- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
remington2
senior tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Nemrég beszereztem egy Hitachi 2TB-os merevlemezt, amit beszereltem a gépembe. Azóta komoly gondok vannak teljesítmény terén abban az esetben, ha több minden ír / használ / olvas legalább 2 lemezt a gépemben (most három van, egy régi 80-as maxtor, egy gyakran használt 320-as WD és a Hita). A teljesítménye olyan szinten fulladozik, hogy youtube videónál szó szerint bezizzen (egy tizedmásodpercre megáll / megfagy a hang és a videó, de még az egész gép is). Utóbbit nem csak a youtube esetén tapasztalalom (akkor ráfognám a nyuszira) hanem mindennél, arra a tizedmásodpercre még az egér is befagy. Arra gondoltam, talán a táp lenne kicsi, ezért lehúztam a maxtort, azóta a zizzenés nem jön, de a teljesítmény továbbra is gáz. Később eszembe jutott, hogy idle állapotban is megy ez, ugyanakkor fagyás nem volt, vagyis ha futtatok egy 3d valamit, akkor ha a táp nem lenne elég, fagyogatna is a gép, tehát azt ezzel a logikával kizártam. De akkor mi lehet a gond? Ha pl. másolok, és közben elindítok egy firefoxot, a kettő egyszerre nem megy, vagy a másolás hal be 100 KB/sec szintre, és nagy nehezen elindul a firefox, vagy ha leállítom a másolást, akkor a firefox jön be nagyon gyorsan. Szinte csak egy dolgot tudok egyszerre csinálni, mert ha kettő megy, lehal az egész rendszer. Ez mindenre jellemző, amit csinálok, egy nagyon régi dologra emlékeztet ez az effekt: amikor nem volt dma bekapcsolva még az özönvíz előtti p1-es időkben. Megnéztem az eszközkezelőnél, és azt írja, hogy a DMA megy, ergo az nem lehet gond. Azt is észrevettem, hogy a bootolásnál mindent IDE lemeznek ír ki. Talán az ide mód okozza a galibát? Az egy dolog, hogy most egy lemezzel kevesebb van, mert a maxtor nincs bedugva, de ez így nem az igazi. Pláne úgy, hogy a másolási sebesség sose megy átlag 50 MB/sec fölé, még úgy se, hogy töküres lemezről / lemezre másoltam. 110-ről indul, aztán visszaesik 50-re, és ha valami van még a háttérben, még alacsonyabb, 20-30.
Egyik lemez, és a másik lemez.
Köszi a segítséget!
-
-
remington2
senior tag
Nos, ami tegnap óta változott: hogy mi okozta, nem tudom, de amióta udma mode5-ben van a lemez, azóta nincs ilyen gond. A smart érték (amennyire ki tudtam olvasni), maradt kb. ugyanaz. Tápkábelt cseréltem (kiszedtem egy átalakítót), és másik sata vezérlőre dugtam.
Szerk: nem mintha ezzel bármit is megoldottam volna . . valahol még mindig hiba van a gépezetben?
-
remington2
senior tag
válasz
liksoft #5628 üzenetére
És hogyan tesztelhetem le, mi lehet az? Kábel - szerintem - már kizárva, mert azt cseréltem, a probléma meg fennáll.
Az eseménynaplóban szinte "élőben" figyelhetem, amikor másolok valamit, van-e hiba. Néha előfordul, utána megint nincs.
De ez a hiba sokszor előfordul: "Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk1\D." 10-ből 9 ez a hiba. A fennmaradó egy pedig : "Paritási hiba van a következőn: \Device\Ide\IdePort1."Ez jelent valamit, vagy az eseménynapló nem kompetens ebből a szempontból?
-
remington2
senior tag
-
remington2
senior tag
válasz
remington2 #5615 üzenetére
Most is mentem róla a fontos dolgokat, de eddig nem volt semmilyen hiba, a sata kábel lett volna a hunyó?
Nem tudtam, hogy a tuning hatással van a sata órajelre. Ebből lehet még gondom? / Lehet valamit állítani ezzel kapcsolatban?
-
remington2
senior tag
válasz
remington2 #5602 üzenetére
Amit nem értek, hogy miért jelez hibát az egyes (maxxtor) lemezen (jobb oldali ablak), miközben a wd--vel van a gond:
Leszedtem a western digital honlapjáról a wd lifeguard diagnostics nevű progijukat, nemsokára letesztelem, de ez segít valamit?
Szerk: megint másolni akartam, megint "eltűnt"
. Ez látható a hibáknál is . ..
-
remington2
senior tag
Hali
Sajna nekem is írnom kell ide, mégpedig aránylag új 320-as wd lemezem kapcsán. Nemrég kezdtem rendet rakni a gépen, és azt vettem észre, hogy másolás közben az egész meghajtó eltűnt (megszakadt a másolás is). Utorrent is hibát jelzett egy folyamatban lévő letöltésnél, piros X, file nem másolható/található.
Belenéztem a naplóba, és ezt találtam:
[link]Rögtön rosszra gondoltam . . . egy 80 gigás maxxtorról másoltam oda/vissza, a hibanapló viszont jelez ide paritás hibát (is), meg a 320-as westernnel kapcsolatban is gondokat. Végül hdtune mutatta meg, hogy a wdvel lehet gond, mert udma mode 6-ból mode 4 -be kapcsolt, ami ugye sebességben is érezhető.
Mi lehet a hiba? Első "eltűnés" utána restartoltam, de mégegyszer előjött, most viszont nem tűnt el.
Szerk: még annyit pluszba, hogy hdtune quick testjével gyorsan végigpörgettem, nem volt gond a wdvel, megnéztem oodefrag checkjét is (ami gyak. chkdsk), és az sem talált hibát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 4TB 7200rpm 256MB SATA3 (WD4003FFBX)
- (25db) 500GB SATA Bazár (860EVO, 850EVO, A400, MX500, SU800 stb.) frissítve:06.22
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest