- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
partymaci #9180 üzenetére
Teljes mértékben elfogadható megoldás, bár én inkább banán vagy Z dugót szereltem volna rá.
Ja, hogy csíptetős!? Hááát! Az nálam eleve kizáró ok. Azért ne keseredj el, jó lesz úgy!
Mellesleg 10 méterre, az erősítőd teljesítményét figyelembe véve, elég lett volna 2,5-ös is. -
BBéci
legenda
Abban a cikkben szerepel néhány - finoman fogalmazva - furcsaság, ami ellentmond a THX ajánlásoknak.
Összességében használható írás, de egy amatőr nem tudja, mit szabad belőle hasznosítani és mit nagy ívben kerülni.Léteznek olyan hangdobozok, amik hátsó reflexnyílással rendelkeznek, mégis a mögötte lévő faltól 20 centire kell elhelyezni őket.
-
BBéci
legenda
válasz
Diplomata #9137 üzenetére
A szubláda ideális helyének meghatározására vonatkozó ötletedhez némi módosítás szükséges! A fő hallgatói pozícióba, fotelre, kanapéra, ahol Te ülni szoktál, oda kell helyezni a mélynyomót, a körbemenés pedig kúszva, négykézlábra erszkedve történjen, hiszen a láda a földön fog elhelyzkedni.
A surround dobozok lehetnek távolabb egymástól, mint a frontok. Ha oldalfalra szereljük őket, akkor nem is lehet másképp. -
-
BBéci
legenda
Összességében egy véleményen vagyunk és nagyon hasonlóan látjuk a hifi, házimozi problémáit. Néha elbeszélünk egymás mellett, de annyi baj legyen.
Már írtam, hogy amióta A/V receivereket használok, azóta vágyom normális sztereó erősítőre, mert igazából zeneszerető vagyok, csak másodsorban házimozi megszállott.
Amikor az említett csúcsszuper házimozikat, ultra high-end hifirendszereket (Mark Levinson-Revel Ultima2) hallgatom, hangyányinak érzem magam, napokig fanyalogva hallgatom a saját cuccomat.
Aztán lassan visszatérek a földre. -
BBéci
legenda
válasz
dabadab #9114 üzenetére
Lehet, hogy placebo, de a 800-as és az 1100-as bitrátájú FLAC-ok között is hallok különbséget. MP3-at gyűlölöm, merénylet a zene ellen. Átlagosan havi egy alkalommal járok komolyzenei koncertre, kell a lelkemnek és hallásomat is karbantartja. Tudom hogyan szólnak élőben a hangszerek. Az MP3-ból hiányzik a zene sava-borsa.
-
BBéci
legenda
A HD hangot egy valóságos áldásnak tarrtom, barimira elegem volt (van) a veszteséges tömörítésű Dolby Digitalból. A dts még elmegy, de egyik sem hasonlítható a TrueHD-hoz és a Master Audióhoz. Tényleg jelentős minőségi ugrás.
Arról nem a kitalálói tehetnek, hogy az emberek nagyrésze 200000 forintos rendszerekben gondolkozik, amik valóban nem képesek maradéktalanul a sima dts-t sem kiaknázni. -
BBéci
legenda
A frontokat feltétlenül úgy helyezd el, hogy a füleidtől egyforma távolságra legyenek, egyenlőszárú háromszöget képezve. Az is fontos, hogy mindkettő ugyanolyan távolságra legyen (mellette, mögötte) faltól, bútortól.
A Te esetedben indokolt lehet a polcsugárzó választása, de a fenti szabályok azokra is érvényesek. Szintén nagyon fontos, hogy a (front) magassugárzók a füleiddel egy magasságban legyenek.(#9086) vtechun
Igen, van értelme drágábbat, jobbat venni, hallani fogod a különbséget. Az más kérdés, hogy mennyivel drágábbat?
A három közül a Magnatra szavazok, de bevallom, egyiket sem hallottam. A középsőnek még a neve is ismeretlen számomra.
Hangdobozt hangdobozgyártótól kell venni, mint például a Magnat és a JBL. -
BBéci
legenda
Miért szeretnél inkább polcsugárzókat, mint állókat? 20 nm már elég a 606-osoknak.
A kábelek vastagságát inkább a hossza és az erősítő teljesítménye határozza meg.
A minőséget kell passzítani a készülékekhez. Vékony drótot is hallottam megdöbbentően jól szólni.
Frontokhoz, ha 3 méternél nem hosszabb, a 2,5-ös is megfelel. A surroundokhoz 10-12 méterig szintén használható ez a vastagság. -
-
BBéci
legenda
Az említett vakteszt személyes kíváncsiságom kielégítésére történt, Mark Levinson készülékekkel. A Sztereó magazinban és a HFP-ban is jelentek már meg tápkábelekről szóló írások, nem is egyszer.
A linkelt cikkben Darvas említi, hogy minden kábelnek van saját hangja - ez persze képletesen értendő - ezért adnak a gyártók egyszerű, olcsó madzagokat a készülékekhez. A belépő osztályban többoyire fix a tápkábel, nem cserélhető. Az okát leírtad. -
BBéci
legenda
Nézd, egy olyan rendszernél, ami lejátszóstól, erősítőstől, hangdobozostól 2-300000 forintba került, bizonyára felesleges külön "ösvényeket" kiépíteni. Talán meg sem lehetne hallani a különbséget. Viszont aki komolyabb rendszert birtokol, annak számára egy próbát megér, nem nagy ügy végighúzni a földön egy vezetéket a kismegszakítótól a hifiállványig.
Sajnos későn olvastam a cikket, a csövek már a falban voltak, a 6-ost egyszerűen képtelenek voltunk beletuszkolni, ezért 4-es lett a vége. A kismegszakítók természetesen Merlin Gerin gyártmányúak. -
BBéci
legenda
Viszont a készülékekhez csomagolt madzagokhoz képest, egyértelmű hangzásjavulást lehet elérni egy 20-30000 forintos tápkábellel, ezt nincs értelme vitatni. Vagy hallja valaki, vagy nem. Utóbbi esetben felesleges kicserélni.
Meridian DSP 5500-asokat hallgattam pár hete, azok a saját madzagjaikkal voltak bekötve és fergetegesen muzsikáltak. Ezek szerint az aktív hangdobozok nem annyira érzékenyek a tápkábelre, mint az erősítők és a lejátszók.
Visszatérve a Wireworlrdre, azok durván jobbak, mint a vaktesztben kipróbált tizedannyiba kerülő zsinórok, persze nem tízszeresen.
Hogy mi a szélhámosság, azt hagyjuk. Kábeleket úgy szokás venni, hogy hazaviszünk egy szatyornyit, bekötjük, hallgatjuk egy ideig, aztán döntünk. Ha nem tetszik, visszavisszük az összeset. -
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #9054 üzenetére
Olvasd el ezt a cikket, talán kapsz némi magyarázatot a felmerült kérdésekre.
Mindent ki kell próbálni és utána véleményt mondani. Első pillanatban én is csípőből elutasítottam a tápkábel dolgot, aztán részt vettem egy-két teszten. Miután megtaláltam leesett államat a szőnyegen, másképp állok a kábel kérdéshez.
-
BBéci
legenda
válasz
defiant9 #9052 üzenetére
11 éves hifis újságírói pályafutásom alatt elég sok "audioguruval" találkoztam itthon és külföldön is, egyeseknek valóban az a véleménye, amit leírtál, a többiek viszont más állásponton vannak. Hiába áll a lánc végén Focal Grande Utopia, ha tyúkbelek kötik össze az erősítővel, nem lesz tökéletes a hangja.
Az egyik, általam pár hete tesztelt rendszerben ilyen tápkábeleken kapták a készülékek (CD-játszó, előfok, végfok) az áramot. -
BBéci
legenda
válasz
snail1981 #9025 üzenetére
Amikkel jó tapasztalataim vannak, azokat én sem tudnám megfizetni, viszont kíváncsiságból csak a drágább kategóriájúakat (amiknek métere ötszámjegyű összegbe kerül) szoktam tesztre elkérni.
Tudom, ezzel nem vagy kisegítve.
Kimber, Wireworld, Van den Hul, Audioquest, QED, Oelbach, Monitor, Mogami, Nordost, Siltech. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
dabadab #9020 üzenetére
A drága kábelek igenis megérik az árukat, komoly rendszerbe minőségi madzagok kellenek, még digitális jelek átvitelére is!
Természetesen csakis a józan ész határain belül és a többi készülékkel arányosan.Aki azt állítja, hogy nincs kép és hangminőségbeli különbség az olcsó egyszerű és a drága minőségi HDMI kábelek között az óriási tévedésben van. Minél egyszerűbb, olcsóbb egy rendszer, annál kisebb a felbontóképessége és annál kevésbé vehetők észre az említett különbségek. Feltehetően ezért nem látták egyesek. Nekem volt szerencsém és lehetőségem olyan rendszerekben tesztelni kábeleket, amik a legkisebb különbségeket is megmutatják, sőt felnagyítják. Itt a prohardveren is olvashatsz véleményeket, hozzászólásokat, amik ezt igazolják. Az Index Fórumában szintén.
-
BBéci
legenda
válasz
snail1981 #9012 üzenetére
Szakemberrel szereltethetsz a kábelek végére Z dugót, vagy veszel jó minőségű banándugókat, mindkettő hifihez illő megoldás. Javaslom a KáCsa Audiót.
Catharsis kábelt a Googleval sem sikerült találnom, még sosem hallottam róla, amitől persze még lehet jó is. ár leírtam itt a topikban szt a tényt, hogy a kábelek ugyanolyan fontos és teljesértékű elemei a házimozi és hifirendszernek, mint a lejátszó, vagy az erősítő. Amennyiben nem a többiekhez illő a minősége, hazavágod az egész motyó hangzását! -
BBéci
legenda
Valahogy meg kellene oldanod, hogy nagyjából hasonló távolságban legyenek tőled a háttérsugárzók. Kis eltérést lehet korrigálni (elméletileg nagyot is) de a nagy kanapé mostani helyzetében a jobboldali túl közel, a bal pedig irtó távol lenne. Tehetnéd az ajtó mellé, de akkor mindkettő beleordít a füledbe. Ráadásul amennyiben nem dipólok, legalább fél méterrel mögötted kellene elhelyezni őket, minimum 1,5 méter magasra.
A rajz szerinti baloldalra helyezném a kanapét, illetve a fő tévénéző pontot, de nem a falra tolva, hanem 1 méterre tőle, viszont még úgy is messze lenne a tévé. 4 méterről az 50 colos is viszonylag kicsi a moziélményhez. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Nem lehet kijelenteni, hogy az állódobozok szebben szólnak. Mélyebb a baszusuk és általában jobban terhelhetők, mint azonos hangszórókészletből álló kisebb testvéreik. A csatlakozók az aljától számított10-20 centi között helyezkednek el.
Már írtam, hogy ideális esetben a magassugárzónak a hallgató füleivel egy magasságban kell lenniük.
Vezeték nélküli hangszórókat nem tartalmaz egyik szett sem, amiket eddig ajánlottak a többiek. Nem olcsó megoldás, ha egyúttal jó hangzást is vársz tőlük. -
-
BBéci
legenda
Ki kell próbálnod, hogy milyen formátumú hangot ad ki a számítógéped! Ezt mi nem tudjuk megmondani. Az 5.1 szinte biztos, de az a kérdés, hogy a veszteségmentes tömörítésűeket is kiadja-e, ami a HD filmek sava-borsa és az erősítőd is fel van készítve a fogadásukra.
Még mindig nem értem, milyen megfontolásból kerültek 3 m magasra a kiállások. Nálam 270 a belmagasság, ez átlagos. A padlótól 20 centire jönnek ki a falból a vezetékek, kivéve a vetítőét, ami 2 méteren van. -
BBéci
legenda
Már többször leírtam, úgy látszik teljesen feleslegesen, hogy:
NINCS 8 OHMOS ERŐSÍTŐ!!!
Amit leírtál, azt jelenti, hogy 8 ohmra vonatkoztatva számolták a teljesítményt, amit a gyártók egy része 6 ohmra ad meg, mert úgy magasabb számok jönnek ki.
Amiket a többiek leírtak, az is igaz. Az olcsóbb végfokok nem túk stabilak alacsony impedancián, ezért ajánlott 8 ohmos hangdobozokat kötni rájuk, de működnek 4-esekkel is. -
BBéci
legenda
Első kérdésedre a válaszom: igen. Használható kisebb terhelhetőségű hangdobozokkal is, de jobb a békesség.
Bizonyára létezik D/A konverteres, 5.1 (7.1) analóg kimenetes hangkártya, ha neked olyanod van, végezheti az is a dekódolást és 6-8 RCA vezetékkel összekötheted az erősítővel.
Egyszerűbb HDMI kábelen eljuttatni az erősítőbe a digitális HD hangot. Ennek is van egyfajta hardverigénye a számítógép oldaláról. -
BBéci
legenda
Minék jobb, drágább komponensekből áll egy rendszer, annál nagyobb a felbontóképessége és észrevehetőbbek az esetleges hibák.
6 évvel ezelőtt teszteltem a Thomson DTH 311 DVD-lejátszót, akkoriban jelentek meg az olcsóbb, 30-40000 forintos, progresszív pásztázásra képes készülékek, ez egy volt azok közül. Amíg 72 centis Sony Trinitron CRT tévén néztem, egész jónak tűnt a képe. Aztán SIM2 vetítővel, 2 méter széles vásznon vizsgáltam, még mindig elfogadhatónak tartottam. Amikor ugyanazt a lemezt betettem akkori referencia lejátszómba, egy Pioneer DV-668-asba, rögtön kiderült, nem véletlen a kábé ötszörös árkülönbség. A Thomson képe a Pioneeréhez képest a fasorban sem volt, zongorázni lehetett a különbséget. Akik ezeket nem akarják elfogadni, azok még nem vettek részt efféle teszten. Mondjuk egy 32 colos alap LCD tévével és hétköznapi számítógéppel nem is érdemes hozzáfogni, az említett felbontóképesség csekély volta miatt. Legalább középkategóriás BD-játszó és 50-52 colos full HD tévé, vagy vetítő kell ahhoz, hogy szinte kézzelfogható, mindenki által látható legyen a különbség.
Kollégáimmal többször teszteltünk mindenféle kábeleket, (RCA, táp, HDMI, hangszóró), és egzakt módon megmagyarázhatatlan, de meglepő különbségeket láttunk és hallottunk.
Javaslom, a Google-ba írjátok be: HDMI cable test review, és egy halom olvasnivalót fogtok találni.
Ugyanezt megtehetitek USB kábelre (esetleg digitális koaxra és optikaira) vonatkozó kereséssel is. -
BBéci
legenda
Az a 3 méteres magassógot hogy sikerült kitalálni? A kisméretű, angolul bookshelf, magyarul állványos dobozok magassugárzójának ugyanúgy fülmagasságban kell lennie, mint az állókénak. Na, persze teniszbíró széken ülve pont jó lehet.
Te valahol olvastad én viszont összehasonlítottam különböző hosszúságú HDMI kábeleket. 15 méteresnél már jelentős a minőségromlás. Van itthon ilyenem, csak végszükségben használom. -
BBéci
legenda
Ez 100-ból elég nehezen megvalósítható, csaknem lehetetlen. Ötletem sincs.
12 méternél hosszabb HDMI kábelt nem ajánlok, romlik a jelminőség!
Logitech szett számítógép köré használható, Genius még arra sem. SZVSZ.
A falban vezetett kábelek miért határolják be a hangdobozok méretét? Kíváncsiságból kérdezem. -
BBéci
legenda
válasz
dodopek #8878 üzenetére
Nálam csak macska van, de lelkesen alszik az ölemben, mikor 100 dB környékén szól a házimozi, pedig talán érzékenyebb a hallása mint egy kisbabának. Velodyne mélynyomóm 1200/2400 wattos és nem elgé féle kamu wattokról van szó.
Szerintem nem minősül rendellenes használatnak, ha Scarton hangot akarsz vinni a tévébe. Ez alapszolgáltatása az összes DVD-játszónak.
Cseppet sem volt hülye válasz, hogy vegyél egy DVD-játszót. Abszolút jogos és megszívlelendő tanács. -
BBéci
legenda
válasz
#72042496 #8805 üzenetére
Halvány fogalmam sincs, csak a két erősítőt egymás mellett tesztelve lehetne biztonsággal megállapítani, melyik szól jobban. Viszont a gyártók, különösen a Harmanék nem hülyék, patikamérleggel adagolják a jó és még jobb hangzást, hogy a vásárlók elégedettek legyenek, érezzék, nem hiába adtak ki több pénzt a drágább készülékért.
A zúgás valami nagy gebaszra, rendellenességre enged következtetni. Totál zajtalannak kellene lennie!
-
BBéci
legenda
Nocsak, erre a képre emlékszem, jó néhány héttel ezelőtt már kérdezősködtél.
Kérlek, ne sértődj meg az alábbiak miatt!
Akkor is azt mondtuk, hogy ekkora, csupasz, kopár falak által körülvett térben, egyszerűen képtelenség igazán jó hangzást létrehozni. Berámolhatsz oda tízmillióért cuccot, kis túlzással úgy fog szólni, mint egy ötvenezres bögreszett, megfelelően csillapított, pici szobában. Hihetsz nekem, tapasztalatból beszélek. A hideg kiráz a gondolattól, hogy ott kellene moziznom.
A függőleges falakra készíttess könyvespolcot, vagy akusztikai elemeket! Ez utóbbiakat a ferde felületekre is fel kell szerelni! Ha sokallod ennek költségét, drapéria, falikárpit, vagy valami efféle mindenképpen szükséges. Mint az igazi mozikban.
A fényképen látható hangdoboz-elrendezés két okból tragikus. Egyrészt, sarokba legfeljebb rossz gyereket állítunk, büntetés céljából. Az ott elhelyezett hangdobozokat hallgatni valóságos büntetés. Másrészt a bázistávolság így 6 méternél is több, ami agyonvágja, kivégzi a sztereó hatást. Filmnézésnél a center valamelyest segít, de nem igazi megoldás.
A kép sem elhanyagolható egy házimoziban. Az 50-52 colos full HD tévék ideális nézési távolsága 3 méter körüli. A Te szobádba legalább 65-ös való, ami viszont irreálisan drága, a megoldás egy vetítő lenne, 2,5 méter széles vászonnal.
Folytassam??? -
BBéci
legenda
[link]
Ezt meghallgatnám! -
BBéci
legenda
Óriási a választék, ha már kinéztél, meghallhattál néhány összeállítást, írd le a tapasztalataidat és segítünk továbblépni. A többiek remek tanácsokat adtak, indulj felfedező körútra!
Szerintem éppen a rendelkezésedre álló összeg az, amiból már kitűnő rendszert lehet összeállítani.
Ne feledkezz meg a kábelekről!!! -
BBéci
legenda
válasz
tkazmer #8771 üzenetére
"kb. 50ezerig bezárólag van olyan egyszerűbb házimozi, ami hifi célokat szolgálva remekül tudna működni? esetleg ennyi pénzért még jobban megéri hifit venni?]"
Szerintem 50-ért még hifinek nevezhető rendszert sem lehet kapni, nemhogy házimozit.
Ha mindenből (CD-játszó, erősítő, hangdobozok) használtat vennél, akkor is kevés ez az összeg.
Esetleg egy ilyen elfogadhatóan szólhat. [link] -
BBéci
legenda
válasz
Thuglife #8723 üzenetére
Nálam jobban kevesen utálják az egybe-rendszereket, az nyilvánvaló. Viszont ez a szett az elfogadhatóak közé tartozik.
SZVSZ.Panasonicék már jó ideje D osztályú erősítőket szerelnek a házimozis készülékeikbe. Azt nem állítják, hogy egyszerre, egy időben képesek a végfok csatornák 1000 wattra. Összeadják a csatornánként leadható maximumokat, ez a szokás. Sajnos.
-
BBéci
legenda
válasz
sirdond #8719 üzenetére
"Mozin" meghallani a különbségeket, roppant nehéz feladat, ha azonos árkategóriába tartozó erősítőkről van szó. Ez érvényes egy gyártó egyik évről a másikra megújuló modelljeire is. Az utód sokszor pontosan azonos alkatrészekből épül fel, csupán méhány szolgáltatást pakolnak bele. Részben ezek miatt nem vállalok összehasonlító teszteket.
-
BBéci
legenda
Technikailag valóban képesek CD-lejátszásra a DVD- és BD-játszók, de csak a felső kategóriába tartozókkal érdemes ezt megtenni. Például a Vaterán most 400 valamennyi helyett 170-ért ajánlott vadonatúj Arcam DV135 már egész szépen muzsikál, akár DVD-Audióval is, ezt igazolhatom.
Horrordrága - 350000 forint - merevlemezes DVD-felvevőmmel (Pioneer DVR-LX70D) egy próba után, többé eszembe sem jut CD-t lejátszani. 17 éves Pioneer PD-S702 gépemnek jobb a hangja.
A Denon DVD3800BD és a Pioneer BDP-LX91 már alkalmasak minőségi CD hallgatásra is, de nagyjából egy NAD C545 vagy 542 szintjén, amik negyedébe, ötödébe kerülnek.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest