- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz
attiati #31320 üzenetére
Attól függ, mi miatt. Viszont a Seagate hibajavító algoritmusa jó, így viszonylag gyorsnak tűnik a végső halála. Azt tudom javasolni, hogy a fontos adatokról mindenképpen legyen 2 példányban mentés, és a romlás típusát, tendenciáját kell figyelni. Lehet a halála közelében is, de akár éveket is mehet még.
-
liksoft
nagyúr
válasz
anonymus89 #31244 üzenetére
Jogosultsági probléma is lehet. Olvass utána, a rendszergazda nem teljes jogú! (W7 esetén)
-
liksoft
nagyúr
válasz
anonymus89 #31237 üzenetére
Na így világosabb. Lehet, hogy az USB áramkör halt meg. Ha igen, akkor mindegy, hogy titkosít vagy nem, nem tudod használni. Marad a SATA csatlakoztatás, és GDB. Viszont másik HDD-n biztosíts helyet, hogy ha van mit menteni, a GDB meg tudja tenni. Ezen a drive-on a helyreállítás tilos, ugyanúgy mint bármit írni rá.
Sok sikert. Ugyanannyi az esély a sikerre mint a nem-re.
Ha a GDB nem talál semmit, vagy zagyva amit visszahoz, marad a szakember aki talán még egy-két trükköt tud.
-
liksoft
nagyúr
válasz
anonymus89 #31231 üzenetére
"Megkapom, rádugom usb-vel és felismerte, hogy valami külső tároló de nem tudta feltelepíteni szóval már odáig sem jutott el, hogy lemezkezelőben megjelenjen."
Vagyis nincs kapacitása, csak bejelentkezik, de hibásan."Kivettem a házából rádugtam sata-n felismerte csak partíciókat nem láttam."
A típust ismerte fel, vagy a kapacitását is? Ha a kapacitását is, akkor kérdés, a külső ház tud-e egyáltalán titkosítani (nem érdekel, hogy be volt állítva vagy nem! ha tud, akkor mindig titkosít!)?"Lemezkezelőben benne van viszont inicializálni szerette volna."
Vagyis van kapacitása (a jó méret?). Titkosítás, vagy adatsérülés lehet.Titkosítás esetén csak visszatéve az USB tokban, egyébként meg a GDB mehet. Az, hogy nem engedted írni, mindenképpen jó!
-
liksoft
nagyúr
válasz
anonymus89 #31228 üzenetére
-
liksoft
nagyúr
válasz
anonymus89 #31222 üzenetére
Szervusz!
Írni tilos rá. De érdekes, hogy átépítve miért nem látja. Ugyanakkor jó lenne tudni, miért kellett kivenni?
-
liksoft
nagyúr
válasz
FerNandor #31218 üzenetére
Ha egy filmet jól betömörítettél, akkor annak a biztonsági mentése lehet kisebb?
Ugyanakkora, vagy nagyobb. Az automatának is meg kell mondani mit mentsen. Különben ha mindent ment, akkor sok szemét is foglalja a mentésben a helyet.
Ja, de ugyanaz, csak más program csinálja.
Ami meg nagyon fontos, azt fizikailag is legalább három helyen kell tárolni.
-
liksoft
nagyúr
válasz
FerNandor #31216 üzenetére
Akkor pontosítok. A drive NEM javítható! Ha HA szerencséd van, az adatok menthetőek, de esés után hiányosan. Az arány előre nem mondható meg. Mivel bontani kell, a garija ugrik. Legtöbbször egy másik szériaazonos drive is belehal (cserealkatrész miatt). Vagyis a mentés ára egy ugyanilyen drive árától indul, így az említett 20ezer már indulásnak is kevés.
A mentés meg az egyszerű COPY művelet. A Total Commander is tudja, az OS is, csak meg kell csinálni vele.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Rivaul #31212 üzenetére
Nem Neked!
A hazai mentalitásról. Vagyis kényszerből (megélhetési) is bevállal sokszor félig képzett hazai "szakember" munkát. És ez most nem csak az adatmentésre igaz! Így nagyon célszerű előre utánajárni ki mit tud, mit vállal be, milyen információt ad. Ahogy a szerszámról szokták mondani, "az az olcsó ami drága".
Az adatmentésnél is ez van, egy bizonyos küszöbérték alatt aki elvállalja, az a "minden mindegy" kategóriában fut. Ő is megcsinál 10-ből 1-2-t. Ugyanabból a szórásból egy profi lehet, kihoz 5-8 teljesen vagy részlegesen sikereset. Na ez már nem ugyanaz, és a megrendelő oldaláról nézve nem mindegy.
Pont most lett kész egy Hita leesett drive. Az is letapadt, a parkoló rámpákat a lemez letörte. A fejszerelvény gyűrődött, így a kiszedése során lehetetlen volt mindet leszedni. Egy leszakadt, a felületen maradt. Utólag ez is el lett távolítva. Természetes, hogy ilyenkor másik fejszerelvény kell. Azzal az 1TB-ból 22GB volt menthető. Itt megállt, mert az esés során szétvert felület elkezdte szétgyalulni magát.
A fejszerelvény gyűrődése miatt írtam, ez most hímes tojás! Ha nem gyűrődik, valószínűleg 50% fölötti eredmény lett volna kihozható a drive-ból. Amennyiben "sufnituning" "megdolgozza" az ilyen drive-ot, profinak esélye sincs utána.
FONTOS! Az aprón hirdető adatmentők között van nagyon jó kezű, becsületes! Nem róluk szól a fenti értekezés!
-
liksoft
nagyúr
válasz
FerNandor #31206 üzenetére
NE! Az ilyen drive óvatos rázása, forgatása, picit gyorsabb mozgatása is végzetes lehet! NINCS POSTA! Futár sincs! Ha nem szinte kézben hímes tojásként viszed, akkor totál felesleges a postai költséget is kidobni az ablakon.
NINCS törékeny matricázás, mert az is kevés neki! CSAK KÉZBŐL KÉZBE! Vagy borítékolom a totális adatvesztést.
Az autó alsó padlólemezére téve a két kerék közé, minél inkább az autó közepéhez lehet csak szállítani, 10-15 cm rugalmas anyagon, ami még kanyarodáskor is segít rugalmasan fordulni a drive-nak.
A 3,5" tapadt Hitachi nagyon érzékeny minden mozgatásra!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Rivaul #31204 üzenetére
Stimmel, viszont azt is tudni kell ilyen esetben (mechanikai hiba), hogy csak 1 azaz egy esély van! Nincs olyan, ha az első nem járt sikerrel, akkor visszük tovább. Ezért nagyon meg kell válogatni, ki legyen az első.
Én meg erre akartam felhívni a figyelmet, bár ennyire nem fejtettem ki.
-
liksoft
nagyúr
válasz
tknof1871 #31071 üzenetére
Mióta már a HDD is rendelkerik írási cache-el, nincs értelme a verify funkciónak. Viszont ha akarod, akkor össze lehet hasonlítani (compare) az OS segítségével valahogy (nem emlékszem a legutolsó verzió nevére - DOS-nál én is leragadtam ebben), de a TC CRC képzéssel és az alapján a másolat ellenőrzésével megcsinálja szerintem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
P-SZ-S #30931 üzenetére
Igen, de alapvetően nem a csatolás miatt, hanem az újabbnak sokkal nagyobb a felületi adatsűrűsége, így egy fordulat során több adatot mozgat, nagyobb az átvitele. Ezért tudták a PATA és időnként a SATA1 sebességét túllépni.
Persze ha a HDD-t nyüstöli (ahogy előttem írták, a memória változatlan).
-
liksoft
nagyúr
válasz
Mészi Zoli #30930 üzenetére
Az lehetett tápellátási gond is, vagy controller kompatibilitás, illetve driver probléma.
-
liksoft
nagyúr
válasz
detroitrw #30850 üzenetére
Bármilyen a felülethez köthető gond van a drive-on belül, a rövid önteszt nem fut le. Ez akár egy darab vizsgálat alá vont szektor is lehet! Vagyis amit linkeltél, még nem határozza mag a drive állapotát. Ugyanis egy kérdéses szektor bármikor keletkezhet viharos idő esetén egy hibás tápellátás miatt is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
korcsi #30804 üzenetére
Szia!
Funkcionálisan nem lehet a két részt ilyen ponton elkülöníteni, így bármelyik lehet hibás. Hiszen a kiolvasott adatok alapján pozicionál a mechanika, így ez egy vezérlési kör. A pozicionálás és az adatforgalom másik úton megy (más szűrőkön), amik a külső elektronikán vannak, így belátható, a hiba akárhol lehet, és bizonytalanságot takar.
-
liksoft
nagyúr
válasz
unknownerror #30767 üzenetére
Szia!
Nagy valószínűséggel mechanikán belül lesz a gond. Így nem érdemes javítani, ha menteni kell, szakembert tudok ajánlani.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Shrike7973 #30759 üzenetére
Szia!
Szerintem inkább a sebesség ára.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Freeman007 #30743 üzenetére
Igen, ha azonos a gyártás helye, és a gyártósor is (ez megint nincs rajta).
-
liksoft
nagyúr
válasz
Freeman007 #30732 üzenetére
Egyik sem az. Akkor nem jelölték, innentől lutri.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Freeman007 #30729 üzenetére
Vagy ráírták, vagy nem. Tönkre legtöbbször nem szokta tenni (legfeljebb zárolja a drive-ot), csak nem indul.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Freeman007 #30723 üzenetére
A firmware verziója is azonos legyen!
-
liksoft
nagyúr
válasz
Bdanyy #30707 üzenetére
Szia!
Elképzelhető. Ha XP volt rajta, és az adatok saját tulajdonba lettek véve, akkor az OS titkosította, így a programok nem fognak találni semmit. Amennyiben a kulcsfile megtalálható még a felületen, van esély a mentésre. És az említett cégen kívül van más adatmentéses cég is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
katt777 #30684 üzenetére
1mm-re 7-8 ezer sávot ír fel. Ott ha valami meglazul, akkor régen rossz minden. Tápellátás a csatlakozókat, és a tápegység feszültségét és szűrését egyaránt jelenti. Ha ezekben valahol gond van, akkor tipikus hiba, ha egy-egy szektor (legtöbbször mindig máshol) elkezd a lét, nemlét határán billegni.
Az előzőt is értettem, hogy mit írtál, de a postaköltséget sem éri meg, ha hibátlan. Vagyis felesleges küldözgetnie.
-
liksoft
nagyúr
válasz
the dealer #30510 üzenetére
Ha egy lemez van a mechanikán belül, akkor mindegy 3,5" esetén is. Viszont több esetén a talpára helyezett állapot a legjobb. Ilyenkor a "hanyatt" sem az igazi.
Persze elmennek, de a motor terhelése nagyobb.
-
liksoft
nagyúr
válasz
nicevolley #30486 üzenetére
Szia!
A felpörgéskor a fémes súrlódó hang nekem hosszúnak, és erősnek tűnik. Inkább a parkoló pálya elkopása, fejszerelvény esetleges deformálódása (hibás tápellátásból adódó hibás mechanikus működés) a lehetséges változat. Ha mechanikai kopás, akkor adatmentéses szakembernek is kihívás a mentés (ha egyáltalán lehet, mert ilyenkor kicsi az esély). Drága, macerás mentést érzek hang alapján.
-
liksoft
nagyúr
válasz
athalas #30030 üzenetére
Szia!
Attól az eséstől kakukk lett. Lehet, hogy amint írtad eddig kihagyta a sérült részt, de az is lehet, hogy az exponenciálisan berobbanó felületi sérülés most ért el arra az értékre, ahol megadta magát. Valószínűleg csak az egyik oldal (nem a 0-ás), és így még bedetektál, de használhatatlan.
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
tknof1871 #29951 üzenetére
Sentinellel már beszéltetek erről, és ha jól emlékszem itt is volt már ez a kérdés. Mivel nem volt egyértelmű, így más megoldás nincs, csak az, ha kipróbálod. Utána a tapasztalataidat ha megosztod velünk, másnak is tudunk majd segíteni. Most nem, mert gondolom a válsz hiánya miatt még nem próbálta ki senki innen.
-
liksoft
nagyúr
válasz
spiritex #29850 üzenetére
Ha egy drive ütést kap, akkor az mechanikailag sérült. Én nem mondtam, mennyire. Azért gondolkozz el azon, ha a légpárna annyira kicsi, hogy 1mm-be 70-80 ezer is elfér (nem véletlenül halad a technológia a hélium felé), akkor ütés esetén a drive mechanikailag sérült. Ez alaphelyzet. Az is, hogy ez a sérülés exponenciálisan romló folyamatot (felületet, fejeket, működést) eredményez. Így ha ez a folyamat lassan indul, akár több GDB is belefér, akár egy hónapig is használható (egyre gyorsuló dadogás mellett). Ha viszont a gyors szakaszához ért, akkor van mikor 1-2 perc működés is jó eredmény.
Valamint a Te drive-od egy eset. Abból jó dolog általánosítani. Én több mint 20 éves gyakorlat után csak feltételezést merek mondani.
Ez a drive nem volt menthető, mert a felület olyan mértékben sérült. Holott a fej (egy a tízből) "csak" megégett a súrlódástól.
Ez viszont esés után is a felület 99%-át hajlandó volt visszaadni.
Mindkettő kapott cserealkatrészt. Egyiknek sem volt 5%-nál nagyobb esélye induláskor. És mégis a látványosan sérültebb lett a befutó. (A képek éppen most folyamatban, illetve lezárás alatt lévő mentéseknél készültek.) -
liksoft
nagyúr
válasz
Mexildos #29832 üzenetére
Hivatalosan ha a gyári tesztprogram (nem a Sentinel) a teszt során hibakódot ad, akkor garanciális a drive. Másik eset, ha a SMART a határértéket átlépve jelez, de akkor a Sentinel is írja, hogy garanciára érett a drive.
A fentiek miatt a Sentinel kiírása nem vicc, hanem a valóság. Csak a tesztprogram változtathat a dolgon.
-
liksoft
nagyúr
válasz
KonzolKartel #29828 üzenetére
Kábelek, érintkezések.
-
liksoft
nagyúr
válasz
djculture #29819 üzenetére
Erre találták fel az első hozzászólást. Sokszor leírtam, és kértem is egy linket hozzá az oldalra, ami új lapon vagy ablakban nyílik meg. De erre nincs szükség (nem szerintem). Nézd meg az arcképes témát, ott ez hatványozott. Oda tudtak tenni egy "kérések" részt. Az más dolog, hogy kevesen használják.
Míg nincs segítség a rendszer részéről, ráadásul automatikusan minden témánál, addig nem lehet automatizálni ezt az "összegyűjtjük a fontosat", csak egyedi, mindenütt más megoldás uralkodik. Vagyis káosz. Tudom-tudom a zseni azt is átlátja....
-
liksoft
nagyúr
válasz
perfegor17 #29803 üzenetére
Liheg? Zihál? Fújtat? Mi az, hogy furcsa zaj?
-
-
liksoft
nagyúr
válasz
pszichiater #29754 üzenetére
Szervusz!
Nincs a felületről korrekt kiolvasott jel. Különben nem állna le. Ez adatmentéses szakembert kíván. Lehet felület, fej, elektronika. Legesélyesebb a fej, utána a fizikai sérülés.
Nem érdemes nyúzni. Jobb, nem lesz, csak......
-
liksoft
nagyúr
válasz
antikomcsi #29732 üzenetére
Rejtett attributum esetleg a könyvtáron?
-
liksoft
nagyúr
válasz
all6atos #29641 üzenetére
Ilyen tempóban mozgatsz mindig HDD-t? Az forgás közben olyan mint a giroszkóp! Pont az elmozdítással ellentétesen fejt ki energiát, és ha te vagy az erősebb, az fordulatszám csökkenéssel jár. A drive erre azonnal reagál, és visszaemeli a fordulatszámot. De jó dolog is ez a nagy mozgatás, mert legfeljebb a rámpához ér a lemez, ha elmozdul a síkjából. Az meg szétkenődik a felületen, ott, ahol 1mm-be közel 80 ezer légrés fér. Na innen adatokat sem mentenek, de nem is működik tovább.
Sajnos ez finommechanika, és a működés közbeni mozgatásra egyre érzékenyebb. Nem illik cibálni.
A fagyást meg nem tudom értelmezni, hogy most és itt van, vagy a példaként felhozott másik eszközben.
Szerk:
Elolvastam a bővítést.
Szerintem nem azonosak a két rendszerben a driverek. Ott el tud a rendszer időzni, mikor nem tökéletes valami, és a háttérben detektációs folyamat zajlik. Lehet, hogy ez a drive és a controller nem szeretik egymást, vagy BIOS beállítás nem jó neki. stb, stb... -
-
liksoft
nagyúr
válasz
dozzer #29624 üzenetére
AHA! Tehát adatmentés a cél! Ezt nem írtad!
A WD firmware és több szériája esetén (ez változó, nem tudom majd megmondani!) gyári számra is párosít. Ha teljesen azonos (csak gyári szám a különböző), megpróbálhatod. Persze fejszerelvény zárlat esetén akár a donor panel is repülhet. Vagyis van kockázata is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
>>>W!nman* #29595 üzenetére
Tesztelni gépet, winyót. Ez pont olyan, hogy ott és akkor kell eldönteni mit és hogyan.
A csatlakozókat tudod próbálni, egyébre meg a fenti miatt nem tudok javasolni semmit.
-
liksoft
nagyúr
válasz
>>>W!nman* #29592 üzenetére
Lehet csatlakozó. De más is. Ennyi kevés.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Lajos11107 #29589 üzenetére
Inkább órákban számolj! Legyen kellemes meglepetés, ha többet bírt.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Lajos11107 #29585 üzenetére
Szia!
Röviden: Most tojja össze magát a drive, ments, cserélj, amíg lehet! Utána drága mulatság!
-
liksoft
nagyúr
válasz
mrlujoak #29575 üzenetére
Szia!
Ezen drive esetében a HDSentinel standard beállításában 60% körül gyors mentés javasolt, utána maximum hurcolászósnak szabad használni. De bármikor meghalhat. (A hurcolászós esetén ugye nincs adatvesztés ha meghal, csak kellemetlen, mert újra kell másolni.) 40% alatt gyakorlatilag akár használhatatlanná is válhat, mert több a gond vele mint a haszon, hogy van min cipekedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Medence topik
- Hardcore café
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged