- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
Aktív témák
-
Silent Bob
tag
válasz
neduddki #490 üzenetére
Szeva!
Én is azért vettem anno Denon-t, de az ide író srácok többségének eléggé korlátozottak az anyagi lehetőségei, hogy olvasom nem sokuk tudja megvenni. Nekem is szempont volt a zene is, előtte egy Pana A-160-as dvd-m volt, rettenet volt cd-t hallgatni rajta. Az akkori lejátszók között a Denon DVD-900 volt a leghallgathatóbb zenei téren, többszörös tesztgyőztes, és mivel nekem sem volt pénzem plusz egy cd-re és sztereó erősítőre, így megvettem. 90 rugó volt, alap gép, csak mp3-at játszik le, se wma, se jpeg, háklis az írott lemezekre, de ahogy szól és amilyen képe van...
Egyetlen hibája, hogy kiköpi a Sony Pictures új másolásvédett dvd-it (bacca meg a szoni!)
A jó régi 1803-as reciever meg untig elég nekem jó ideig.
[Szerkesztve] -
Silent Bob
tag
válasz
lenkexxxx #486 üzenetére
Zenehallgatásra vegyél 2 csatornás motyót, CD-t +valami 20 ezres dvd-t. Nagyságrendekkel szebben szól, mint a hasonló árú reciever, mint ahogy CD is veri az ugyanannyiba kerülő dvd-t. Ha filmet nézel, benyomod a dvd virtual surroundját, azt annyi.
Ráadásul csak 1 pár hangláda kell, nem 5 db.
Szerintem. -
Silent Bob
tag
Simán. Elég nagy a szórás. Bár néha a gagyi márkáknak (teknics, szoni) is sikerül egy-egy jobb model, de az az árcédulán is látszik, ami nem egyenesen arányos a valódi értékkel.
Lásd szoni SE széria, de hát valahol be kell hozni a robotkutya-fejlesztés költségeit.
A megfizethető márkák sorrendje kb így néz ki nálam:
1. Marantz, Denon, NAD, Harman Kardon, Arcam,...
2. Pioneer, (nagyobb) Yamaha, Onkyo...
3. szoni, teknix, (Pana), (kis) Yamaha...
4. JVC, Aiwa, Kenwood,..
5. Koreai hulladékok
Mondjuk vannak átfedések, nem ennyire élesek a határok, inkább a márkák sorrendje ez nálam, nem a típusoké.
Szubjektív, biztos sokan gondolják másképp, kinek a pap, kinek a paplan. ;-) -
Silent Bob
tag
Van igazság abban amit írt, bár nem ennyire kontrasztos. Egy jobb minőségű (drágább) doboz megmutatja az olcsóbb erősítő, lejátszó esetleg bosszantó hibáit, fordítva ez nem áll.
Azt mondják az okosok, ideális esetben sztereó rendszernél a pár hangfal kerüljön legalább annyiba mint az erőlködő, kábelekre meg a teljes rendszer árának 10%-át költsük, így kiegyensúlyozott motyót kapunk.
Ebben mondjuk van ráció.
De mivel óriási a jólét, muszáj kompromisszumokat kötnünk. -
Silent Bob
tag
Ezért is írtam hogy szubjektív. Van aki az eredetihez lehetőség szerint a legközelebb álló hangzást keresi, van aki a számára leghallgathatóbbat.
Azért szívás a szettvásárlás, mert ha nem veszed meg egyben, később már gondok lehetnek, ha az új széria másképp szól. (Ráadásul az új nem mindig jobb) Én is így jártam, megvettem a frontot, de nem volt pénzem. Mire lett rá keret, új széria, új hangszórókészlet. Mondjuk nem feltűnő, mert picik a hátterek, úgy szarok ahogy vannak. Lényeg hogy valami zörög hátul, aztán majd lesz jobb.
(mondjuk az iQ3 olyan szép, nem lenne szívem a hátam mögé rakni!)
Egyébként elég hasonlóan gondolkodunk. -
Silent Bob
tag
Jogos amit írsz, de az emberek 90%-a nem hallaná a különbséget drágább rendszereken sem.
Szerintem a kábel sztori kicsit túl van misztifikálva (itt a méregdrága drótokra gondolok).
Ami tényleg számít: hossz, vastagság, tisztaság (vezetőképesség).
Közepes, felső közepes rendszereknek tökéletesen elegendő egy 3-4mm-es OFC rézdrót is.
Szerintem. -
Silent Bob
tag
Régi szabály: pénz beszél, kutyaszar pattog.
Hangsugárzókra nekem sem tellett amikor elektronikát cseréltem, sőt még a centeremet is el kellett adnom. Maradt a régi front és háttér. (4.0)Azóta sincs ''kedvem'' KEF''-et venni, meg aztán vannak fontosabb dolgok is az életben (sajnos), de talán majd eccer.
Tökéletes hangvisszaadás nem létezik, hiába több millás a motyó.
Anno azt mondta a tanárom, vegyek fel egy olyan beszédhangot, amit jól ismerek, a fülemben van, és azzal hallgassak rendszereket. (a zene tesztelésre nem mérvadó, mert egyetlen ember van aki hallotta az eredeti hangzást, az pedig a hangmérnök aki rögzítette, tehát viszonyítási alap = 0). Amelyik legközelebb áll a valósághoz, azt kell megvenni.
Azóta úgy vagyok vele, hogy bőven elég a középkategória, sőt jobb márkák esetén az alsó is.
A hangszínezettség meg szubjektív, mindenkinek más tetszik. -
Silent Bob
tag
Bocs hogy belekotyogok, de a japán hangsugárzóktól tartózkodnék a helyedben. Hasonló árú Acustic Energy-vel, Wharfedale szerintem jobban járnál.
Mondjuk a Jamo teljes vezérkarát is sittre vágatnám, amiért ilyen szemetet hangsugárzó néven mernek árulni.
az Onkyo elég nyersen szól, főleg az alsóbb kategóriákban, meghajtva kifejezetten éles hangja van, és minden Onkyo-ra (Panára, sanyira, Pioneerra) sajátos színezettség jellemző.
Hallgasd meg a Denon AVR-1707-et (most 100 alatt van), vagy 115-ért a kis Marantz-ot.
Más kategória. Szerintem.
Aztán azt vedd meg, amelyiknek legjobban tetszik a hangja.
Én egy Denon AVR-1803 - DVD900 szettet hallgatok, alap motyó, de nem cserélném el semmiért! ;-)
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest