- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Erre valaki?
Itt van a két termék linkje, hátha úgy jobban tudtok segíteni.
Yamaha V473
Pioneer VSX-821Nekem laikusként annyi különbség tűnt fel, hogy a Yamaha kevesebb csatlakozóval rendelkezik és nem támogatja annyi szabványt (pl nem ismeri a Dolby Pro Logic IIx-t), ellenben kevesebbet fogyaszt készenlétben és van rajta lan bemenet, ami hasznos kis okosság a hálózati zenelejátszás miatt.
Hangzásban nem tudom melyik a jobb.Főként házimozizásra használnám őket.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Yamaha V473 és Pioneer VSX-821 erölködők közül melyik a jobb vétel?
-
aleister
veterán
Pedig Lándzsa kisasszony híján nem lenne ilyen sem: Oops egy kicsit másképp. De említhettem volna a Bodom-félét is, ami szintén zseniális.
Nemigen szabad egyébként elmenni nagyon a sznob irányba, mert vannak a kommersz előadók között is tehetségesek.
-
aleister
veterán
Hudejó! Akkor csak nem reménytelen a dolog.
A nappali kb 20nm-es, de esélytelen normálisan hangosítani, mert ötszögletű alapterületű (olyan, mint egy stilizáltan rajzolt csúcsos tetejű ház). Ezért gondoltam, hogy a hálót nevezem ki tv nézésre. Ott nincs pc, csak egy médialejátszó (lesz). Tudom, hogy ide nem kell nagy audio teljesítmény, de ha meg már szinte csak 720p-ben, fullHD-ben nézek filmeket, gondoltam kiélvezem az 5.1 adta lehetőségeket is. Ezért nem gondoltam sztereó erősítőre. -
aleister
veterán
Akkor a kis tervem dugába fog dőlni.Ezek jöhetnek még szóba:
Harman Kardon HKTS 16 - 5.1-es, adnak hozzá fali konzolt és kábeleket is, de a front
sugárzókkal nem vagyok megelégedve, ~100k
Onkyo SKS-HT728 - 5.1-es ~90k
TAGA Harmony TAV-406 - 5.0-ás ~75k
TAGA Harmony Carmine - 5.0-ás ~72k
TAGA Harmony TAV-306 + Roth Audio Oli KH2 - 5.1 ~100kLegjobb tudomásom szerint minél nagyon egy adott hangszóró, annál szebben fog muzsikálni. Ezért a Harman Kardon tán nem lesz befutó. A Taga-k szimpatikusak, de csak 5.0-sak. Ellenben a frontokban szép mélyhangszórók is vannak. Tudom, hogy ajánlott a mélyláda ebben az esetben is, de amíg ezt nem szerzem be, addig gondolom élvezhető eredményt nyújtanak 5.0-ban is?
Az utolsóban már van külön mélynyomó, viszont az alap 5.0-as szett lehet, hogy nem szól szépen. Ha jól tudom minél nagyobb a frekvenciatartomány, annál szélesebb a megszólaltatott hangok tartománya.
Sry a sok kérdésért, meg a pongyola megfogalmazásért! Teljesen járatlan vagyok a témában.
-
aleister
veterán
Vártam valami hasonlót.
Én eddig a pc-n egy Logitech X530-at használtam. Nekem eddig ez játékok és filmek alatt elégséges volt. Feltételezem ezt a szinten csak megüti a linkelt szett?Azért kérdem, mert jelenleg nem tudnék venni egy normális hangcumót az erőlködő mellé. Így viszont tudnám már használni.
-
aleister
veterán
Még egy gyors kérdés: érdemes (pl) ilyen Pio HTP-101 szettekben gondolkozni?
Tulképpen 30k-ból kijön az 5.1 hangfelszet, ha meg külön vásárolnám, csak az S-21W mélnyomó lenne 35. Esetleg a későbbiekben némi veszteséggel túladok rajta.Vagy annyira gyenge minőséget képvisel, hogy csak megbánnám?
Egyébként egy tök kicsi, téglalap alapú, 10m2-es szobába lenne. Nincs szükség dübörgő wattokra. Egy ágy van benne meg a plazma. -
aleister
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Nincs kifogásom a használt ellen, de a hdmi fontos. Az első hsz-ből nézegettem a többi belépő szintű erőlködőt is, de a Pio-k tűntek szimpatikusnak.
Ez a "diszkrét kimeneti fokozatok minden csatornához" megnevezés egész pontosan mit jelent? Úgy látom ez az egyetlen nagyobb különbség a két készülék között (a bemérőmikrofont sokan nem értékelik
).
-
aleister
veterán
A délelőtti kérdésem kicsit leegyszerűsítem, mert nemigen reagált rá senki.
Szerintetek Pioneer VSX-520 vagy VSX-421-et érdemes venni?
Az előbbi régebbi modell, de eggyel magasabb besorolású és egy tízessel olcsóbb.Egyáltalán van lényegi különbség a kettő között?
-
aleister
veterán
Srácok, valaki meg tudná mondani, hogy milyen újdonságok jöttek a Pio VSX 420 --> 421 és 520 --> 521 váltáskor?
Azt látom, hogy kijöttek az idei modellek, és némileg le is mentek az elődök árai, csak egyelőre az nem világos számomra, hogy mennyivel tudnak többet az újak?
Tán az 521 kapott beállítómikrofont, de egyelőre más különbséget nem látok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Quadro FX 570 eladó
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged