Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • BBéci

    legenda

    válasz kimi02 #8804 üzenetére

    Nocsak, erre a képre emlékszem, jó néhány héttel ezelőtt már kérdezősködtél.
    Kérlek, ne sértődj meg az alábbiak miatt!
    Akkor is azt mondtuk, hogy ekkora, csupasz, kopár falak által körülvett térben, egyszerűen képtelenség igazán jó hangzást létrehozni. Berámolhatsz oda tízmillióért cuccot, kis túlzással úgy fog szólni, mint egy ötvenezres bögreszett, megfelelően csillapított, pici szobában. Hihetsz nekem, tapasztalatból beszélek. A hideg kiráz a gondolattól, hogy ott kellene moziznom.
    A függőleges falakra készíttess könyvespolcot, vagy akusztikai elemeket! Ez utóbbiakat a ferde felületekre is fel kell szerelni! Ha sokallod ennek költségét, drapéria, falikárpit, vagy valami efféle mindenképpen szükséges. Mint az igazi mozikban.
    A fényképen látható hangdoboz-elrendezés két okból tragikus. Egyrészt, sarokba legfeljebb rossz gyereket állítunk, büntetés céljából. Az ott elhelyezett hangdobozokat hallgatni valóságos büntetés. Másrészt a bázistávolság így 6 méternél is több, ami agyonvágja, kivégzi a sztereó hatást. Filmnézésnél a center valamelyest segít, de nem igazi megoldás.
    A kép sem elhanyagolható egy házimoziban. Az 50-52 colos full HD tévék ideális nézési távolsága 3 méter körüli. A Te szobádba legalább 65-ös való, ami viszont irreálisan drága, a megoldás egy vetítő lenne, 2,5 méter széles vászonnal.
    Folytassam???

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Aktív témák