- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Aktív témák
-
robi-k
őstag
válasz jos3ph #37050 üzenetére
Kicsit tévedsz: mind2 esetben a frontnál rendes csatlakozó van
Az alacsonyakat a Front, a közép-magas hangfal kivezetéseket pedig Surround Back or FRONT HIGH csatlakozóra kell kötni
De tudnod kell, hogy a Bi-Amp használata esetében csak max 5.1(2) erősítőként tudod használni, hisz a Surround Back végfokot felhasználod a frontokhoz.
A csíptető csak a 2 zóna kis hangfalainak bekötésére kell az Onkyo 609 esetében. -
jos3ph
tag
válasz robi-k #37052 üzenetére
Most már lecibáltam a júzermanuált, és megnéztem magamnak ezt a Bi-Ampingot. Hát sokkal okosabb lettem, kösz srácok python1 és robi-k!
A kácsáék EZT a bizonyos 4 eres kábelt ajánlották, EZZEL a dugóval szerelve, az én rendszeremhez. Javaslat? Jó , nem jó?
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz jos3ph #37053 üzenetére
Én is csatlakozom BBéci,bajnokpityu meglátásához,hogy nem látom sok értelmét főleg HM erősítőnél a bi-wiring-nek.
Ha már jobb minőséget szeretnél ,mindenképpen akkor kicsit drágább szimpla megoldást ajánlanám meg a szoba akusztikán gondolkodj erősen.Nekem az is sokat segített első körben,hogy vastag sötétítőt tettem fel(kanapé szövet) nem sötétítés céljából hanem,széthúztam a sarkokba és már is csillapított valamelyest.
-
jos3ph
tag
válasz python1 #37054 üzenetére
Mi hánt közös nevezőre jutok magammal kábelügyileg, átfogom rendezni a szobát ahogy azt már lentebb írtam is, és így megnő a hallgatói távolság. Plusz szőnyeg kerül a padlóra, és egy faliszőnyeg a falra, vagy ha jobban tetszik akkor falvédő. Még a frontok köré gondolkodok valami csillapításon, gondolok itt szivacsra, hungarocellre, de ez ügyben még nem látok tisztán. Mindenképpen szeretném kihozni a legjobbat, legtöbbet amit lehet, és amit most megengedhetek magamnak.
-
robi0604
őstag
válasz jos3ph #37056 üzenetére
Ha hozzászólhatok a kábeltémához...
Jobban jársz, ha a dupla vagy a biwire-es kábel nagyobb költségéből egy jobb minőségű szimpla kábelt érdemes venni egy hozzá való jumperrel.
Ebben a kategóriában az előbb említett megoldással lényeges ugrást tudsz eszközölni, ami érzékelhetőbb is. SzvszBocs most látom, hogy pithon kolléga is ezt javasolta, csak telefonról írok és emiatt késtem egy kicsit...
[ Szerkesztve ]
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
python1
veterán
válasz jos3ph #37060 üzenetére
Igen pl lehetnek ezek is,de van kábel ügyben választék.Nézz körbe azért neked milyen árfekvés lenne megfelelő,én azt javasolnám ha már kábelt vásárolsz akkor mindenképpen 1 gyártótól venném az összes kábelem(hangfal),a hang karakter változhat kábelgyártók ként és nem biztos,hogy ha kevered jó lesz az összhatás.
Ja igen,kábeleknél nem feltétlen azt kell várnod,hogy több a magas és mély hang,inkább feldúsul tőle a zene,és teresebb lesz minden.
De ehhez a helyedben én mondom,hogy a szoba akusztikát kellene rendezned elsősorban.
Utána a kábelek,Dorian is szívott vele rendesen míg nem tette rendbe a szoba akusztikáját(tudom, hidd el).[ Szerkesztve ]
-
jos3ph
tag
válasz python1 #37061 üzenetére
Na igen. Ebből az excaliburból nekem a frontokhoz kellene 2X2.5méter, de lehet elég a 2 méter is, ami vagy 17, vagy 20guriga, amit a frontjaimtól nem is sajnálnék, még a center is beleférne, de a hátterek.. az egy vagyon lenne, arra már sajnálnám a pénzt. Majd még alszok rá egy párat, minden esetre köszi a segítséget!
A kábeleimet mindenféleképpen cserélnem kell, mert hulladékok, a frontkábellal verekedni lehetne olyan kemény, pedig fűt fát ígértek, hogy szuper MISSION kábel Angliábol, biztos így van, de törik ez vele a baj, nem a hangja... A háttereken pedig ideiglenesen 0.75ös filléres kábel van. Szóval a kábelcsere szobaakusztikától függetlenül beérett. Ezért gondoltam, hogy egyszerre csinálom a pakolást is, és a kábelezést is.
Majd írok még, ha nyűgöm lesz kábelügyileg, és ha már készen vagyok mindennel, lesz beszámoló a hangi élményeimről!
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz jos3ph #37062 üzenetére
Van még pár alternatíva,ne hamarkodd el.
Ökölszabály,hogy a rendszered bekerülési összegének a 10-15%-a legyen a kábelek teljes ára.Én úgy vallom,hogy 20-25% de ez megint egyén és pénztárca fügő.
Rendben,írj.
Szívesen várunk minden beszámolót,főleg ha pozitív élménybeszámoló,de lehet negatív is, abból meg leszűrjük a tanulságot.[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
válasz python1 #37063 üzenetére
Tényleg, kábelekkel kapcsolatban mi a legtökéletesebb megoldás szerintetek?
Egyenes és a lehető legrövidebb kábelutak kiépítése a hangfalakhoz,vagy ez másodlagos és mindegy,hogy mennyire hajlik illetve a kábel hosszai mennyire befolyásolják a az egyeneshez és rövidhez képest a hangot.
Na ezt jól megtekertem én is.extremetuning,tényleg a szorgos kis mohikánjaid elkészítették már a fali hangelnyelő paneljeidet?
-
torma1981
veterán
Sziasztok.
Onkyo 508 és Mission Mv-8-hoz milyen hangfalkábelt ajánlotok?Nem szeretnék drágát.Mi most a legjobb ár/érték arányú?
-
-
jos3ph
tag
válasz torma1981 #37071 üzenetére
Próbáld meg, hogy kérj árajánlatot kácsáéktól. Írd le, milyen erősítő, és milyen hangfalakról van szó, és ők megmondják mi volna a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
ovecs
senior tag
Sziasztok!
Ez a szett megeri az arat ? Milyen a hangja ? [link]Aquincumi Football Kedvelők - FC Panelprolik
-
jos3ph
tag
Nekem nagyon régen MAGNAT-om volt sztereóba kötve, egy KENWOOD erősítővel. Amit a linkben írnak paramétereket, az csak parasztvakítás! Arra, hogy valaki elinduljon a hifi vonalon, arra tökéletes, de ne várj tőle csodát. Az , hogy 75-be kapsz ládát, centert, frontot, háttere, az tök jó, de mondom, csodákat nem művel. Ha komolyabb hangzásra vágysz akkor egy picit talán többet szánj rá.
-
robi-k
őstag
válasz jos3ph #37053 üzenetére
Én is pont ezt a kábelt/csatlakozót vettem meg a Kácsa-Audióban. Hát, nem is tudom...
A kábel [link] szerkezeti felépítése alapján alapjában tetszett: a kerek keresztmetszetű (mélynyomó) kábelrész belseje meglehetősen vastag csavart rézszálakból áll, amit körülfon (bandázsként) egy vékony rézszálakból álló réteg.
A lapos (magas sugárzóhoz) menő kábelrész vékony szálakból összefont vezeték.
Tehát azt mondhatom, hogy található logika a kábel összeállításában (hisz már az iskolából tudjuk, hogy a vezetékeken a töltés a vezető felületén folyik, ezért is alkalmaznak több kisebb érből álló kábelt egy db vastag vezeték helyett - na meg azért is, mert a vastag rézdrót rendkívül merev és rugalmatlan, ami jócskán megnehezíti a kábel elvezetését), és nincs is vele kapcsolatos negatív észrevételem.A csatlakozó [link] viszont már nem annyira kielégítő számomra, egyrészt forrasztani kell (ami nem gond, ezüst tartalmú ónt használtam a forrasztáshoz), de a gond az, hogy nem igazán szorosan illeszkedik sem a hangfalak, sem az erősítő csatlakozójában. De a legaggasztóbb, hogy a csatlakozó főanyagát képező tüskére a külső rugós jellegű rész csak fel van húzva, és szabadon forog/mozog rajta, tehát itt egy átmeneti ellenállás jelentkezik, ami ronthatja a hangminőséget
A fentiek alapján tervezem, hogy ilyen, Nakamichi BFA típusú csatlakozókra fogom lecserélni.
Esetleg erről van valakinek tapasztalata/véleménye?Remélem, tudtam kicsit segíteni
-
brutilaci66
csendes tag
Sziasztok! Van egy HK-2000 5.1erősitö egy ismerősömnek amit szeretnék megvenni,csak megijeszt a rajta lévő MADE IN CINA.Szerintetek érdemes vele foglalkozni,vagy inkáb MADE IN JAPÁNT keressek Légyszi segitsetek! KÖSZÖNÖM!
-
Gál István
senior tag
válasz brutilaci66 #37078 üzenetére
Ma már szinte minden ott készül a hm erősítők közül, csak a drágább és magasabbra kategóriába szánt vasak készülnek Japánban vagy Angliában és még csak nem is minden gyártó követi ezt. Pl ha jól emlékszem a Pio is már rég Malajziában gyártja a nagyvasakat.
Alapvetően ne rémisszen el, egy bizonyos árszintig be kell érni azzal.
[ Szerkesztve ]
-
jos3ph
tag
válasz robi-k #37077 üzenetére
Hát picit elszomorítottál, de annyira talán mégsem. Lentebb már úgymond lebeszéltek a dupla kábelezésről. Azt tanácsolta robi0604, hogy inkább vegyek a 4 eres áraból, egy jobb 2 ereset, amivel lényeges különbséget érhetek el, amivel egyetértek.
Volt már dolgom ilyen forgós végű dugóval, és nagyon nem tetszett, valóban az ott egy plusz kontakt, ami RONTOTTA a hangot!
A nakamichi dugókról eddig csak jó véleményeket hallottam, és az interneten tájékozódva elég komoly rendszerekhez is használják. Elérhető áron van, a design sem rossz, és 24k arany, két ponton rögzít 4-8mm kábelvastagságig használható. Valszeg én is ilyet veszek, de ha jó árban akarod megvenni, akkor ebay-ről rendelt, mert ott a legolcsóbb, és van amelyiket ingyen postázzák.
Köszi a segítséget, remélem én is segítettem!
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz Gál István #37079 üzenetére
a 840es rotel még japánban készült, a 935meg már taiwanon.az első 1500DM volt újonnan, a 935 600DM.másképp nem lehetett volna tartni ezeket az árakat.
nem jelent ez sokat a végeredményben, sőőt, gyárilag a 935 talán jobban is szól,mint a gyári 840.
eladó topping dac
-
brutilaci66
csendes tag
válasz Gál István #37079 üzenetére
Köszönöm szépen!!! Inkáb mozira kellene nekem szerinted a H.K Jo választás?Tudnál nekem egy tizes toplistát adni a jó gépekről?A legjobbal kezdve.Nem akarom elkapkodni a vásárlást.
-
Gál István
senior tag
válasz brutilaci66 #37082 üzenetére
Szerintem ez szubjektív, ha teheted hallgass meg minél több gépet vásárlás előtt.
Bajnokpityu: Én is tisztában vagyok ezzel, és nem is szempont nálam viszont olyan gépben amit Angliában (Arcam) vagy Japánban (Denon 3-4 ezres széria) gyártottak még nem csalódtam. Attól még lehet egy gép aránylag jó mert rabszolgák gyártják, ez inkább egy mára egyre ritkábban előforduló - nem a rossz értelemben - "státusszimbólum vagy gesztus".
[ Szerkesztve ]
-
jos3ph
tag
válasz TazLeacher #37086 üzenetére
Cekk és mindenki más, aki Nakamichi dugó iránt érdeklődik. ITT ha 24db-ot veszel is, ingyen házhoz hozzák, és 190Ft-ba megy kb. buy2ship@gmail.com az úriember címe, lehet érdeklődni.
[ Szerkesztve ]
-
TazLeacher
nagyúr
válasz jos3ph #37088 üzenetére
Nem beleugatni akarok, de 65 Ft/db különbözetért megéri kintről rendelni? Ha 24 db-ot akarsz rendelni, akkor tuti, hogy itt is bevállalják a postát. De mindenki döntse el maga.
Amikor én vettem, akkor megegyeztem a sráccal (nem az általam adott linken, hanem más volt az eladó), hogy állja a postát, elutaltam a lóvét kedd éjszaka, csütörtök reggel nálam volt a cucc.
1.500 forintért (24 db esetében) megéri kockáztatni? Nem arra gondolok, hogy nem küldi el az eladó, hanem az itthoni posta silány minőségére, ugyanis kintről nem ajánlva jönnek a cuccok, így puszta szerencse, hogy megkapod-e, avagy sem. Ha meg eltűnik, annak jó egyszerű itthon utánajárni...
De tényleg mindenki döntsön...
-
brutilaci66
csendes tag
válasz Gál István #37083 üzenetére
Eredetileg a DENON-ba vagyok bele szédülve, mert erről nagyon sok jót ólvastam ill. hallottam.Ismeröseim szerin három márkábol válasszak DENON,SONI,YAMAHA.SZerintük minöségre ezek jobbak.A H.K-ra is pozitívak a válaszok.Végül is ár fog dönteni. Használtat szeretnék venni mert újra sajnos nincs pénzem. Egyet - ketöt meg is halgattam már, és hangzásra a YAMAHA jöt át nekem.Sajnos DENONT még nem sikerült meg halgatnom.A H.K- most megyek le fülelni.
-
cekkk
veterán
válasz jos3ph #37088 üzenetére
Én már nagyon régen meg vettem itthonról a Z banánjaimat, így nekem nem kell a link
És egyébként rendszeresen nézem az ebay-t is hogy mit hol lehet olcsóbban megvenni, de igazat adok jer1cho-nak nem azon a pár száz forinton múlik az életem, és az ilyen apróságokat inkább itthonról veszem meg.[ Szerkesztve ]
-
jos3ph
tag
válasz TazLeacher #37089 üzenetére
Én sokat postáztattam már, több országból is, volt hogy 150kg volt a csomag amit kaptam, és volt már dekagrammos, borítéknagyságú. Nekem nem volt még gondom a postával. Amit külföldről rendelsz meg nem sok köze van a magyar postához, DHL, DSV, hasonló futárcégek hozzák, és bár nem ajánlva kapod, de vonalkóddal látják el a csomagokat, és tudják, hogy mi hol van, tehát kicsi az esély, hogy elvesszen. Én ebay-ről fogom rendelni, már eldöntöttem Az akitől magyarba veszed meg a dugókat, is ebay-ről rendel. Kérdem én, miért adjak pénzt egy idegennek azért, hogy megrendelje nekem a dugókat, és utána eladja nekem részesedéssel az ő javára? It's doesn't make any sense!
[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
-
TazLeacher
nagyúr
válasz jos3ph #37092 üzenetére
Tényleg nem akarom szétoff-olni a témát, de kb. 50-60 külföldi vásárláson vagyok túl. Ebben volt e-bay, és webshop vegyesen. 99%-ban a posta hozza ki a csomagot, mert itthon oda rakják le, és a területi posta szállítja ki. Nekem egyszer tűnt el csomagom, 3 hónapos kálvária volt...
Csak a postás jóindulatán múlik, hogy eltűnik-e, avagy sem. Nekem rendszeresen - akkor még panelban laktam - behajította a rácson, oszt jól van. A szomszédaim jóindulatán múlt, hogy egyik se rakta zsebre a cuccaimat. Persze, elküldhettem volna az anyjába a postát, de utána meg egyszerűen ő rakta volna el.
De tényleg sok sikert. Nem tudom mennyi dugóra van szükséged, csak furcsa, amikor többszázezres rendszereknél valaki pár száz forintért problémát gyártat magának. De kinek a pap, kinek a paplan...
[ Szerkesztve ]
-
Gál István
senior tag
válasz brutilaci66 #37090 üzenetére
Milyen hangsugárzókhoz keresel erősítőt és mekkora szobába?
-
brutilaci66
csendes tag
válasz Gál István #37096 üzenetére
A szoba 5x5-ös.Hangsugárzom még nincs.Ez még utána következne. Van ötleted?Jaj és család is van ami ugye dübörgés szempontjábol hátrány lessz.Szolid de nagyon jo minőségi hangot szeretnék. elégé vájtfülü vagyok.
-
Thuglife
senior tag
válasz brutilaci66 #37097 üzenetére
Egy keretet azért írhatnál (erősítő + 5.1) mert a határ a csillagos ég...
-
exile
tag
válasz TazLeacher #37086 üzenetére
Köszi! Innen fogom rendelni.
-
kasee
aktív tag
válasz TazLeacher #37089 üzenetére
Ajánlottan "signed" kell kérni kintről és akkor nincs gond.
Söt kapsz track numbert is és nyomon tudod követni .
Én már vagy 20-30 dolgot rendeltem igy 10-200 dollárig gond nélkül.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest