- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BIGi75
senior tag
válasz
Krilehor #81419 üzenetére
Én inkább vennék vmi optikai hdmi-t, mint plussz kütyünek egy erősítőt
-
ada19
senior tag
válasz
Krilehor #78722 üzenetére
A subtól való távolság és annak elhelyezése a mérvadó nem a légköbméter. Egynél több akkor jöhet jól ha több ülésre is szeretnél optimalizálni vagy beszakadásokat javítani.
-XTZ 12.17 EDGE 7-800 EUR körül, sokszor van rá akció
-Arendal 1961 1S/1V, outletben fel szoktak bukkanni 10% akcióban egyébként 999/1199 EUR -
-
Dorian
félisten
válasz
Krilehor #78657 üzenetére
Első szabály: neki nem hiszünk el semmit.
Hanggátló függöny nem létezik. A maximum, hogy a magas hangokat csillapítja valamennyire. A gyakorlatban minél nehezebbet veszel, annál jobban. Anyagában nyilván a természetes anyagú gyapjú lenne a legjobb, de ilyent vagy nem árulnak, vagy kokainárban lehet csináltatni.
Érdemes figyelni arra is, hogy a magasak csillapítását ne toljuk túl aránytalanul a többi frekvencia kárára -
-
farkas-j
őstag
válasz
Krilehor #70806 üzenetére
Nekem egy Denon AVR-S960H házimozi erősítőm van és sajnos nincs 230V-os kapcsolható kimenete a sub-hoz. Én úgy oldottam meg, hogy a Denon USB portjába dugott kábelt lepárhuzamosítottam és arról vettem le az 5V-os feszültséget. Ezzel az 5V-tal huzatok meg egy 5V 40mA áramfelvételű relét ami kapcsolja a 230V-ot. (kapcsolási tudása 240V 6A) Erről megy a sub, a DVB-C rádió, az optikai elosztó tápja és a fénytechnika. Annyi a szépséghiba, hogy az erősítő bekapcsolása után csak kb. 20 másodperc késéssel jelenik meg az 5V az USB kimeneten. Ennyit idő azért kibírható sub nélkül.
A meghúzótekercsre azért tettem fordított polaritással egy diódát és egy kondit, hogy még véletlenül se menjen vissza induktív lökés az USB portra. Nálam nagyon bevált! Az egésznek a költsége dobozzal, dugóval és aljzattal együtt nem volt 2 ezer Ft.
-
-
-
BBéci
legenda
válasz
Krilehor #33759 üzenetére
Nem hallottam azt a két Canton szubládát, ezért passz.
Azt, hogy 9.2 vagy 403, magadnak kell eldönteni, jórészt ízlés dolga.
Nagyon rossz ötletnek tartom a 400-as és a 240-es széria keverését, pláne csúcskategóriás erősítőhöz. Azon a szinten kiemelten fontos az egységes hangzás. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krilehor #33746 üzenetére
Igen, azok a centerek valók hozzájuk .... most tőlünk "balra", a "népszerű német webshopokba" egészen baráti áron vannak és némi aprópénzért házhoz is viszik ....
Quetz:
Ha valóban csak a papiron elérhető "hangerő" a lényeg, akkor a BS 403 tényleg egy "rakat f@s", de ennek ellenére (és ugyanolyan hangerőállás mellett) mégsem volt hallhatóan (és mérten) halkabb, mint egy Aria 906 .... érthetetlen ....A sub-okról röviden annyit, hogy csak akkor lehet rendes véleményt alkotni róluk, ha egymás mellett, egyazon helyen hallottad őket .... (pl. a 2070 még 30nm-re is sok lehet, a 2090 még ennél is "dúrvább", de ugye nem kizárólag ezért szeretjük őket) ....
-
Quetz
őstag
válasz
Krilehor #33746 üzenetére
Az Arendal egy internet direct cég, csak tőlük lehet rendelni. Cserébe kapsz 60 napos buy & try opciót, és javasolják, hogy előzetesen konzultálj velük, hogy ne vásárolj olyasmit, amire nincs szükséged.
Az avforums.com-on van dedikált topicjuk, impresszív, hogy miket cseréltek le azottani tulajok.Azt vitatom, hogy egy elac 2070, vagy egy Arendal sub2 sok és felesleges lenne, mert ez mindenkinek egyéni preferenciája. Mondjuk úgy, hogy Bbécinek sok és felesleges lenne... Szerintem érdemes a Psa, Xtz, Arendal subwoofer topicocba beleolvasni az avforumson, mert az ottani felhasználokat nem annyira fogják vissza az anyagiak, mint az ittenieket, a preferenciáik is mások ebből következően.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krilehor #33734 üzenetére
A 400-as Elac-ok mellett én még pl megfontolnám a Canton Vento 820.2/830 .2-es vagy a Reference 9.2 darabjait a hozzájuk passzoló centerrel és a Sub 1200 R-t is felvenném a listára .... kifutóban olcsóbban meg lehet, mint az Elac és nem lehet rájuk mondani, hogy rosszabbak lennének ....
[B]Quetz:
(OFF)"kics az érzékenységük, cserébe hajtani sem lehet őket"(/OFF)Ez elég érdekes megfigyelés, én még ilyet nem tapasztaltam, pedig jópár (247.3, 244.3, 267, 263, 407, 403) volt nálan az útőbbi 1 1/2 évben ....
-
Quetz
őstag
válasz
Az Elacok helyett én megnézném az Arendal 1723 monitorokat és a tri-poláris surroundokat.
Az Elac hangfalakkal az első problémám, hogy kics az érzékenységük, cserébe hajtani sem lehet őket. Meg 200w az ajánlott erősítő, de a hangfal csak 100w csúcsteljesítményt visel el.
-
BBéci
legenda
válasz
A hosszabbik falra rendezés miatt valóban jobb ötlet a 403, mint a 407, szubládából a 2050. Egészen kiválónak tartom az ELAC 400-as sorozatát, a centersugárzó külön megérne egy misét. Szerintem a Denonoddal szuper házimozi rendszert alkotnának, bár sztereó zene hallgatásakor nem hozna ki mindent a hangdobozokból.
-
Beni2360
félisten
válasz
Krilehor #33410 üzenetére
Hát ott valóban azt írja az alján. -gugli fordításban- azért árához képest
* Az AVR-X7200W nem támogatott, mivel ez a modell nem támogatja a HDCP2.2-et. Frissíteni kell egy A verzióra, hogy képes legyen a HDR10, valamint a Dolby Vison és a HLG frissítés fogadására a jövőben. -
Beni2360
félisten
válasz
Krilehor #33405 üzenetére
Itt egy teszt bogaraz át.
Hát ott sincs sok a videókról. -
-
-
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krilehor #25450 üzenetére
Én meg a minap vettem egy ilyet és abban meg 3 talp volt .... a fene se gondolta, hogy valakinek kelleni fog, így kidobtam....
....szerintem a legegyszerűbb ha a boltnak írsz, itt túl sokan nem fognak tudni segíteni ebben ....
(#25452) BBéci:
Tudom és értem is, de tudod sokan csak irogatni szeretnek a tényleges próba helyett (tisztelet a kivételnek) és még egy "filléres megoldásra" sem áldoznak akkor mi más várható........ a fix kábel "cseréjét" a gariidőben meg sokan (érthető okokból) nem akarják megkísérelni, igy náluk ki is esik ez a "lehetóség" ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krilehor #23630 üzenetére
Én ekkora nm-re előre inkább még egy pár 502-őt tennék (max. 503-at), de ha neked jobban tetszik a "földigérő" akkor is max az 507, igy olcsóbban is megúsz(hat)od, kis helyre a nagyobb gyakran rosszabb, mégha "vizuálisan" szebb is .... sub-ból meg inkább Sub80/80.2/85-öt néznék azok nem "lukassak", ill. Sub 12 vagy AS125.2, de az utóbbi kettő lehet kicsit már "sok" lenne oda .... az NF 214 egy jó subkábel, hsz.kábelnek viszont a Chrysrltal Star-al jobban lehet járnál, most épp' akciós is [link] ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krilehor #20520 üzenetére
AVR-el kapcsolatban max. ötleteket/javaslatokat tudnak tenni mások is (ahogy én is) azt neked kell eldöntened, hogy melyik legyen .... én pl. Pio "párti" vagyok 1000€ alatt egy LX59-et ([link]) vennék (az 58 még nem tud minden formátumot), de a Marantz 7010 sem rossz, de a különbséget addig nem fogod tudni, amig meg nem hallgatod.... de ha mozira kell (és a "komolyabb" sztereózás nem kimondottan cél), akkor az 1.300€-s keretet kihasználva lehet inkább egy ilyet [link] vennék .... dobozok: amit linkeltél az darabár (és általában mindig az - "pro stück"), de ha már Chrono és 18nm, akkor inkább az 508.2 (az 507.2 is elég lenne, de az 508.2 árban ua. de a + középhangszóró azért dob rajta hangban), párban cca. 160-170€-val olcsóbb, mint az 509 2, ehhez egy center (505.2) és 2 háttér (502.2) és egy sub 8, 8.2, 10, 10.2 vagy as 125.2 (amelyik épp' a legolcsóbb).... dobozokból a hifi-fabrik oldalán találhatsz még olcsóbban átnemvett/visszaküldött vagy kiállított darabokat, általában semmi bajuk csak ki lettek csomagolva, de ha mégis lenne valami 15 nap elállás/csere náluk is van és nem szórakoznak vele ....
(....én a Pio-t venném az 508.2-es szettel és egy as125.2-es sub-bal, így még bőven jutna egy jobb kábelezésre is .... de ez csak az én személyes véleményem/ízlésem.... az ár/minőség miatt meg ne aggódj, nézd meg az itthoni árakat ....
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krilehor #20510 üzenetére
Igaz a vga-t nem én írtam .... az AVR árak addig vannak, amig kapni a tipust, felvinni nemigen szokták, de ha elfogy, akkor nem lesz .... a Chrono-hoz szerintem elég a 3xxx-es Denon is, de persze nyugodtan veheted a nagyobbat (vagy a Marantz-ot vagy esetleg egy Pio lx59-et is, a Pio mellett a jobb bemérőrendszer szól, minőségben meg közel a másik 2) ha a keret megengedi ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krilehor #20506 üzenetére
A hely méretéhez (18nm) inkább a dobozokat érdemes méretezni az AVR-meg a dobozok "kategóriájához" (vagy fordítva, attól függően mi az ami meg van és fix) .... pl. ahol a x4x00-es Denon vagy a 7xxx-es Marantz is "jóáron" van, ott pl. x3200-as Denon is van most 590€-ért, ha esetleg elég az az évjárat/kategória ....
(mellesleg: az AVR-ekben a "4KHDR-nek" csak akkor van/lehet értelme, ha éppen nem lehet 2 kimenetes lejátszót vagy HDMI elosztót kapni, mert valaki mindet felvásárolta, hogy másoknak ne jusson ....
)
-
zsoika
addikt
válasz
Krilehor #20506 üzenetére
Az árakról csak annyit, hogy ha figyeled a vga árakat duplájára nőttek a bányászás miatt.
Igaz akkora m2-re túlzás annyi watt, de lehet azt halkan is hallgatni....a jobb minőséggel pedig erősebb végfokok is járnak, ha akarod hanem.
Ahhoz hogy megtudd az igényeidet hallgatózni kell vagy végigmenni a szamárlétrán. Erre jó a használt cucc. Ha nem jön be a hangja eladod és nincs bukó, mint az újnál. Gondolom annál a Denonnál vagy Marantznál ez nem fenyeget....csak szükség van e rá csak te tudod. A Denon és a Marantz egyébként egycég....lehet tök egyforma a 2 AVR csak át van hangolva a hangja.
BBéci ismeri -
-
zsoika
addikt
válasz
Krilehor #19560 üzenetére
A Denon 2400H nem ismerem sajna nyilatkozni nem szeretnék felőle.
Atmos-ban nem igazán vagyok otthon. Régebben kacérkodtam a gondolattal ,de végül elvetettem. Annyi biztos , hogy a következő lépcsőfok az lesz szerintem , de akkor csere minden. Ha jól tudom akkor elhelyezése hallgatói pozíció fölé, a faltól(ha van ) legalább fél méterre és a hsz egymástól max 2m. A gipszkartonba építhető a legolcsóbb. -
zsoika
addikt
válasz
Krilehor #19435 üzenetére
Manapság a középkategóriába már minden elérhető szolgáltatás belerakják....nincs több mit beletenni.....utána már "csak" a minőség és az ár emelkedik(sokszor nem egyenes arányban).
Azt csak te tudhatod ,hogy milyen minőséget szeretnél ....ahhoz pedig kellene valami hallgatási alap. E nélkül elég vakrepülés a dolog. Mondjuk az is biztos ,hogy ha nincs mihez hasonlítani ,akkor biztosan nem fog kiderülni az ,hogy jól vagy rosszul döntöttél.
Azért 500eFt szerintem már korrekt összeg egy panel rendszerhez...sőt! Én a helyedben az 5.1-et és a kábeleket újként venném és az AVR-t pedig(garisat,papiros,dobozos stb) használtan. Ha nem tetszik a hangja akkor bukó nélkül el tudod adni. -
zsoika
addikt
válasz
Krilehor #19424 üzenetére
Szettet használtan nagyon ki kell fogni és azonnal lecsapni rá. AVX.hu-n is keresgélj. AVR-t már sokkal könnyebb venni, hamarabb cserélik. Mi a célod a használt cucc vételével? Olcsóbban megúszd vagy marad az 500eft keret és minőségben mennél följebb? Milyen zenéről van szó? A stílus nagyon nem mind1...a tuc-tuc a leg " kezesbárányabb". Spotifyt sok AVR alapból tudja(a melyik hálozatos persze) nem muszáj telórol nyomni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Krilehor #19407 üzenetére
Külföldről (mint előttem is írták) a "népszerű német websopokból" pl. össze tudsz rakni egy Canton Chrono 508/509 + 505 + 502 szettet egy sub 8.2 vagy 10.2-vel és még egy Pioneer 931, Denon 2300 vagy Onkyo 656 is kijön mellé (tetszés szerint).... itthon a Knight 4 szett teljesen jó választás lehet, mellé egy Kef q400 sub + egy ilyen [link] vagy kis alkudozással egy ilyen [link] .... de mindenképp olyat vegyél ami tetszik (hangban és dizájban is)....
-
zsoika
addikt
válasz
Magyarországról Én pl erre gondoltam és hozzá egy SUB 100eFt környékén pl. ezt .
ARV-re akkor maradna 200eFt amin ha zenét is akrsz hallgatni( akarsz?) akkor legyen mondjuk ez a Denon . Így még marad egy kis pénzed a kábelezésre.
Külföldről szerintem ennyiért jobbat lehet kapni ...gondolok itt a Canton Chrono sorozatra a hifi-fabrik vagy a elektrowelt24 jóvoltából.
Vannak itt nagyobb guruk akik jobban értenek hozzá mint Én....kíváncsi vagyok Ők mit tanácsolnak. -
zsoika
addikt
válasz
Szia! "Szeretném ha 500e ft-ból kijönne az 5.1 + erősítő" Feltételezem, hogy újban gondolkozol. Ha igen akkor külföldet ajánlanám, ennyiből már elég jó rendszert lehet összerakni.....jobbakat mint amiket írtál.
"csak" 5.1 -ben gondolkozol? Nem lesz esetleg 7.1, vagy atmos? Leírhatnád azt ,hogy milyen szolgáltatásokat vársz el az erősítőtől(pl. hálózatra köthető legyen wifi, app vezérlés, internet rádió, 2.zóna, bluetooth..stb) könnyebb lenne az ajánlás. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Krilehor #19327 üzenetére
Szia, majd jönnek a komolyabb hozzaerto szakik, en csak egy részhez szólnék hozzá.
Mindenképp érdemes egységes szettben gondolkodni.
Az egységes hangszóró szettet, meghalalja mozi esetén a hangzásAmúgy annyi penzbol egész korrekt 5.1et lehet összerakni.
Ha nem tartasz a használt piactol, akkor még jobbak a lehetőségeid -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest