- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diego2002
tag
Üdv!
Egy HDD-vel kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
A lemez egy media szerverben működött, de a szerverrel történ valami (talán egy áramkimaradást nem viselt túl jól). Ez a lemez csak adattárolásra volt használva benne, egy másik lemezen volt a rendszer.
A gond az, hogy a lemezen a partíciós táblával történhetett valami (sajnos arra már nem emlékszem, hogy MBR v. GPT volt a lemezen). Az egyetlen partíció viszont teljesen rendben van, ezeket a screenshot-okat készítettem DiskGenius-sal.
A DiskGenius a volume alatt egyébként látja/olvassa a fájlrendszert, de egyelőre csak a free verziót próbáltam, az pedig nem engedi a nagy fájlok másolását.
Mindazonáltal ez lenne a cél, hogy le tudjam menteni az adatokat, mert ezt a lemezt szeretném berakni egy NAS-ba, de ahhoz ennek üresnek kellene, hogy legyen.
Erre szeretnék tanácsok kérni, hogy tudnám lementeni a fájlokat. Ha a partíciós táblát rendbe lehetne hozni valamivel, nyilván az lenne a legtökéletesebb, mert akkor external drive-ként hozzá tudom csatlakoztatni a NAS-hoz és simán átmásolom.
-
Diego2002
tag
Üdv! WD5000AAKS vinyóval szenvedek már egy hete. Belassult, elérhetetlen volt az egyik partíció, de a héten sikerült lementenem róla az adatokat, mert van, hogy épp olyanja van, hogy működik. Most töröltem a partíciókat, formáztam.
Rámásoltam egy DVD-t, ImgBurn-el próbáltam kiírni, de többször előjött olyan hibaüzi ImgBurn részéről, hogy a vinyóra várakozik (mert ugye nem tudja a buffert feltölteni). Végül is sikerült kiírni a dvd-t, de ugyebár ez nem normális.
Nincs rajta hibás szektor - ellenőriztem, de vagy vannak olyan részei amiket iszonyat lassan olvas, vagy néha gondol egyet (most már állandó jelleggel) és belassul.
Még garanciás és vissza is fogom vinni, de azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy mivel tesztelhetném le, ami azt fogja mondani a vinyóra, hogy ez biza rossz.
Ma este lefuttattom a WD Diag Extended tesztjét, de tartok tőle, hogy hibát az sem fog találni...
-
Diego2002
tag
Üdv!
Egy WDC WD5000ABYS-01TNA0 SATA-s vinyóval van gondom. Ketté van particionálva.
Alighanem egy rossz alaplap miatt (ami azóta már kimúlt), a Windows jelenleg úgy ismeri fel az elsődleges partíciót, hogy üresnek látja, a windows lemezkezelője pl. nem ismeri fel a label-jét, és a fájlrendszerét sem, ami amúgy NTFS.
Chkdsk pedig ezt adja, persze írásvédett módban:
A fájlrekordszegmens (24) olvashatatlan.
A fájlrekordszegmens (25) olvashatatlan.
A fájlrekordszegmens (26) olvashatatlan.
A fájlrekordszegmens (27) olvashatatlan.Viszont minden partíció manager program, amit kipróbáltam, egyből látja a partíció tartalmát és ezeknek a vinyón elfoglalt méretét. Olyan is van, ami még a $MFT meg $MFTMirr fájlokat is mutatja. Tulajdonképpen semmi hibát nem jeleznek.
Windows azonban nem látja és max formázni tudom, amit nyilván nem szeretnék. Azt tudom, hogy pl. GetDataBack-el lementhetek róla minden adatot, de a kérdésem az, hogy van-e módja, hogy a partíciót a fentiek alapján visszaállítsam úgy, hogy ne kelljen lementeni róla mindent, hanem újból használhassam rendesen. (Magyarul a lementegetéstől akarom megkímélni magam: kb. 180 GB-ról van szó.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AliExpress tapasztalatok
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Óra topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged