- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megérkezett a Realme 12+ 5G
- Android szakmai topik
- Netfone
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz
janek2 #39755 üzenetére
Az nálunk is számít, de nincs abban sem hiba. Ahogy a marketinges írta, a boldogságot meg lehet vásárolni, fekete és réz színe van
espi38: el kell keserítselek. Attól, hogy egy tv tudja dekodolni, attól még az erősítőre nem tudja átküldeni. Ennek két oka van: az arc nem tud HD hangot továbbítani, és ha optikában gondolkodsz, nos az sem. Amúgy Atmos-hoz nem DTS HD kell, hanem Dolby Atmos.
-
Daywalker
addikt
válasz
janek2 #39742 üzenetére
Ismerem az érzést. Nos, ugye vagy veszel megint valami olcsó AVR-t ujonnan, de akkor ugyanott leszek, ahol voltál, mert nem a hangfal a szűk keresztmetszet általában. Vagy veszel egy sztereó erősítőt, zenére ezzel jársz a legjobban. Ha kell mozi, akkor hallgass a fentebb elhangzott hozzászólókra és végy egy régi csúcs közeli erősítőt, azzal nem lesz hiányérzeted, de akkor 70 ezer körül le kell mondani az extrák lról, mint HDMI és új hangformátumok. Bár én is úgy gondolom, hogy zenére nincs jobb a sztereónál. Vagy lehet játszani avr és végfok párossal, de az sem olyan könnyű terep. Ezeket mérlegeld.
-
törölt tag
válasz
janek2 #39722 üzenetére
Nem drágább kell, hanem magasabb kategóriás.
Például 82 ezerért van egy Arcam AVR300 vagy 90 ezerért egy Denon AVR-4306, ezek bőven megfelelőek lennének. Viszont ezek kompromisszumosak HD hangok és a szolgáltatások tekintetében!
De miért nem sztereó erősítőt nézel hozzá?
-
törölt tag
válasz
janek2 #39596 üzenetére
Szia!
Igen, figyelned kell...
A házimozi építés alaptétele, hogy az 5.0 szettnek, azonos gyártó, azonos családjából kell származniuk. a mélynyomó lehet más
az erősítő ízlés kérdése..
Sokáig másfajta centert használtam, és a közelmúltban tudtam meg, hogy mekkora bődület hibát követtem el..
#39597) Daywalker
" Mégis a legfontosabb, hogy ha valami egyértelműen szar, nem odavaló, azt nem veszem meg csak azért, mert új és azt tudom kifizetni."
Itt a lényeg, én is pont így gondolom!!
-
mpo
veterán
válasz
janek2 #39554 üzenetére
Van sok régi MP3, meg ugyanezekből pár az FLAC változatban.
Ha PC-n fejhallgatóval hallgatom, egyes esetekben az MP3 jobbnak tűnik.
Meghallgattam a házimozival is ugyanannak a számnak a két verzióját és ott is jobb volt az MP3.Nem sztereó rendszer, de nekem elég zenére is, koromhoz képest még jó a hallásom.
Mástól is kérdezem, (akár privátban is küldheti), hol van biztosan jó minőségű FLAC vagy más formátum, mert a findflac-kel nem vagyok elégedett.
Az 1960-2000. közötti érdekel. -
janek2
tag
válasz
janek2 #39488 üzenetére
Esetleg tudtok ajánlani olyan frontot ami 120-ból kijön?Egyenlőre csak zenehallgatásra használnám(hipp hopp,r&b,pop)később szeretném megvenni hozzá a többi elemet.Olyat szeretnék amiben jó mély van mivel egyenlőre nincs láda de később sem szeretném azzal használni zenére.Valoszinű yamaha rx v475-el fogom hajtani.
-
törölt tag
válasz
janek2 #39338 üzenetére
Teljesen felesleges is lenne annyit adni, hiszen az az 540 ezer forintos szett, amihez a Yamaha RX-V485 erősítő van, sztereóra nem igazán ajánlott.
Jelenleg egy erősítőt tudok ajánlani, ha nem kellenek a HD hangok és a mai trendi szolgáltatások, akkor az a Arcam AVR300, van most használtan. Ez ajánlott sztereóban is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
janek2 #39325 üzenetére
Az általad említett zenei műfajokra talán egy Klipsch R-28F lenne a megfelelő, bár az nem fér bele az összegbe (csak használtan van, már nem forgalmazzák).
Azt javaslom, hogy nézd meg, hogy milyen hangfalak állnak rendelkezésre használtan, majd keress róluk tesztet, ott általában leírják, hogy milyen műfajokra javasolják. -
törölt tag
válasz
janek2 #39325 üzenetére
Én nemrég áraztam be Onkyo 705-öt, ha nem riaszt el hogy 9-10 éves akkor egy komoly gépnek leszel gazdája(szivem szerint magamnak elhoznám kezdőnek) ez r&b-re rockra, hiphopra ideális, és az mp3-at is aránylag elfogadhható minőségben játssza le: Onkyo vagy pio legyen az első kör.
Ha jazz vagy komolyezene lesz a föszerep akkor Denon Cambridge vagy Marantz irányba indulj el.
Hangfalat ennek tudatában tudnak a többiek (vagy én) ajánlani.
sztereóval is jól jársz... -
törölt tag
válasz
janek2 #39314 üzenetére
Ezzel nem sokkal jutottunk előrébb.
Ahhoz, hogy ténylegesen minden zenei műfajban megállja a helyét a rendszered, sokkal mélyebben a pénztárcába kéne nyúlnod!
Például az én hangfalaimat kiválónak találtam klasszikus és jazz zenéhez, viszont rockra váltva akadt némi hiányérzetem.200 ezer forintért használtban kéne gondolkodnod, illetve csak sztereóban!
Illetve azt kéne eldönteni, hogy döntő részt milyen zenei műfajt hallgatsz. -
törölt tag
válasz
janek2 #39309 üzenetére
Így nem nagyon tudunk segíteni, mert nem adtál meg nekünk sok információt az elképzeléseidről.
Mennyit tudsz szánni az erősítőre illetve a hangfalszettre? Akkor még nem volt szó a lejátszóról, kábelekről, azzal is számolj!
A másik ami érdekes lehet, hogy milyen zenei stílusokat hallgatnál rajta, illetve hány m²-es szobában lenne a rendszer?
Mélynyomó nélkül nem beszélhetünk házimoziról!
Gondolj csak bele: 5.1-es filmnél a szubra kevert hang elveszik, ezt ilyenkor a frontokra szokták átirányítani, az pedig nem ajánlott több dolog miatt sem. -
szivacs1987
aktív tag
válasz
janek2 #39102 üzenetére
Szia,
Az alábbi linken levő doksi 72. oldalán levő Extra Bass nevű funkció bekapcsolva csinálja kb ugyanezt.
A leírás alapján a fronton levő mélyhangokat a front és a sub is megszólaltatja.
doksi: https://usa.yamaha.com/files/download/other_assets/1/329091/RX-V575_V475_om_UCRABGLFH_En.pdf -
BBéci
legenda
válasz
janek2 #37383 üzenetére
Nekem a Denon szimpatikusabb, viszont azon a hangdobozszetten csak akkor hallgatnék zenét, ha pisztolyt szorítanának a halántékomhoz. Házimozira sem szívesen viselném el. Eleve nem illenek össze, mert az erősítő újkori listaárának duplájába kerül az a szubláda nélküli hangdobozszett, ami passzol hozzá. Márpedig az a Jamo 5.1 cucc még annyiba sem került, mint az erősítő.
Ha van rá lehetőséged, valami más, egymáshoz jobban illő összeállításban gondolkodj!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest