- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GerykO
aktív tag
Nekem az az EKL hűtő hűsíti az E4400asomat, 65nm 65W, majdnem 90fokban fel van hajlítva, és függőlegesen van a gépemben. Felette a táp 12es ventije, hátul meg majdnem ráfekszik egy 12es házventire, teljesen síri csend van így, van még egy ilyenem, amihez nem nyúltam, mert a csövek bírták a hajlítást. Amikor erősebben meghúztam a talpát, akkor eléggé lapította a csöveket.
Ha van valami kérdés a hűtővel kapcsolatban, segítek szívesen! -
Glaz-dozfhut
őstag
Nem akarok hülyeséget mondani, de ebben az állapotában szerintem nem. Az adatlapján 46 millimétert írnak magasságnak(mínusz borda). Megmértem, azt az Inteles felfogató tüskét az 31mm. Az utólsó előtti képen fejjel lefele fektetve, szinte egy síkban van az egész. Az Lp ramok kb 40 mm magasak, nem tudom. Egyébként nem értem, mintha soha nem létezett volna ez a hűtő, mert egynél több fényképet nem találtam a keresőn.Vagy rossz néven kerestem.
Viszont szerintem használható lenne, pont ez a jó benne, hogy nincs teljesen összeszerelve. Ha sikerülne máshogy felfogatnod.. ..vagy ha alakítanád. Nem tudom mennyit bír a cső. -
szab.tam
nagyúr
az nem került pénzbe...
és hát a szálcsiszolás azért erős. reszelővel belepiszkálva próbáltam kicsit fesértegetni a belső falat, valamennyire párhzamosan.
a végleges betöltés előtt végeztem "csurgatási" próbákat. a fecskendőből az oldalfalakra cseppeket tettem. és néztem, hogyan állnak össze, és szaladnak le.
ebből úgy gondolom, hogy ennél a mennyiségnél is jó eséllyel mindig lesz alul kis elgőzölhető víz.ez nagyon hasraütéses próbálkozás, de úgy gondolom, hogy valamennyire kell működjön.
ha a vákuum bent marad, és a folyamat nem akad el valahol az üzem közben, akkor nagyjából meg fogom tudni saccolni a várható teljesítményt.
egy ideje küzdök, hogy a fekvő lapra 400 mm magas tornyot alkossak, ami 4-5 kiló alatti, és megüti a passzív 200w-ot.
de 160-180-nál egyszerűen elakadok.
ez egy határ.
mint ahogy a szabvány méretnél a passzív kb. 100w. azt nem is tervezem túllépni, mert szinte lehetetlen. -
szab.tam
nagyúr
alapvetően szeretem magam kiatlálni, hogy mit szeretnék megvalósítani.
és hogyan.
még akkor is, ha hibák csúsznak be.
1. az egómnak jobban esik.
2. ha más javaslatait beépítem úgy, hogy ellene van a saját, (akár hibás), elképzeléseimnek, és nem működik, a fejemet verem a falba, hogy miért nem úgy csináltam, ahogy megteveztem. és az sokkal jobban bosszantan, mintha simán tévedtem. magamtól.macko20 kolléga elég sokat segített már az ötleteivel, sőt gyakorlati megvalósításban is.
a nagy gépem vga hőtője nélküle tuti megakadt volna, konkrétan pl. itt.de a nagy gépem építsée során megtanultam az össznépi tanácsok 95%-át az első olvasás után elfejeteni.
macko20-nak konkrétan ennél a kamránál is több javaslata volt, amit nem fogadtam meg.
mert több szempont volt, amiért ezt így akartam elkészíteni.ez egy minimál költségvetésű próbanyúl.
alumínium, f.bs ragasztás, 1200 ft-os presta szelep, jó pár óra agyalás, fantáziálás, néhány óra munka.
ha valamennyire működik, (ebben azért bízom), akkor érdemes minőségibb megoldásokkal nekifutni a v2.0-nak.
de ha vettem volna 6x-os áron rezet, 7k+ áfa-s szelepet, stb, és nem működik egyáltalán, megint dühönghetnék.ha egyáltalán nem működik, még mindig előttem van az újratervezés lehetősége.
viszont akár még tökéletes is lehet.valamiért a zsigereimben egyre jobban úgy gondolom, hogy elég lesz a tévedésből betöltött 6 ml.
-
szab.tam
nagyúr
hát igen. erre a kombinációra, (kicsit eltérő verziókban ugyan), de már 4-en jutottunk külön-külön is...
csak elég macera az összehozása a szigetelés miatt, ha a kamra ki van lyuggatva, és a terítő csövek belógnak.
és hát a csövekről nehezebben jut vissza alulra a gőzből kicsapódott víz.
úgyhogy én inkább a kamra külső felületéről viszem tovább a hőt.
először csöves, rev1 x-box bordákkal. számszerint 16-tal. (a képen még 18 db. van, de kell hely a lefogatónak is, és az alaplapi cuccoknak is inkább hagyok biztoságosan helyet...)sajnos a belső fal normális becsiszolása elég nehéz lett volna, így kicsit elnmagyolva végeztem el. túl hosszú az a 400mm...
elkezdtem összeállítani a kamrát...
-
szab.tam
nagyúr
látod, ez nem volt butaság!
még a hőelvonó, belső felület is növekszik ugyi.
elég macera lesz, mert 400mm hosszú, 40x40-es zártszelvény belsejét kéne irányban megdörzsölni.
majd egy fuckanal-lal, (gyk: fakanál), benyúlok.
vagy egy 30-35 széles fadarabra ráragasztom a vásznat.***
b+, te zseni vagy!
amikor az ember el kezd görcsölni, akkor kialakul a csőlátás, és a legkézenfekvőbb, legegyszrűbb dolgok sem jutnak az eszébe.
ezért jó ez a kis ötletelés.mindjárt neki is állok.
egy kamrát összragasztok véglegesre, szeleppel együtt.
3 fázis, desztvizem úgy sincs.
(alja ragaszt, megköt, víz betölt, majd a szelepes "zárófödém" ragaszt...
csak a bordákat nem ragsztom fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyaralás topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Gumi és felni topik
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Óvodások homokozója
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Óra topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest