Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• liksoft

nagyúr

válasz szilagyipal1 #15643 üzenetére

Sunzi ötletei jók, de kiegészítettem egy hibalehetőséggel!

A mentés (ellenőrzött!) után én csak a memóriát cserélném, nem a winyókat. Hiszen azt írtad, azonosak teljesen. A memória méretét az OS-nek illik dinamikusan kezelnie, így szerintem itt lehet a legkisebb probléma.

• Sunzi

aktív tag

válasz szilagyipal1 #15639 üzenetére

Az van, hogy igazuk is van, meg nem.

Az szabály, hogy éles rendszerrel nem hazárdírozunk lehetőleg. Az a másik, hogy bármilyen rizikós művelet, vagy próba előtt, teljes mentést csinálunk (amiről a visszaállást egyébként teszteljük megfelelő módon.)
    Nem vagyok Debian guru, úgyhogy csak általánosságban:
    - mindegyik diszket átpakolva a másik gépbe, sorrendet megtartva, el fog indulni az OS. Mivel a hálókártya MAC address-e más, ezért a hálózatot valószínűleg újra kell konfigurálni. A RAID tömböt, ha egyezik a 2 vezérlő, lehetőleg firmware szintjén, akkor fel fogja ismerni, maximum a raid biosban kell rá pár igent nyomni...

Nade, amit inkább javaslok: bármilyen módon a raid1 ről le kell másolni a tartalmat egy másik diszkre, és azzal bátran lehet próbálkozni..
    Amit meg méginkább javaslok, az az, hogy éles üzemben monitorozni kell a szervert, hogy hol a szűk keresztmetszet. Jellemzően, ez a diszk rendszer, vagy a processzor lehet, esetleg a kevés memória. Ha ez megvan, akkor lehet nyomozni, hogy milyen részben a hardver, és milyen részben a silány szoftver az oka...
    Harmadik javalat, hogy a másik szerverre ugyanolyan konfigurációt ell telepíteni, adatbázist, satöbbit átmásolni megfelelően, és azt tesztelni...

Ennyi hirtelen.

Új hozzászólás Aktív témák