- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Fotók, videók mobillal
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Külföldi SIM-ek itthon
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Azonnali navigációs kérdések órája
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #117709 üzenetére
Igen majdnem mindenütt van , netdeponál, streamaudioban, octogon audioban, Audiomekkában (oda többször járok, külön hallgatószobájuk van).
Beillesztek egy régi hozzászlálst tőlem..
Megpróbálok kisebb általános jellemzést irni az ismert márkákról:
Kommersz márkák:
Onkyo: mozis karakter ugy 8-as sorozatig ,mozira a legjobb választás ,zenérenem remekel,.
Sony: nekem nem tetszik a belépő még a 8xx se,.,a 10xx felett kellemesen telt hangzás, nagy Sony ES vagy ES master viszoont a Pionerek mellett a legjobak.
Yamaha: alsó szegmens mozis középső szegmens mindenevő, itt zenei qualitásokkal 1400-ast használtam hosszu ideig megelégedéssel, felső modelljeik is jók.
Pioneer a 3xx sorozat nekem gyenge, nem is ajánlom senkinek, középső gépek ilyen mindenevő (922 is) karakterrel, a nagyágyúk a legjobbak, prémiummárkákkel egyenértéküek de akár jobbak is lehetnek
Denon, zeneibb az alsó szegmens laposabb de részletesebb de a nagyok nagyon-nagyon jók, nem hibáznak csúcsgépeket megközelitik..
Marantz: részletező és jobb mint a denon, zenére a legjobb választás. . csak más karakter..
Prémiummárkák:
NAD,Rotel, CA(Cambridge Audio) középosztálytól indit de precedensértéket alkotnak itt is, referenciának is megteszik még akár a gyengébb modellek is. Bár a CA kicsit megossza a "közvéleményt, de denontól marantztól is zeneibb 5xx pedig akár az Onkyótol is mozisabb.
Felső szegmens:
Arcam, Primare: legjobbak, még az elő-végfokokat is megfogják tudásban, audio megszólaltatásban.Természetesen ezek a tulajdonságok megfelelő hangfalak esetén érvényesek és szubjektiv véleményt is tartalmaznak. Lehet kiegésziteni, véleményt nyilvánitani egyénileg bárkinek mert ez csak saját konklúzió.
Ja mozistól zeneiig rendeztem utólag a sorrendet -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Aurig@ #117697 üzenetére
Határeset az alsó-közép és középkategória között, jó teljesítménnyel jó mozi és gyengébb zenei hangzással. Lényeg hogy már füllel hallható az mp3 és flac, 5.1 és a HD változataik közötti különbség (megfelelő hangalakat feltételezve, legkisebb a JBL ES és Dali lektor szett) És azért is jó a 6-os sorozat mert minden ujdonság ettől a sorozattól van beépítve, és viszonylag kedvezően vannak árazva.
-
törölt tag
válasz
xxlongikaxx #117693 üzenetére
Vagy Arcamra, van egy pár az AVX-en..
-
törölt tag
válasz
donjohnson #106125 üzenetére
Pioneer..
-
törölt tag
válasz
gutentag #117643 üzenetére
Szerintem ezt Robi-k-tól vagy a saját (milyen asztali médiajátszót ?) topikjában kérdezd.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
hoffman_ #117629 üzenetére
1: nem sínyli meg de lásd a 2. választ:
2: bizony jócskán elmarad a minősége főleg zenén.. Olvasd el Hifi topok miattad Krichtonnak irt válaszaim és megtudod hogy bizony túlszárnyalja nemcsak az azonos hanem a töredékébe kerülő sztereó erősitő is a házimozi erősítőt.
3: Mert belépő szintű és túláraztott.. még ez is jobb... ha mindenképp új kell: Denon 1x00 elérhető multimédia áruházakban ugyanenyiért vagy ha nem találsz, ez. -
törölt tag
Jó mélynyomó akciós áron.
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #117566 üzenetére
Kérdés jó.. Én missionnal, klipschel, Dynavoice-vel próbálkoznék meghallgatni.
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #117553 üzenetére
Azóta az árak is mentek szépen felfelé: példa: volt hogy az Onkyo 609-et 99 ezerért lehetett kapni, 616-ot 119-ért 636 most ment le 136-ra és nem fog lejjebb menni, ez Denon, pioneeer modelleire ius vonatkozik.
-
törölt tag
Megkérnék mindenkit, szálljunk le a a Gazsi-féle témáról! Ha nem tetszikneki hogy kinek-hogy segitünk menjen másik topikba!
Gazsi00: menj moderátorhoz vagy szólj topikgazdának ha nem tetszik valami de ne mond meg hogy ki-hogy segítsen.. főleg 0 tapasztalattal... -
törölt tag
válasz
rayoliviero #117438 üzenetére
Bocsi de én irtam rosszat???
-
törölt tag
válasz
bendeguz76 #117429 üzenetére
Annyira egyformák hogy halgatással tudod megmondani, melyik oké neked..
-
törölt tag
válasz
Dareiosss #117409 üzenetére
Középkategória legjobb erősitője.. olcsóbb mint az összes edigi kiszemelted..
-
törölt tag
válasz
Konfigos #117400 üzenetére
Érdemes javittatni de csak hozzáértővel vagy gyári magasakkal.
Nem emlékszem mikor irtad hogy elszálltak a magasaid: az erősitő nem tudja "eltüntetni" hanem nagyon könnyen ki lehet nyírni: elég ha túlvezérled a jelet már négyszögjel jön létre az kiégeti a magassugárzókat, és ehhez elég akár negyed hangerő is. Vigyázz az Onkyo beállitásakor hogy inkább minuszba menjen mint +1 fölé.
Jö az avatarod.. én is kicserélem felnöttesre. -
törölt tag
válasz
Jegesmaci81 #117372 üzenetére
Pana vagy pioneer a nyerő.
-
törölt tag
válasz
Jegesmaci81 #117368 üzenetére
De ha 42-esnél kisebb tévéd van és/vagy Onkyo 6xx/Denon 19xx-nél kisebb erősitőd van, maradj a Samsungnál..
-
törölt tag
válasz
Jegesmaci81 #117365 üzenetére
Mi meg az erősítőkhöz-hangfalakhoz, lejátszókhoz konyítunk jobban.. már a 60 ezres popi/dune is érzékelhető kép-hangminőséget produkál az XT által említett eseteket kivéve. Itt XT megelőzött.
Te példáddal élve: vehetsz suzukit, daciát 2 milláért, 6 milláért már Toyotát kapsz vagy jobb VW-t,De ha mercedest valamirevaló Audit, BMW-t szeretnél, kapsz kb.20 milláért, de abból kijön 10 dacia. 8 Suzuki. Mégils élvezeti-műszaki biztonsági szempontbóól melyik éri meg jobban a pénzét? Ebben devil-k megelőzótt. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #117190 üzenetére
Sztem is felesleges.. jól szorítsd oda a kábelvégeket, ne lógjon ki elemi szál, neked ez is elég esz... mint irták: szőnyegek, könyvespolc, cserepesvirágok.....
-
törölt tag
válasz
liszi70 #117185 üzenetére
Rendben, azt is tenném de hol van olyan rutinja Gazsinak (ezer bocsi Gazsi, nem személyeskedés!! és főleg nem ellened szól!!) mint XT-nek?
És hol van Gazsinak Focalja, mellé 600 Wattot csuklóból kinyomó monoblokk erősitője?
A kettő teljesen más kategória ahol XT és Gazsi utazik... Gazsi most kezdte, XT 20 éve..
-
törölt tag
Mindenkép hallgasd meg:
Dali
Boston
Castle
Canton
Polk Audio
Quadral (ezt nem irtad de meredeken ajánlom!!)ezek vita nélkül remek társai.
Alkalomadtán:
Roth Audio
Wharfedale Diamond/Quartz/Obsidian
JBL (arena 170)
Dynavoice
Klipschkizárt:
Jamo
Taga
KEF (ez nem rossz de sztem nem illenek ösze de neked bejöhet)Természetesen ez nem örök igazság de meghallgatás nélkül ne vegyél (denon 4xxx legyen amit ot ráköttetsz)
-
törölt tag
válasz
pellesmartin #117056 üzenetére
Szerinted én nem a problémádra válaszoltam?
HDMI ha mehetne (akár videokártyáról) segitene.. Jacka legrosszabb megoldás. Optikai mehetne még, az alapból megszüntetné az okát. Jó megoldás lehet egy USB hangkártya amiből optikai mehetne az erősítőre. Így már az 5.1 is megoldot lenne.
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #117046 üzenetére
Kiégés oka nem véletlen több hangfal egy kimenetpárra való kötése volt?
-
törölt tag
válasz
pellesmartin #117041 üzenetére
HDMI??
-
törölt tag
válasz
robi222 #116998 üzenetére
Értelek, köszi hogy utánanéztél,és látod nem a levegőbe beszélek.. valóban picit szkeptikus vagyok az emotivához, de tudd be annak hogy nem mindegyiket vagyis nem mindegyik típust jegyeztem meg amit hallottam ettől a márkától.. és bizony volt olyan aminél a 3806-om is jobb volt.. elhiszem nkeed hogy jó az UMC-1..
-
törölt tag
válasz
robi222 #116987 üzenetére
Akkor javul ha kikerülöd..
viccet félretéve engem először Béci homályositott fel hogy nagyon rosszak az Onkyo előfokok, későb magam is tapasztaltam, bizony elvéreznek, Oppo 100x jobb minőséget ad, és hiába sokba kerülő XLR, az se jelent javulást. Árukon Marantz,Arcam, Emotiva nagyob modellje, kis ráforditással Primare előfok mind-mind magasabb minőségüek az Onkyónál. Denont régebbbi modellt érdemes venni. Egyetlen kivétel az Onkyo NR5000 előfoknak használva, na az toronymagasan veri a többit., még a csúcs-Marantzot is mellétenném..
-
törölt tag
válasz
Mimike10 #116985 üzenetére
Semmi gond csak azt véletlen se állítsd el: az a referenciapont mint a dd mind a dts filmeknél, és az maradjon.. frontok dd alatt ugyse igen kapnak 120 Hz alatzi frekvenciát, de ha 2.0 forrásod vcan ott jobb a 80 Hz vágás, tehát 80 fölött a frontok és a többi, 80 alatt a sub kapja meg a teljes frekit,
-
törölt tag
válasz
Mimike10 #116976 üzenetére
Ha van LFE bemenet,, oda dogd, állítsd 80 Hz-re és nem fog se kimaradás, se kioltás se duplázódás lenni.
És gratulálok az új rendszeredhez!összeillő párositás, remek választás. Sok boldog filmmel és zenével töltött órát! Háttérrádióval járasd be. És remélem min. másfeles tisztességes kábellel hajtod..
Atyca: más javaslatot senki nem fog adni: csak azért mert az 5 hangfalnak egy családból kell származnia..
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #116969 üzenetére
Lényeget nem irtam: bizony hangban is jelentős a különbség.. persze ehhez vagyis ennek érzékeltetéséhez olyan hangfalak is kellenek.. de ha 150 ezer Ft. alatti árú hangfalakat üzemeltetsz, vedd úgy hogy nem szóltam és vedd az olcsóbbat mert úgyse jön ki a különbség.
-
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #116965 üzenetére
Nem tudom és nem is érdekel hol hasonlitottad össze..
Pár különbség az RX--V379 és a HT-r2067 között:
-Bemérőmikrofon
-USB
-Teljesitmény -erről bővebben írok, mivel nem értesz hozzá: az egyiknek 6 ohmon a másiknak 8 ohmon van 100 W feltüntetve. Ha ez igaz lenne -nem az de ebbe ne menjünk bele, nem ez a téma- akkor 4 Ohmos falaknál a HT-r 125, a RX-V 150 körüli wattot adna le, maradjunk annyiban hogy a HT-R kb 25, RX-v kb 35 wattot ad le folyamatosan 6 ohmon.
-DSP hiánya -ez mondjuk nem fájó pont.
-4k továbbitás..
-DPL IIx -DTS -ES dekóderek. -
törölt tag
válasz
Szabikaa20 #116962 üzenetére
HT-R gyengébb az RX-V-nél és mindezek felett áll az RX-A sorozat.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #116716 üzenetére
De van.. ha az LFE kapcsolót bekapcsolod akkor bármelyikbe dugsz LFE-nek fog számitani azaz nem hat rá a frekvenciaállitó poti és az erősítőtől kapott mélyhangot tisztán leadja .1 forrás esetén 120 Hz, többinél az erősitőn beállitott értéket.
-
törölt tag
válasz
Tarlóbetyár #116681 üzenetére
Páran használnak megelégedéssell, én is javaslom.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #116674 üzenetére
MCAAC több mindent állitgat, úgy jársz szerintem a legjobban ha a hangfalakat és a berendezést nem mozgatod, és meghagyod az MCAAC beállitásait, attól függeltenül, hol hallgatod.
-
törölt tag
válasz
Aurig@ #116652 üzenetére
Alsó-közép teteje.., Újonnan Onkyo 636 vagy Denon AVR 2100 vagy 2200 Pioban 929 vagy 930 ajánlható, de a használtan ajánlottak ezeket mindegyike lefölözi
-
-
törölt tag
válasz
bajnokpityu #116605 üzenetére
Pontosan 4308A-ról van szó, tehát tuti az van benne.
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #116518 üzenetére
Igen.
-
törölt tag
válasz
Tarlóbetyár #116495 üzenetére
Pedig megéri helyet csinálni neki.
Sqirrrel: erre én is kiváncsi lennék..
-
-
törölt tag
válasz
renatto #116456 üzenetére
Még leirom a clippinget: ha tul nagy a terhelés akkor azt az erősitő nem tudja követni és szinuszhullám (aminek felső oldali megfelelője háromszög) helyett lüktető egyenáramot (ami négyszög) küld tovább az erősitő és ez a hangfaltekercset megállitja egy pontban és zárlati áram folyik át rajta mely elégeti a mágnestekercset vagy hangváltozáskor akkolát lök hogy kiaszakitja a mambrántvagy bekoppantja a belső végpontba. Ezt hivatott megelőzni az un koppanásgátló és ennek a védelemnek a fokát (és semmi más egyebet) állitasz a erősitő menüjében a 4-6-8 ohmos beállitással amit értelemszerüen illik helyesen megadni. Ezért nem jó se nagy erősítőre tul kis hangfalat, se kicsira túl nagy terhelhetőségű hangszórót illeszteni (itt is klippingelhet: erősitő meg se igen birja moccantani a nagy membránt, az elszáll, utána rögtön a hanem a kicsit vezérli túl).
Az átlagos erősitők leadnak 40-61 wattotfolyamatosan, lökésszerüen 90-10-at, ezt kell bírniuk, de elmondható hogy elég jól pároznak árban egymáshoz a megfelelő arányú erősitő-hangfalszett-árak.. nem veszel gondolom 100 ezres erősítőhöz milliós hangcuccost és vice versa... -
törölt tag
válasz
rayoliviero #116446 üzenetére
erre nem telik?
-
törölt tag
válasz
Tarlóbetyár #116433 üzenetére
Gratuláloki!!
-
törölt tag
válasz
renatto #116428 üzenetére
RMS az a folyamatos terhelés, zenei meg a max terhelés amit elvisel pár pillanatig. Gyakorlatilag még fülsértőhöz közeli hangerőn is töredéke megy egy házimozi erősitőből (de ez erősen függ az érzékenységtől!!!) 70 watt folyamatos teljesítményt 5csatornán kb 500 Wattos HM erősitő bocsájt ki. Mivel a wattok inkább a térérzet fenttartására és pill erőkifejtésre pl lővésre kellenek.. de ott meghaladják a 70 wattot de kb.110 wattnál többet nem bocsájtanak ki, ezt nézik zeneinél.
Kábel ne legyen 1 mm-nél vékonyabb, de a vastagság nem oszt, nem szoroz.. inkább a szennyezetség, a fajlagos vezetőképesség ami számit.
Onnan hogy érthetetlenül torzit a hangfal, akkor mindenképpen le kell venni mert magával viheti a végfokot is de inkább a hangfalat un clipping jelenséggel. Főleg a magassugárzó szokott elszállni ezért javasoljuk az erősitő beállitásaiban minél kevesebb + dBe (Decibel) hazsnálatát, inkább 0-án vagy mínuszban legyenek... A házimozi erősitők azért figyelik portjaikat igy leoldanak baj esetén, megvédve a rendszert, még 1-2 zárlatot is túlélnek de azért ha leold meg kell keresni az okát, ne kisértsük az ördögöt.. -
törölt tag
válasz
Zsmester89 #116407 üzenetére
mindkettő jó de inkább auto
-
törölt tag
válasz
Dorian #116384 üzenetére
Egy minimális technikai belevauvau.
2x30 w elég valóban egy szobába és teljesen mindegy 8 vagy 4 ohmos hangfalak adják le, de Béci által megjelölt 8 ohmon 30 W az 4 ohmon majdnem 50 wattot is lead (nem nektek irom hanem a többieknek), Doriannak ugy tudom nem 3808-a van hanem 2809-e vagy tévedek? Ami jóval karcsúbb a 3808-nál. Dorian: 5 vagy 7.1-ben használod a denonod? -
törölt tag
válasz
Zsmester89 #116376 üzenetére
Be kell állitani az MHC-PC menüjében hogy auto engedje át a jelet, ne 7.1-ben. Volt leirás a topikban képekkel, keress rá..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- EPSON - TW5210 - FullHD, 1080p 0 órás lámpával
- Új WiiM Ultra streamer & DAC Wi-Fi 6E, HDMI ARC, Hi-Res Audio 2 Év Garancia!
- Eladó Denon AVR-X6400H prémium házimozi erősítő 11.2 csatorna Auro3D Atmos HDR DV stb
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest