- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Realme és Rolex kollaboráció a láthatáron
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
Aktív témák
-
snoopy
aktív tag
Nincs ilyen tapasztalatom, de azt szeretném tudni, hogy pl. egy 7x130W és 140W között a teljesítmény többlet mennyire észrevehető? Vagy hogyan mutatkozik meg az? Nagyobb hangerőt bír el torzulás mentesen?
-
xtremetuning
addikt
válasz zetecR #36250 üzenetére
3 fejlesztés, ahogy elnézem. A sima 700 a legrégebbi, a 700v a legfrissebb.
Nyilvánvalóan a V-nek a legjobb a megépítése és a magas és a két 16,5-es mélyközép sem véletlenül lett kicserélve. Az árkülönbségeket nézve én a v-re szavaznék.[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
veterán
Húha... még alszunk rá egyet, bár ezzel sokkal nem lettem előrébb, bár ahogy kiveszem a szavaitokból, azért nem nagyon lőnék mellé egyikkel sem. De hosszú távra a Denon lenne jobb? Miért?
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
törölt tag
válasz snoopy #36252 üzenetére
Ehhez pici magyarázat szükséges.
Ha te adatlapról nézed ezeket az értékeket akkor nagy különbség tuti nem lesz közöttük. Úgy mérik (IEC szerint,néhány gyártó,pl.H/K kivételével) hogy egyetlen csatornát meghajtanak és a többit leföldelik. Tehát egy hangfal ekkora terhelést kaphat max. és csak akkor,ha a többire egyáltalán nem megy jel. Ebből következik hogy 5,vagy több hangfalnál már jelentősen visszaesik az egy hangdobozra jutó teljesitmény. Így az következik hogy a 140-esnek alig több vagy akár ugyanannyi erőtartaléka leeht mint a 130-nak és a forditottja is elképzelhető akár, -ez a tápegységen mulik.
Ha abszolut értékben kérdezed akkor a teljesitmény emelése log10 alapú tehát kb azt jelenti hogy a duplázás az kb. 3 dB erősödést jelent,ami akkor is érvényes ha 20-ról 23ra ,mint 100-rol 103-ra emeled.és a távolság is döntő tényező: dupla távolságnál 4szeres csökkenés tapasztalható emlékezetem szerint,de tévedhetek is!!). -
Dorian
félisten
Nehogy trollkodásnak vegyétek, de a helyzet az, ha most kezdeném, vennék egy H/K 255-öt filmekhez csimbummnak, és sztereót mellé zenéhez. A Denon2809 és a H/K255 közti árkülönbségből pedig egy mostaninál még jobb DAC-t. Szerencsére sokan meg tudják állni - AVR-rel zenét hallgatni - és nem indulnak el a lejtőn sztereózni
(A mai teszt alapján vehetek új IC-t meg hangfalkábeleket)Igen Sanci, a távolsággal négyzetesen nő a szükséges teljesítmény.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
sirfer
aktív tag
válasz xtremetuning #36248 üzenetére
Elindultam, de meg is állok...
Márványlapot honnan "érdemes"?Sanci
Köszi
Sajnos még megvan[ Szerkesztve ]
-
-
xtremetuning
addikt
-
Dorian
félisten
válasz xtremetuning #36262 üzenetére
Valószínűleg Excaliburt. Most van nálam kölcsönben egy másik jófajta kábel, ha az meggyőz, akkor beruházok én is.
Nekem gránit nagykereskedő a nagybátyám, kértem tőle. Aztán kifizettette.
-
zetecR
addikt
válasz xtremetuning #36254 üzenetére
Köszi.
-
xtremetuning
addikt
-
Dorian
félisten
Hagyjuk. Kicsit dühöngtem (főleg mert egy fórumtársnak is kértem és mondtam neki, tuti csak a vágás-fényezés ára lesz) aztán levontam a tanulságokat.
Meg most is: Barátnőm fél füllel idefigyelve is simán vágja, merre van a zongora fordítva a térben a zenében. (Harcsa Veronika)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Kíváncsiságból, erre Ti mit mondtok?
Készülékek hálózati kábelének polaritáshelyes bekötése.
A hálózati kábelt kétféleképpen lehet a konnektorba csatlakoztatni, de az egyik esetben mindig jobb hangot kapunk. A helyes állás eldöntése meghallgatással, vagy méréssel történhet.
A meghallgatáshoz válasszunk ki egy számunkra ismert akusztikus hangszeres felvételt, és ugyanazt a rövid zenei részletet hallgassuk meg mindkét kábelállásnál. Az egyik esetben "simább", analógosabb hangot hallunk, hosszabb lecsengésekkel, ez a jó állás.
A méréshez egy kézműszerre lesz szükség, amit váltófeszültség állásban használunk. Bekapcsoljuk a mérendő berendezést, majd a mérőzsinór egyik végét a mérendő készülék, RCA aljzatnak külsejéhez, másik végét egy földponthoz (konnektor, vagy elosztó földelése) kötjük, majd leolvassuk a feszültség értéket. A hálózati dugót megfordítva megismételjük a mérést. Az a jó állás, ahol kisebb feszültség értéket kapunk.
A mérés alatt minden vezetéket (audió és videó kábelek) húzzunk ki a mérendő készülékből !!![ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Leo66
csendes tag
Hali!
Az alábbi erősítők közül melyiket ajánlanátok zenére és mozira? 60% zene és 40% mozi.
Marantz SR 7005, Denon 3311, NAD T757. Melyik lenne jobb vétel hangzásban? -
BBéci
legenda
válasz adamssss #36255 üzenetére
Ha csak arra gondolok, hogy kiadjak egy középkategóriás Onkyóért 300000 forintot, kiráz a hideg. Tavaly ősszel nem tudtam lebeszélni Sirfer topiktársat az 1008-asról, egy pénteki napon megvette, hétfőn vitte is vissza. Cseppet sem érte meg az árát, ami szerintem ugyanúgy áll a 809-re is.
(#36273) Leo66
Kedvelem a NAD-okat, de a Z757-ről még semmit nem tudok. A Marantz 7005 most kellemes árengedménnyel kapható, 400-ért nagyon jó vétel és zenére is ajánlom.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
D.Dani
tag
Sziasztok,
van egy Pana G30 tévénk és szeretnénk a beépített hangszóróinál kicsit jobb hangzást. Nem koncertet szeretnénk rendezni és szomszédok is vannak, a nappali kb. 3 x 4 méteres. Az első hangszórókat és a center a tv-vel egy síkban lévő falon tudnánk elhelyezni, a mélynyomót a tv alatt.
Elsőre egy ilyenre gondoltam:
[Pana SC-BTT370]A nem BD-s hanem csak DVD-s verzió olcsóbb lenne, de gondolom az nem tudja az 5.1-es TrueHD hangot még úgy sem, ha PC-ről médiaszerverrel LAN-on keresztül játszok le BlueRay filmet a TV-n, a házimozi szettet pedig HDMI1.4-en a tv-re kötve, mert ha jól gondolom a hang dekódolását nem a tv végzi, hanem a házimozi erősítő része.
Ezért inkább erre gondoltam még:
[Onkyo AVX-390] vagy a korábbi AVX-380. Árban ez kedvező lenne, mert nem nagyon szeretnénk most 70-80e fölé menni.
Esetleg később a hangfalait lecsérelni jobbakra, mert a szettben ezek csak 1 utasok, pl. ilyenekre:
Vagy érdemesebb egyből a JBL hangfalakat választani mondjuk egy Onkyo TX-SR309-essel? Így sajnos az ár már kb. a duplája lenne. Mennyivel tud kevesebbet vajon a szettben lévő HT-R380 / HT-R390 mint a TX-SR309?
-
BBéci
legenda
válasz D.Dani #36277 üzenetére
Az AVX390 hangdobozai, hangszórói nem alkalmasak a DTS core normális megszólaltatására sem, a HD hangokhoz pláne kevesek. Sajnos ez igaz a Panára és a kis JBL-re is.
Biztos vagy abban, hogy a szoba csak 12 négyzetméteres? Az nappalinak nagyon kicsi.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz D.Dani #36277 üzenetére
12nm-re a 178-as szett jó lehet annyi pénzért. Ha nem gondolkodsz használtban, akkor a 309-es Onkyo helyett a 308-asból ezüst színben múlt héten még volt a nagykerben. Ezzel spórolnál 15.000 forintot, hangminőségben meg nem vesztenél semmit. Viszont sietned kéne, mert a kiskerek tényleg az utolsó darabokat szórják ki.
-
Leo66
csendes tag
-
bajnokpityu
félisten
-
törölt tag
válasz hackeeeee #36274 üzenetére
Egyet kell értsek Bécivel: ez lehet akár szobaakusztika, vagy a center rossz helyzete ugyanúgy,mint technikai probléma is,pl rossz vezetékezés(szigetelt kábelt nem szoktak általában hangszórókábelnek használni) és itt nem pont minőségre hanem karakterisztikára gondolok. De itt csak jóslatba se merek bocsájtkozni,csak vaktában tapogatóznék... Javaslatom első körben pl. center megemelése vagy magasságának állitása,vagy ülőtávolság átállitása,vagy mondjuk a mélynyomó fázisának átállitása is akár.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Értem. Köszi.
Csak nem tudom, hogy ez esetlegesen mennyire kivitelezhető, gondolom nem sűrűn jársz itt délen.
(#36283) Sanci38: Továbbítom az infót, aztán meglátjuk mi lesz, ha valami kérdés van, úgy is kérdezek mindenképp. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
törölt tag
válasz zolyka1205 #36271 üzenetére
Nincs mit.
Utólag láttam hogy a feliratok nehezen olvashatók. Sry érte! Mentségemre szolgáljon hogy erős szemüveget használok. Ha valamelyiket nem tudod elolvasni,megirom neked,mit takar.[ Szerkesztve ]
-
Warter
addikt
válasz hackeeeee #36234 üzenetére
Bár nem írtad, hogy mivel játszátok le aq filmeket, de én megnézném annak a kábelét is. Nekem is volt ilyen parám egy időben, aztán kiderült, hogy sz@r/kontaktos a hdmi kábel ami a lejátszóból jött. Szóval azt is érdemes megnézni, meg a hangfalkábeleket is, mert ha sűrűn vannak együtt a kábelek az is okozhat ilyen zavart.
-
leonel
aktív tag
Sziasztok!
Ebbe a topicba irányítottak...
Segítséget kérnék - és előre bocs, ha hülyeségeket kérdezek.
Annyira nem vágom a témát...
A kiszemelt új alaplapon nem fér el a Xonar PCI Hdav 1,3 Slim kártyám amivel eddig az erősítőmhöz voltam kötve. Valamint alaplapi digit koax sincs a lapon csak optikai.
Az erősítőmön már foglat az optikai bemenet.
Zenét (Jazz) hallgatok, Blu-Ray filmet nézek és játszom is.
A kérdés az lenne, hogy mi lenne a legjobb megoldás a Pc - Erősítő csatlakoztatására?-alaplapi SupremeFX X-Fi 2 - hangját rákötni az erősítőre?
- vagy marad az hogy a PCI kártyát cserélnem kell PCIEx hangkártyára (Az elfér).Ha ez a második lehetőség marad akkor melyiket:
Xonar Hdav 1,3
vagy Xonar Essence Stx?
Az egyiknél van HDMI in/out a másiknál nincs. Igazából nem vágom a különbséget...A minőség sokkal fontosabb mint az ár, persze nem a csillagos égig.
Jelenleg a házimozi rendszer:
Erősítő: Kenwood KRF-V5050D
Hangszórók: Jamo
Sub: Yamaha FSW-150 (helyhiány miatt)
Ha a pc elkészül végre a következő csere az erősítő lesz, de lehet, hogy csak jövőre.
Bocs a hosszért és a lámaságért...
Köszi előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Warter #36289 üzenetére
Jaaaa. Értem!
Hát meglátjuk, továbbítom az itt kapott infókat, aztán meglátjuk, jutunk-e valamire.
Amúgy, tegnap beszélgettünk még kicsit, kíváncsi lennék a véleményekre.
Szóval, ugye beszélgetünk itt a kábelekről. Szóval, adott egy hangfal, oké mondjuk a márkás, minőségi dobozoknál nem nagyon hiszem, hogy ez a dolog fenn áll, de akkor is, szóval, tételezzük fel, hogyha a hangfalon belüli kábelezés nem pont megfelelő kábelekkel van megoldva, akkor arra hiába tesz az ember több 1000Ft-os kábelt, nem lesz jobb a minőség, igaz?(#36290) leonel: Először is, előfordulhat, hogy van Coax, csak hátlapra nincs kivezetve, venni kell hozzá kivezetést. Ezt meg kell nézni. Milyen lapról van szó?
Xonar után egy alaplapi recsegő? Hát a fene se tudja.. Én megoldanám valahogy, hogy beleférjen. Sztem Essence, dehát ez szubjektív vélemény.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
leonel
aktív tag
válasz hackeeeee #36291 üzenetére
Köszi!!
Asus Crosshair V a kiszemelt lap - csak a procit várom hozzá...
Az Essence és a Hdav között mi a gyakorlati különbség?
Eddigi a Xonar-omba ment a vga-ról hdmi majd onnan tovább a Tv-hez a Hdmi out.
A Hdav 1,3 is ilyen viszont az Essence nem.[ Szerkesztve ]
www.wrcauto.hu - autóalkatrészek legolcsóbban
-
snoopy
aktív tag
H/K 360 és 460 között vacillálok, de nem igazán jövök rá, adatlap alapján, hogy az miben jobb igazából azon a 1-2 plusz dugaszokon kívül. Megéri azt a plusz 50-60ezret?
Ha hang minőségben jobb, akkor jó, ha nem akkor meg leves. -
Dorian
félisten
válasz hackeeeee #36291 üzenetére
A márkás minőségi hangdobozoknál is túlnyomó részt gagyi a belső kábelezés, tuning során ezt is cserélik, jelentős minőségjavulást érve el. Viszont ennek ellenére a hangfalkábel sem mindegy milyen, hiszen ott sokkal nagyobb távolságokról van szó, egyéb kábelek közt futva, stb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Dorian #36294 üzenetére
Nem is úgy gondoltam, hogy mindegy a kábelezés.. Tisztában is vagyok azzal, hogy az is fontos.
Csak felmerült a téma erről, hogy esetlegesen a hangfalon belüli kábelek cseréje, akár már csak vastagabbra, ha vékony kábelek vannak benne, akkor mennyi javulást hozhat, vagy esetlegesen romlást.
(#36292) leonel: Maga a HDMI az egyik.. Meg annak idején mintha úgy olvastam volna, hogy az Essence inkább zenére való (de ez lehet hülyeség.. régen olvasgattam már róluk.. )
A lapról nem találok olyan képet, mint amilyet szeretnék, max ha neten van hozzá valahol kiskönyv, akkor meg kell nézni, hogy van-e rajta "külső" S/PDIF csatlakozó.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Dorian
félisten
válasz hackeeeee #36295 üzenetére
A hangfaltuningot érdemes szakemberre bízni, nem olyan egyszerű, hogy vastagra cserélünk mindent. A minőség nem feltétlen a vastagságon múlik, ezen kívül a sarus csatlakozások átforrasztása, a belső tömítés cseréje, a doboz merevítése, a hangváltó kondik cseréje, beállítása mérések alapján, stb. is ugyanúgy része.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz Dorian #36296 üzenetére
Értem.
Akkor lényegében csak kábelt cserélni dobozon belül nem feltétlen érdemes, hanem ha neki áll az ember, akkor úgymond "mindent" csinálni kell.
(#36297) leonel: Nincsmit. Esetleg az Asus oldalán nézelődj, ott van teljes specifikáció a kártyákról, ott megleled, hogy mi is még a különbség.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
D.Dani
tag
15nm-es a szoba (3x5) és egylégterű a konyhával, de a konyha a tv falsíkja mögé esik.
A center és az első dobozok a tv síkjában lévő falon lennének a tv felett. A mélynyomó gondolom nem nagy tragédia, ha nem a tv alá kerül, hanem pl. a bal oldali falhoz vagy a bal hátsó sarokba, vagy ha mindenképp a tv alá javasolnád, akkor lehet 90fokban elforgatva, azaz hogy nem a falra merőlegesen sugározna, hanem azzal párhuzamosan? Azért lenne így -ha nem kocka alakú, hanem egyik irányban keskenyebb-, mert ott kevés a hely neki.
Az aktív mélynyomók 220V-os tápellátását csak manuálisan tudom ki/be kapcsolni, vagy megoldható valahogy, hogy az erősítővel együtt kapcsoljon ki/be, pl. ha jelet érzékel a hangkábelén?
Ezek az Onkyo erősítők bekapcsolnak készenléti módból automatikusan, ha valamelyik hdmi bemeneten jelet érzékelnek, pl. bekapcsolom a rákötött tv-t?
Szerinted mennyire ésszerű, ha most egy erősítőt vennék és hozzá elsőre csak mondjuk 2+1 hangfalat (pl. Jamo-t) és később ahogy lesz rá még keret a többi hangfalat. Gondolom pár hónap - kb. 1 év alatt nem futnak ki a jelenlegi típusok, hogy utána már újonnan ne lehessen beszerezni.
köszi a segítséget előre is.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest