- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
kepe1977
csendes tag
Mindenkinek köszönöm szépen a segítséget, végül is a család többi tagjával egyeztetve vettem 1 új kombi gáztűzhelyet. Electrolux LKK560205W típust.
Nagyon sok jó véleményt olvastam róla a neten.
Az asszony szeretne sütni elektromosan, csinált is egy piskótát. Elmondása szerint jobb lett, illetve könnyebb mert nehezebben ég oda mint a gázos sütő.
Remélem ez is fogja bírni 25 évig -
kepe1977
csendes tag
válasz
Bélabácsi #86912 üzenetére
Szia Bélabácsi!
Ezt kiterjesztett garanciát egy biztosító nyújtja nem a márkaszerviz. A biztosító kijelöl egy szerelő céget és az kimegy és megcsinálja ha úgy ítélik meg.
A te döntésed hogy kötsz-e ilyet plusz pénzért.
Sokat olvasgattam ilyen kiterjesztett garancia biztosításról, valaki megveszi valaki nem.
Egy olyan hátránya van, hogyha tényleg lesz hiba akkor csak az adott szerelő cég járhat el akit a biztosító kijelöl. Tehát majd várni kell rájuk nekik az lesz az érdekük, hogy a lehető legkisebb költséggel letudják. Lehet hogy nem a legjobb szerelőt küldik.
Olvastam olyanról, hogy valakinek 1 hónapig csinálták a hűtőjét.
Én nem fogok ilyen biztosítást venni tuti.Én úgy látom, hogy az a kérdés vállalod -e azt a kockázatot, hogy 5 éven belül mondjuk úgy tönkre megy hogy újat kell venni, vagy nem?
Eddig én soha nem kötöttem semmilyen elektronikus eszközre kiegészítő biztosítást.
Inkább mindig utána olvasok, elolvasom a kiválasztott készülék értékeléseit.
Ez eddig bevált nekem. -
kepe1977
csendes tag
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget a tűzhely vásárlása kapcsán.
A kiépítéssel együtt az új kombi gáz villany tűzhely 250 ezer Ft körül van.
Nekem az áramot ki kell építeni a tűzhelyig és a gázra az átkötés is plusz pénz.Én kb 15 -20 éve használok gáz tűzhelyet az alja is gázos.
Eddig mindent nagyon jól (főként húsokat) meg tudtam sütni.
Nem volt soha problémám.Ha átállok, lehet hogy könnyebb lesz sütni viszont az árammal való sütés még a
légkeveréses megoldással is többre jön ki mint a gáz.
Mi hetente háromszor vagy négyszer használjuk.
Eddig így látom a helyzetet:Előny:
-könnyebb benne sütniHátrány
- nagy bekerülési költség
- extra kiépítési
- a gázos kombi sütő amit tudnék venni a helyre, nem tudja az öntisztítást
- ahhoz hogy öntisztítót vegyek új konyhabútort is kéne vennem extra fölösleges költség mivel a jelenlegi teljesen jó állapotban van
- magasabb rendszeres havi áramszámla ami örökké megmarad -
kepe1977
csendes tag
válasz
garga01 #86918 üzenetére
Köszi szépen a választ @garga01!
Most volt itt a 1 gázszerelő, Ő azt mondta hogy 42 ezer Ft-ért köti át az anyaggal együtt, ha mát ott van az új. Elmondása szerint a gáznál a csatlakozó részt,/könyököt ki kell hozzá cserélni. A jelenlegi 25 év körüli lehet, akkor lett kb telepítve a jelenlegi gázsütő.
Electrolux LKK560205W sütőt mondtam neki ez most a terv.Én nem merek a gázvezetékhez hozzá nyúlni illetve lekötni még akkor sem ha lezárom.
Mi van ha letörik, vagy bármi és ott elkezd folyni a gáz?Viszont sajna az 50 cm szélességű kombi gáz / elektromos electrolux sütőknél nincs ez az öntisztítós pirolitikus / katalitikus verzió. Ennél van a Steambake funkció ami elvileg sütemény sütésnél hasznos..
Ha pirolitikust akarok, akkor új konyhabútort is kell vennem, mivel a jelenlegi azzal nem kompatibilis..... A sütőnek kihagyott rész 50 cm és nem 60 cm ami most úgy tűnik a szabvány. Csak a konyhabútor teljesen jó semmi baja, bűn lenne cserélni.
Mi történik egyébként, ha nem tisztítjuk a sütő belsejét folyamatosan?
Mennyire káros a sütőre nézve?
Magától is kiég gondolom ha 250 fokon sütünk benne...A jelenlegi gáz sütőnél nem volt tisztítva esetleg évente egyszer be lett fújva tisztítóval és ki lett törölve.
-
kepe1977
csendes tag
válasz
garga01 #86915 üzenetére
Köszi szépen @garga01 és @Gömbike !
Kicsit most látom, hogy bonyolultabb lesz a dolog. Ugyanis egy villanyszerelővel oda kell vezettetnem egy vezetéket a sütőhöz. Mivel annál a falnál nincsen konnektor. Az amper szám megvan az biztos. Felhívom az electrolux beüzemelési szolgáltatást, hogy ilyet vállalnak-e? Bár van egy olyan érzésem, hogy ez nincsen benne a 40 ezer Ft-ba.
Illetve még a sorrenden gondolkozom.
Rá kell kötni a gázra, viszont a szállítók csak akkor viszik el a régi gázsütőt ha már le van választva a hálózatról, Ők nem nyúlnak hozzá.1.Kijön a gázszerelő, leköti a régit a gázról
2.Kihozzák a rendelt kombi gázsütőt, elviszik a régit.
3.Kijön a villanyszerelő kiépíti a csatlakozást és ráköti sütőt az áramra?
4.Kijön a gázszerelő és ráköti a gázra.Ez nekem nagyon körülményesnek és hosszúnak tűnik, mivel valószínű nem fog ugyan az nap ráérni az összes érintett.
Volt már valaki aki ilyen átállását csinált, gázról kombinált tűzhelyre?
Ha igen, hogy csináltad? -
kepe1977
csendes tag
Én biztos nem próbálnám szétszedni, ha véletlenül rosszul rakod össze és vagy őt vagy az ismerősét megüti az áram te leszel a felelős, és majd mehetsz börtönbe.
Egyébként anno mobiloknál ilyen vízbeeséskor azt javasolták, amikor simán szét lehetett szedni őket, gyárilag úgy voltak megcsinálva, hogy száraz rizsbe kell tenne pár napra, az kiszívja a vizet.
-
kepe1977
csendes tag
Közben találtam egy újabb hűtőszekrény teszt oldalt.
Chrome-mal mindegyik lefordíthóhttps://www.test.de/Kuehlschraenke-im-Test-4735177-0/
a másik 2 linket is ide teszem, hogy aki most akar hűtőt venni megtalálja egybe.
https://www.welt.de/vergleich/kuehlschrank/
https://www.nytimes.com/wirecutter/reviews/the-best-refrigerator/
-
kepe1977
csendes tag
válasz
MaxxDamage #86757 üzenetére
Találtam egy nagyon jó, részletes hőtű tesztet. Német, viszont a chrome le tudja fordítani.
https://www.welt.de/vergleich/kuehlschrank/ -
kepe1977
csendes tag
válasz
MaxxDamage #86757 üzenetére
Én is vásárláson gondolkozom már pár hete, ismerősi körben van Gorenje amit elégedetten használnak már kb 5 éve kb 2 m-es magasságú, samsung, lg, Bosch, Liebherr, electrolux-ról azt mondják, hogy jó. Nekem jelenleg 116 l-es, anno A++-os electrolux van kb 5 éves és nagyon jó.
Viszont azt fontos megjegyezni, hogy akár gyártón belül a különböző modellek között lehetnek jelentős minőségi különbségek.
Ha fontos az ár/érték arány akkor igazából a D vagy E kategóriás hűtök között a fogyasztás különbséget hozzáadva is jobban jönnek ki mint egy A,B vagy C-vel.
A C az határeset.
Érdemes szerintem azt is figyelembe venni, hogy a D vagy E kategóriás hűtők, úgy gondolom még a régebbi technológiával vannak készítve, ahogy néztem az MM--ben azok kevésbé vannak becsomagolva, kisebb a szigetelés. Lehet hogy a belseje is más.Átlagosan 8-10 év most egy hűtő élettartalma.
Viszont bennem az is felmerült, hogy ha valaki ilyen olcsóbbat vesz D/E-t azok a garancia után nagyobb valószínűséggel romlanak el mint egy prémium termék.
A Liebherren kívül, mindenki a minimum garanciát adja, ami 2-3 év. -
kepe1977
csendes tag
Továbbra is a hűtőgép vásárláson gondolkozom. A jelenlegi hűtő 116 literes electrolux ami kb 5 éves. Semmi baja, csupán szeretnék egy nagyobbat venni. Csak kényelmi szempontok miatt. Már kiszámoltam és beszéltünk is róla, hogy ha csak a pénzügyi részét nézem, nem éri meg B vagy A energia kategóriásat venni, mivel sokkal többe jön ki.
Ha a fogyasztás különbséget kiszámolom akkor is.
Ami bosszant, hogy alapból a hűtő gyártók csak a minimum törvény által előírt szavatosságot adják, ami 2/3 év. Egyedül a Liebherr olyan, hogy 10 év garanciával lehet venni.
Találtam a neten egy felmérést, ott egy amerikai újság kérdezte meg az olvasóit mennyire probléma a hűtőgépeikkel márkára lebontva.
Az lg teljesített a legjobban 50%-nak semmi problémája nem volt, majd jött a samsung és a whirlpool. 40%-al.
Viszont az lg ügyfélszolgálata kint nagyon rossz és akinek elromlik, az soha többé nem akar lg-t a bejegyzések szerint .
Nyilván egy amerikai felmérés az eu-s viszonyokra nem húzható rá.Nekem nem tetszik, hogy ezek a gyártók a drága hűtőikre is csak 3 év garanciát adnak, ebből nekem az jön le, hogy a statisztikáik szerint 3 év után elromlik egy része.
Láttam hogy lehet vásárolni plusz még 5 évre kiegészítő garanciát hozzá egyes webes cégeknél. Viszont akkor már egy ilyen gép ára lg, samsung, Bosch akár ha a biztosítást hozzáadom annyiba jön ki mint egy liebherr kb és arra 10 évet adnak.
És ez a plusz 5 év nekem azt jelenti, hogy a tapasztalataik szerint max 8 évig bírja 1 hűtő.Tud esetleg valaki statiszták márka szerint melyik mennyire romlik el stb?
Bizonyos szintig egyébként nem fog érdekelni az ár, olyat akar venni ami minőségi és hosszú ideig jó még akkor is ha ár/érték arányban nem az a legolcsóbb
-
kepe1977
csendes tag
Jelenleg gondolkozom egy új hűtőgép vásárlásán.
Elkezdtem utána olvasni egy amerikai statisztika szerint 12 év jelenleg az átlagos élettartalma a hűtőgépeknek.
Jelenleg egy 4 éves kis méretű (1m magas) electrolux hűtőnk van, és azért szeretném cserélni mivel kicsi a mérete, kinőttük. Nem sietős a vásárlás.
Rengeteget olvastam és számoltam és azt vettem észre, hogy sajnos ha a legtakarékosabb A energia típusút veszek, azok pénzügyi szempontból nem éri meg, mivel sokkal többe kerül mint az elméleti megtakarítás egy pl E/D típussal összehasonlítva.
Mivel pár évente kijönnek új modellek, ezért nem lehet azt mondani, hogy ez a márka biztos jó.
Esetleg van olyan kedves fórumtárs aki az elmúlt évekbe vett hűtőt és van friss tapasztalata?Előre is köszi
Rossz a téma összefoglaló linkje a kiterjesztett biztosításról
Szerintem ez a jó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Eladó Honda Forza 125
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest