- Fotók, videók mobillal
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz xtremetuning #14382 üzenetére
Lapos földben is sokan hittek még a XIX. században is.
És a Holdra sztállást is sokan tagadják a nyilvánvaló bizonyitékok ellenére is. -
törölt tag
válasz xtremetuning #14380 üzenetére
Már rég kipróbálhatta volna, semmibe se kerül a dugóforgatás de egy kölcsönkábel se nagy "was is das.." -max visszaviszi.
-
törölt tag
Távol áll tőlem belekötni az irásba de akkoriban (1978) még nem állt ilyen magaslaton az erősitő mind technikailag, mind szabványilag. Akkoriban emlékezetem szerint a DIN 45 500 kritétiumait kellett mindössze teljesiteni. Mai szemmel nézve ez annyit jelentene mintha egy Orion és egy LG erősitőt müanyagdobozos hangsugárzókkal hasonlitanál össze.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ed Parker #14303 üzenetére
Ez nem optikai hanem pl röntgen és még magasabb hullámhosszat állit elő azzal alkot képet,nem is tehetsz bele akármit, több fajtája van, most nem mennék bele de az üveges mikroszkóphoz annyi köze van kb. mint a tölcséresgarmofonnak egy komoly HD-s elő-végfok 7.2-höz.
#14340 Jim-X: ez a tapasztalatttal egybevág mert ugye az arany puha fém, és jól kolloidál...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz tdd587 #14229 üzenetére
Vanak olyan erősitők melyeknek az L(Mono) van odaírva egyik bemenetükhöz, azoknál tuti nem gáz, de az XLR bemenettel rendelkezők is birják az egyoldali terhelést (egy ism. véleménye, aki elektromérnök,de nem erősitő a szakterülete). Főleg a diszkrét (pl. nem IC-s) végfokkkal rendelkezők amik jobban bírják.
Müszakilag vagy hangilag kérdezed?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elkelt a sony.
-
törölt tag
Elkelt a sony.
-
törölt tag
Elkelt a sony.
-
törölt tag
válasz tdd587 #14067 üzenetére
Lehetséges, de csak 6.1-ben és csak bontható sztereó erősitők jöhetnek egyedül szóba.
Néztem példának a Denont: 1510 és a 2010 erősitő is alkalmas rá, 3 db1510-el(persze végfokként, előerősitőt használva) 1 millióból kijön de 2010-et ami jobb a 1510-nél, de az már felettte van a POA A1HD árának.
Patice: csak bontható és pre-out bemenetes készülékekkel valósitható meg.Táv nem kell mert a hangerőt az előfok szabályozza.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Holnap felrakom a Sonyt, még nem tudom mennyit kérjek érte... 40-et talán megérhet egy Sony STR DG 1080QS..
-
törölt tag
válasz Habsteve #13841 üzenetére
Igen DD és DTS is kijön ezzel a szettel digitális bekötés esetén.Viszont szivás lehet hogy nincs rajta HDMI bemenet, és HDMI forrásról az optikai kimenet csak sztereót ad le. Nzd meg, noti ad-e le Jack-optikaival optikai jelet a fülhallgatókimenetről (piros fény világít).
-
törölt tag
-
törölt tag
Lehet olcsón eladó lesz a Sony STR-DG 1018QS is.
ÉS lehet a hangdobozok is mennek utánna.... (Proson).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ferke[HUN] #13712 üzenetére
Arra kiváncsi vagyok, mennyivel több "értés" kell hozzá....
Denon 1311 v. 1312 XP, de kapható elég sokszor ugyanennyiért Denon AVR 1312 + Wharfedale szettel is az áruházakban. -
törölt tag
válasz Ferke[HUN] #13707 üzenetére
Ha zeene nem létfontos akkor Onkyo és Denon árul elfogadható minősgű szetteket. De ezek is hangfal-upgrade-re szorulnak a későbbiekben.
-
törölt tag
válasz frici90 #13602 üzenetére
Ha külön ment akkor minden hangositáskor külön kellett a Sonyt, Salt hangositanod.. és ha más decibelbeosztása volt a hangerőpotiknak akkor nem hiszem hogy minden film/zene ugyanugy szólt.
íegyedüli jó megoldás szerintem: hangváltó és combosabb -akár sztereó- erősitőre csere.
100 watt az kb 15 nm.-re elég, maxra huzva esetleg 20.. -
törölt tag
Max a SAL erősitőt vagy annak a sztereó bemenetének egyik ágát kötötte rá a subkimenetre RCA-val, mást nem tudok elképzelni. De ha a SAL-on nem volt előfok-kimenet vagy nem alkalmazott osztót, akkor viszont hogy szólt addig az aktiv mély??
Frici70: milyen a hangváltód? Nem lehet rákötni a sárgákat is? (Erre te vagy a hangfal "készítője" tudtok válaszolni.)Akkor szólnának, mégha kisebb hangerőn is, egy használt 5xx,6xx Onkyóval vagy combosabb sztereóval nem lehetetlen meghajtani. Ahogy elnézem,látásra az az aktív mély elég halvány nem hiszem hogy elég lenne 10-12 nm.-nél nagyobbra(hiába van ráirva ennyi vagy annyi Watt), a sárgák viszont nem mennek olyan mélyre mint amenyire az aktiv menne..[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz frici90 #13560 üzenetére
Látom az erősitő aktív sub kimenetes, így megoldható (sőt csak ez a módszer a jó!) hogy rákösd az aktív ládát. És miven a subkimenet mindegyiken pre-out, így hangosítás is megoldott, mivel ennek a hangerőszabályzóval együtt megy fel a hangereje,de nem lehet külön mély, és külön magas hangszórót hangositani egy ládán belül, csak a subládát, az meg megy a hangerővel. Esetleg equalizálhatod.És nem értem: miért van róluk lekötve a mély????
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Winston_76 #13504 üzenetére
Csak sztereó megy át HDMI forrásról tévén keresztül. USB-s hangkártya lehet nálad nyerő.
-
törölt tag
Egy tescós hangzástól mit vársz? Még a direkt hangok is torzultan juttnak a füledbe, nemhogy tér vagy hangkép főleg nem minőségi hangzást halljon a leendő vásárló. És ugye a legtöbbb tudatlan és az okosabbja "fel van vértezve" olyan "tényekkel" mint Nagyszegi (nem bántás, és mesze nem személyeskedés :a kérdésfeltevésre értem) és Ohmokat, Wattokat vesz figyelembe, nem pedig az érzékenységet, névleges teljesitményt a hátoldalról (hamár mindenképp fontosak(?!) a technikai adatok) pláne nem azt hogy pl. mennyi forrást kötne rá: mert sokan azt mondják, elég az egy optikai a téévének azután rájön hogy se médiajátszó, se már forrás már nem fér rá, pedig milyen jó lene ha a laptop filmjei is arról mennének.. és milyen felhasználási körre (mozi/film) használja fel.
-
törölt tag
válasz nagyszegi #13189 üzenetére
Kevés nagyon a passziv subot meghajtó erősitő. Ohmos kérdés: egyáltalán ne foglalkozz velük. 1 sz hsz megvolt?? Kérdéseid nagyon zöldségek az ohmokkal kapcsolatban. Honnan a csudából jut eszedbe ilyesmi???
Onkyo HT-R380 képes csak passziv subot hajtani, vagy Yamaha 6230. -
törölt tag
válasz eszcsé1 #13142 üzenetére
Az összeállitást hallgasd meg mert elég megosztott a Denon-JBL párosról a vélemény ismeretségi körömben: nekem filmre elmegy, lágyabb rockra már nemigen: pedig rockra, zúzni megfelel pl. H/K val a JBL. neked etttől függetlenül teljesen megfelelhet, amit irtam az magánvélemény részemről.
Nézz pl Wharfedale vagy ha tudsz pótolni: Mission ezért az árért. -
törölt tag
válasz vincentvega1 #13121 üzenetére
Használt régi erősitő+5.0 szett és egy szobádhoz illő méretű mélysugárzó.
-
törölt tag
-
törölt tag
Onkyo TX-NR616-Denon AVR 2113 technikai összehasonlító táblázat.
-
törölt tag
válasz lehasznalo #12856 üzenetére
Csak ha van hozzá sugárzód! Nélküle ugyis értelmetlen lenne. Ez olyan mintha sztereóhoz akarnál pl.centert társitani.
-
törölt tag
válasz lehasznalo #12854 üzenetére
Igen csak akor találod ha van szélsségi/magassági hangszóró. Mint ahogy a DPL IIx sem jön elő 5 hangszóróval. Lehet a 1612-ön beállitottad a szélesség-magasság menüt.
-
-
törölt tag
válasz andorra #12548 üzenetére
Ez a tanácsod szerintem tökéletesen helyénvaló.
Annyi hogy kábelekkel nagyobb a difi mint a készülékálvánnyal. Denonon rengeteget dobott, bármilyen szuper állvánnyal nem hiszem hogy elérném ezt a hatást.
Toobe: a tüskék a rezonancia elszigeteléséhez kellenek, állványhoz és hangdobozhoz egyaránt.Hogy minél kisebb felületen tevődjön át. Ezen alapszik az üvegtalp használata is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Hogy tudom egy erősítő leírásából leszűrni azt, hogy le tudja venni a hangot a HDMI jeléből és a képet továbbítja szintén egy HDMI csatlakozón + kábelen át a TV felé? Ha az erősítőn van HDMI bemenet és kimenet, akkor már biztos, hogy tudja ezt?"
A leirás minden esetben kitér rá. De általánosságban elfogadható hogy régebben a belépők és egyes cég (pl.H/K,Sony) középkat. termékei nme szedték le a hangot. Kimenet mindegyiken van pl. az Onkyo TX-SR307 és a Pioner VSX420-on is anelyek szntén nem veszik le a hangot.És amelyek HD képesek, az mind leszedi a hangot.
Optikei bemenet 1 mindegyiken van.
Ohmos felvetésed alaptalan és sürgösen felejtd el, vesd ki a fejedből, hazugság. Erősitőn állitható ugyan az ohm de ezinkáb pl. a védelem szempontjából fontos.Nem azért mert "olyan jelet küld ki". -
törölt tag
válasz Ed Parker #12149 üzenetére
Nem értem, miért mozogna alig??
A vatelin szerepe a csillapitás,főleg az állóhullámok terén, a belső felület megnövelése és a dobozhang eltüntetéséen játszik szerepet(nincs vagy kevés a visszaverődöt hang) de nem akadályozza meg semmilyen irányban a mebrán kitérését. Viszont valóban vesz el az eredeti hangból pár decibelt.
Patice: Igen, de amig nem jön létre akusztikus rövidzár addig nem csökken a kitérés.Ez tudomásom szerint csak nyitott verziónál lép fel. Vagy rosszul tudom? Végtelenhez közelitő doboz lenne a legjobb, ebben jó a vatelin de nagyon nagy mennyiség is csak akkor csökkentené a kitérést, ha fizikailag hozzáérne.csillapitani viszont akár jópár 10 decibelt is csillapithat, mivel nem lenne reflexió.
De kijavithatsz ha nem jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Sharky__ #12091 üzenetére
Jó lenne az onkyo csak épp a hangfalak a gyenge láncszemei és nem is a méretük miatt. Inkább pl. a kisebb JBL-eket ajánlanám helyettük de van kis Polk szett is, 90 ezerért. Ehhez egy Onkyo509 és egy Polk PSW110- es mélynyomó és szerintem kezdetnek megfelel.
Onkyo 508 vagy 607-es van az AVX-en eladó. Ha nem Onkyo akkor a H/K is esélyes lehet. -
törölt tag
Ritka jó aszony találtál.
Elképzelem: ha agysebész lennél,vagy teszem fel extrém sportot űznél, mit csinálna otthon..
Egyébként ismerek olyan lányt, aki nem tudott gyerekkorában úszni, választott férje mélytengeri búvár, egybekelésük óta a lány a Csendes-óceán és az ausztrál tenger mélyét is megjárta, kitűnő búvár lett belőle is. -
törölt tag
válasz Deadzone41 #11651 üzenetére
Akkor valóban semmi.
Nem véletlen mondjuk hogy a lánc elemeinek illeszkednie kell egymáshoz. Tehát mit sem ér az egész ha a többi elem vagy akár egy is pl. tescogazdaságos vezetékkel van "megáldva", vagy nem nő fel pl az erősitő tudása a lejátszóhoz. Próba nélkül csak kidobott pénz a csiliós kábel. És ha nem hallani-látni különbséget, legolcsóbbat kell venni, ha meg van különbség akkor megéri befektetni rá. -
törölt tag
válasz andorra #11647 üzenetére
"amit egyik fórumtársunk szerint én még aligha hallhattam,"
Nem tudom rám gondolsz-e, mert én így fogalmaztam: "jobb mint az általad hallott rendszerek többsége" és ez nem zárja ki hogy ne hallhatál volna jobbat. Csak a számszerűségéről adtam számot, értsd: ritka a fentebb és jobban teljesitő rendszer. Tehát én nem állitom és nem is állitottam hogy ne hallottál volna jobb rendszert. Akár többet és jobbat is...Ha nem rám gondoltál akkor elnézést kérek, tekintsd semmisnek ezt az írásom.
Természetesen tiszteletben tartom véleményed és véleményalkotási jogod valamit a tapasztalatod.Emlékezetem szerint Dorian és bajnokpityu is beszámoltak a tápkábel hatásairól.Mindkettő kb középkategóriás rendszeren nyomulnak, természetesen megfelelő tuningolással mind vezeték, mind a lánc többi részén.
-
törölt tag
válasz andorra #11638 üzenetére
Olvasd el Extremetuning egy régebbi írásait, egyből rájöhetsz: nincs igazad... vagyis: ő nem akart rákölteni de mégis megtette mert megérte. Igaz, az ö rendszere sztem felette áll az általad hallottak töbségének. És arra már nem igazak a te megállapitásaid, azt Béci is kihangsulyozta,hogy mikor érdemes arányaiban job kábelekre költeni, tápkábelt is beleértve.
Remélem érthető vagyok, és nem vitának: észrevételnek, egyszerü kritikának szánom.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elkelt a denon. Telefonról vagyok így nem tudom megnézni mi kell.vagy hogy lehet összekötni de majd otthon megnézem majd.
-
törölt tag
Elkelt a denon. Telefonról vagyok így nem tudom megnézni mi kell.vagy hogy lehet összekötni de majd otthon megnézem majd.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Delta Force - Nyáron jönnek a mobilos kiadások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Odyssey OLED G9: QD-OLED csúcsmonitor a tesztpadon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)