- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ron8
senior tag
válasz Deadzone41 #23598 üzenetére
Ok amint lesz idöm megcsinálom!
-
M@trixfan
addikt
Azt tudja valaki, hogy Budapesten van-e már 4K vetítés valamelyik moziban?
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
BBéci
legenda
válasz M@trixfan #23604 üzenetére
Az Eurocenter mozija képes rá, de alig használják ki, ha igen, akkor többségében csak konvertálnak arra a felbontásra. Nem kapnak filmet, még azokat sem, amik léteznek 4K-ban. Akartam menni hozzájuk riportot készíteni, de így nincs értelme.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
M@trixfan
addikt
Köszönöm. Projektoros topikban mondta yodamastah, hogy sajnos a Skyfall is 2K-ra lett masterelve. Még nem láttam és gondoltam megnézem 4K-ban
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
semetka
őstag
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, amit máig nem sikerült megfejtenem. Miért van az ha hallgatok valamilyen zenét, állva és ülve másképp szól a basszus. Tudom ülve szokás hallgatni csak érdekel. Van hogy állva szól jobban a basszus van hogy ülve. Van rá értelmes magyarázat vagy ne is keressek?
[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
-
BBéci
legenda
válasz #03969024 #23613 üzenetére
Tévesnek minősíted a THX ajánlásait?
Az összes 10-30 M forintos házimozi rendszerben, amit eddig láttam és hallottam, a háttérsugárzók a THX ajánlásai szerint voltak elhelyezve.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Toobee #23615 üzenetére
Azoknak semmi közük a thx.com honlap tartalmához, valamint ahhoz, amit a THX tanfolyamon tanítanak.
Nálam azóta sokkal élvezetesebb a mozizás, amióta feltettem 150 centi magasra a háttérsugárzókat. Előtte Pro-Ject állványon voltak, fülmagasságban.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
"A cél a hangmérnök által a stúdióban kevert hangtér – ami a műsorhordozó jóvoltából házi-mozink hangrendszerén megszólal – lehetőleg minél tökéletesebben reprodukálása. Ehhez megközelítően úgy kell elhelyeznie a front és surround hangsugárzókat, ahogy az a stúdióban is szokásos."
"A stúdiók lehallgató hangsugárzóinak elhelyezését szabványok (ITU R BS.775-1) rögzítik."Ha a hangstúdiók tényleg az ITU szerint vannak berendezve, akkor én a THX-et inkább meghagynám a moziknak. Az viszont tényleg szomorú, hogy ezt a THX-et lassan bármire rá lehet írni...
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
van e értelme tápkábel cserének abban az esetben, ha a készülékek nem fali aljzatba vannak dugva, hanem van elöttük egy 5 méteres mezei elosztós hosszabbító?
Gondolkozom rajta, hogy kicserélem az erősítő és a szub betápját, de csak akkor, ha érdemi változást hoz...
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
BBéci
legenda
válasz #03969024 #23619 üzenetére
Mindenki próbálja ki a saját rendszerében, mikor jobb a jelenlétérzet és mikor pontosabb az effektek helye!
(#23620) mandju
Előbb a mezei helyett vegyél normális elosztót! De azt is csak próbálgatás után!(#23621) cekkk
Olyan moziba én soha többé nem mennék.[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz #03969024 #23631 üzenetére
Nos, ez számomra jó hír, mert épp előtte állok. Tulajdonképp a négy falfelületből kettő teljesen be van borítva. Ezek szerint kész is vagyok az akusztikával? Számomra elég furcsán hangzik. A dobozok mögötti részen szekrénysor van. Amerre a membránok néznek, ott eddig semmi sem volt. Eléggé megkönnyebbül a visszhang, mikor tettem ide pár cuccot.
-
BBéci
legenda
válasz #03969024 #23635 üzenetére
Mögéjük és melléjük is szoktak tenni csillapítókat, erre példa a Penna-Poor szobája.
(#23636) cekkk
Én itthon mozizom, hétvégén Expendables 2 nézés lesz, DTS-HD MA hanggal.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz JohannZimu #23638 üzenetére
A felsoroltak közül a 12Q-t, nem lehet kérdéses. Ugyanakkora szobában SPL 1200 Ultrát használok és el tudnék viselni egy másodikat.
-
BBéci
legenda
válasz JohannZimu #23641 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni. Hallottam rendszert, amiben 2 db Cobalt szubláda nyomta a basszust, tetszett, elfogadnám. Valamint az összes Velodyne sorozatból megfordult nálam 1-1 példány, még DD15 is, de összehasonlításra nem volt módom.
(#23642) gorbep
Megnézem mindkettővel. Sajnos gyűlölöm a szinkront. Több okból.(#23643) lancerboy
Nem érzem jól magam szőnyeg nélküli szobában, ez független a hangzástól, akusztikától.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
Többségében én is, de azért az embernek jól esik kimozdulni és társaságba menni, étterembe moziba stb helyekre, na most nálam a mozitól elvették a kedvem, legalább is Debrecenben. Majd ha felmegyünk Pestre akkor kíváncsi vagyok ott lesz-e olyan ahol minden rendbe van, hangzás és a kép is.
-
Patice
nagyúr
Azért nem olyan vészes a helyzet, de ne várj kompromisszum-mentes és tökéletes eredményt és akkor nem fogsz csalódni.
Van ahol a képbe nem tudsz bele kötni, de a hang hagy némi kívánnivalót maga után. Máshol fordítva. A digitális vetítések tetszettek, bár már régen voltam moziban. A hang sosem tetszett, van ahol elmegy és nem kirívóan szar, van ahol az.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest