-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
válasz
Inferno1988 #11344 üzenetére
Én gyárilag olyan SUB-ot használok amit HM szettekhez készítettek. az SW sub-ja nagyon jó PC-hez tucc tucc-ra, de sajnos filmek alatt bevérzik a szeme. Azért nehéz vele dolgozni, mert nem abban a tartományban dolgozik jól amiben a HM-hez kellene. Ő inkább a 60+Hz amit szeret és bír ami alatta van az komoly problémát okoz annak a kis hangszórónak ami benne van. A Hm SUB-ok pedig éppen ez alatt érzik a legjobban magukat 30-60Hz között tombolnak a legtöbbet
-
törölt tag
válasz
Inferno1988 #11340 üzenetére
Nme tudom mekkora a subod, vagy mekkora a szobád. Lehet ha feljeb húzod jobb lesz (nem igérem tutira) amugy is fél-háromnegyed közé szoktuk javasolni.De ez akusztika függő is.. ha túl jó akkor sokat elnyel vagy tul rossz, akkor un állóhullám keletkezik, igy még lejebb veszi a sub erejét a bemérő. Hnagerő sztem elég...
-
kigyi_23
addikt
válasz
Inferno1988 #11308 üzenetére
Bár a Pio 521-et nem ismerem, de teljesen normális dolognak tűnik. Nem tudom milyen szettet hajtasz meg vele, de pl. nálam a Denon 1909 +polk tsi400 szettel is 40-45 közötti hangerőt használok mozinál és még szerintem lesz ebből a bejáratás után kicsivel 40 alatti is egy-egy komolyabb filmnél
A mély nálam is felesre volt állítva a kalibrálásnál, ha akarsz egy kicsit húzhatsz rajt, de többnyire elég szokott lenni filmeknél.
-
törölt tag
válasz
Inferno1988 #10717 üzenetére
1 kérdésedre: nem kell szabályoznod a mélyen a hangerőt: elég egyetlen egyszer belőnöd, azután az erősitő fogja szabályozni, mivel pre-out, tehát előerősített a kimenet.
2. Szinte ugyanugy de ez sajna a forrásokon is mulik: nagyon sok filmet "elkevernek" és ezzel tönkrevágkák a hangzást. Dinamikakompresszióval lehetne javitani rajta, de ez meg még jobban tönkreteheti a hangzást. -
törölt tag
válasz
Inferno1988 #10714 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül: valóban jó az a hangfalszett de csak helyhiány vagy erős pénzszűke esetén javallott. A HD hangkülönbség érzékeltetésére viszont édeskevés, arra jobb szett való, pl. Polk TSI, vagy JBL ES.
-
benvolio
őstag
válasz
Inferno1988 #10714 üzenetére
Yamahákat kihagytad a sorból. RXV-373 vagy RXV-471 is odafér melléjük bőven. Sőt... Lehetőség szerint próbáld ki mindegyiket valahol, itt a Denon-ozás megy nagyon, de nekem pl. belépő szinten nem jött be, de ez csak szubjektíve jegyzem meg. Fontos a megfelelő hangfal választás amivel leginkább összepasszol a cucc. A szinergia megtalálása a legfontosabb, de ez is egyéni ízlés kérdése.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Inferno1988 #10712 üzenetére
Felejtsd el a geniust. Most nem vagyok képben a teljesítményével/érzékenységével, de nem arra való hogy a/v erősítőre kötözgesd. (~fél éve még nekem is olyan volt)
Akkor szokásos ajánlás:
jbl scs178 szett használtan 40-50 körül ha találsz, ha nem találsz vársz/gyűjtögetsz. Meg használt erősítő is akár. 100asból megvagy mindenestől. Vagy veszel sztereót először. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Inferno1988 #10710 üzenetére
"DTS-HD-t és a TrueHD" ...+... "Genius SW-HF 5.1 5000"
Nem olvasgattál még eleget.
Geniust felejtsd el erősítőre kötni.
Na meg belépőszinten eleve a HD hangokat is. Hiába tudja az adott erősítő, nem fog jobban szólni a cucc mint a "sima" DTS-el. Szóval ne ez legyen a szempont.
Gyűjtögess még ha hangfalra nincs lóvéd. Belépő szintű erősítőt tudsz venni olcsóbban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest