- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Realme is elhagyja Németországot
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Aktív témák
-
Pgabor79
aktív tag
Nakamichi "Z" banán dugókkal kapcsolatban van tapasztalat valakinél? Elfogadható minőségűek? E-bay-ről postával együtt 4300HUF-ért jönne házhoz a 24db-os szett. Nem tudom mennyire arany ami fénylik? "24K gold plated..."
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz medvezsolt #36400 üzenetére
Ha jól értem: TV-be Pendrive MKV bedug, és onnan optikai kábelen ki a hang a házimozi csodának? Ebben az esetben nem lesz DTS hangod, mert az LG TV-k nem adnak ki optikán DTS-t.
-
bgszoli
csendes tag
Sziasztok!
Hangminőség szempontjából szerintetek melyik a jobb?
Az extra szolgáltatások nem érdekelnek
Denon AVR-1910 v. 1911 v. 1912?
Előre is köszi -
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #36406 üzenetére
ha a whathifi teszteket nézed,mint 4 csillagos ugyan,de mind a saját kategóriáján belül 4 csillagos.
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #36408 üzenetére
Nna. A 2809 ezen a tesztoldalon maximális csillagot kapott, a H/K360-at is lekörözve.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
Hát köszi mindenkinek a DUNE-s tanácsokat,megfontolandó.
Tehát akkor mindegy,hogy várok vagy nem, minőségben nem lesz nagy változás.
Még annyi,hogy a modellek között minőségi különbségek is vannak, vagy csak szolgáltatás meg csatlakozóban térnek el egymástól? -
ricsik
őstag
Dorian: Írtad, ha most választanál mozizni erősítőt HK255 lenne. Moziban több választás is van a kategóriában. Onkyo, Yamaha.. Ezek szintén moziban erősek. Mi alapján vetted volna a HK-t? Hallottad C6-al esetleg? Csak mert nagyon filózok azon, amit írtál, hogy mozizni mozigép, zenélni sztereo erőlködő is egy megoldás lehet. Kicsit többe van, de mindkét műfajban többet kap az ember, zenében főleg. Megfontolandó, mint egy 150-200 rongyos erősebb gép, ami nem éri el a 40ezres sztereó hangját.
Amúgy Rotelen kívül sokan istenítik a NAD 3xx be sztereóit. Erről van tapasztalatod? Esetleg másnak? Kb egy ár a Rotellel. -
jos3ph
tag
Kinek mi a véleménye a linkben található banándugókról? Esetleg van e valakinek ilyen, vagy hasonló. [link]
-
python1
veterán
válasz ricsik #36418 üzenetére
Dorian-nak teljesen igaza van!
HM erősítővel zenét hallgatni gyötrelem, nekem pioneer vsx ax5i-m van, mozira tökéletes de zenére már hagy kívánnivalót maga után.
Osztom Dorian véleményét,nekem is bejön mozira a H/k "nyers ereje" nekem is van kettő H/k-m,szinte minden hangfallal tökéletes (nem válogatós fajta),sztereónál már más a helyzet ott mellé lehet könnyen nyúlni,érdemes körbehallgatózni. -
BBéci
legenda
válasz ricsik #36418 üzenetére
NAD 315 csúnyán lealázta az Onkyo 608-at, amin nem csodálkoztam, de összességében nem nagy durranás, egyet kiváló 65000 forintos erősítő.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz ricsik #36422 üzenetére
Ha a zene valóban fontos, elviseli az ember, hogy mozizás során kissé más jellegű a sztereó erősítővel hajtott frontok hangja. Akkor nem kell kábeleket dugdosni. Számomra a csúcsot egy előfok/processzorhoz kapcsolódó kétcsatornás és egy háromcsatornás végfok jelentené. Emotivából összehozható, gyűjtök rá.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Dorian #36413 üzenetére
egy másikon meg 4 et. na és . neked tetszik?
de nem ez vokt a mondandom lényege.
python emlekezz, én megtippeltem. egy 180 rugos nadot fogok holnap hallani, sztem nemigen győzi majd le az otthoni tuningos rotelt. a gyarit meg tuti, az kb egy jobb denon szintje.
jó a nad, de nem a mostani alsó kategóriája
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
Aki annyira 'érzékeny' a minőségre, hogy külön szettet tart stereora és mozira, az SZVSZ nem fogja elviselni a "más jelleget" a frontokon.
Tudom, próbáltam...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
medvezsolt
senior tag
válasz #75912448 #36403 üzenetére
tehát nem a házimozitól függ az egész?(Ő kódolja ki a DTS-t,nem?) Optikán miért nem megy ki a DTS? Van rá mód, hogy kivigyem a TV-mből a DTS hangot a házimozira valahogy?
Akkor miért tud a házimozi DTS hangot? A saját lejátszójába rakott lemezen levő DVD film DTS hangsávját lejátszaná gondolom. De DVD-ben még nem láttam DTS hangot... Ez így nem ééér...
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
jos3ph
tag
válasz medvezsolt #36427 üzenetére
Ha jól emlékszem korábban azt írtad, hogy a tv-re is, és a házimozira is feltüntették, hogy DTS. Amire fel van tüntetve a logó, az elvileg tudja is azt. Valahol máshol kellene keresni a problémát! Az erősítőn a DTS hang annyiban múlik, hogy támogatja, vagy sem, ha nem akkor nem fogja lejátszani.
-
medvezsolt
senior tag
válasz jos3ph #36428 üzenetére
A TV nem támogatja a DTS hangot. De én úgy gondolkoztam, hogy az úgyis átkerül a házimozira. Ezek szerint nem? Írták fentebb, hogy az Optikai kábel nem viszi át a DTS-t? Miért? Nincs rá valami megoldás?
" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Patice
nagyúr
válasz medvezsolt #36427 üzenetére
Nálad a TV a szűk keresztmetszet. Jogi okokból nem tudja kiküldeni a DTS-t. Az optikai át tudja vinni.
A házimozi tudja a DTS-t, és jól gondolod, DVD lemezről simán fogja vinni.
Nézz körül egy kicsit az üzletek, online boltok kínálatában alaposabban és fogsz találni DTS hanggal lemezeket. (Pölö Kill Bill ha jól tudom magyar DTS-el jelent meg DVD-n is, Gyűrűk Ura trilógia szintén, még ha a magyar hang nem is de az angol biztosan.)
A megoldás: vegyél egy egyszerű kis médialejátszót amin van optikai kimenet és azt kösd a házimozidra. Azzal lesz MKV-ról DTS hangod is.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
jos3ph
tag
válasz medvezsolt #36429 üzenetére
Az optikai kábel átviszi a DTS jelet, ahogyan a coax is. De ha a TV-d nem támogatja a DTS hangot, akkor nem is fog rajta átmenni! Egy külső lejátszót, ha beiktatsz, vagy egy multimedia playert, pl WDTV LIVE vagy POPCORN, vagy hasonlót, amit összekötsz a házimoziddal optikai kábellel, akkor lesz DTS hangod.
[ Szerkesztve ]
-
medvezsolt
senior tag
válasz jos3ph #36431 üzenetére
Köszönöm a Válaszokat.
Nem egy prémium cucc, de a célnak azért bőven megfelel ez a házimozi. Szerintem elég jó a hangzása. Az lenne még a kérdésem, hogy egyáltalán ezen a házimozin van különbség a 300-600 kbit-es Pro Logic 2-es és a DTS hang között? Mert aztán egyébként meg ezen a cuccon lehet nem is hallanám meg a különbséget..
-
jos3ph
tag
válasz medvezsolt #36432 üzenetére
A DTS hangsáv hangosabb, tehát adott hangerőn hangosabb lesz a DTS, és tisztább, szebb.
-
ricsik
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz medvezsolt #36432 üzenetére
Nah meg, dts-ből Én nem nagyon láttam még 768kbit alattit.
Véleményem szubjektív...
-
-
Dorian
félisten
válasz Patice #36437 üzenetére
Csak győzze az ember megfizetni. Én kiegyeztem a külön sztereóban, egyelőre marad az átdugdosás, aztán később lehet, csináltatok egy hangfalátkapcsolót, de még utána kell néznem, mennyiben ront/ront-e a minőségen.
Gál István:
Annyiért jóhogy. Ha valamiért nem tetszik, simán tovább tudom adni, ahogy ennek az árát nézem még 2x annyiért is. De amúgy is kell valami kábel, mert nem hiszem, hogy jót tesz az egy szem hivoxosnak, ha oda vissza hajtogatom az AVR és sztereó közt.
Majd jövő héten jut el hozzám, összehasonlítom a hivoxossal, amelyik gyengébb, megy az AVR-be.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz medvezsolt #36438 üzenetére
Hát ha másban nem is, hangerőben szinte biztos, hogy veszel észre különbséget, szerintem.. Főként egy 1,5Mb DTS és pl. egy 384kbit-es DD hangsáv között.
Véleményem szubjektív...
-
drmsp
csendes tag
egy kérdés, mozira Onkyo 609, vagy Denon 1911?
-
törölt tag
válasz medvezsolt #36429 üzenetére
Ha azt szeretnéd, hogy Optimusz fővezér angol dts hanggal szóljon hozzád, nincs más választásod, mint venni egy media playert. Már 14k-ért mindent kielégítőt kapsz. Ahogy írták előttem, még azon a rendszeren is lesz különbség 1536 kbps dts vs 384 DD 5.1 között, nem is kicsi. (hisz a rendszered Mark Levinson Úr hangolta )
Ha így döntesz, egy dologra kell figyelned. Bizonyos márkák bögreszettei, nem fogadnak külső eszközről dts-t! A saját dvd playerük kiadja magából a dts hangot, de optikán max dolby digitalt fogad. Ez hasonló jogi problémák miatt van, mint a tévédnél. Úgy tudom, a régi Panasonic típusok ilyenek voltak, de szerintem Mark Levinson Úr terméke nem engedhetné meg magának ezt a csúfságot. Azaz Optimusz fővezér immár kompatibilis lenne Mark Levinsonnal
-
medvezsolt
senior tag
enyhe szarkazmust érzek a hangodba Mark Levinson úr iránt
-
xtremetuning
addikt
válasz medvezsolt #36444 üzenetére
Inkább az elgének szánja szerintem....
Mennyit kaphat ifjabb Mark ezért a kis opcióért, hogy a nevét adja ehhez........ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #36425 üzenetére
nekem sem jött be.ehhez azért mák kell.
még a rotel 935 meg a 840,ami majdnem ugyanaz is totál másképp szól.eladó topping dac
-
törölt tag
válasz medvezsolt #36444 üzenetére
Egy enyhét... igen.
Egyébként komolyan gondolom, hogy megérné beruháznod egy media playerbe. Gondolom találtál a neten néhány biztossági másolatot és élveznéd a hangját. Szinte mindegyik MKV tartalmaz 1536kbps dts angol hangot, ezek nélkül semmit nem érne a film. Biztos, hogy van különbség a rendszereden is, legalábbis dinamikában tuti.
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #36446 üzenetére
Azt gondolom, egy erősítő, amit zenére hangolnak, mindig lágyabban, zeneibben fog szólni nagyobb felbontással, mint a mozi, ami inkább gyors, dinamikus karaktert kell hogy produkáljon.
És azt hiszem közép-alsó kategóriától felfelé ez hatványozottan igaz, mert onnantól a különbségek mégjobban kijönnek. Persze egy koncert blu-ray-nél előnyös lehet, de filmnél kizárt. Hozzátenném : SZVSZÉn ezért imádom az öreg Lexiconomat, mert zenei koncerten olyan előadást ad DTS Logic7 Music hangképpel, hogy összesz.rod magad. DTS THX-en meg lebontja a film a háztetőt. Még az általam nagyon nagyra tartott Halcro SSP220-nál is jobb a zenei hangja. Moziban már lenyomja a Halcro, de mivel nálam 50-50 a zenei blu-ray és a film megoszlás, ezért egyelőre marad a Lexicon.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
medvezsolt
senior tag
válasz #75912448 #36447 üzenetére
Egyébként találtam egy ilyent:[link]
Ebbe még winyót is lehet beleszerelni. Viszont sokan írják, hogy forrósodik nagyon bent a winyó. Nincs aktív hűtése. Ez azért így nem jó. 13k-ért pedig már kapható lenne..fene.
Mondjuk szerezhetnék hozzá egy külső USb-s winyót, aztán levan tudva. De épp van egy belső winyóm elfekvőbe.." A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "
-
Patice
nagyúr
válasz medvezsolt #36449 üzenetére
A vinyó melegedése szerintem nagyban a vinyótól függ. Milyen fordulatszámmal pörög pölö. Ha az az elfekvő vinyód nem nagyon hajlamos a melegedésre, akkor hajrá. Max. ha tényleg nagyon melegszik veszel egy külső keretet neki, az kevesebből megvan, mint egy külső vinyó.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest