Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
válasz
proly01 #33994 üzenetére
Nézz Open matte formátumokat. Azok kitöltik a képet.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #33992 üzenetére
Egyrészt ez nem az MPC Video Renderer beállítása az első képen, nekünk meg az kell.
Másrészt az MPC Video Renderer-hez az MPC-BE az ajánlott lejátszó.
Három, automatikus teljes képernyős módban rossz értékek vannak. 23 fps esetén nem 59Hz kell, hanem 23Hz. 25 fps esetén 25Hz, 30 fps esetén 30 Hz, satöbbi. Kicsit fura, hogy miért 59Hz-en megy a Windowsod és miért nem 60-on? Állítsd be 60-ra
A téma összefoglalót az oldal tetején olvasd el és aszerint állítsd be
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz
proly01 #29486 üzenetére
Megpróbáltam. Ugyanaz sajnos...
Szóval delete lett.
Viszont ha valaki tudja hogyan állítsam be a hangot MPC-HC ben 2.1 es soundbarhoz hogy a stereo DTS DD és a DD+ ba ágyazott netflixes atmos is jól szóljon és tudjon normálisan váltani a hangsávok között és belinkeli nekem képen a beállítást vagy leírja hogy pontosan mot hol és hogyan állítsam be azt megköszönöm!
-
Bodz
nagyúr
válasz
proly01 #29476 üzenetére
Megjegyzi. Igazából nagyon egyszerű a dolog. Beállítottad a 8bit RGB 4:4:4-et 60Hz-en (gondolom), de ugye erről vált filmezéskor kisebbre, amihez pedig a legmagasabb elérhető bitmélység tartozik alapértelmezésben. Ettől pedig madvr-t használva valamiért túlszaturált lesz a kép.
Nálam is volt ilyen gond. Azért elsőre nem esett le, hogy ez lehet.Túrtam vég nélkül a madvr beállításait, de semmi sem segített.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
proly01 #29463 üzenetére
Itt neked mi a beállítás? A felső első kettő közül kellene valamelyik, hogy jó legyen.
-
proly01
őstag
válasz
proly01 #29460 üzenetére
Bocsánat,kis képernyőnél nem szaturalja túl de teljes képernyőnél ugyan az a helyzet,túlszaturálja.
Azt nem tudom hogy az számít e most néztem azt írja hogy a szín az 1080p videóknál yuv420p. Mintha eddig vagyis mikor nem volt fent a madvr akkor nem ez lett volna. Egyébként nekem teljesen olyan mintha a nem hdr videókat is annak ismerné fel. Létezik? -
Joshi
titán
válasz
proly01 #29249 üzenetére
Hogy értsd is amiről szó van.
RGB-nél a Teljes azt jelenti, hogy a dinamikatartomány 0-255. Ez azt jelenti, hogy RGB-nél a 0 a tök fekete, a 255 a teljes fehér. Na most a filmeket nem ebben a tartományban masterelik, hanem a korlátozottban azaz 16-235 között. Vagyis nincs tök feketéd és teljes fehéred. De még UHD HDR filmeknél sincs. A PC mód azért jó, mert játékoknál már más a helyzet, vagy egyéb esetekben (Photoshop, 3D tervezés stb). -
Joshi
titán
válasz
proly01 #29247 üzenetére
Ha 3840x2160-as felbontást akarsz, akkor RGB-nél nem lesz 10bited, YCBCr-nél meg max 4:2:2 lesz.
Ahogy Pumba is írja PC-és lejátszásnál RGB lesz a jó, asztali lejátszóknál (Blu-ray, médialejátszó) meg úgy is csak YCBCr van.
(#29248) PuMbA "RGB 444 PC"
What? Olyan van hogy RGB Teljes, a 444 az csak YCBCr-nél használatos.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
proly01 #29237 üzenetére
Az YCBCr az RGB konverziója ami már tartalmaz fényértékeket is (tömörítés és szabvány egyben). Az összes film YCBCr 4:2:0-ban van, még az UHD Blu-ray filmek is. Az értéke mint pl 4:2:0, 4:2:2 és 4:4:4 a mintavételezés minőségét jelenti. Azaz a 4:4:4 a legjobb, de ugye ez a legnagyobb sávszélességet igénylő is egyben. HDMI 2.0-nál nem tudsz nagyobb értéket beállítani mint 4K 10bit YCBCr4:2:2.
-
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #29229 üzenetére
Én nem rég frissítettem a legújabb AMD driverre, mert furcsaságokat csinált, ha videó közben lejátszó felületi elem került a képre. Itt is valami hasonló lehet, de az a természetes, amikor nincs semmi a képen, csak a film, ha mindent az összefoglaló szerint állítottál be. Ami a túlszaturáltságot okozza az már csak a TV beállításai között lehet. RTINGS.com-on találsz a TV-dhez semlegesebb beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #29227 üzenetére
"Alapból az AMD állítja be és nem is igazán tudom módosítgatni."
Engednie kell. Minden AMD kártya alapból YCbCr-t rak be, megnyitottam az Radeon beállításokat az asztalra jobb klikkelve és átállítottam RGB-re a kijelző beállításoknál.
Ezek a beállítások jók mindenre, nem csak filmnézésre. Egyébként AMD-hez ez van írva az összefoglalóban, szóval nem értem, hogy mire gondoltál, hogy mindent alapra: "4. AMD videokártya esetén a Radeon beállításokban (asztalra jobb klikkelve megtaláljuk) a Videó fülön válasszuk az Egyedi videoprofilt és az alatta lévő részletes beállítások közül mindent kapcsoljunk Ki, az Egyéni fényerőt pedig állítsuk 0-ra."
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #29196 üzenetére
Ez nem a madVR felülete. Legyen az használva az MPC-HC-ban :) Látszik, hogy a 23fps-es filmet 22 fps-sel játssza le, tehát valami rendszerszintű gond lehet. Mennyi a processzor és a háttértár használat? Rendszermegszakítások nevű folyamat mennyit eszik a processzorból lejátszás közben? Intel VGA felületén kikapcsoltad a képjavítókat?
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #29187 üzenetére
"Ezért kellene egy olyan megoldás hogy 4k felbontás mellett a full HD ne akadjon."
A mostani beállítással nem kéne akadnia. Amit írtam, CTRL+J-t csinálj lejátszás közben, várj 10mp-et és azt tedd be, hogy miket ír ki a kép bal oldalán.
"Elképzelhető,hogy a PC-n a csatlakozó csak 1.4 es hiába mondták,hogy 2.0?"
El. Nincs rá program. DisplayPort átalakítás sem garantáltan jó. Nagyban függ az átalakító minőségétől, illetve, hogy a TV képes-e átalakítottan helyesen fogadni a jelet.
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz
proly01 #29182 üzenetére
Nos...
Nem hagyott nyugodni a dolog így elmentem és megnéztem tüzetesebben a dolgokat.
Kipróbáltam 3 különböző HDMI kábellel és nem tudom 4K 60p re állítani a felbontást csak 30p re. Aztán letöröltem a VGA drivert és feltettem az acer álltal javasolt "gyári" ezer évest,hátha....Természetesen a pc azonnal jelezte hogy van újabb de mondom hátha,nem működött természetesen.Aztán feltettem vissza a legújabbat próbáltam más bemeneten és másik megjelenítővel is. Csak 3960x2160 30p re tudom állítani max a felbontást. Próbáltam egyedi képbeállítást is létrehozni nem sikerült.Nem támogatott hibával kidobott.
Tényleg nem értem mi lehet a probléma.Nagyon csalódott vagyok.
Pedig biztosan érzem hogy ott lehet a kutya elásva hogy 4k ban nem tudok 60hertz et állítani.Szerintem ha rendesen tudnám állítani a 4K 60p at akkor minden gond megoldódna.Bár érdekes az is hogy miért nem megy a HDR pl. -
PuMbA
titán
válasz
proly01 #29179 üzenetére
A DP -> HDMI átalakítás biztos nem tesz jót, szóval mindig HDMI - HDMI-vel próbálkozz. Hama kábellel már volt gond, hiába volt Prémium, szóval lehet, hogy érdemes egy olcsó, 1500Ft-os High-Speed kábellel megnézned. A más driver szerintem nem okoz gondot.
Egyébként használj Plex-et vagy Serviio-t és lejátszás gond megoldva.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #29177 üzenetére
"Viszont ha lemegyek Full HD re ott enged 60p is és ott makulátlanul megy a full HD videó."
Mivel 4K-n csak 30Hz-ed van... a Windows is elég szaggatottan megy 30Hz-en. Biztos, hogy jó HDMI kábeled van? A megjelenítő be van állítva, hogy fogadni tudja a 4K 60Hz-et?
[ Szerkesztve ]
-
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #29155 üzenetére
Media Feature Pack-ból hátrányod nincs. MPC-HC-t viszont ha elindítottad a Media Feature Pack felrakása előtt, akkor alaphelyzetbe kell állítanod a beállításait, mert nem tudta a megfelelő videókimenetet kiválasztani telepítéskor.
Intel VGA driver pedig [link] ez a 26.20.100.7158-es verziójú?
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
válasz
proly01 #29151 üzenetére
A legfrissebb vga driver van fent a windows om tegnapelőtt frissített egy nagyot most jelen pillanatban nem talál frissítést. Azt hogy N es e azt nem tudom. Azt sem.tudom mi az,de mivel szaggat a videó telepítettem a leírásban 5 -ös pontjában szereplő codec pakkot.
MPC-hc legfrissebb mad VR legfrissebb. A leírásból telepítettem őket. Mivel en sem tudom hogy 1.4 es vagy 2.0 as a hdmi ezért display portal is kipróbáltam a dolgot és azzal is szaggat. Ha lejebb veszem a felbontást full HD ra akkor minden okés csak a 4k akad. De ugye sajnos a tvn nem a full hd felbontás az ajánlott. Meg most hang sincs. most azt sem tudom hogy azt a pakkot telepítenem kellett e egyátalán meg azt sem mitől nimcs hang. Mit töröljek stb... -
PuMbA
titán
válasz
proly01 #29151 üzenetére
Hát igen, Intel integráltaknál sokszor HDMI 1.4 van csak és nem 2.0, szóval ezzel ugrott is a dolog. HD620-hoz feltetted az Intel oldaláról a legfrisebb VGA drivert? Windows 10-ed N-es verzió és a legfrissebb 1903-as főverzió? Milyen verziójú MPC-HC-d van, és madVR?
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
proly01 #28966 üzenetére
Az ARC képes HDMI port a TV-n ilyenkor az esetedben kimenetként működik és a hangot továbbítja a Soundbar-nak, mindegy milyen forrásból. De ha a Soundbar HDMI bemenetébe is lenne dugva egy eszköz (pl. Set-Top Box), akkor az ARC annak a képét is továbbítaná a TV-be. Ez egy ilyen "kétirányú" HDMI port.
Bekapcsolom a soundbart a HDMI arc on aztán at kell tennem a tv bemenetét hdmi 3 ra hogy jatszhassak a konzollal... és? -> És? Nem értem mit nem értesz. A konzol egy bemeneten van, az ARC meg eközben külön magában működik kimenetként és küldi a konzol hangját a Soundbar-nak.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
proly01 #28964 üzenetére
Így is lehet, de ez már egy harmadik opció. Először úgy próbáld meg, ahogy az elsőben írtam. Tehát a TV-t és Soundbar-t a HDMI ARC-on keresztül kötöd össze.
Ha ARC-on nem továbbítana valamit a TV, akkor azt nagy valószínűséggel optikain se fogja. + a TV optikája esetleg degradálhatja a hangminőséget is.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
proly01 #28960 üzenetére
Az ideális az lenne, ha minden eszköz először HDMI-vel menne a soundbar-ba, onnan a kép HDMI-n tovább a TV-be. Ehhez nyilván egy HDMI switch is kellene (hogy többet is rá tudj kötni). Csakhogy ahogy nézem a Soundbar-od nem 4K és HDR képes, így ezek a jelek nem mennének át.
Marad:
1. A TV-be kötöd közvetlen a 4K / HDR-es eszközöket és a Soundbar-t a HDMI ARC-al a TV-re. Így viszont kétséges, hogy milyen formátumokat tud a TV továbbküldeni a Soundbar-nak, ez a TV-től is függ. Ha pl. DTS-el nem lenne hang, akkor a TV-n PCM-re kel állítani a kimenetet.
2. Optikain kötöd rá a 4K / HDR eszközöket, ehhez egy optikai SPDIF switch kellene. A hang elméletileg ugyan az, mint HDMI-n és a TV tudása sem korlátozza és a képformátum továbbításába nem szól bele, mert HDMI-n a 4K / HDR közvetlen menne a TV-be.
A csak FHD / SDR képet adó eszközöket pedig optikaira és HDMI-re is kötheted direktbe a Soundbar-ra.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
proly01 #28957 üzenetére
Erre való a Plex vagy a Serviio. A PC-ére feltelepíted valamelyik klienst és megosztod a PC média mappáját ahol a média fájlok vannak(zene, film, képek). A lényeg hogy szükséges egy router amire minden eszköz vagy wifin, vagy kábelen csatlakozik. A kábeles csatlakozás stabilabb, habár tévékben csak Megabit LAN van ami 4K HDR filmeknél néha kevés lehet. Wifi is jó lehet ha a router 5GHz AC-és és hozza is az elvárhatót.
-
Joshi
titán
válasz
proly01 #28955 üzenetére
Ha LG C8 tévéd van, akkor én mindenképpen a tévé belső lejátszóját használnám a PC-és gtx970-es vga helyett. Pumba azt érti a kezelő felület alatt, hogy a Plex vagy Serviio csak egy hálózati megosztó kliens amit futtatsz PC-ről. A szerveren keresztül megosztott anyagot pedig a tévé belső lejátszója jó esetben lát és lejátssza. De érdeklődj az OLED topikban.
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #28945 üzenetére
Belső szűrők -> Hangbeállításoknál bepipálod az összes Bitstreaming-es jelölőnégyzetet. Beszédhang sajnos még így is lesz a mélynyomón, hiszen az ilyen hangprojektorokba csak 5cm-es kis szokol hangszórók férnek el, amik nem képesek kiadni a legmélyebb beszédhangokat.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
proly01 #28452 üzenetére
Milyen TV, milyen winyó?
(#28453) Vikthor: Egy magas bitrátás (max 140Mbit/s) UHD videóhoz is bőven elégnek kellene lennie egy USB 2-nek is. Persze attól még lehet, hogy gyenge, vagy hibás az USB port, vagy nem kap elég tápot a winyó.
Joshi: Ezekkel mind tisztában vagyok. De az továbbra sem világos nekem, hogy miért kellene a BD menu a DV-hez.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz
proly01 #28442 üzenetére
A Plex ingyenes most is kipróbálhatod és minden ki fog derülni, ezt megteheted kártya vásárlás előtt is. De mintha az rémlene hogy AMD kártya jobb HTPC-hez. Majd Pumba megmondja.
A képarány dologra nem tudok mit mondani, ha neked jó az hogy levágod a kép jobb és baloldalát csak azért hogy kitöltse a kép a kijelzőt az a te dolgod.
-
tupacamaru
veterán
válasz
proly01 #28442 üzenetére
Nem beszélve arról hogy ha vennék egy GT 1030 at akkor megint rögtön alaplapot is kellene cserélnem mert a mostani alaplapon PCi 2.0 ás az meg már azt hiszem 3 as,
Nem kell alaplapot cserélned, attól hogy újabb szabványú a foglalat a csatlakozó még azonos. Én még mindig az új VGA-t ajánlom, mert nem biztos hogy 5GHz-en nem fog bufferelni lejátszás közben a Plex.
-
PuMbA
titán
válasz
proly01 #28439 üzenetére
Akkor felrakod a Plex-et a TV-re és a gépedre is és készen vagy, ahogy az összefoglalóban van. Semmit sem kell venned
"nnyit kell tudni,hogy hamarosan költözöm majd és ott UPC-s 150mb netem lesz.Nem tudom elég e ez neki?De majd utána olvasok magának a plexnek."
Minek kell a Plex-hez net? Miért akarnád kiküldeni a filmet a világhálóra? Lassítani akarod mások internetét?
A Plex a lokális hálózaton működik, a házadon belül. A PC-t és a TV-t is a routeredhez csatlakoztatod és működik.
[ Szerkesztve ]
-
proly01
őstag
-
proly01
őstag
válasz
proly01 #28433 üzenetére
Ohhh értem. Szóval hogy olyan kártyát venni ami támogatja a gyorsítást így levéve a procról a terhet? Erre gondoltál?
Igazából működhet ez a megoldás is ha így kivitelezhető. És működni fog normalisan.
Jelenlegi configom:
Core 2 quad 2.66
4gb ddr 3 1333
Msi alaplap
Evga GTX 970
Nem tudom,hogy lenne jó...
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Hobby elektronika
- Politika
- Google Pixel topik
- S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Hyundai, Kia topik
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- AMD Konfig - MSI X470, Ryzen 7 3800x, Vega 56, 32 GB RAM, 512 GB SSD
- Lenovo P500 - 1650 v3 6 mag/12 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Eladóak a képeken látható P2 P3 P4 C2D C2Q számítógépek gyűjteményből
- HP Z640 - 2680V3 12 mag, 24 szál max 3,3GHz, V4 ready, 32GB DDR4 RAM, 925W táp, számla, 6 hó gar
- Új 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 3080 10Gb/16Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari (27% ÁFÁ-s)