- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Steelmanus
addikt
válasz WonderCSabo #15396 üzenetére
Nem tudod hogy miert nem frissul a XvidVideo.RU-n a beta lejatszo? Ott meg mindig a Media Player Classic HomeCinema (x86/x64), 1.5.3.3677 verzio van, 18.08.2011 datummal.
Viszont a xhmikosr oldalon mar frissebb van, regebben voltak nezetelteresek a fejlesztok kozott, csak nem megint ez all a hatterben? -
WonderCSabo
félisten
válasz Steelmanus #15402 üzenetére
Nem tudom, és nem is vettem észre!
szasanyi: Pl. ezt. De inkább ajánlom az all-in-one playert, mint az MPC-HC, ahogy előttem is tették.
-
huskydog17
addikt
válasz szasanyi #15400 üzenetére
A Windows 7-ben a WMP 12-es verziója van, ami elvileg alapból le tudja játszani a H.264-es anyagokat, így az MKV videókkal sem kéne problémáznia.
Amúgy nem értem, hogy miért ódzkodsz egy külső szoftvertől, amit ráadásul fel sem kötelező telepíteni, tehát abszolút semmit nem fog szemetelni a registry-be (MPC-HC). Egy ilyen All-In-One lejátszóval minden (pontosabban szinte minden) probléma megszűnne, nem véletlenül emlegetjük ilyen sokszor azt a szoftvert.Szerk.: Hopp, most látom, hogy már több kolléga is megelőzött.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
WonderCSabo
félisten
válasz huskydog17 #15404 üzenetére
A WMP12 ismeri az általában MKV-kben lévő streamek szabványait, viszont magát az MKV konténert nem, így ahhoz is fel kell rakni egy splittert. Illetve feliratot se tud keezlni.
-
spiritex
veterán
válasz WonderCSabo #15395 üzenetére
Csá! Akkor itt a 2 db screenshot!
Az egyik 25 fps-es, a másik 23.976-os filmről készült.
Az előbbinél 75Hz-et lő be az mpc-hc (itt szép egyenesek is a vonalak, de összetartanak, mint már korábban említettem), az utóbbinál pedig 70Hz-et, mert a tv-m csak ezt tudja támogatni vga-kábellel, ui. nem hdmi-vel van összekötve (ne kérdezd, mert bonyolult, hogy miért). Tehát azért nem egyenesek a vonalak, mert ott az a 2Hz eltérés. 30fps-es filmet pedig sokáig kerestem, de nem találtam, de az a legegyszerűbb eset, úgyhogy tuti az is szép egyenes vonalakat eredményezett volna.25 fps-es
(szép egyenes, de látható benne az a visszatérő ugrás):23.976-os
(cikk-cakkos, de szabályos):Mit látsz mester?
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
huskydog17
addikt
válasz WonderCSabo #15405 üzenetére
Ja értem, hoppá, ezt nem tudtam! Mondjuk elég vicces a dolog a WMP12-nél:
Aláraktak egy tök jó AVC dekódert, de az MKV konténer és felirat támogatását kihagyták. LOLEzek után még csak véletlen se fogom ajánlani senkinek ezt a lejátszónak nem nevezhető szoftvert.
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
zsoltika29
tag
Ha nem folyamatos a kép mozgása, lehet hogy judderem van? kijelző=plasma
-
veterán
válasz huskydog17 #15407 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Mivel az mkv univerzális konténer, bármilyen kombinációban tartalmazhat hang és képsávokat, vagyis mindenre kell licenc. Az MS pedig az N-es Windows-okkal már már egyszer megjárta (igaz, ott a lejátszó túlzott integráltsága miatt). Nem tudom, lesz-e valaha támogatás, de ha igen, max. a következő verzióban.
-
spiritex
veterán
válasz zsoltika29 #15410 üzenetére
Szia, nekem úgy tűnik, hogy ugyanaz a problémád, mint nekem.
Igen, a remegő mozgásnak semmi köze a dxva meglétéhez, vagy nemlétéhez, ha a processzorhasználatod nem extrémen magas vele vagy nélküle. Mert ha igen, akkor lehet, hogy simán a proci nem győzi.
Juddered meg szintén nem nagyon lehet, ha egyenes piros-zöld vonalakat látsz. Mindenesetre nézd át még egyszer a Fullscreen beállításokat, hogy a megfelelő fps-ekhez megfelelő frissítési értékek vannak-e állítva. Az is kérdés, hogy a te plazmád milyen frekvenciákat támogat..Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
veterán
válasz spiritex #15406 üzenetére
Az első képen tapasztalható közelítés valamiféle szinkronvesztés, de szerintem nem nagyon érzékelhető, ha eléri egymást a kettő és "ugrik egyet" a kép. Ilyenkor az van, hogy szinkronnak hiszi, majd a találkozásnál azonnal kap egy képet, így nincs ideje megvárni az előzőt.
A második már érdekesebb. Szép judder, a nyilvánvaló frissítési és sebesség eltérés miatt. Az, hogy szabályos, csak annyiban megnyugtató, hogy az időzítők jók. Legjobb, ha a Present at nearest vsync opciót használod.
30fps videót a youtube-on találhatsz.
-
zsoltika29
tag
válasz spiritex #15412 üzenetére
Ok! Csak segíts légyszíves, hogy mik a beállítások. A proci max 70-80 százalékon mozog
full hd-nál.
A Tv elvileg 600 hz-es gyakorlatilag meg kitudja.Azt a vonalas dolgot hogyan tudom le ellenőrizni.
Bocs a hülye kérdésért de még új vagyok ebben a témában
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz stevve #15413 üzenetére
Köszi Neked!
Akkor majd onnan vadászok valamit, és felrakom az mit mutat.
Azt meg tudod nekem mondani, hogy más programok milyen beállítási értékeket használnak vajon erre a sok beállítási lehetőségre, ami itt az mpc-hc-ben benne van? Alapból van nekik valami beállítva a VSync, Accurate Sync, Alternate Sync-re, Flush GPU before VSync-re stb, és akkor vagy jó mindenre vagy nem? Mondjuk egy PotPlayer, vagy VLC..Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
szasanyi
félisten
Háááát azt kaptam, amit el szerettem volna kerülni. Igen, WMP12 van a Win7-ben, de a legújabb frissítésekkel sem játssza le az .mkv videófájlokat. Igen, tudom, hogy a MPHC gond nélkül lejátssza, de
- szeretem a WMP12-t és szubjektív meggyőződésem, hogy a DivX, Xvid filmek képminősége jobb ezzel a lejátszóval (DELL U2311H)
- ezért, valamint azért mert kizárólag csak az .mkv fájlok azok nem játszik le abból (és amit szintén szeretnék nézni vele), nem akarok másik lejátszót is (nem tudom másképp, 1értelműbben) leírni
- ami érdekelt volna az az, hogy mit (esetleg honnan) kell letölteni, telepíteni a WMP12 alá ahhoz, hogy az .mkv (HD) videók lejátszása is működjön ezzel a lejátszóval (is)Ha vki ebben tudna segíteni, azt megköszönném!
-
spiritex
veterán
válasz zsoltika29 #15414 üzenetére
Hát először is tudnod kell, hogy a tv-d támogatja-e a 24p-t, ezt írja rajta, vagy a leírásában. Ha igen, akkor fontos, hogy hdmi kábellel legyen rákötve a pc, mert a vga nem viszi át.
Másodszor fontos, hogy full-hd-s-e a tv-d. Ha igen, akkor egyszerűen meg kell adnod a Fullscreen fülnél, az Autochange alatt, hogy a 23.976-os filmnél 1920x1080-as felbontás mellett 24 vagy 72 Hz-re állítsa a tv-t, 25-ös filmeknél 50 vagy 75-re, 29.897-nél pedig 60 Hz-re. (Alul a Vista részt is állítsd be.)
Ha csak HD-Ready-s, mint az enyém (megjegyzem 2.5 m-ről nézve untig elég, sőt még az SD filmek is szebbek rajta), akkor természetesen 1024x768 mellett állítsd a fenti fps-Hz értékeket.[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
WonderCSabo
félisten
válasz spiritex #15406 üzenetére
Nos, hát a gráfok teljesen szabályosak. Még annyit megpróbálgatsz, hogy a Lejátszó menüpontban a prioritását normál érték felettira teszed. De ha a gráfok nem hazudnak, akkor ennek nem szabad szaggatnia, csak ha a videó eleve szar, vagy stutteringet látsz.
huskydog17: MKV konténert nem véletlenül rakta bele, hiszen gyakorlatilag csak illegális cuccokra használják. A külső feliratokat szintén. A DVD feliratokat kezeli.
zsoltika29: Nos, ha a piros vonal egyenes, és olyat látsz, hogy a kontrasztok, élek mentén ricegés van, akkor az stuttering, és sajnos a kevés fps-ből adódik. Ezt interpolációval lehet megszüntetni, mellesleg én azt nem preferálom.
(#15411) stevve: Attól még hogy bmilyen streamet bele lehet pakolni, nem kell a WMP-nek mindet támogatia (és nem is fogja sose), elég csak az általánosakat. De azt már most is teszi.
(#15416) szasanyi: Már linkeltem Neked egy jó kodekpakkot (nem kell tőle megijedni, ez télleg jó, nem barmol szét semmit), amivel mindent le tudsz majd játszani WMP12-vel.
(#15415) spiritex : Ezt már csak azért sem lehet tudni, mert ezek nagy része fantázianév. Vmilyen VSync természetesen van, különben csúnyán beszaggathat, széteshet a kép. Egyébként az Accurate VSnyc az jó, de az Alternate-et kapcsold ki. Flush GPU before VSync igazából mindegy, nem számít. Esetleg még megpróbálhatod kikapcsolni az Aerót.
(#15417) stevve: VSync offset csak a - nem ajánlott - EVR Sync renderer esetén állítható MPC-HCben is.
(#15418) spiritex: Megjegyezendő, hogy sok driverben 23Hz-nek van írva a 24p.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz stevve #15417 üzenetére
Én úgy általában vagyok rettentően kíváncsi, hogy hogy lehet sokak által kedvelt lejátszó programokat írni, forgalmazni és terjeszteni, amikben nincsenek ezek benne, hogy pl. rakok pipát a VSync mellé vagy nem, rakok pipát az Accurate VSync mellé vagy nem? Hogyan képesek olyan, tömegek számára megfelelő képet produkálni ilyen beállítási lehetőségek nélkül, ami megfelel úgy általában minden filmhez?? Elképzelhető, hogy azokba is rejtetten bele van építve a VSync, meg az Accurate/Alternate VSync, csak fixre van állítva egy a szoftver írói által jónak tartott értékre, és kész?
-
szasanyi
félisten
válasz WonderCSabo #15419 üzenetére
Köszi, csak valahogy elkerülte a figyelmemet. Igen, asszem a CCCP mellett döntök, mert nem tudok olyat, ami biztosan jobb. Külföldi fórumokon olvastam, hogy a Haali Media Splitter + AC3 filter is jó lehet WMP12 alá.
Legalább is ezt hámoztam ki... erről nincs esetleg tapasztalat(od)? -
zsoltika29
tag
Azt mondd már meg légyszíves, hogy hogyan tudom leellenőrízni a vonalas témát?
Milyen progival vagy mivel mással?
Erre gondolok (#15406) spiritex .
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz zsoltika29 #15423 üzenetére
Media Player Classic - Home Cinema-n belül Ctrl-J.
-
spiritex
veterán
válasz WonderCSabo #15424 üzenetére
Köszi minden agytágítást!
-
veterán
"Attól még hogy bmilyen streamet bele lehet pakolni, nem kell a WMP-nek mindet támogatia (és nem is fogja sose), elég csak az általánosakat. De azt már most is teszi."
Sajnos nem nagyon lehet meghatározni, hogy mi az általános. Szerintem is csak simán kihagyták egy döntés nyomán. Nem nagyon volna technikai akadálya.
"VSync offset csak a - nem ajánlott - EVR Sync renderer esetén állítható MPC-HCben is."
Nem ajánlott, de ha nagyon zavaró, azzal lehet próbálkozni. Nekem nem olyan zavaró, én nem használom.
Meg amúgy igazad van, a többség nem állítgat mindent be filmenként, hanem néha benyel egy kis "röcögést".
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Szerintetek van olyan külön progi, ami másik lejátszó szoftverrel lejátszott film alatt képes figyelni és mutatni a szinkronitást, vagy annak hiányát, mint a piros-zöld vonalas dolog, ami az mpc-hc-be van építve? Tehát, hogy megy a film egy lejátszóval, és én meg azt mondom neki, hogy figyelje az evvel a konkrét lejátszóval játszott film szinkronitását a képernyővel..
-
spiritex
veterán
válasz WonderCSabo #15430 üzenetére
Persze, a kérdés jogos! De nem is én használnék, mert ez a legjobb, csak egy ismerősöm nem akarja elhinni, hogy judder-rel a képe vlc-vel, ami ugye nem állít frekvenciát, és gondoltam bebizonyítom neki.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Az mitől lehet, hogyha az DTS mode Padded-ra van állítva, akkor ha space-el megállítom, elindítom a filmet, akkor pattan a hang? Ha auto-ra állítom, akkkor ez a jelenség nincs.
Közben állítgattam, jelenleg így nem pattan, ez a beállítás jó így, tehát ac3 filter és mpc-hc így van:
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
spiritex
veterán
válasz WonderCSabo #15433 üzenetére
Nekem eddig már párszor bejött a Reset to Default, vagy a Reset to Optimal opció is! Nem kellett újraraknom, mert megoldott hasonló problémákat.
-
spiritex
veterán
-
norbi0604
aktív tag
-
szasanyi
félisten
válasz WonderCSabo #15424 üzenetére
Köszi, végül is maradtam a CCCP mellett, ezzel hibátlanul működik a WMP12.
-
barca4ever
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni,abban,hogy ti melyik lejátszót ajánljátok 3D filmek lejátszásához? (Red+Cyan)
Én eddig a Power DVD 10-et használtam és nem is volt vele baj mostanáig.
Újraraktam a rendszert és vele együtt a lejátszót is,de nem akarja lejátszani a 3D filmeket.
Elindul a számláló de kép és hang sehol,majd leáll és Alt+Ctrl+Delete trió segítségével tudok csak szabadulni belőle. Hozzáteszem más filmeket tökéletesen lejátszik ami nem 3D.
Tudnátok ebben a problémában segíteni? Vagy egy jobb lejátszót ajánlani?
Köszönöm előre is!Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
WonderCSabo
félisten
válasz barca4ever #15442 üzenetére
MPC-HC.
-
xrvman
őstag
Van egy bd25 ös film isoban, mountoltam virtual clone driveba. Az nfoban az áll van benne felirat, de se az MPC-HC se a Kmplayer nem jeleníti meg.
Mi a teendőm, hogy lássam a feliratot? -
barca4ever
tag
válasz WonderCSabo #15443 üzenetére
Köszönöm a segítséget!!
Ne azt kívánd, hogy minden könnyen menjen. Kívánd azt, hogy legyen erőd legyőzni a nehézségeket. (Bruce Lee)
-
spiritex
veterán
Ha valakit érdekelne:
[ Szerkesztve ]
-
norbi0604
aktív tag
válasz WonderCSabo #15439 üzenetére
Kikapcsltam minden sz**t ami be vvolt kapcsolva, deinterlacinget, pulldown észlelést hagytam bent csak. Így már elfogadhatóbb, de lehet, hogy pont olyan filmet néztem ki amin "kockázódik" a kép. Megnéztem más sorozatoknál, van amelyik ilyen, van amelyik olyan minőségű, szoval ez kódolás függő is szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest