Hirdetés
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Háztartási gépek
Ebben a topikban a háztartási kis- és nagygépek vásárláshoz, karbantartásához, kezeléséhez szükséges információkat, hozzászólásokat, hivatkozásokat találsz. Amennyiben kérdésedre nem találtál választ az összefoglalóban, esetleg a témához kapcsolódó anyagok között, természetesen (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
>> A készülék tapasztalatokat erre találod <<
Új hozzászólás Aktív témák
-
sepsi0
őstag
Szia!
Ezen pont a héten vagyok túl. Kicsi kiegészítés és nem ajánlás, a Candy beépíthetőkre is 1+4 év gari van reg után. Nekem is Beko lett a vége 5 év gari miatt DFN-39531 X
Annyi, ha Beko mellett döntessz, nézz el a Euronics-ba, mert két gépet is láttam (igaz szabadon álló) 20 ezerrel olcsóbban a boltban az ÁK-s árhoz képest. Honlapon nem annyi, én Budaörsön voltam. Elvileg ez a készlet kisöprés akció, sajnos a beépítettek árát nem néztem, de ha megvan a konkrét típus, telefonon is megmondják a bolti árat. Elsőre nem akarják, de segítenek. -
will5
tag
Sziasztok!
Mosogatógép témában kérdeznék.
Vissza is kerestem, de kicsit bizonytalan vagyok milyen mosogatógépet vegyek. Igazából 2 között vacilálok, az egyik a Whirlpool WBC3C26PFX a másik pedig a Beko DSN-28430X
Tudásban és árban ahogy néztem hasonló. Mindegyik 3 tálcás és tudja a makacs szennyeződések eltávolítását (nem tudom mennyire hatásos vagy csak reklámfogás)
A nagy különbség, hogy a Whirlpoolra 2 év a Bekora pedig 5 év gyári garancia van. Mosógépem Beko, szóval magától a márkától nem félek, főleg mert merik megadni rá az 5 évet.
Szerintetek mi a pro és kontra? Esetleg ami még alternatíva lehet 140 ezer összeghatárig ami 3 tálcás és beépíthető?És még eszembe jutott egy kérdés.... beépíthetőt vennék, de tavasszal lenne csak a konyha megcsinálva. Nem-e gond ha 2 hónapig nincs beépítve és úgy van használva mint egy szabadon álló?
Köszi.
-
flegga92
senior tag
Sziasztok!
Tervezzük lecserélni a tűzhelyünket, jelenleg egy villany+gáz szabadonálló van.
Felmerült az asszony részéről az igény, hogy legyen indukciós főzőlap. Sajnos nálunk csak 1 fázis van jelenleg talán 25A bejövő biztosítékkal, de lehet bővíteni 32-ig, mikor a szomszéd csinálta rákérdeztem, lakásban minden újra van húzva rézkábellel.
A villany tűzhelynek van behúzva külön egy vezeték, keresztmetszetét majd megnézem, 16-os biztosíték van rajta.
Milyen vastag vezeték kellene neki? Egyszerre soha nem menne a 4 főzőlap maxon, jellemzően 2 van használva, viszont a sütő az megy.
Most egy Electrolux EKI54950OX lett kinézve. -
mephi666
nagyúr
szárítógépnél figyeltetek már meg olyat, hogy egyes ruhák ha be vannak rakva, akkor random időközönként dallamosan fütyül a gép?
...mintha olyan gomb/luk lenne a ruhán, amitől fütyül... (nem jöttünk még rá, hogy melyik ruhánk csinálja, próbáljuk kideríteni) -
törölt tag
válasz
peppe79
üzenetére
Bocs, de te jöttél azzal, hogy külső alapján ítéled meg egy gép minőségét, miközben bevallod, hogy nem látsz bele. Ezután még te magyarázol?

Egy prémium márkánál elengedhetetlen, hogy sugalljon valamit? A fenét!
Az ajtót nem te írtad, de egyetértettél azzal, hogy „gyenge szar”, ahogy az egész gép vékony anyagokból van. Vastagságmérő van a szemedbe építve? Zajszigetelés? Egy szabadon állónál sok értelme van, ha az ajtó vastagabb.(#51074) koxkids
A fogíny ápolást minden fogkefével meg tudod tenni, ehhez nem kell külön program vagy speciális fej extra ezer forintokért. -
peppe79
senior tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
-
ribarszki
őstag
válasz
blattida
üzenetére
Amazonon, Ebayen, Gearbesten, Aliexpressen mindenhol Xiaomi Dreame V9 néven fut. A xiaomi szinte mindent gyártat. Robotpotszívót, fogkefet, szappanadagolót, mindent. Nekem ettől ez Xiaomi. Amikor azt monfom, hogy Xiaomi termékkel érdemes foglalkozni, akkor erre a Dreame készülékre gondolok. Ez nem neve nincs gyártó, mert a Xiaomi adta a pénzt a gyártástechnológiához és a nevére vette. Nekem ez a gép Xiaomi. Egyébként egész korrektnek is tűnik!
-
blattida
nagyúr
válasz
ribarszki
üzenetére
A dreame nem xiaomi termék, csak bekerült a xiaomi égisze alá, nem is xiaomi dreame a neve, sem a gépen, sem a csomagolásán, sem pedig a papírjain nem szerepel a xiaomi név, jogosan, mert nem a xiaomi gyártja.
Az, hogy kismillió feltörekvő kínai céggel ez történt, csak azt bizonyítja, hogy megfelelő minőségre képesek, ám ettől még nem sok közük van a xiaomi-hoz.
Amúgy rosszul írtam, V9 van, ahogy a képen is látszik, ez a lényegen mondjuk nem változtat. -
peppe79
senior tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Miele G 4203 volt a kiszemelt.
-
Fr3eWar
őstag
Magasfényű greslaphoz milyen tisztítószert használtok, hogy ne foltosan száradjon?
A múlt héten megjött a brilliance-tól rendelt csomagja a feleségemnek, tegnap kipróbáltuk a felmosó folyadékot, mindenki áradozik a honlapjukon, hogy csík / foltmentesen szárad, hát nálunk nem. A fürdő burkolatokon ok a dolog, de amint rátértem a nagy méretű járólapokra ott egyből foltosan száradt (még jó hogy csak ~100m2 felület van ilyennel burkolva...) -
válasz
koxkids
üzenetére
(#51074) koxkids, (#51075) sepsi0 , (#51077) sepsi0 , (#51081) BBéci
Köszönöm szépen mindenkinek!
Megnézegetve a tipusokat, tényleg látható a különbség. Például az egyik tisztítás+fehérítés, másik tisztítás+ínymasszírozás. Szerintem nekem a fehérítéses verzió lesz a jó. A nyolcdarabos csomagban pedig tényleg kb annyiba kerül egy fej, mint egy normálisabb fogkefe, vagy mint az oral-b fejek.
-
BBéci
legenda
2003-ban vettem az első Oral-B 3D elektromos fogkefémet, amit az akkumulátor gyengülése miatt 2015-ben lecseréltem egy hasonlóra. Nagyon szeretjük, Cross action fejet használunk hozzá, amit meg lehet venni 8-10 darabos csomagban 5-6000 forintért.
Fontos a lehető legmagasabb fordulatszám és rezgés, ha jól emlékszem 8000/40000 a miénk, ennyi kell az igazán alapos tisztításhoz. -
Draken
őstag
válasz
huliganboy
üzenetére
-
sepsi0
őstag
-
blattida
nagyúr
válasz
sepsi0
üzenetére
Ha abból indulok ki, hogy a sima elektromos oral-b-hez jó dm pótfej milyen (gagyi), akkor simán el tudom képzelni, hogy a philips szonikus pótfejük is az, de az igaz, hogy az utóbbi nincs kitéve akkora mechanikus terhelésnek...tehát lehet, hogy jobb...
ribarszki
Nekünk fél éve egy dreame v8 akkus kézi porszívónk van, 102 nm-re, három gyerek, szőnyegek és kutya mellett, napi többszöri használattal, rendszeres takarítással bevált. Alap fokozaton (2-es) végig bírja a házat, a hosszú szálú szőnyegről/szőnyegből is fölszedi a koszt, a homokot, hajat, szőrt. A feleségem nagyon szereti, már csak a porckorong sérve miatt is.
Csak azért írtam, mert nem csak a dyson és a xiaomi jó ezen a területen. -
Nézd végig az adatlapokat.
Talán a 4300 csak Clean programot tud, 4500 esetén van White opció, és feljebb már fogíny ápolás is - gondolom másképp rezeg a feje, illetve ezekhez vannak külön speciális fejek is (amit én is linkeltem). De nyilván szabadon válogathatod a fejet az adott programhoz, csak másabb a sörte. -
válasz
koxkids
üzenetére
(#51070) koxkids , (#51071) sepsi0
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm, ezt a megoldást választom inkább akkor és tényleg nem olyan horror úgy már a pótkefe sem. A szónikus megoldást pedig nagyon dicsérte mindenki aki használja a "sima" megoldásokhoz képest.

A protective gépeket nézegetem és abból is rengeteg van. Pl a 4500-hoz egy fejek vannak általában, a 4300 miben másabb? Abból van amihez több fejet is adnak. Bár a lényeg, hogy az alapgép frankó legyen, mert fejet gondolom úgy is bármilyet vehetek rá, mert mindegyik szónikus gépre jó mindegyik sonicare fej.

sepsi0 Ti melyik gépet vettétek?
-
peppe79
senior tag
válasz
üzenetére
"Éppen az ilyen „külső megítélés alapján” választó embereknek gyártják a csili-vili fosokat."
Nem értem, hogy mire gondolsz (?). Van konkrét példád is, hogy milyen csili-vili fosokról van szó? Feltételezem, hogy te is csodálkoznál, ha a legújabb Audi A4-es modellt egy Dacia Logan kasztnijába bújtatva dobnák piacra (csak egy furcsa példa volt, nem szeretnék autókról vitázni).
Egy prémium márkánál (ami jelen esetben a Miele) elengedhetetlen, hogy az nem csak belülről, műszaki megoldásaiban, de kívülről is minőséget, tartósságot sugalljon. Szerintem ez egy alapvető elvárás, és ezt jelen esetben ettől a mosogatógéptől nem kapod meg.
Továbbra is: nem a mérlegről és a tolómérőről, és a "páncélozott" ajtóról szól a dolog. Az ajtót amúgy konkrétan nem is említettem, olyat meg pláne nem, hogy azt átlyuggatná a vízsugár. De ha már szóba hoztad: az ajtólemez belső fele általában vastagabb, mint a mosogatótér többi részén, többek közt a zajszigetelés miatt. -
sepsi0
őstag
Szia!
Ha nem fullos gépet akarsz, akkor van a Philips webshopban 2db test 1 töltővel kuponnal 14eft-ért,mi már a másodikat vettük. A gyári fej valóbban drága, viszont az én gépem 3 hónapja van meg, a kefe még majdnem gyári állapotban van, napi két fogmosással.
AliExpress-en van utángyártott kefe jó áron, jó véleményekkel, próbából fogok rendelni.
Addig is fritzkandur linkelte valahol, még nem vettem, DM utángyártott kefe 1000ft/db, csak nem gagyi... -
Szia, persze!

Most nem rég ezt a fejet vettem: HX9076/07 [link]
Ez pedig a fogkefe: Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 [link]De több típus van, különböző funkciókkal.
Továbbá itt a Philips oldalán él a "Philips30" kuponkód, ami 30% engedményt ad a nem akciós termékek árából.
Lehet tudsz kihozni úgy gép+fej összeállítást, ami neked megfelelő árban. 
-
-
Szia!
Én nagyon sokáig Oral-B elektromos fogkefét használtam, már akkumulátort is cseréltem benne, mert megadta magát. Tavaly év végén viszont vettem egy új Philips szónikusat, és valami eszméletlen jó. Használat után sokkal tisztább az érzés mint a korábbi Oral-B esetén.
A pótfejeket illetően én nem mondanám hogy olcsóbb az Oral-B, annak is van húzósabb ára ha olyan fejet választasz, továbbá szerintem az könnyeben szétmegy, mivel forgó mozgást végez. Én nagyon szeretem a Philips gépet, és most 2-3 havonta (vagy amikor szól a gép) felpattintok rá egy új fejet, szerintem bőven belefér.
-
Sziasztok!
Gondolkodom egy elektromos fogkefén. Olvasgattam kicsit vissza a topikban és ajánlották páran a szónikusat. Ezeket is nézegettem, azonban a pótfej nagyon drága hozzá, így azt most kihagynám. Nem szeretnék horror pénzeket elkölteni az első elketromos fogkefémre, azonban hulladékot sem szeretnék, hogy esetleg emiatt ne szeressem meg magát a technológiát, amit az elektromos fogkefék nyújtanak. Az oral-b termékeihez jutottam el. Viszonylag emberi áron vannak a termékei és a pótfej is annyiba kerül, mint egy normális manuális fogkefe. Itt viszont nem tudom melyik lenne a jó. Nézegettem az oral-b pro 2 2500-at. Aztán az oral-b Pro 400 D16.513-at, erre már azt írja, hogy 3D-s. Azt olvastam a topikban, hogy a 3D-s a jobb. A pro 2 nem 3D-s, vagy csak nem írják?
Aztán ahogy árban megyünk felfelé (edigitalon nézegettem eddig) , jön a Oral-B PRO 2 fehér, Sensi Ultra Thin, utána a Oral-B SMART 4. És így tovább.Nem tudom melyikkel kellene elindulnom.Köszönöm szépen!
-
Draken
őstag
Erre valaki?
Köszi!
-
törölt tag
válasz
peppe79
üzenetére
De jelen esetben értelmetlen minőségi elvárásaid vannak. Ennyi erővel számon kérhetnéd, hogy miért nem Gorilla Glass 6-ból készül a mosógépek ajtaja, vagy miért nincs húzó és nyomó csillapítása a felfüggesztésnek, előfeszítése a rúgónak, de ha lesz, akkor legyen állítható, ha lehet, wifin keresztül a fotelból. Ahogy fentebb írtam: a mosogatógép ajtajának tök mindegy, milyen vastag a lemeze, nem veri át a víz. Hogy te a minőséget „külső megítélés alapján” akarod besorolni, az pedig rólad szól, nem bármelyik gyártó termékéről. Éppen az ilyen „külső megítélés alapján” választó embereknek gyártják a csili-vili fosokat.
-
peppe79
senior tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Elhiszem neked. De nem is írtam olyat, amiért ezt cáfolnod kellett volna.
Amúgy nálunk is napi szinten megy a mosogatógép, és ugyanúgy előfordul, hogy napjában többször lefut egy program. Nem Miele, csak egy Bosch. Elképzelhető, hogy hamarabb térdre rogyik majd, de hát istenem: 100 ezer forintomba fájt, legfeljebb veszek egy másikat.
(nem ez a cél)
AEG-ről, és az Elux csoport többi márkájáról elfogultság nélkül (negatív irányban) képtelen vagyok nyilatkozni, úgyhogy ebben sincs vita...
-
peppe79
senior tag
válasz
üzenetére
Természetesen nem kell, és nincs is értelme mérleggel és tolómérővel vizsgálni egy mosogatógépet. Egyszerűen arról van szó, hogy a Miele-vel, mint prémium márkával szemben, van az embernek némi minőségi elvárása. Ez pedig, ahogy írtam is, pusztán a külső megítélés alapján, egyáltalán nem köszönt vissza.
-
poli27
veterán
válasz
huliganboy
üzenetére
Amikor kinyitod, elég rendesen gőz jön ki, ezért a használatiban is leírják elektromos dolgot nem érdemes fölé berakni, mert a gőz kárt tehet a panelben, bár sütőnél lehet nem számít annyira, de főzőlapnál igen...
-
Grande Ale
őstag
válasz
peppe79
üzenetére
Nem okoskodok, csak mondom: Miele active mosogatógép minden nap megy, van hogy háromszor is ment. Meg sem nyekken. Előtte AEG volt, katasztrofális, 4x javították, inkább eladtam. Előtte Fagor innova, na az ment több mint tíz évet, az ajtó rugó szállt el, semmi más baja nem volt.
Van összehasonlítási alapom, szerintem ha nem a mielet veszed, akkor nem döntöttél jól... -
poli27
veterán
válasz
huliganboy
üzenetére
Semennyire a kilépő gőz miatt...
-
torma99
aktív tag
válasz
sepsi0
üzenetére
Én mondjuk nagyon el voltam határozva a Miele mellett, aztán most már, hogy meg kell rendelni mégegyszer átpörgettem a listát és lesz egy Electrolux Kega9300l. Kezdő Miele árban többet nyújt és erre még azt sem lehet mondani, hogy könnyebb. A teljes integrálhatósággal is megbarátkoztunk.
-
sepsi0
őstag
Nekem ilyen "biztositos lofaszsággal" javították a B/Fosch mosogató gépem. Kijöttek 2.nap, hiba megállapít, alkatrész megrendel, 2 hét mulva beszerel.
Miele-nél engem vagy az asszonyt megcsinálják? Vagy a + 70eft-ért? 10eft vaolt a + 3év....
Gyári Bosch alkatrészt rendeltek és két szerelő jött házhoz, mindent ők csináltak. -
törölt tag
válasz
sepsi0
üzenetére
Te most komolyan kevered a mosó- és a mosogató gépeket? Szerintem ne tedd! Legalábbis ne akard majd a mosógépben mosni az edényeket.
Az megvan, hogy a mosogatógépben a jethajtású karokból spriccel a víz a mozdulatlan edényekre, a mosógépben pedig szárazon 7-10 kg, vizesen viszont ennek többszöröse tömegű ruhát mozgat a gép, emiatt komoly szerkezeti elemekre van szükség?
A teli kosarat el kell bírnia? Mit nem mondasz! Tehát ha a lemez neked nem tetszően vékony, akkor a zsanér és az ajtó szélén direkt ennek a tömegnek a viselésére kialakított rész nem fogja elbírni az edénnyel teli kosarat? Érdekes.
És hogy nem látsz bele. Hát persze, hogy nem. A Miele mosógépek nem önhordó „karosszériások”, hanem van egy masszív acélkeret, erre van minden alkatrész és a borítólapok felszerelve. Így a Mielénél k.ra mindegy, milyen vastag a takarólemez, mert nem teherhordó.
(#51041) torma99
A 13 éve vett alap Mielém 95 kg, a mostani legdrágább 98 kg. -
huliganboy
addikt
Sziasztok!
Mennyire egészséges beépíthető mosogatógép felé beépíthető sütőt rakni?
Köszi a válaszokat!
-
sepsi0
őstag
válasz
torma99
üzenetére
Jogos, rosszúl emlékeztem.
5év 70eft... Minden más helyen kb 25eft a 3 év gari, anno kb 10eft volt. Mentségemre szóljon, hogy 2 napja bújom a netet a gépek miatt.
De azon, amit leírtam nem változtat semmit, alap 5 év=megbízhatóság (ot sugall nekem). Miele alap gép 5 év garival 270eft, Beko 5 év garival 100-150eft.
Mivel anyagban különbséget nem láttam, belsejébe igaz nem láttam bele, nekem egyszerű a matek.. 5 évig gépem lehet 150-ért vagy 270-ért.
150-ért márkán belül a max, 270-ért márkán belül belépő model.
Ezt úgy írom, hogy benne volt a pakliba a Miele gép, amíg meg nem láttam a Médiában. -
torma99
aktív tag
válasz
sepsi0
üzenetére
Nézzünk utána mennyi is a Miele gari, mert az 5évre kiterjesztés az általad mondottnál olcsóbb, a 10 éves meg drágább. De a Mielénél ott van a kutya elásva, hogy kell a kötelező inspekció ezen felül 27k huf/darab + minden további gép 25k Huf/darab áron, ami kb. csak a milliós gépek esetén éri meg, vagy még ott sem.
Szerk.: a mosógépük is inkább a
7085-91 kilós tartományban lehetett, mint a mázsásban. -
sepsi0
őstag
válasz
peppe79
üzenetére
Én szívesen vennék Miele-t, csak azt nem értem, ha a Miele=megbízhatóság, minőség, hosszú távú hibamentesség, akkor a gyártó/forgalmazó miért nem támogtja meg ezt egy 5 éves alap garanciával? Miért 100eft 3 év garanci pluszban? Ha ennyire megbízható, ez miért így van?
(#51039) tomtyi
Akkor a 10 évvel ezelőtt vett Miele felujított mosógépünk miért volt kb 100kg? Akkoriban nagyobbak voltak a vízcseppek, vagy több volt a Miele gyárban a lemez, esetleg nem tudták olyan vékonyra hengerelni?
Hagyjuk már....Amúgy az ajtónak a kihúzott kosárt tele edényekkel el kell bírnia, a nyitás/csukás igénybevételét is nyeklés nélkül kellene állnia.
-
törölt tag
válasz
peppe79
üzenetére
Miért? Mennyivel kéne vastagabbnak lenni egy alkatrésznek, aminek egyetlen funkciója, hogy a vízcseppek kirepülését megakadályozza? Nem teherviselő elem, miért kéne vaskosnak lennie? De ha megnézed, minden kategórián belül az alap és a csúcs készülék is többnyire azonos tömegű. Pl. a szabadon állók mind 56 kg-osak. Ez még pl. abból a szempontból érdekes, hogy a gépek többségénél több, akár 10 kg-mal is nehezebbek. És lehet, meglep, de talán pont olyan részeken, amit nem látsz, de kicsit fontosabb, mint hogy milyen vastag az ajtó.
-
sepsi0
őstag
válasz
ribarszki
üzenetére
Hát én is így gondoltam. Aztán az MM-ben láttam egyet élőben. Ugyan olyan vékony gagyi anyagokból volt, mint a többi szar ott, egyedül az alsó kar tetszett, ami rozsdamentes volt, de a felső már nem. Ajtó gyenge szar... Vékony cucc az egész.
Anno volt egy felújított Miele mosógépünk, ahoz semmi köze nem volt a Médiás mosogatógépnek.
Csak két év gari van rá... Köszönöm Miele nem kell!! -
sepsi0
őstag
válasz
daver88
üzenetére
Igen ezt én is megtaláltam, igaz nem elsőre...

Mindegy, megszületett: Beko DFN 39531 X -
Draken
őstag
Sziasztok!
Elérkeztem ahhoz a folyamathoz, ahol ki kéne választani egy két konyhai gépet és az alábbiakat néztem ki:
gáz főzőlap: Bosch POH6b6b10
elektromos sütő: WHIRLPOOL AKZ9 6270
mosogatógép: BOSCH SMV40C10EU
elszívó: CATA AVLAKI 600A felsoroltakkal van valakinek bármilyen tapasztalata?
Köszi! -
Voice24
őstag
Robot nincsen, ezzel az olcsó akkussal meg szerintem pont kiegészítik egymást (mármint a vezetékes). Egy drágább, nagyobb teljesítményű akkus mellett már nyilván felesleges lenne a vezetékes, de ahogy írtam, ez az olcsó akkus pont az ilyen gyorsan előkapós, 2-3 perces akciókra való, nagytakarításra meg ott a vezetékes. Párom meg is jegyezte, hogy az akkus pl. szőnyeghez már kevés, oda mindenképp kell a vezetékes teljesítménye.
-
BBéci
legenda
válasz
üzenetére
Funky, soul, jazz, acid jazz, klasszikus/szimfonikus, néha könnyed opera, némi retro pop: Modern Talking, Boney M, ABBA, stb.
Akiket nem tudok műfaj szerint kategorizálni: Adele, Celine Dion, Phil Collins, Barbra Streisand, Chris Botti, Josh Grobain, Michael Jackson, Madonna, George Michael stb. -
Voice24
őstag
válasz
ribarszki
üzenetére
Használatfüggő (és természetesen pénztárcafüggő) ez az axióma ("úgyis az olcsóbb lesz a drágább"). Ahhoz, hogy a bejáratot, a szélfogót vagy éppen az étkezőt 2-3 perc alatt felporszívózd a látható friss koszok miatt, felesleges egy 60-70 ezres gép, de hogy ha valaki egy egész lakást akar vele rendszeresen takarítani, ott már nyilván más a helyzet. Nálunk komolyabb takarításra ott az Electrolux, amit 44 ezerért vettem, biztos nem fogok egy akkusért a 1,5-2-szeresét kiadni, amikor csak pár percekre van használva.
-
ribarszki
őstag
válasz
peppe79
üzenetére
Ti tudjátok, de bőven kihasználnál egy Roidmit is. Nálunk a Roborock robot mellett Dyson V8 van, de tervezem V11re lecserélni. Bútor, ülőgarbitúra, lépcaő, babakocsi, autó, konyha, előtér, mindent a Dysonnal tajarítok. A nevenincs kínai gyártókkal a Xaomin kívül csak bohóckodni lehet. Nyugodtan vegyel 1x komolyabb gépet. Végül úgyis az olcsóbb lesz a drágább.
-
peppe79
senior tag
Néztem a Roidmit is, de olyan ritkán használnám, hogy ennyit szerintem nem érne nekem. Nálunk mindössze egy gyerek van, de amit ő szétpakol, szétcincál, ledobál (ételt is), annak a gyors takarítására csak egy utcai seprőgép, vagy egy takarítószemélyzet alkalmas. Ez utóbbi feladatkört, jobb híján én látom el.

A gond nálunk az, hogy két kutya is velünk él, a nappaliban. Mindkettő hullatja a szőrét, de a pointer keverékünk brutális módon. Itt nyugodtan fel lehetne akár napjában többször is takarítani; de a napi egyszeri porszívózás a minimum. Az utóbbi időben viszont, erre már alig-alig jutott idő, és ennek - szó szerint - meg is lett a látszata...a földön kúszó másfél éve gyerekünk ruházatán.

A robotporszívó most óriási segítség nekünk. Így elég csak elpakolni a földön szétdobált játékokat, meg felmosni. -
qqzs
őstag
válasz
peppe79
üzenetére
Roidmi s8 vagy Jimmy dukal xiaomi robot melle mar csak a szine miatt is
Nalunk ket robot van es ket akkus hasznalunk mellette rendszeresen. Hiaba takarit fel mindent szepen ket gyerekkel allandoan van olyan hogy hu ez a csomo kosz tunjon el most azonnal ilyenkor nagyon jo egy normalis kezi porszivo. -
peppe79
senior tag
-
Voice24
őstag
válasz
peppe79
üzenetére
Igen, ott, november végén picit olcsóbb volt, meg kaptam kupont is hozzá, így UK raktárból 22.500-ért megvolt.
solti :
Elképzelhető, hogy több használat után nekünk is ez lesz a véleményünk (kb. 3 hete jött meg, volt a szállítással egy kis kavar), de eddig még bejön. Megpróbálom majd az egyik szűrő nélkül én is. -
-
Dare2Live
félisten
válasz
Csabroncka
üzenetére
Van vmi konrét tipus?
@Bbéci: kb ln is ezt hallottam, a címke nem ér semmit az új csodák meg folyamatosan csinálnak vmit. A régi hütőnk meg megy 20percet aztán 3-4hig semmi.... elég nagy a visszafejlődés.
-
peppe79
senior tag
Olcsó akkumulátoros állóporszívókkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? A klasszikus állóporszívómat leváltotta egy Xiaomi robotporszívó, utóbbi azonban néhány részt elhagy (a kanapé mögött, illetve néhány szűkösebb helyet, ahová nem fér be). A vezetékes gépet nem szívesen venném elő emiatt, kényelmi okokból jobb lenne erre a célra keskenyebb, akkus állóporszívó. Imetec, Bosch modell van valakinek?
-
Rotyi
aktív tag
válasz
hodostamas
üzenetére
Arra céloztam, hogy szerintem ettől nem fog a vízkő elmúlni, lesz nyoma nem hatékony. Központi vízlágyító a megoldás. Nálunk is kemény a víz, Veszprém megyében.
-
BBéci
legenda
válasz
polonic
üzenetére
Leolvasztáskor víz csöppenéseket lehet hallani, utána jelentkezik a zúgás, ezt írtam.
(#51002) hodostamas
Kizárt, hogy azok a bogyók olyan mértékű lágyítást végezzenek, amivel érdemes foglalkozni. Nálunk rendkívül kemény (20 NK körüli) a víz, azért minden használat után szilikongumis lehúzóval és Viledával mindent szárazra törlök. Alkalmanként 3-4 perces munka, nekem megér annyit, hogy mindig ragyogjon az üveg, a csempe és a csaptelep is. -
sepsi0
őstag
Sziasztok!
5 évvel ezelőtt kérdeztem itt. Akkor mosógépet (Lg 8kg)és mosogatógépet (Bosch, fos) vettünk, amit ajánlottatok. Lg köszöni még jól van, jövő hónapban jár le az 5 év gari.
Bosch tegnap adta meg magát, nála már volt szervíz, nem találtuk a garipapírt így ez is bukta... Pont 5 évig bírta napra pontosan E09 hiba, ha minden igaz ez fűtőszál... Ezt a Boscht nagyon bántuk egy kalap s.ar volt.
Ma megyünk szétnézni 100-200eft között mosogatógépeknél.
Mi most az ajánlott, ami nem Bosch/fos.
Vagy tényleg mindegy, legyen megint 5 év gari és bármi?
El vagyok veszve nagyon, néztem a Miele-t is 200-ig.Ja még az Ikeat olvastam itt, ami kimaradt, szabadon álló kéne, de konyhabútorba megy bele, pult alá.
Ami nagyon tetszene az a CANDY Brava CDPN 4D620PX, de a Candyt nagyon szídjátok itt. Anno 5 éve Candy mosogatógépet és mosógépet cseréltük le 5 év után, ezeket még el tudtam adni, csak a mosógépnek valt hibája, ajtó gumi. De nem merem a Candyt megvenni, neten alig találok tapasztalatot....
Új hozzászólás Aktív témák
Háztartási kis- és nagygépek topikja!
● hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topikban nem!
● a javításra és jótállásra vonatkozó új szabályozást az összefoglalóban találod!
-----------------------------------------
> KÉSZÜLÉK TAPASZTALATOK <
> ALKATRÉSZ BOLTOK <
Kapcsolódó PH! fórum témák
● asztalos topik
● elektromos kéziszerszámok topik
● klíma topik
● kávé topik
● automata kávégépek
● lakásfelújító, szerelő topik
● led világítás a lakásban topik
● légtisztító topik
● mosógép topik
● okos otthon / smart home topik
● robotporszívók topik
Kapcsolódó blogbejegyzések
- Tudástár Vezeték nélküli porszívók - alapok
- Tudástár Amit a robotporszívókról tudni érdemes
- Tudástár Hogyan válasszunk porszívót?
- Tudástár Mi mennyi áramot fogyaszt?
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576, 90% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3687, 100% Akkumulátor
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Nyugdíjazott laptopok :) Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
...mintha olyan gomb/luk lenne a ruhán, amitől fütyül... (nem jöttünk még rá, hogy melyik ruhánk csinálja, próbáljuk kideríteni)
Nagyszerű gép, most is épp dolgozik!
Megnézegetve a tipusokat, tényleg látható a különbség. Például az egyik tisztítás+fehérítés, másik tisztítás+ínymasszírozás. Szerintem nekem a fehérítéses verzió lesz a jó. A nyolcdarabos csomagban pedig tényleg kb annyiba kerül egy fej, mint egy normálisabb fogkefe, vagy mint az oral-b fejek.

Aztán ahogy árban megyünk felfelé (edigitalon nézegettem eddig) , jön a Oral-B PRO 2 fehér, Sensi Ultra Thin, utána a Oral-B SMART 4. És így tovább.Nem tudom melyikkel kellene elindulnom.

Magát a fejet kéne védenie a vízkövesedéstől, de aggályos nekem, hogy az alatt az idő alatt amíg átfut a nyélen a víz, ez megtörténik.