Keresés

Aktív témák

• Silent Bob

tag

válasz Side_ #478 üzenetére

Asszem ezt megdumáltuk! :)

OFF
    Hol tudnék Denon DVD szoftvert frissíteni? Az importőr carik rá, a márkaszervízben meg állandóan rá akarnak dumálni egy fejcserére 40 rugóért, firmware-ről nem is hallottak.

ON

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Side_ #480 üzenetére

Ez így végszónak is elmegy.

Ez azt jelenti, hogy a topic zárható? :DDD

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Side_ #477 üzenetére

Mondjuk a tapasztalat és a hallgatózás sokat számít.

Alapbölcsesség, csak nehezen kivitelezhető egy hétköznapi egyorrú élőlény számára. ^^

Eddig csak hi-fi boltokban, meg az MM-ben volt lehetőségem több hangfalat meghalgatni ugyanarról az erősítőről, de az ottani kürülmények messze nem olyanok, mint otthon a nappalimban. Hogy döntsem el, hogy mondjuk egy olcsóbb vagy éppen drágább hangfalszett tudna-e jobb nyújtani hangzást az erősítőmmel, mint a monstani hangfalaim? Gyakorlatiasan: szükségem lenne egyre, amit rá tudok kötni a saját erősítőmre, a saját nappalimban. Ez sajnos nem igazán kivitelezhető, marad tehát az, hogy halgatom a boltokban, ismerősöknél az ott lévő erősítőket és a rájuk kötött hangfalakat azokkal a kábelekkel, amikkel összekötötték őket. No meg bújom a fórumokat, hogy ki mennyire elégedett a saját erősítőjével és hangfalaival, mégha tudom is, hogy egy ennyire szubjektív dolgon, mint a hangzás, csak az én saját fülem lehet a döntőbíró...

• Cifu

félisten

LOGOUT blog

válasz Side_ #470 üzenetére

A másik dolog: olcsóbb cuccoknál szinte mindegy milyen hangszórókábeled van - meg majdnemhogy azis mindegy, hogy egyforma hosszúak-e - bár itt azért illek hellyel közzel azonos hosszúságot használni.

Ez az a rész, amin már nem agyalok. Mindig, mindenki esküdözik, hogy csakis azonos hosszúságú kábel legyen egy pár hangszóró esetén. Lehet, hogy nem hallanám meg, de már annyira belém ivódott ez, hogy mostmár csak azért sem lennék hajlandó különböző hosszúságú kábeleket használni. ^^

Sztem a jobb erősítő mindíg megéri - még a hangsugárzó 'rovására' is - ugyanis az a legdominánsabb, legmeghatározóbb egy akármilyen rendszerben.
    Egy ''gyengébb'' hangfal egy jobb erősítővel mindíg jobb lesz, mint egy jobb hangfal egy gyengébb erősítővel.

A kérdés, hogy az Onkyo tényleg annyival gyengébb-e egy Marantz vagy egy Denon, pláne egy H/K erősítőhöz képest, hogy megérte volna-e akkor cserébe valami olcsó hangfalszettet rákötni a jobb erősítőre. Rendben, hogy egy H/K mindenképpen reálisabb teljesményadatot ad meg, és jobb minődéset nyújt, de megéri-e ezt a pluszt feláldozni azért, hogy valami másfél kilós műanyag dobozt rakjak a front hangfalak helyére? :F

Nagyon jó motor a Bugattiba beépített 1000 lóerős W12-es monstrum, de hiába aplikálom be egy kispolskiba, az nemhogy gyorsabb nem lesz tőle, de még az is szép, ha egyáltalán el tud indulni...

• Silent Bob

tag

válasz Side_ #470 üzenetére

Jogos amit írsz, de az emberek 90%-a nem hallaná a különbséget drágább rendszereken sem.
    Szerintem a kábel sztori kicsit túl van misztifikálva (itt a méregdrága drótokra gondolok).
    Ami tényleg számít: hossz, vastagság, tisztaság (vezetőképesség).
    Közepes, felső közepes rendszereknek tökéletesen elegendő egy 3-4mm-es OFC rézdrót is.
    Szerintem.

Aktív témák

Hirdetés