- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Vasy09 #29885 üzenetére
A Pio 922 az Onkyo 616-el van egy kategóriában. Itt már számitanak a hangkülönbségek is: meghalgatni kötelező. Sony sztem nem ér el ezek szinvonalát. 616 és a 922 viszont már jó, hangflaakkal is ki kell szolgálni. Onkyo ütös, mozira és rock-techno/hétköznapi zenére való, 922 pedig ha nem is olyan ütős, de részletesebb hangképpel (Okyo inkább elkent) és jobb a bemérőrendszere.
-
törölt tag
válasz
Vikthor #29839 üzenetére
Azt korrigálja, de az érzékenység esését nem. (Azt remélem tudod mi?)
Ha már forrasztgatni akarsz ne egy barbár módon 4 ohmost sorosan forrassz hanem ásd bele kicsit magad és mondjuk a hangváltót finomitgathatod jobb alkatrészek beillesztésével vagy jobb kábel beforrasztásával természetesen okosba, ésszel. Többet érsz el vele,még ha nem változik az Ohm (ami amúgy sem egy egzakt érték) akkor is. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
hitman77 #29794 üzenetére
Ezen felül: Nad, Arcam, Pioner, H/K mind szóba jöhet. Technics, JVC,Kenwod kerülendők mert csak 1-2 modelles gyártók, valamint nagyon régiek,nem lehet hoszú távra tervezni velük. Próbáld ki a bemeneteket amit használnál, meg a hangszórókimeneteknek mindnek müködni kell, nézd meg, küllemre nem-e lestrapált,leharcolt, ha igen akkor már csak garázsba,stb lehet jó. Hangfalszetted frontjait vidd el ha lehetséges legalább megtudod, mire számíthatsz otthon hangzásra nagyjából. De ha minden jó, bátran ajánlom a használt megvételét még garancián túl is, nem nagy lutri, elenyésző a meghibásodás aránya.Garit kipróbálásra, beüzemelésre 1-2 hetet minden eladótól kérhetsz ha már nem garis.
-
törölt tag
válasz
Vikthor #29719 üzenetére
Hát arra találj megoldást hogy ne rakj rá semmit.
Nem baj (fizikailag értem) hogy különbözik az impedancia de törekedj egy család beillesztésére. És igen minél kissebb az impedancia, annál könyeben hajtja meg, így annál nagyobb áramerősséget tud rátolni. És minél alacsonyab a frekvencia annál lejjebb megy az impedancia (ezért is kell a mélynyomó).
-
törölt tag
válasz
Makk Márton #29684 üzenetére
1: Béci is irt róla, de próbáld a H/K menüüjében a HDMI CEC-et engedélyezni, hátha..
2-3: Az UPC küldhet ki olyan képet, amit nem ismer az erősitő. Lehet az upc box menüjében kell variálni. Engedélyezve van e a kép? Nem e csak audio only. Utána názd meg milyen beállitással megy ki és változtasd olyanra amit az H/K leirásában támogat. -
törölt tag
válasz
Atti1112 #29584 üzenetére
Ha a tévéd ARC képes akkor a makiavelli által leirt megoldás lesz jó. Ha nem akkor a tévédről is kell egy optikai kimenet (valóban arra való) és ezt az erősitőbe kell csatlakoztatni. Igy viszont megmarad a gép és a tévé közöttti HDMI öszeköttetés,ekkor viszont 2 optikai bemenetes erősitő felel meg neked. Vagy ha nincs optikai kimenete a hangkártyádnak akkor koax kimenet kell,igy viszont mindegyik HM erősitő megfelel neked. használtan is vehetsz, itt a hardveraprón vagy az AVX.hu-n.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
gyurczy #29265 üzenetére
Mint a tápkábel, mint a hangszórókábel mint az interkonnektek kábelek váltóáramot vezetnek. De úgy tudom hogy az egyenáramnál is egy bizonyos szintig a külső rész vezeti az áramot az elektromos megosztás miatt mert ugye a negatív töltésű elektron taszítja a másik negatív töltésű elektront és mivel a fémekben a fémes kötés miatt az elektronok szabadon mozoghatnak így egy pontig a vezető keresztmetszetének középpontjan a feszültség értéke 0. Természetesen az áramerősség növekedésével már betelitődik az atomok közti tér is az elektronokkal. És 1 bizonyos ponttól már akkora az elektronsűrűség hogy a vezető minden belső pontját egyformán telitik kívül pedig megnő az elektron mennyisége a szigetelő határán a felületi feszültség miatt.
-
-
törölt tag
Akkor hadd mondjak másik, szakmai érvet is amit tapasztalat utján is megerősithetek: mivel a mélynyomó adja le az alsó frekvenciákat,nem a HM erősitő, ezért azt nem az erősítőnek kell erősitenie, így az a sáv (80 Hz alatti) felszabadul a közép és alsó-közép frekvenciának,ez tehermentesiti a HM erősitőt Így jobb lesz a beszédérthetőség és tisztábban hallod a zenei hangokat. Ráadásul nem melegszik anyira az erősitőd se mert épp a legalsó frekik mennek ki a portokon a legkisebb impedanciával,így a legnagyobb áramot veszik fel a végfoktól a többi rovására.
AD1: a mélysugárzót eleve ugy hangoljuk (és az YPAO és az AUdyssey is ezt teszi, az utóbbi néha túlzóan is,mint olvashattad) hogy ne hallatszon ki nagyon, épp csak észrevehetően legyen benne a hangképben, a méylnyomót kikapcsolva viszont hiányozzon. Ezt nem hiszem el hogy izléstől függ, sőt inkább izléshiánynak tartom jól hallhatóvá vagy afelettivé erősiteni.
AD2 (Bécinek!): ez beleirtam az 1. sz hsz. módositásában de nem vagyok biztos benne hogy elküldtem ,mert hosszúnak találtam. Jópár mondatot kivettem emiatt... -
törölt tag
válasz
Robesz081 #28948 üzenetére
Könyörgök, érthetően...
HDMI-n keresztül minden átmegy. Mkv is.Mkv-t nem támogatja a dvd lejátszód max 600 sort vihet de mkv-t eleve nem ismerheti,mert az 1080 soros is lehet de nem is arra való a dvd, szoft.frissités se segithet rajta mert fizikailag nem birja. Arra médiajátszó kell esetleg BD játszó, nem dvd játszó. Vagy még a tévéd viheti de az nem tudja a 24p-t, így megintcsak arra lyukadunk ki hogy nézz egy médiajátszót (pl. WD TV) az viszi az mkv-t, nekem pl. a 10 ezer forintos lejátszó is simán viszi.
-
törölt tag
válasz
Oldfighter #28579 üzenetére
Árultak régen Universum vagy hasonló névvel/névtelenül ilyeneket mint térhangzó(szerintem eleve passziv kétutas) hangsugárzóknak nevezték ezeket, négy RCA hangfalkimenetük volt az ezeket ezérlő komponensnek de amit én láttam azt fel lehetett cserélni, nem volt semmi felirat vagy bármi megkülönböztető. Ezért javasoltam azt hogy öszesodorni és.. De ez lehet más fajta is.
-
törölt tag
Nemmérhető ill. nem függ ezen: mélynyomó eleve tehermentesiti az erősitőt és van más jó hatással a hangzásra pl. tisztábbak lesznek a párbeszédek, és nem jön létre két rosszol elhelyezett mélyhang miatt kioltás más frekiken és magán a mélyhangon se.
Minél nagyobb a mélynyomó membránja,elméletileg annál mélyebbre tud lemeenni. Hangszóróé is így viszonyul. De a hangszórónál ez függ még a dobozmérettől, basszreflextől/hiányától... Ezért is bizd mélynyomóra a mélyhangokat. -
törölt tag
válasz
Darko_addict #28528 üzenetére
570 W, hangerő felénél esetedben kb.350 W-ot simán bekajálhat Ami kb. 285+40 valamint a végfok 4 ohmnál kb.15 Amper helyett 20-at is betáplálhat a hangfalkimenetre.
-
törölt tag
válasz
Darko_addict #28525 üzenetére
Hátul az adatlapján.Az a max érték a max amit fel tud venni folyamatosan (Onkyo 308 az 310 Watt), normál használattal ennek felét-kétharmadát eheti hangerő függvényében, de ezt vedd alapul mindenképp,Ehhez társitsd a többit pl.550 watos mellé egy tévé simán melléfér,vagy egy mélynyomó, de a kettő együtt már valószinüleg nem.
Így az értékek változnak de fél hangerőnél nem a felét hanem a felénél 20-40 wattal többet eszik mert az elektronika,trafó veszteségek,stb.. hozzáadódnak. Sőt ha kicsi a hangfal impedanciája vagy nagy az érzékenysége akkor még többet fogyaszthat mivel megnő az áramfogyasztása. Mint esetedben.
Szatelitek,hangszórók fogyasztását viszont ne vedd alapul mert ezeket az erősitő látja el árammal. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #28339 üzenetére
+1.
-
törölt tag
válasz
Pendragon911 #28328 üzenetére
Keress rá a földhurok szóra, ott lesz a megoldás a problémádra. telóról vok nem tudok se keresni, se hosszan irni.
-
törölt tag
válasz
csillagkomp #28318 üzenetére
Sztem tökéletes lesz. Én 2400-at hallottam nemrég és nagyon tetszett.
-
törölt tag
válasz
marlboromen #28271 üzenetére
Ha olyan az erősitőd, akkor nem muszáj: ha van rajta HDMI passtrough, akkor nem kell mennie az erősitőnek. Ezt bekapcsolva viszont megnó a stand by fogyasztás, így rövidtávon érdemes használni.
-
törölt tag
válasz
balikavegh #28144 üzenetére
Optikai kábelllel kösd össze Smrtboxot a JVC-vel, és állitsd Raw-ra .Menüben lehet engedélyezni kell a digit kimenetet, vagy ki kell iktatni a hangot a HDMI-n mert lehet nem aktiv egyszerre a 2.Nem találtam manualt hozzá.
-
törölt tag
válasz
T-Tboy #28118 üzenetére
Nincs korlát,vagy nagyon magas, mert pl. az egész 1 sz hsz. belefér.
Bécinek pl. nemrég átküldtem ennek egy 1.2-es változatát, ami ki lett egészitve, pl idei modellek, technikai kisokos, tudni való használt termékekről,hangdobozokról viselkedési szabályok... (nem kell félni, csak alapvetők, Toobee linkjéből jópár mondat),de az is simán belefért, Béci meg majd rövidít rajta, átszerkeszti. -
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
smekone #28058 üzenetére
Nem baj,miért lenne az?
AZ hogy 14 éve házimoziközelben vagyok, attól még fiatalos lehetek,lásd avatarom.
Onkyo vélemény: erös, ütős hangkép, kicsit loudneses, ez hatalmas előny lehet mozinál, de hátrány zenénél: elkent,tompult, részlettelen. Így Jazz és komolyzenére nem alkalmas, de hétköznapi háttér vagy tuc-tuc esetén oké lehet,bulizós, zúzós rock és techno zenére szerintem alkalmas. Missionnal , svéd hangfalakkal, Dalival jó párost lehet összehozni. De a drágábbak már nemigen érik meg az árukat.
Szubjektiv vélemény: szivesen kezdek vele ha ujra tudok házimozit venni. De részemről 6xx a minimum, álmomTX-SR/NR 876-905-906 vagy TX-NR500X modulárisan fejleszthető egység vagy PR-SC550X előfok más tipusú, jó végfokkal. -
törölt tag
válasz
Oldfighter #28054 üzenetére
Mi öregek már csak így lehetünk optimisták.
-
törölt tag
válasz
dunkel #27999 üzenetére
Igazából lenne még kérdés:
Nézd meg hogy mind a forráskészülék, mint az erősitő direkt (Raw,Bitsream,auto) jelet kapjon, ne PCM legyen a kapott jel.
Milyen H/K volt?
Milyen a hangfalkábel? Ha 1 mm. vagy kisebb , az is oka lehet.
Több van az erősitöben mint a JBL SCS178, Még egy Polk TSI300 is jó neki. -
törölt tag
válasz
!wannabe #27922 üzenetére
Ha nincs HDMI In a házimozin, akkor nem fog müködni...
Ha van optikai benete a házimozinakj akkor a laptopod leirásban nézd meg: a fülhalgatókimenetet lehet-e optikaira konfigurálni (nagyon soknak meg van oldva) és ha igen akkor Jack-optikai kábellel viheted ki a hangot.
Ha csak analóg Aux van, akkor fülhalgatókimenet.Ez csak sztereó lesz.
Ha Warter által módon viszed ki, az is müködik de akkor az is csak sztereó lesz. -
törölt tag
válasz
Parson #27917 üzenetére
Azért jó lenne mennyi lehet a rákölteni való összeg, Lehet egy Onkyo 5405 vagy már ugyanez állóhabgfallal kapható (HT-R578+ Onykyo SKS hangfalak) lehet beleférnének a keretbe ha ujonnan kell.
Használtan viszont elég lehet bármely erősitő aminek van elég digitális bemenete és olcsó hangfal szett is, akár pl. a Taga is megfelehet. -
törölt tag
válasz
traktorgumi #27915 üzenetére
Ezt úgy tudnám én megoldani hogy a Dune AV out-ját bekötném a tévé AV in vagy PC in bemenetére és átmenetileg ott nézném, amíg az erősitőről szólhat a zene, igy mehet róla a PC.
-
törölt tag
válasz
makaveli666 #27886 üzenetére
Akkor is ha nincs bent film??? A hangkimenet (S/PDIF) konfigja nem engedi az auto-t??
-
törölt tag
válasz
makaveli666 #27884 üzenetére
Igen, de ha van auto,raw vagy bitstream,arra állitsd.
-
törölt tag
válasz
csövesvagyok #27766 üzenetére
Tökéletesen megteszi a használt.
Denon Wharfival elég jó szokott lenni, zeneibb, de sokat ne várj azért tőle,Wharfit más melé nem ajánlanám részemről, Onkyo mozis erősitő,három közül a legigénytelenebb, elvan bármilyen hangfallal, régi jamoval,Mission Mv-vel vagy JBL-el alkothat jó párost,ütös viszont hangzásban is erős,nem fimomkodik, igy zenére csak átlag/tuc-tuc-ra alkalmas -de abban viszont elég jó, ha nem minőségileg nézed,ugyanez korlátozottan igaz a Yamahára is. Valóban nem kell drága egyikhez sem..
Tehát egy olcsóbb belépő használt megteszi melléjük, lehetőleg álló frontokkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- E-roller topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged