- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
gyurika74 #4794 üzenetére
Pont ez az, amit csak hallgatózással fogsz tudni megállapítani.
Ha az Onkyo hangfalaidat megtartod, akkor ezekkel kellene az erősítőt is meghallgatni.
A hsz.-eid alapján azt vettem ki, hogy hallgattál már rajta zenét nem egyszer, így ismerni fogod a hangját. Erre kell alapoznod. Viszed a hangfalakat + kábelt és a kiszemelt erősítőre kötve meghallgatod, hogy hogy szólnak.
Más helyiségben persze a dobozoknak is el fog térni a hangjuk a megszokottól, de valamennyi saját legyen már az összeállításban.
Anyagnak olyan zenét használj, amit már százszor hallottál, amit nagyon jól ismersz.
70-ből egy erősítő + egy médialejátszó már összehozható.
Médialejátszóknak van saját topikja, ha ott leírod, hogy mik az igényeid (pl: hálózati képesség, vagy beszerelhető HDD, WiFi, YouTube, beépített dekóderek (AC3, DTS,), aktív vagy passzív hűtés, firmware támogatottság, megbízhatóság, stb.) és kb. mennyit szánnál rá, akkor tudnak majd ajánlani pár típust.
-
válasz
gyurika74 #4790 üzenetére
Gyorsan átfutottam AVX-en a hirdetéseket, amiken megakadt a szemem:
Erősítő: Ennyiért szerintem kihagyhatatlan.
Hangfal: Mission M32. Nagyobb, álló hangfalak lennének, de persze jóval drágábban.
Teac: "Gyanús". Túl sok minden egyben, egy kis pici házban. Nem tesz jót a hangnak. Szerintem is vidd vissza, hogy ez hibás. Benne vagy még az első 3-8 napban? Vagy nem tudom pontosan, hogy lehet elállni a vásárlástól.
Vagy megpróbálod eladni és az értékét a többire fordítod.
70 ezer elég kevés egy általad áhított rendszerre. Legalább a duplája lenne az, amiért jó hangot össze tudsz szedni használtan.
Vagy nagyon ki kell fogni a dolgot. Nem lehetetlenség 30-35 körül is erősítőt találni, de ahhoz több utánajárás/hallgatózás/ utána olvasás kell.
A jó szokásod tartsd meg, hogy vásárlás előtt hallgatózol! Használtaknál is gyanús, ha ezt nem engedi meg az eladó!
-
válasz
gyurika74 #4785 üzenetére
A keretbe (70 ezer) akkor minek kell benne lennie?
Erősítő + hangfal (+ kábelek) vagy a forrás is?
Ha a TEAC-et el tudod adni akkor az hozzá jönne ehhez a kerethez?
Szerintem a médialejátszó + Erősítő + hangfal (2.0) nem lenne rossz út. Én ebbe a láncba beletennék még egy jó DAC-ot is, bár az még tovább növelné a költségeket.
-
BBéci
legenda
válasz
gyurika74 #4785 üzenetére
Az utolsó bekezdésben leírt megállapításaid helytállóak, kivéve a filmek kezelésére vonatkozó rész, azt ne keverd a sztereó rendszerhez, külön eszköz kell hozzá a 3x60000 forintos komponenseken felül. Mondjuk a számok sem igazán helyesek, inkább darabonként kell annyit költeni hangdobozokra.
Az stimmel, hogy a médialejátszók kétcsatornás analóg hangját meg tudják szólaltatni a sztereó erősítők.
A susogás miatt vidd vissza a cuccot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest