- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
Hirdetés
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
garga pista
őstag
válasz
kepe1977 #86928 üzenetére
Annyival tudsz "olcsósítani", hogy keresel egy mezei gázszerelőt és azzal kötteted át, de akkor nem fog élni a garancia. De én még ilyen egyszerű sütőt nem láttam gyári hibást, persze attól lehet
Vagy akkor keresel olyan sütőt, ami alul-felül gázos, van még ilyen sztem.
Illetve tippre gázban nincs mérőd, hanem átalánydíjas vagy? Azaz 3 havonta kapsz egy fix mennyiségről számlát? Mert ha igen, akkor tűzhely csere után lehet csökkenteni a díjat, el kell küldeni az üf. szolgálatra az új tűzhely számláját és beüzemeléséről a dokumentumot (ehhez is hivatalos szerelő kell) és így kevesebb gázdíjat kell fizetni.
Bővebben itt. Most nem találom a táblázatot a mennyiségekről, de a számla 2. v 3. oldalán is rajta van. Szerk.: Itt van a kalkulátor hozzá. Nyilván szobaszám nem változik, csak a tűzhely típusa -
Gömbike
senior tag
válasz
kepe1977 #86920 üzenetére
Nem fog magától megtisztulni, a 250 Celsius kevés neki.
A pirolitikus 500 körül küldi neki, de az oldalfalak nem tűzforróak, mikor végzett és kihűlt, egyszerűen egy nedves tiszta ruhával letörlöd a belsejét. Nincs vegyszer, nincs szag, nincs ráégett, odaégett folt, stb, csak tisztaság.
szerk:
főleg, ha folyamatosan fröcsög a cucc leve, ami természetes, az vagy zsíroldóval, vagy fémszivaccsal jön le, ami ugybár képes roncsolni, felsérteni a sütő felületét.
-
garga pista
őstag
válasz
kepe1977 #86917 üzenetére
A sütőnek egy sima villásdugó van a végén. Előtte full gázos tűzhely volt itt is, mikor vettem a lakást. Ez úgy nézett nálam ki, hogy a réginél elzártam a gázt, letekertem a csövet és eladtam a régi tűzhelyet. Utána villanyszerelő odaépített egy konnektort hozzá. Euronicsnál rendeltem meg az újat, beüzemeléssel együtt. Jött a szerelő (mondjuk vagy 2 hét volt, de nekem még ment a felújítás, nem számított), bedugta a konnektorba meg rákötöték a gázcsapra egy flexi csővel, megyújtották a lángokat, meg a sütő ment egy órát nyitott ajtóval. Mintha kevesebb lett volna nekem mint 40k, de már egy éve volt nem emlékszek. De 30 tuti volt, órabérben elég jó, mert kb. 15 perc volt papírozással együtt és csak így él a gari.
Szóval a lényeg, oldd meg h legyen ott áram és annyi, de jobban jársz egy saját villanyszerelővel. Lekötni meg nem nagy dolog, elég egy kulcs vagy fogó hozzá, csak zárd el előtte jól a gázcsapot a tűzhely előtt. Utána meg nem árt ha van egy vakdugó rá. -
MaxxDamage
félisten
válasz
kepe1977 #86767 üzenetére
Köszi!
Én is nézegettem és vegyes a felhozatal.
Mai hűtő biztos nem bir ki folyamatos használat mellett közel 20 évet.
Van régi (felső fagyasztós) nagy Zanussi a hegyen, az közel 40 éves és most lett szüret előtt lecserélve, mert már nem nagyon hűtött.😁Köszi a teszt linket!
-
válasz
kepe1977 #86764 üzenetére
A Liebherr 10 éves garanciája valóban elég megnyerő. Kár, hogy ez most csak egy időszakos akció, ami az év végén lejár.
Azt is hozzá kell tenni, hogy nem minden Liebherr hűtőgépre vonatkozik a 10 év, csak bizonyos típusokra! Nyilván a nagy árverseny miatt "olcsósított" modellek kimaradtak az akcióból. Olcsósítás alatt azt értem, hogy a gyengébb minőségű kompresszorral szerelt és az olcsó lokációkban összerakott gépekre nem tud 10 évet vállalni, mert úgy már nem érné meg neki. De mindenképp egy nagy piros pont a Liebherr-nek! -
válasz
kepe1977 #86626 üzenetére
A magyar szerelők szerint a 12 év egy mese, a realitás az 5-6 év. A mi 8 éves LG-nkre azt mondta a szerelő, hogy bőven leszolgálta az idejét, és akkor sem lenne érdemes javítani, ha éppen lehetne. (Azért nem lehet, mert hozzáférhetetlen az elromló rész.)
A mosógépszerelő viszont megjavította a 30 éves Zanussit. Egy mágnesszelepet cserélt ki benne, és szerinte a gép állapotát látva még ez a muzeális darab is tovább fog működni, mintha vennénk egy újat.
MaCS
-
Gömbike
senior tag
válasz
kepe1977 #86626 üzenetére
Mi az “ áram hiszti” idején cseréltünk le kettő kombinált hűtőt erre [link] .
Ez önmagában lényegesen kevesebbet fogyaszt, mint az akkor 16 éves Elux és az 1996-ban vásárolt Bosch.
Szerintem jól látod, hiába jobb a fogyasztási adat papíron, de sok függ az usertől is. Hányszor nyitja naponta feleslegesen az ajtót, mennyire van a hűtés beállítva, mennyire van kihasználva a beltér, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Battlefield 6
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Tudományos Pandémia Klub
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3068
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest