Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• farkas-j

őstag

válasz poli27 #51649 üzenetére

Most volt nálunk esedékes a porszívóvásárlás. Rengeteg tesztet, véleményt olvastam és néztem meg a neten. Itt is érdeklődtem. Végül három gyártó maradt fenn a rostán, mégpedig a Miele, a Sebo és a Dyson. Mivel nálam a padlószőnyeg porszívózás kiemelt szempont, így mindegyik gyártó jelöltje turbókefés volt. A Youtube-on megnézett összehasonlítások alapján a Dyson esett ki először a jelöltek közül. Ez nem csak a magas árának hanem a másik két jelölthöz képesti gyengébb szereplése miatt volt. Számomra egyértelmű, hogy nem egészen fedi a valóságot az általad leírt dolog: "Ha kipróbálsz egy Dysont akkor meglepődsz, mert jobban szív, mint egy vezetékes " Persze biztosan van jó néhány porszívó típus aminél lényegesen jobb, de így általánosítva kijelenteni azért erős túlzás. Ezzel nem akarom leszólni a Dysont, mert a porzsák nélküli kategóriában valóban verhetetlen. Ami még nálam fontos szempont, hogy a Dyson akkus gépeknél kódolva van, hogy 2-3-4 éven belül komoly kiadás lesz az akkupakk csere. Én hosszútávra terveztem a porszívó vásárlást, így biztosan belefutnék ebbe. (A jelenlegi ETA Neptun gépünk is már a 16. évében jár.)
    Végül azért lett a befutó a Sebo, mert nem csak hogy pillanatnyilag 60eFt-al olcsóbb a Miele-nél, de a tesztekben is valamivel jobban szerepelt szőnyegtisztításban mint a vetélytársa. Ezenkívül 4 év garancia van rá, pluszként a Sebot kockázatmentesen tesztelhetem 2 hétig, és ha nem válna be vagy még sem tetszene, akkor visszaküldhetem.

Új hozzászólás Aktív témák