- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
-
iMaverick
addikt
Tegnap vettem észre, hogy valahogy "kikapcsolódott" az AC3Filter-ben (nem csak ott) az 5.1... Kb. 1 hónapja raktam össze a rendszert újra (ugye volt ez a nyár eleje óta tartó építkezésem
), és eddig alapvetően a sorozatokat meg kamerás filmeket sikerült megtekinteni. Viszont gyanús volt, hogy egyik HD-s sorozat epizód sem tartalmaz legalább Dolby Suround-os hangsávot... (Értsd: nem szóltak a hátsó dobozok.)
HD-s teszt videót belököm neki és valóban! Mindent ami az 5.1-hez kellene, azt az első sztereóra nyomja ki. Húha, gondoltam magamban, ez mi a jófene? Nézem az AC3Filter-t, a Windows-t, ezekben jól van belőve, de a tesztnél mégiscsak sztereót nyom...
Aztán eszembe jut, hogy van ám az Audigy 2-nek ez a beállítós programcsomagja (ez ugye Win7 alatt már nem ül ki memóriarezidensen az óra mellé!). Elindítom, hát nem 2.0-ra volt állítódva? 'nyád! Átrakom 5.1-re... És még mindíg sztereó... Hogy azt a jó q... WTF?
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy legelőször azt hittem, az erősítő keveri "vissza" az 5.1-et 2.0-ra... De ezt kilőttem az elején.)
Gondoltam megnézem már a MPC HC-t is, nálam ugyanis nincs neki beállítva az AC3Filter. Elindítom, természetesen ez 2.0... Aztán szerencsére eszembe jutott, hogy ha nincsen belőve neki a filter, akkor is lennie kell valami hangbeállításnak. A szűrők között meg is találom, és valóban: mind a DD, mind a DTS 2.0-ra van állítva... Átrakom 5.1-re és még mindíg nem szól. Hoppá! Csak a DD-t állítottam át 5.1-re. Átállítom 5.1-re a DTS-t... Most már szólnak a hátsók is! JEHHH!
Ezek után célirányosan az iMedianHD-ban elkezdtem keresni a megfelelő menüpontokat. És mit találtam? Hát 2.0-ra volt állítva a hangfal szett? Vázzz....
Amiért leírtam ezt: most már csak annyi a bajom, hiába állítgatom az AC3Filter GAIN fülén a center és a két hátsó hangerejét, semmilyen hatása sincs!!! Ez pedig kissé gáz, mert a sztereó elülső pár elnyomja a többit. (Ez főleg a centernél sz@r.)
szerk.: ez azért korábban működött!
Mindez Win7, AC3Filter 1.63b-val és iMedianHD-val...
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Valdez #10997 üzenetére
Nem tudom, hogy Vista-e, én nem a release notes-ot néztem, hanem az nV oldalát. Nem vagyok benne biztos, hogy visszafelé bekerül, inkább előre, a 460-tól kezdődően talán. Nem ismerem a hangchipeket az nV kártyákon sajnos.
nV oldalon most került bele,
ATI-nálAMD-nél a HD5000 sorozattal, Intelnél pedig a Core ix processzorokkal.[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
válasz
stevve #10994 üzenetére
Én úgy láttam az a gtx460 kiegészítés csak a vistás driver mellett volt ott
A win7-nél csak azt írják amit beidéztem. Viszont azt hittem hogy ezek mindegyike működő dolog már, de akkor ezekszerint csak most került bele...
Elképzelhető hogy a gt240m is képes lesz truehd és dtshd hang továbbításra? -
Osibaa
senior tag
válasz
stevve #10994 üzenetére
"Na ezt most így hogy?"
Megint a videó-audió szinkronizáció okozta a videó szaggatását. Korábban ugyanez volt a gond, mikor valakinek a TrueHD hangot nem bírta az MPC codec dekódolni és a szinkronizáció miatt szaggatott a videó is.
Amit én feljebb javasoltam, az az AC3 filterben kikapcsolja a videó-audió szinkronizációt, sztem az is megérne egy próbát, hátha úgy menne a hangkártyával is. -
válasz
Jerome #10992 üzenetére
Na ezt most így hogy? Nem vágom az összefüggést, de örülök, hogy megoldódott. bugos hangkari driver ilyet művelne... ma is tanultam valamit legalább.
Valdez:
Nem, nem azt jelenti, mert azt külön részben emelik ki, hogy TrueHD és DTS HD, így ez csak LPCM-re vonatkozik.Eklatáns példa:
Ebben nincs benne:
"Supports high definition 24-bit, 96 and 192 KHz multi-channel audio sampling rate support for compatible Blu-ray movies with NVIDIA Release 260 or higher driver release and compatible movie player software."hanem külön említik a tömörített sávokat:
"Supports DTS-HD Master Audio and Dolby TrueHD audio bitstreaming support for compatible Blu-ray movies with NVIDIA Release 260 or higher driver release and compatible movie player software."Utóbbit a GeForce GTX 460-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
Van egy ilyen bejegyzés a béta nvidia driverben hogy:
"Adds high definition 24-bit, 96 and 192 KHz multi-channel audio sampling rate support for compatible Blu-ray movies with GeForce GTX 480M, GTS 360M, GTS 350M, GT 335M, GT 330M, GT 325M, 310M, 305M, GTS 260M, GTS 250M, GT 240M, GT 230M, and G210M* GPUs."A laptopomban gt240m van, és ez a most azt jelenti hogy már képes kiküldeni a truehd és dts-hd-t a multichannel pcm mellett?
-
Jerome
csendes tag
válasz
WonderCSabo #10985 üzenetére
Jófejek vagytok!
Akkor azt is elmondanám, hogy teljesen normális vagyok, - hangok is megmondták.[ Szerkesztve ]
-
Osibaa
senior tag
válasz
Jerome #10980 üzenetére
"De lényegtelen mit állítok, a hiba mindig ugyanaz, picit megugrik kép véletlenszerű időközönként."
Nem mindig akkor ugrik, mikor pislogsz?
Haali-t, ffdshow-t és más codec pack-eket nem használsz, ugye? AC3 filternél megpróbálhatnád azt esetleg, hogy a Rendszer fülön a vibráláskorrekciót kikapcsolod.
-
Jerome
csendes tag
válasz
WonderCSabo #10981 üzenetére
Azt még nem próbáltam, de eddig egyik megpróbált lejátszóban sem volt jó!
VLC, XBMC, ....(nem ugrik be miket próbáltam még) -
Jerome
csendes tag
válasz
WonderCSabo #10979 üzenetére
EVR egyedi, minden annak megfelelően ahogy le van írva!
De lényegtelen mit állítok, a hiba mindig ugyanaz, picit megugrik kép véletlenszerű időközönként.
Előző rendszeren is windows 7 x64
Meg ezen a teljesen friss win 7 x86on is.
Minden driver a legujabb, bios a legujabb, directx minden frissitve.
Ha a leírt beállításoknak megfelelően van belőve a gép, videokártyán AVIVOnál dekodolás segítés bekapcsolva, mindenféle kép/szín átalakító cucc kikapcsolva: 1080p s filmeknél átlagban: CPU 7% GPU 6% és megugrik.(Próbáltam leterhelni a GPU-t, jól működik ha videoknal nagyobb terhelést kap az alap 400Mhz ről felugrik a 945MHz-re, tehát elvileg ez sem lehet a gond hogy alapon jár a gpu (de gondolom a 6% hoz nem is kell több))
[ Szerkesztve ]
-
Jerome
csendes tag
válasz
WonderCSabo #10977 üzenetére
Az első kettő igen! Próbáltam játszani az ürítés kivárása ki/be kapcsolásával de az sem befolyásol semmit!
-
Jerome
csendes tag
válasz
Osibaa #10967 üzenetére
Igazad van!
Találtam pár beállítást a videokártyán ami rontotta a képminőséget, és csakis azért volt jobb a vmr9 mert azon nem tudta alkalmazni.
kikapcsoltam most ujra tőkéletes a képminőség evr ben isDe sajnos még mindig megugrik a kép. a GPU leterheltsége 6% cpu-é 7-8% EVR egyedi beállításoknál és kikapcsolt videokártyás ilyen olyan felesleges szűrőknél.
Tökéletes kép, szép sima lejátszás, de bizonyos időközönként megugrik. -
válasz
WonderCSabo #10974 üzenetére
Jah, igen. Annyira ki akartam emelni az MHD-t, hogy X-es lett
-
mg105
senior tag
válasz
WonderCSabo #10970 üzenetére
intelnél egyik sem? és filmeknél van köztük különbség?
-
mg105
senior tag
sziasztok! szeretnék laptopot vásárolni, és azzal a kérdéssel fordulok hozzátok, hogy az integrált grafikus vezérlők közül melyiket válasszam? pontosítva a kérdésen, leginkább az érdekelne, hogy melyik gyártó igpje alkalmasabb a processzor "kiegészítésére". értem ezalatt a HD filmek lejátszását, a flashek gyorsítását és az egyéb alkalmazásokat, amelyek támogatják a grafikus mag használatát. ebből a szempontból melyik gyártó jár az élen?
szerk: bocsi ha rossz topicba írtam, de úgy éreztem, itt esélyesebb mint a "milyen notebookot vegyek" topicban (ott csak szimplán a hardverekről van szó).
[ Szerkesztve ]
-
Jerome
csendes tag
válasz
Osibaa #10967 üzenetére
Nézz meg közelről légyszíves egy 1080p-s m2ts -t. A színben nem túl eltérő konturokra fokuszálva vmr9 el és evr el.
46" on 1 méterről feltűnő.
(Főleg az emberi arcokon látszik a különbség.)
Nem mondom hogy nálad is ez van, de azért érdekelni hogy tényleg nincs különbség másoknál. -
Jerome
csendes tag
válasz
Osibaa #10965 üzenetére
Köszönöm, de ezzel tisztában vagyok.
A tény az tény, a vmr9 képe tisztább.
Lehet én vagyok túl "igényes", de a különbség a következő.
Ha pl egy ember van a képen teljes alakkal, vmr 9 ben élesek a szemöldökei az arcai vonásai, evr el pedig összemosódnak a kontúrok.
Windows 7 x86.Lehet csak nálam van így, de így van.
A videokártyán sem alkalmaztam olyan beállításokat melyek felülbírálják az alkalmazás beállításait.[ Szerkesztve ]
-
Osibaa
senior tag
válasz
Jerome #10964 üzenetére
"DirectX 9 included VMR-9. This version uses Direct3D 9 instead of DirectDraw, allowing developers to transform video images using the Direct3D pixel shaders. It is available for all Windows platforms as part of the DirectX 9 redistributable. (...)
Windows Vista and Windows 7 ship with a new renderer, available as both a Media Foundation component and a DirectShow filter, called the Enhanced Video Renderer (EVR). EVR is designed to work with Desktop Window Manager and supports DXVA 2.0, which is available on Windows Vista and Windows 7. It offers better performance and better quality according to Microsoft." (forrás: wikipedia)
Tehát a VMR-9 a WindowsXP renderer eszköze, míg az EVR a Vista és Windows7-é.
-
válasz
Jerome #10952 üzenetére
A VGA BIOS-ára gondoltam. Az optimális az, ha DXVA alatt folyamatosan magasan pörög a sebessége, mert végül is használatban van. Ha alap órajelen megy csupán, akkor annyi MHz-en kell megoldania a feladatot. Pár gyártó így lövi be a kártyákat, de az ideális az, ha 2D-ben alap, 3D-ben (játék) max. és DXVA-ban is vagy max. vagy a kettő között jár a GPU.
ATT remélem, segít. Abban érdemes akkor belőni egy DXVA profilt, amikor is max.-on jár a GPU és akkor kiderül, ez volt-e a gond.
-
nyurga82
tag
válasz
WonderCSabo #10958 üzenetére
várjjál mert lcd tv-t most akarok venni csak azon gondolkozok hogy vegyek egy Samsung 2270hd (21,5coll) amit elsősorban monitornak használnék vagy akkor vennék egyből egy nagy lcd tv-t és azon neteznék.
Egyébként ha a kis lcdnél maradok akkor ezen a kettőn gondolkozok:
Samsung P2270HD
LG M227WDP-PC -
peti85
senior tag
GMA500
Ha MPC-HC-ben beállítom a Haali media Splitter-t a beépített helyett, akkor sokkal jobb eredményt kapok, de még mindig szaggat.
-
nyurga82
tag
Remélem jó helyen kérdezem ezt meg.
Olyan kérdésem van, hogy ha vennék egy 40colos LCD TV-t és rákötném HDMI-vel a számítógépemet és ha vennék vezeték nélküli (azt hiszem bluetooth-osnak hívják) egeret meg billentyűzetet akkor elvileg az ágyból tudnék netezni nagy LCD TV-n? Játszani nem szoktam csak netezni meg filmet nézni. -
Jerome
csendes tag
válasz
stevve #10950 üzenetére
A BIOS matyi alattt mit is értesz?
(Az alaplap BIOS-át most frissítettem.)
A sebesség mérésénél előfordult (nem tudom milyen esetben) hogy a GPU fel-fel ugrott 945Mhz re, de nem jellemző.
De mégha a GPU-t nem is hazsnálnám akkor is a GPU segítség kikapcsolása mellet a processorokban is bőven van tartalék, semmiképp nem használja ki a rendszert.
(most dolgozom, otthon kipróbálom a tray toolsal hátha segít)
köszi -
ArGab
őstag
válasz
Jerome #10949 üzenetére
Nem tudom ez lehet-e a gondod, de egy próbát megérhet. Én is találkoztam már több filmmel, aminél rendszeresen meg-megugrott a kép, vagy Splash-sel játszva a hang, és a kép volt folyamatos. A grafikonon nálam is orbitális kiugrás volt ilyenkor a kép-kijelző szinkron teljesen szétesett.
Ami közös volt eddig ezekben az esetekben, hogy DTS hangjuk volt mindig. Ezen a gondon az MKVtoolnix-szal történő sima újramuxolás vagy a DTS hangsáv kiszedése és újramuxolása mindig segített. -
válasz
Jerome #10949 üzenetére
Ha nem mozdul DXVA lejátszáskor a GPU sebessége a legalacsonyabb szintről, akkor a PowerPlay is lehet hibás. DXVA lejátszáskor nem szabadna így működnie. Nekem is volt már olyan kártyám, ahol így állították be, de elég hülye ötlet a gyártóktól. Ezen vagy BIOS matyi segít vagy ha valamilyen 3rd Party alkalmazással beállítasz egy profilt, hogy DXVA esetén max. sebességen hajtsa a GPU-t. Például az ATI Tray Tools (bár régen használtam!) segíthet.
A BIOS turi sem gáz, de ott azért erősen figyelni kell!
[ Szerkesztve ]
-
Jerome
csendes tag
Sziasztok!
Már többször írtam itt a problémámról, segítettetek is amit köszönök de megoldásom még mindig nincs. Eddig windows 7 x64 el probálkoztam, de most feltettem a 32bites verziót, és ugyanaz a tapasztalat mint eddig.
Tehát: friss windows 7 x86 minden update fennt, directx frissitve a leirtak szerint, ac3 beállítva, mphc stb stb minden ahogy le van írva.
A probléma mindig picit (bizonyos időközönként pl.:30mp-enként) megugrik a kép, nem folyamatos a lejátszás.
Valakinél probálkozott az ac3 kodek ki/be kapcsolgatásával de nekem nem segít.
Crossfire ki/be kapcsolás semmit nem befolyásol.
A hardverem allul láthatjátok. AMD
Mértem a gép leterheltségét több 1080p-s film (filmeimmel biztos nincs gond) lejátszásánál.
processzorok: 20% GPU: 28% (945Mhz ből csak 400Mhz n megy) meg sem kottyan neki.
Tehát abszolut nincs kihasználva a rendszer.Valamint ha a javasolt EFR egyéni beállításra teszem a kép éleli vonalai közelről nézve elmosodottak, mintha valamilyen szűrő lenne bekacsolva ami összemossa az éleket.
A tökéletes képet wmr9 renderlessben kapom meg. De mindegyik beállításnál ugrik a kép. Bár a WMR9 jobban terheli a gépet.Videokártyán be van kapcsolva a kodolas segités, az ITC processing meg megint csak ront a képminőségen.
MPHC ben film közben az eszköz lejátszási grafikonjat megjelenitve, egyeneletes recés grafikont látok közben az akadásoknal kétszer akkora kiugrásokat.
Amit nem értek hogy a "clock"-ot 100-101% ra jelniti meg az emlitett 20-28% leterhelétség mellett.Na röviden ennyi megint. minimális leterheltség mellett akadó filmek.
üdv
köszi ha elolvastátok -
Joshi
titán
Érdeklődnék hogy a DXVA-val ellentétben a linuxos VDPAU mennyire jó hardveres gyorsítás? Erről esetleg van tapasztalata valakinek? Az XBMC Live és Ubuntu alatt állítólag ez van gondolom a DirectX hiánya miatt.
-
válasz
#46372352 #10937 üzenetére
A digitális tv adásokat sem minden esetben játssza le az MPC-HC a saját kodekkel, így elképzelhető, hogy nem lesz rá megnyugtató megoldásunk... nekem legalábbis nincs tippem. Több helyen felmerült már az mts probléma. Ilyesmit - ha találkozok vele - WMP12-vel szoktam lejátszani.
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz
WonderCSabo #10934 üzenetére
Igen, mpc-hc nem a legjobb, de pl: iron man 2 bd úgy néz ki, hogy a film maga nem egy nagy file, hanem szét van darabolva.
Mappamegnyitással nyitottam meg, szépen lejátszotta végig, tudtam hangsávot és feliratot váltani, csak az extra tartalmak a film alatt folyamatosan bejöttek, ezt és a menüt leszámítva, illetve a hangcsúszást a végén, nagyon szépen lejátszottaOk, kösz, majd megnézem a powerdvd-t.
-
Zirowe
nagyúr
Lejött egy teljes blu-ray lemez, amit a laptopom tökéletesen lejátszik a totalmedia teather3-al, viszont a htpc (asrock ion nettop) ugyanezzel a programmal pár perc lejátszás után a hang elkezd akadozni, a kép viszont jó, ha elindítom az mpc-hc-t, akkor a film tökéletes végig, de a menüt nem játssza le, és pár extra tartalom bekapcsolva marad a film közbe, amit nem tudok sehol se kikapcsolni, és a film vége fele a hang előbb van, mint a kép (gondolom ez azért van, mert mpc-hc úgy van beállítva, hogy^24fps-nél 24hz-re váltson, de gondolom a hang meg nem úgy ment).
Hogy tudnám beállítani a totalmedia-t, hogy rendesen menjen a film?
Elvileg a nettopnak el kéne bírnia a leírása alapján, és az mpc-hc viszi is (dxva kiírással).
Totalmedia beállításai videóra: hardveres gyorsítás autón, slim hd bekapcsolva normal, 3as értéken, és 1920*1080ra állítva, a cuda elvileg be van pipálva, de nem megváltoztatható, mert szürkített opció.
Audio: spdif-ra állítva és original output.
Win7 32bit, legfrissebb dx9 felrakva és az alap dx11fent.Köszi
-
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #10931 üzenetére
Oks. A 10.8-as nekem jó, de a .9-essel állítólag gondok vannak (DXVA terén is). Én még nem tudtam felrakni a 10.9-est, mert még mindig nem jött ki notira...
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #10930 üzenetére
A 9.11-et azért raktam fel, mert kíváncsi voltam arra, hogy működni fog-e a hardveres gyorsítás Flash videók alatt. Bár nem tökéletesen, de működik.
A 10.9-essel lehet teszek majd egy próbát, de van egy olyan gyanúm, hogy felesleges lesz, mivel a 10.8-as sem volt nekem jó.
Visszarakom a 10.4-est, azzal nem volt gondom. -
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #10929 üzenetére
Izé, az a Catalyst már nagyon régi, miért nem a 10.9eset használod?
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #10928 üzenetére
Ja nem, nem böngészőben nézem, mert ott a hardveres gyorsítás ellenére nagyon rosszul mennek a HD videók.
Amúgy van valami tipped, hogy mi okozza nálam ezt a képugrálást? Én arra tippelnék, hogy a 9.11-es Catalyst-al nincs jóban a 2268-as build. Szerinted egy 10.4-es Catalyst megjavítaná? -
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #10927 üzenetére
Full HD felbontású YouTube-os videóanyagot indítok el
Attem Flashel játszod le, de tévedtem. (már az is tud DXVAt)
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
válasz
WonderCSabo #10926 üzenetére
Na itt most nem értem, hogy miről beszélsz.
Minden videót MPCHC-ban játszok le. Amúgy a YouTube-os MP4 videóknál is ugyanazok a Filterek dolgoznak, mint az x264-es videóknál, szóval minden ugyanaz (vagyis mindegyiknél a MPCHC dekódere dolgozik DXVA mellett) és a Full HD MP4-esek mégis néha ugrálnak egy pillanatra.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
huskydog17 #10925 üzenetére
Attól h. teljesen más a lejátszó.
Az első esetben a Flash player H.264 kodekje, a második esetben pedig az MPC-HC dekódere (gondolom)
-
huskydog17
addikt
A napokban észrevettem egy nagyon furcsa, számomra érthetetlen dolgot:
Ha Full HD felbontású YouTube-os videóanyagot indítok el, természetesen DXVA-val, akkor a lejátszás közben a kép időnként egy pillanatra ugrál. Ezzel ellentétben normál Blu-Ray Rip-es x264-es videónál nem csinál ilyesmit, ott tökéletesen megy. Ez mitől lehet?
-
válasz
WonderCSabo #10919 üzenetére
Köszi, de szerintem te is ugyanezeket írtad volna.
Remélem, nem lesz túl érthetetlen:
- NoFGT: Az FGT az a Film Grain Technology rövidítése. Enkódolás előtt kiszűrik a grain hatásokat a filmekről, amit aztán a lejátszó tesz vissza a filmre.Mivel ez egy post process művelet, shaderek végzik, így pedig ez egy hardveres tulajdonság. Már nem nagyon alkalmazzák, ezért a NoFGT a legtöbb (ha nem minden) esetben.- VLD: Variable-Length Decoder rövidítése. Ez önmagában egy eljárás, ami talán a legjobban igénybe veszi a hardvert a dekódolás folyamatában, de amikor a DXVA Checker-t nézzük, akkor azt jelenti, hogy a DXVA támogatás teljes.
A hardveres támogatásnak négy sarkalatos folyamata van:
- entrópia dekódolás vagy más néven bitstreaming (CABAC, CAVLC),
- iDCT (inverz frekvencia transzformáció),
- mozgáskompenzáció (MC, motion compensation)
- és a deblock.Ha nem VLD-t ír a DXVA Checker vagy a lejátszó, hanem mondjuk iDCT-t vagy , akkor a VLD a processzort terheli, ha roszabb a helyzet és MoComp-ot ír, akkor még az iDCT is a CPU-t terheli.
-
peti85
senior tag
XBMC alá sikerült beheggesztenem a Microsoft és az Arcsoft filtert is!
A helyzet mind a kettővel ugyan az, mint MPC-HC-val, akad nagyon. Amit észrevettem, hogy codec infónál "Microsoft bitstream H264 No FGT"-t és "Arcsoft bitstream H264 No FGT"-t ír ki, a DXVAChecker meg "ModeH264_VLD_NoFGT"-t. Mi a különbség a bitstream és a VLD között? Meg mit jelent a Mode264?
Bocs ha hülyeséget kérdeztem, de tényleg nem értek annyira ehhez. -
peti85
senior tag
válasz
WonderCSabo #10914 üzenetére
Akkor még egyszer: "A képeket nem én csináltam, a neten túrtam őket."
Nem regisztráltam én sehogy, nekem talán nincs is otthon a listában.
-
válasz
peti85 #10909 üzenetére
Bah... összekevertem a GMA950-nel... bocs. Ez a kis jószág valóban tud DXVA-t, hasonlóan a G45-höz.
Viszont ezt a DXVA Checker lejátszást nem is tudtam.
Így sajnos azt sem tudom megmondani, mi a trükkje. Teljes képernyőn is megy és jó a minősége? Este ki is próbálom otthon.
Az MS codec jó, csak azt írtam, hogy ha azzal akadt WMP12 alatt, akkor esélyes, hogy más lejátszó alatt is fog.
-
peti85
senior tag
válasz
WonderCSabo #10910 üzenetére
Végülis igen, csak én drag-and-drop módszerrel húztam a programba, de elvileg ugyan az a végeredmény.
Szerk.: A képeket nem én csináltam, a neten túrtam őket.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #10910 üzenetére
Megkövetlek, ez télleg tud lejátszani!
Az MPC-HC dekóderét hogyan regisztráltad a rendszerben?
-
peti85
senior tag
válasz
stevve #10904 üzenetére
IGEN TUD! Most nem otthon vagyok, de gyorsan kerestem a neten képet róla:
[link]
[link]A GMA500 meg ezek szerint mégsem olyan gyenge, ha TÉNYLEG SZINTE MINDENT lejátszik akadás nélkül a DXVAChecker-el, csak beállítás kérdése. Ez a bökkenő, hogy nem vagyok nagyon otthon a témában. A WMP12 még a "killa sample"-t is kis akadással lejátsza, de azt nem is várom el tőle, hogy folyamatos legyen.
Ha olyan gyenge lenne, akkor a BoxeeBox-ban sem arra cserélték volna le a vérszegény NVIDIA Tegrát.
Az hogy szinte semmi sem támogatja, az más kérdés, ezt aláírom.Az MS codec, meg DXVAChecker alatt a legjobb eredményt adja az összes közül. Még a Cyberlinknél is kisebb a prociterhelés. Igen, az már érdekes, hogy WMP12 alatt már nem olyan jó. Ezért is érdekelne, hogy mit csinál a DXVAChecker, hogy ennyire szépen visz mindent.
-
madgie
titán
válasz
WonderCSabo #10906 üzenetére
Egy ideje én a Boxee-t meg a VLC-t is szifonról irányítom (de nem sokáig, mert ma jött meg a távirányító a PC-hez)
Szerk: mindkettő villámgyors, a VLC-n értelemszerűen több minden lehet állítani külön gombbal, a Boxee-nál van négy navigomb, egy enter meg egy vissza és azzal kell boldogulni (mondjuk pont elég ez is, csak a feliratváltás tart kicsit tovább)
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
MPC-HC távirányítás Androiddal
Bár a webes felület eddig is elérhető volt bmilyen böngészővel...
-
válasz
#46372352 #10902 üzenetére
Volt már nekem is gondom linux alatt kódolt filmmel - összesen egy alkalommal, de mivel nem jöttem rá, mi lehet a baja, ment a kukába. Talán jobb megoldás ennél is így tenni és beszerezni egy másik verziót.
peti85:
A DXVA Checker tud lejátszani is? Ez nekem új. Az elvileg csak megmondja, hogy tud-e hardveres gyorsítást a VGA-d vagy sem. Erről tehetnél fel egy képet, mert tényleg érdekel?Másrészt sajnos a GMA500 elég gyenge, így fullHD-t ne várj tőle, de egyáltalán HD-t se szerintem. Egy 720p is könnyen meg tudja úgy dolgozni, hogy akadjon. Szerintem hibás döntés volt ilyet választani, de ha már megvan, az MPC-HC-val NE az MS codec-et használd, mert ha a WMP12-vel akadt, akkor ugyanazt a codecet használva minden lejátszóban akadni fog. Használd az MPC-HC saját, beépített lehetőségeit.
[ Szerkesztve ]
-
peti85
senior tag
Sziasztok!
Van egy netbookom Z-s Atom procival, GMA500-as videokártyával.
HDMI-n van a TV-re kötve fullHD felbontásban.
DXVACheckerrel (pl. Microsoft DTV-DVD filterrel) szinte mindent visz röccenés nélkül, de WMP12 (Win7-et használok) alatt már kicsit akadozik, hibázik, ha teljes képernyőre teszem, de akkor is, ha a lejátszó ablakméretét megnövelem majdnem a TV méretére. Prociterhelés egyáltalán nem magas, memória is van még szabad.Próbálkoztam MPC-HC-val, beállítottam, hogy a Microsoft filtert használja, de sajnos nagyon akad vele minden.
Mit csinál máshogy a DXVAChecker? Be lehet valahogy állítani az MPC-HC-t, hogy úgy játsza le a filmeket, mint a DXVAChecker? -
balu333
tag
válasz
WonderCSabo #10900 üzenetére
Nem vagyok otthon a témában, azért is jöttem fel ide ebbe a topikba, sokat lehet tanulni
. Nekem az a lényeg, hogy összejött pár napja van meg a Denon hdmi-s erősítőm és még azt is elég nehéz kiismerni, előtte egy jó pár éves panasonic volt. mpchc-vel meg nagyon meg vagyok elégedve elég jól összehozták!
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...