- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Sz_Imre #12616 üzenetére
Ja azt elfelejtettem még leírni, hogy nem melegedet túl az erősítő éppen hogy kissé langyos volt, bőven van hely szellőzésre. Igaz régebben volt 1-2 amikor kikapcsolt, de akkor a nagy vihar közel volt és valószínűleg azt érzékelte, de most semmi ilyesmi, majd holnap külön letesztelem.
-
KovyBoy
tag
válasz
Sz_Imre #4386 üzenetére
Szia,
Pont ezzel kapcsolatban gondolkoztam.
Par hete vettem egy Denon AVR-X1200W-t, lecsereltem a 15 eves Yamahat (), igy vegre osszeallt a komplett halozat (Syno-nas, Mede8, stb.), illetve meg is csinaltam 5.1.2 (mennyezeti dolby atmos) hangsugarzokkal. A hangfalaim viszont majd csere szorulnak (ha lesz ravalo), egy hasonlo koru Jamo szettem van, jocskan alap.
Szoval a lenyeg, hogy pont ezt a 2 szettet neztem ki en is, olvastam roluk teszteket is. Buta kerdes talan, de vajon melyik lehet a jobb a Denonhoz egy kicsi 3x4-es szobaba? Ugy vettem ki az irasokbol (ha a kulsot nem nezzuk), mintha a JBL-t kicsit jobbnak iteltek volna. -
HolyFire
aktív tag
válasz
Sz_Imre #4072 üzenetére
Ez is igaz és jogos hogy a gyártó oldalát is meg kell nézni....de nemár hogy egy ilyen retek cigány üzletek legyenek csak ebben az országban...Nézd meg, edigital, aqua, netdepo, hifi.hu, shopline stb stb amit a google kidob bolt hogy lehet kapni, mind hazudik... Azért ez vicc. kb 3-4 hete vettem, nem fogok ezzel cigánykodni, plusz ismerve a magyar kereskedői morált, kb leszarják. Igazából csak baromi bosszantó...hogy már azt sem lehet elhinni amit kérdeznek a 'kereskedők'... Teljesen véletlen vettem észre hogy átkúrtak de most már nem idegelem ezzel is magam...
-
HolyFire
aktív tag
-
rayoliviero
veterán
válasz
Sz_Imre #4030 üzenetére
Kiterjesztettnel minden a monitoron jelenik meg, a tv-n, ahova ki van terjesztve, csak az asztal hatterkepe, oda csak athuzni szoktam a filmet (megnyitott medialejatszo programot), amikor nezem.
A regi integralt videokartyaval nem volt bekapcsolva a HDMI passthrough, csak akkor tette alapertelmezett hangnak a HDMI-t, amikor bekapcsoltam az erositot. Addig nincs csatlakoztatva allapotban volt.
De most, hogy vettem videokartyat, igy csak ugy mukodik az egesz, ha be van kapcsolva a passthrough, igy viszont alapertelmezett a HDMI egyfolytaban, meg az erosito kikapcsolt allapotaban is, ugye a passthrough miatt. A passthroughoz pedig BD-re kellett beallitanom, mert nalam a szamitogep=BD, az erositon a BD HDMI-be van dugva a PC vidokartyabol kijovo HDMI kabel.
Meg azt megjegyeznem, hogy elofordult, hogy nem akarta alapertelmezettkent megjeleniteni a HDMI hangot a Windows, az erosito ki-be kapcsolgatasa utan jott helyre, azota jo.
-
-
válasz
Sz_Imre #4014 üzenetére
Hát bal fülemre szarul hallok még, a határon mozog hogy nem vagyok nagyot halló (mellette motorozom ami nem tesz jót neki főleg nyitott dob mellett )
Úgy , hogy ami nekem kell az az érzés amit mondjuk egy kis basszus ad... az, hogy mennyire szól tisztán meg szépen én meg nem tudom állapítani...
Van egy ismerősöm akinek 2 db hangfala csak 15 misi valami B&W megmutatta ,hogy háta érzem különbséget ... amit le vettem hogy kurva drága kurva nehéz két ember kell hogy meg emelje...
szvl én nem én vagyok a hangzás Picassoja az tuti
Onkyot is azért cseréltem mert boxot meg a tvt nem tudtam rákötni ezen végre van optikai bemenet azon nem volt.
Na de köszi a helpet!
még annyi mint én tök laikus a hangfal mennyire fos vagy jó mit tud ez mit kell nézni?
-
hdekakas
senior tag
válasz
Sz_Imre #3885 üzenetére
Beleférhet ez a mélynyomó is. De miért jobb?
Látom, hogy frekvenciában ez 41-150, az Onkyo pedig 25-200.
Ha cserélni kell a kábeleket, milyet ajánlotok? Innen a legolcsóbb pl jó? Vagy 2ezer ft-ért kell venni méterét a kábelnek, hogy jó legyen? Mert akkor összességében a kábelek lesznek a legdrágábbak.
Közben láttam, hogy a Yamaha V379 hdmi 1.4-et tud, esetleg van olyan belépő szintű erősítő, ami 2.0-t (és nem 150ezerbe kerül)?
-
Sz_Imre
senior tag
válasz
Sz_Imre #3848 üzenetére
Elnézést kérek csak kifuttotam szerkeztési időből.
Lehet nincs ilyen beállítás, de szerintem a hdmi 4-es portba kell csatlakoztatni a ip-tv dekóder-t, hogy alkalmazza Pass-through-ot, vagyis úgy ábrázolják. -
SzlobiG
félisten
válasz
Sz_Imre #3843 üzenetére
Ezt értem, de ez csak annyi, hogyha bekapcsolom a TV-t automatikusan bekapcsol az erősítő is. Én arra gondolok, hogy az erősítő nem kapcsol be, csak átengedi a HDMI-n a jelet a TV felé. Mert sima tv-re nem kell a házi mozi arra megfelel a tv hangszórója is. Feleslegesen ne fogyasszon a cucc nekem.
De akárhogy nézem ilyen funkció nincs szóval az stb-t közvetlen a tv-be fogom kötni mint idáig.
-
wolf033
senior tag
válasz
Sz_Imre #3707 üzenetére
Ezt eddig is így használtam csak most kipróbáltam, hogy ha nem a tv-be dugom a hdmi-t hanem a házimoziba és onnan a tv-be de így sem szólalt meg. Biztos valami user error van csak nem jöttem még rá, hogy mi. Lehet kéne csinálnom a házimozin egy gyári beállítás visszaállítását (nem tudom van e ilyen lehetőség) és elölről kezdeni az egészet.
-
windlord
őstag
válasz
Sz_Imre #3133 üzenetére
Felénk ilyenek vannak.
Max hozok haza egyet és rápróbálok... -
törölt tag
válasz
Sz_Imre #1625 üzenetére
S.RTV,: mp3. cd hangjának javitása, Denonnál az AL24 vagy AL32 a megfelelője.
Visszaálitja a zene dinamikáját de ez dinamikakomypresszióval jár igy csak mp3-nál van létjogosultsága.
Dual mono: ha a forrás kettős mono akkor az adott csatornán adja le. Ne állítsd el!
F.PCM: A digitális kimenetből választható hogy bekapcsolás esetán csak sztereó és kikapcsolva surround hangnemeket lehet rá alkalmazni. PCM sztereó valamivel jobb minőségű, mint térhatású, de csak a két első hangsugárzón jelenik meg..
LFE Att, A mélyhangok hangszintjét veheted le vele ha túl sok.
Phase CTRL on ha az erősitőn állitod a mélynyomó fázisát a hangmenethez, off ha te állitod be a mélynyomón (erősitő jobb eredményt ad). Ezt beméréskor teszi meg, ha on-ra állitod, a mélynyomón a phase 0-án legyen. -
szasanyi
félisten
válasz
Sz_Imre #1615 üzenetére
X.Over 100Hz jó érték, de menet közben azaz hallgatásközben is állítható (50-200Hz között) kvázi a hangzásbeli különbséget megtudod nézni. Egyébként mérőmikrofonnal nem kalibráltad a rendszered? Az jó alap, és ha nem tetszik a hangzás manuálisan finomhangolhatod a beállításokat saját igény / hallás szerint.
-
szasanyi
félisten
válasz
Sz_Imre #1574 üzenetére
Nálad vmi nem okés, de aligha nem a forrás a "bibi". Nincs egy CD lejátszód? Esetleg rádióval nem próbáltad? STEREO módban csak a két frontnak kellene mennie, a subnak nem - az csak akkor megy, ha az Adv. sorround be van kapcsolva. Ext. stereo esetén szól mind az 5, míg Pure direct módban szintén csak STEREO kellene legyen (igaz, úgy rosszabb a hangminőség mert kikapcsol minden hangminőség javítót, aminek nem mindegyike hátrányos a hangzásra nézve). Legalábbis a 424-nél ez a helyzet nálam, de ahogy néztem a tied sem különbözhet túlzottan.
embe: ha zenét is hallgat STEREO módban, akkor kell is mert sokkal gyengébb a két front ha SMALL-ra van állítva. Sőt, én mozinál is teltebbnek érzem így a hangzást - LFE + 100Hz crossover mellett.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Sz_Imre #1567 üzenetére
Hogyan lehet beállítani, hogy zenénél csak a két front szóljon, bár nem rossz így se hogy 5.1-en szól, de ha jól tudom zenére a legideálisabb ha csak két front szól.
Állítsd az erősítőt pure direct/audio-ra.
Szvsz az auto/direct gomb a távon,de majd a pio-sok megmondják.
-
törölt tag
válasz
Sz_Imre #1331 üzenetére
Wharfedale és az Onkyo 5.0-ás hangfalszettet ajánlom ezek közül a JBL mélynyomóval. Pioneer házimozierősitőknél a VSX-8xx vagy VSX-LX5x alá nem mennék, mert a középkategória felső részében hallgattam olyan jó hangzású házimozierősitőket, amiket már én is szivesen használtam volna otthonra. A Denon és az Onkyo mellé odavehetnéd viszont a Yamaha házimozierősitőket is.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Az a hangdobozszett belépő kategóriás, annál picivel sem jobb.
Például az említett Denon AVR-1713 és a Yamaha RXV-475 mellé valami minőségibb illene. Azt szoktuk mondani, hogy az erősítő árának kb. kétszeresét kell költeni 5.0 hangdobozokra, hogy minőségben passzoljanak egymáshoz. Ha csak másfélszeresére van lehetőség, az még talán elfogadható, de amikor a hangdobozok az erősítő árának felébe, kétharmadába kerülnek, az már nagyon durva hiba.(#734) Jegesmaci81
Ha csak hetente, vagy kéthetente egy filmet nézel meg, akkor sem felesleges a jó hangminőség. Ennek a fordítottja is igaz, havi két alkalommal is fájó, bántó, ha a rendszer nem úgy szól, hogy igazi élményt, élvezetet nyújtson.
Olyan, mintha azt mondanád, lehet baromi ronda és 150 kilós a csajod, feleséged, úgyis ritkán fogod meg...ni.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest