Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 8zabi

őstag

Sziasztok

Ma vettem egy Samsung Spinpoint T166 HD501LJ tipusu hdd-t, ez az első SATA-s lemez a gépemben, izgultam is hogy ne legyen gond, de lett.
    NForce3-as lapom van, - a többi cucc az adatlapomon - tudom hogy ez csak a SATA I-et támogatja, kerestem is a jumpert a dobozban, de nem volt.
    Elinditottam a gépet, minden simán ment, windows is felismerte, inicializáltam, majd elkezdtem a formázást. Kb 2% ig jutott, amikor elkezdett kattogni és a HDSentinelben jöttek a weak és a bad sectorok. Azt hittem rossz a kábel, kicseréltem a másikra, amit szintén az alaplaphoz adtak. Semmi eredménye, aztán végigpróbáltam az összes portot, ugyanaz. Gondoltam biztos 3GB/s-en megy, nem állitotta vissza automatikusan SATA I-re. Letöltöttem a Samsung oldaláról a SATA1.5G.iso-t, ami elvileg erre való, de ez nem ismerte fel. Elkeseredésemben leteszteltem a Hutil-el, ami különféle crc errorokat és lemezproblémákat irt. Itt tartok most, mindent kipróbáltam a jumperelést kivéve; szerintetek van érteleme kipróbálni, vagy rögtön vihetem vissza? Bármilyen tanácsot szivesen fogadok.

Új hozzászólás Aktív témák