- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
"high-end stúdiós cuccok igazából mindegy, hogy hogyan szólnak, mert hogy olyan drágák, hogy nemigen opciók neked, nekem, x-nek, y-nak. nyilván egy bentley is qrva jól megy, de ez mindegy is"
Maximálisan egyetértek, én is így vallom. Hidegen hagynak, mert elérhetetlenek.
(#16174) slyy08:
Mégis mennyit szánsz rá? 100.000-ért ajánljunk vagy 2millióért? Milyen hangfalaid vannak? Mekkora szobában használod? Sokpontegy kell vagy sztereó? -
bajnokpityu
félisten
-
gorbep
senior tag
Sajna rajtunk kívül az összes szereplőnek:
Tervező
Gyártó
Nagykereskedő
Kiskereskedő
Szervíz
Tesztelő
Újságíró/kiadónem a szívügye az egész, csak kőkemény ÜZLET!!!!! Így nehéz elhinnem hogy nem elfogultak.... Nem vigyázol meg is magyarázzák, sőt elhitetik, hogy még neked is sokkal jobb így.........
.
Tisztelet a kivételeknek, szerencsére Mo.-on több kivétel van mint általában máshol
-
Peak
addikt
lemérte. a fülével.
btw tegnap mókoltam az optikai kábellel az AVR és HTPC között, és pattogást, sercegést adott az erősítő rajta.
mivel nincs komolyabb optikai kábelem, hogy kereszt-ellenőrizzem, csak egy egyszerű 2 méteres hama, létezik az, hogy a rossz minőségű optokábel miatt van a sercegés?
tapasztaltatok ilyet bármilyen eszköznél? -
gorbep
senior tag
Attól még nem feltétlenül rosszabb. Amit az elektronikai tervezés során megtanultam az az, hogy a tervezési alapelvek betartása mellett, minél egyszerűbb volt egy kapcsolás, annál megbízhatóbb, és sok esetben meglepetésemre sokszor jobban is működött. A digitális kapcsoló üzemű végfok elvileg 10-15 alkatrészből is összeépíthető csatornánként. Meg egyre több alkatrészt integrálnak IC-be a gyártási költség csökkentésére. Ha a széria nagyobb lenne
(10 000 000 db felett) csak egy monolit végfok lenne benne az IGBT-vel a belsejében+egy külső légmagos rézcsiga tekercs...... -
gorbep
senior tag
Halálra olvastam az összes DIY kábel fórumot a CAT7 hangfalkábellel, de mindenhol más kiviteli módra esküdtek. Van ahol kifűzték és fonták, van ahol csak kifűzték, van ahol ki sem fűzték, csak külön kötötték a színeseket + a fehéreket-, és volt ahol csak leblankolták a két végén, bele egy banándugóba, + és - külön 8 eres kábel. Volt ahol az árnyékolást az erősítő végén földelték is....
A tiéd milyen kivitel volt? És mi volt vele a tapasztalat?
800W? az hidalva 3200W
Azzal már házat lehet bontani, nem zenét hallgatni! Az már szabadtéri hangosításhoz sem kevés
-
-
gorbep
senior tag
A baj az a kétszeri korlátozással, hogy a keresztezési frekvencia közelében a két fázistolás összeadódik (hááát,, én kerülném, a sztereó tér megsínyli), meg a vágási csillapítás is kétszer nagyobb lesz (ez még akár jó is lehet, de ki tudja a két vágási frekvencia helyét pontosan?)
Hát szerintem a ezek a teljesítmények eszméletlen nagyok egy normál hallgatáshoz, és ha egyáltalán (pl dinamikus mély hangnál) szükség van rá az csak a mély igényli.(de talán oda sem kell 340W
) A biamp amúgy is alapban teljes tartományt érinti. Én eddig nem nagyon hittem benne, de az Ethosz-nál én is hallottam a különbséget. Olyan eget verő nem volt, hogy beállítsak még egy végfokot, de abban a szörnyben gondolom úgyis van vagy hét......(Irigykedek!)
Szerk: hát ha 1M-ás cuccom lenne én is védeném... de lehet olcsóbb rá biztosítást kötni külön. Bár most változtatják a biztosítók a villám szabályokat, valamelyik már nem is fizet ha nincs elsődleges villámvédelem az eszköz előtt!
Hát a PC előtt nekem is van, de hifi hangját félek megviselné.... bár az Alces-ben is van minimális védelem, egy túlfeszvédővel találkoztam benne...
-
gorbep
senior tag
Akkor ki kellene venned a hangfalból a váltót, mert ez esetben kétszeri szűrés lenne (lenne ám amplitúdó, meg fázismenet káosz....
). Az aktív hangfalaknál, ahol sugárzónkénti végfok van, a szűrés analóg/digitális módon a végfok előtt van, és a végfok közvetlenül a sugárzóra csatlakozik.
-
Rebell
senior tag
[link]
az angol nem az erősségem, de talán a lényeg.
I got home and realised that indeed there ARE little black screws that can be removed in order to insert bananaplugs!AVC SR have (!) banana plugs closed by little black pins that can (!) be removed
csavarhuzóval hozzáférsz a belsejéhez?
de lehet hogy van Regio szerinti különbség.
Apparently my A1SR is a German model with 2mm holesÉs a UK verzió talán a 4mm-es
-
blakey
titán
Pedig jó kell legyen a nakamichi.
(#15514) Toobee
Szuper.(#15515) Anubis_9
Nem lesz bekapcsolva, alap esetben teljesen lekapcsolnak, de ha azt akarod, hogy a hdmi aktív legyen, akkor azt menüben aktiválni kell, ilyenkor az erősítő standby-ban lesz viszont a hdmi rész aktív marad, denonnál úgy van, hogy alap esetben nem világit a standby gomb viszont ha beállítom a hdmi-t (passthrough), akkor pirosan világit a standby, pionner másképp oldotta meg, amint jelet kap bekapcsol a hdmi rész és egy hdmi felirat lesz, a többinél nem tudom. -
Toobee
veterán
-
gorbep
senior tag
Tudnál írni típust? (meg esetleg képet)
Nekem ez a vezérhangyám 15 éve, a digitális PCM jellel hajtott kapcsoló üzemű végfok, de mindig mosolyognak (" Majd meggyógyulsz....") Bár ha megcsinálják, tarolni fog (egyszerű, olcsó, és a hatásfoka a lehető legnagyobb.
Én szurkolok....
Bocs már továbbolvastam..... Köszönöm!
Én nem nézlek h...-nek! Up a full digitális végfokoknak!!!
-
Tamoo
nagyúr
Készítőtől idéznék, biztos nem haragudna érte...
"Függetlenül a bejövő jel jitterétől a kimeneti jel jittere 40-50pS. Egyfajta újraclockolás történik, de mintavételi konverzió nélkül."Augusztustól változnak az árai, meg ami a képeken van még a nyers verzió, majd festve is lesz stb, de 20 alatt biztosan megáll árban szerintem.
-
-
Toobee
veterán
Szerintem egy Dune, meg Zoltitól egy jitter-csökkentő. Nekem sokat dobott a Dune-n, igaz nálam a dac-ban van, gyárilag. Dorian küldött nekem képet róla.
-
BBéci
legenda
A H/K AVR 760 is 700000 forint feletti gép, azért említettem a Denon PMA-2010-et, aminek a listaára 2200 euró. Elődjét a PMA-2000-es típust 2000 euróért adták, tehát még véletlenül sem emelték duplájára az árát, Te valamit elnéztél. [link]
Azzal egyetértek, hogy ugyanannyiért jobb hangú erősítőt is lehet kapni, de azért baromi jól szól a PMA-2010, szinte ki sem kapcsoltam, amíg nálam volt.(#13262) mp54
Az erősítőd és a hangdobozaid minőségét messze alulmúlja a Pio BD-játszó, pláne CD-vel. -
Dorian
félisten
Épül nekem egy HTA-30 csöves előfok kicsatolással, de az építő a dobozolást (+trafó, potméter, aljzatok, stb. beépítése) végül nem vállalja. Nekem meg se szerszámom, se tapasztalatom, se tehetségem ilyesmihez, főleg, hogy ki is nézzen úgy, hogy aztán a nappalimban nézegessem. Úgyhogy arra gondoltam, hogy az elkészült belet majd eladom valaki barkás-affinitású hifistának én meg veszek egy gyári készüléket
Aztán Bajnokpityu volt olyan rendes és felajánlotta a segítségét. -
priusz
aktív tag
Büntetőjogi nyilatkozatot teszel plusz bekérik az átutalásról szóló bizonylatot ha van!
Ha úgy van akkor simán lefoglalhatják, bár nem szokták mert nem nagy az elkövetési érték inkább visszadobják a nyilatkozatodat és levámoltatják veled normál értéken.
(#12042) Toobee Azért ez nem így működik annyira nem vagyunk balkán -
Ed Parker
nagyúr
-
-
gorbep
senior tag
esetleg ez?????
2012-06-13 | Naim | 06-70 525-8790 | Budapest
Naim Nait-3 integrált erősítő alkalmi áron eladó! Állapota szép és hibátlan.Irányár: 125.000 Ft.
Mielőtt valaki rákérdez, nem én árulom, csak szembejött.....
vagy ez:
2012-06-12 | Komplett rendszer | |
Eladó egy komplett rendszer:
-NAD541 CD játszó
-Naim NAC92R/NAP90.3 előfok+végfok
-Royd Apex hangfal
A készülékek nagyon szép állapotban vannak, a dobozuk is megvan, a hangfalon látszik a kor, de tökéletes.
Irányár: 160000,- Ft. -
bajnokpityu
félisten
Remélem nem az összes D osztályút irtátok le egyetlen mondattal.
Ez kb olyan lenne, mint minden ABt leírni.Amit olvastam róluk, eléggé dicsérik őket. T-osztálytól a több millás külső órajellel rendelkezőig bezárólag. Mivel nem hallottam,nem tudom, de másik fórumon pont egy csöves HTAt cseréltek le Tamponra.
-
BBéci
legenda
I32-vel hallgattam a 247-eseket, nagyon jól szóltak együtt, de a Norma rendesen lemosta, ezért inkább azt "erőltettem".
Az újakat mindenki gyengébb minőségűnek mondja, mint a 8-10 évvel ezelőttieket. A digitalizálás (D class) nem egyértelműen előrelépés, ami a hangminőséget illeti. -
BBéci
legenda
Valami régi, de jó Primarét is kipróbálhatnál, talán nem véletlenül ajánlgatják az ELAC-okhoz.
(#11863) Ed Parker
Ha nem cserélődnének nálam folyton a tesztkészülékek, beruháznék egy hasonlóra.
A Denon AVC-A11 XV is izgalmas darab, sajnos a bátyját nem tudnám elhelyezni, amikor nálam volt az állvány tetejére tettem.
Túl komoly és drága házimozi vas nem izgat már, zenére mindenképpen sztereó kell, mozira meg bőven jó az említett erősítő. -
andorra
őstag
Fiatalabb koromban én is hallgattam ilyen zenéket, nagyon jó rendszereim voltak rá, de klasszikus zenén azokon a rendszereken mindig hiányérzetem volt. Tehát ebben a felállásban szerencsésebb helyzetben vagy ezekkel a műfajokkal.
Most sem leszek nagyon konkrét, de nem térek ki a kérdésed elől. Tegyük fel, hogy most kezdenéd az építkezést, akkor a következőket tanácsolnám: az anyagi lehetőségeid függvényében, tájékozódj minél alaposabban, hogy neked milyen hangfalak tetszenének azok közül, amelyek elérhetőek a számodra. (Ha már adott, akkor értelemszerűen kihagyható ez a lépés.) Nehezíti a helyzetet, hogy nem elég idegen akusztikai környezetben meghallgatni, meg kell szervezned az otthoni meghallgatást, legalább valami elfogadható minőségű erősítővel. Kisebb dobozokhoz jó minőségű állvány is kell a teszthez. Ha ennek alapján találsz neked megfelelő hangfalat, megveheted. Ezután kereshetsz erősítőt, olyat ami nemcsak jó, de jól illeszkedik a te majdnem fél rendszeredhez, vagyis a hangfalaidhoz és a szobád akusztikájához és ami nagyon fontos, az ízlésedhez! Ha megtaláltad az igazit és megvetted, akkor hátra van még minimum a készülék állvány és a kábelezés, vagyis további rengeteg kísérlet. Ha konkrét tanácsokat vársz mindezek helyett és azok alapján döntesz, akkor az eredmény szerencse dolga. -
bajnokpityu
félisten
Háát, Tomiéban is, enyémben is, sztem Dorianéban is 250VA trafó van/volt/lesz, a mi 30-40nm nappalingban félgőzzel elviszik ezek az erősítők a dobozainkat. Csak teljesitmény miatt tuti nem vennék én meg meglevőnél nagyobbat.
Nem értettem sosem az ilyen irányú megalomániát. 2x10W a bő 88dba érzékenységű hangfalainkat olyan hangosra tekeri,h nem értjük egymás szavát. Dinamika meg félek ezen nem múlik.
-
bajnokpityu
félisten
Milyen heedet hallottál?
Obeliskeknek 3 generációja van. (Taurust hagyjuk, nem illik a képbe) One, ez a HTA30, vagy ion, pro, és a mostaniak.Mindhármat hallottam, otthon, tere egyiknek sem volt olyan izgalmas,mint pl az okosított rotelnek, magasa mindháromnak tetszett.
Egyébként még nekem tetszik, és előrelépés innen, az a nelson pass erősítők. Kedvencemnek pl 30alatti a dampingja,mint utánaolvastam. Úgy húzta fel a tervező 8ról!
Baaa.. -
bajnokpityu
félisten
Még a htat sem hallottad
Most egyébként hifis szempontból visszalépés volt a saját erősítőm: sávszélessége kisebb,kevéssé jól megfogott a mélyem, összement a szinpadom,stb..
Nagyon sokat dolgoztam ebbe az irányban, sztem elég jó eredménnyel zártam is ezt a vonalat.
Most már csak annyi számit: szeressem hallgatni. Szerencsére ez nem pénzkérdés..
-
bajnokpityu
félisten
Fogadasom van ra, nekem jobban tetszene, mint a hk.
Egyebkent nem adja olcson.Toobee:erzekeny az, csak maskepp. Nagyon maskepp mukodnek ezek a heedek.
De ha az a cel, hogy egy seggel vegig elvezz egy koncertet, majd a vegen ujra elinditsd, akkor nem fog erdekelni, h kondi jelutban, szar damping, stb...
En fulemnek legkedvesebb hangot egy 30-as dampogu erosito adta. Es nem volt rossz a melye..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy Tab S8 Graphite Használt, karcmentes állapotban
- Bomba Ár! Dell XPS 13 9380 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest