senior tag
Mivel itt ez a topic, nem nyitok ujat bar nem a topic inditohoz szolok hozza.
Kerdes: win2k-ban pontosan milyen jogo(ka)t takar az ''Apply group policy'' ??
Megköszönöm, ha vki megirja.
Üdv. -
9CS
senior tag
Gondolom rendszergazdácskával próbáltad, mardjon ez a belépés, aztán: A könytár törlése, a prog. hozzáadása/eltévolítása részből ezután ki lehet szedni, majd regedit és keresss rá a MOHA névre, vagy teljes címre és töröldd az összes kucsot. Előtte nézd meg van-e a játék könyvtárában uninstall.exe, vagy hasonló és azzal is próbálkozz.
-
Gaskin
aktív tag
Sziasztok! Ha van olyan program (MOHA) a mocsok 2K alatt, ami fel van instalálva de nem fut, és se leszedni, se ujrainstaláni nem lehet, akkor mit kell csinálni??? Mit és honnan töröljek???
Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest