- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz_Imre
senior tag
-
johnywalker
őstag
válasz
wolf033 #3702 üzenetére
Beállítási gond lesz az, valszeg. az erősítőnél.Ha van asztali dvd lejátszód azzal próbálj először hangot csinálni.Esetleg másik Hdmi kábelt is próbálhatsz, de azt írtad optikaival sem megy át a hang.
Norbi 72: Csak a kép megy át mindkettőn, hangot nem tud csinálni egyikről sem.
-
SzlobiG
félisten
válasz
wolf033 #3608 üzenetére
Ez nem rossz, sokkal jobb választás mint egy LG, Samsung, stb szettek.
Kicsit többért már viszont ettől komolyabbat is vehetnél igaz mély láda nélkül (max később veszel).
VSX-329-K 3D + Onkyo SKF 4800 + SKS 4800 5.0 hangfalszett - fekete
Ez össz 132k és sokkal jobb mint amit linkeltél.
-
vendingo
veterán
válasz
wolf033 #3553 üzenetére
AVX-en nézelődj, hegyekben állnak a jobbnál jobb hangfalak.
Ha mindenképpen újban gondolkodsz, arra szerintem nagyon karcsú a 100 ezer. Nem vagyok fanatikus, meg lenéző, de ennyiért tényleg csak a legalját kapod meg. Ha új mellett döntesz, szerintem emelj a kereten 150-180-ig minimum, vagy nézegess használtakat.
Ugyan így keresgéltem tavaly, mint te, 100-120 ezerért szerettem volna valamit, de beláttam, hogy nem fog menni, 180 lett a vége és még csak 5.0. Egy valamire való használt sub 30-40-től indul, újonnan meg 60-70 körül kezdődnek a normálisak. -
Dorian
félisten
válasz
wolf033 #3549 üzenetére
A hangfalszett számomra nem produkál elfogadható minőséget, de hozzá kell tenni, hogy én más kategóriához szoktam. Azért ökölszabályként ki lehet jelenteni, hogy az erősítő árának 2x-esét "illik" 5.0 szettre költeni, hogy összhangban legyen a minőségük. Ha csak ennyit tudsz rá költeni, ez van, de ha többet, akkor minősülhet kidobott pénznek is az ára, ha aztán meg nem tetszik.
-
törölt tag
válasz
wolf033 #3526 üzenetére
Felvetésed a témában teljesen jogos, de a fórumlakó licitvadászokra nem sok hatást fejthet ki. Itt sokan több százezres készülékeket és milliós házimozi hangrendszereket hoznak elő. Én voltam az a merész aki megnyitotta ezt a topikot a belépőszintű házimozi épitéshez és technikai segitségnyújtáshoz. Én azt véltem gondolni szakmailag és személyes tapasztalataim miatt, hogy akár egy 50ezer forintos kompakt házimozi is ide tartozhat, de szépen megleptek néhány ember ellenkezést nem türő nyilatkozatai és hamarosan erős keresztűzben találtam magam. Szélmalomharcom hiábavalónak tünt és apró technikai részletkérdéseket feszegetve lejárattak, de a kérdésre ők maguk sem adtak közben magyarázatot. Ők maguk sem jól definiálják meg még a házimozi fogalmát sem! Házimozinak a surround hangzást megszólaltatni képes hangrenszert értem. Itt lehet sokféle 2.1, 3.1 vagy 4.0, és a hagyományosabb 5.0 és 5.1 csatornák, de még feljebb is van 7.1 és 9.2 is akár, de az már nem a belépőszintű házimozik világa. Viszont itt néhányan ezek közül csak az 5.1-et ismerik el és azt mélynyomó nélkül nem is nevezik annak. Dolby Surround sem teljes értékű és mégis képes teret képező térhangot nyújtani, mert a hátsó csatornákon is megszólalnak az effektek. A Dolby Pro Logic már bevezette a center csatornát is ez mellé. A filmek hangja itt már teljesen körbevesz és nem egy virtualizált hangzással amit a Soundbar-ok előállitanak, hanem fizikailag valós hangdobozokból megszólaló térben meghatározható hangokkal. Panelszobában megfelelő méretű és minőségű dobozokból (akár egy Magnat szettből is) annyi mélyet kaphatsz aminek az egész szomszédságnak is elege lehet. Házimozierősitők 5X50W-os teljesitménye bőven megfelelő és elég hangos lehet filmekhez és ennél nagyobb teljesitmény csak nagyobb helységek és netalán termek kihangositására kell. Ilyenkor persze a megfelelő mélyhangok mennyiségéhez már akár két mélynyomót is érdemes használni. A minőségbeli eltérések a zenehallgatás miatt lényegesek. Kompakt szettek filmnézéshez megfelenek, de ritka esetben elég jók zenehallgatásra is. Még egy márkásabb mikro Hi-Fi is képes szebben megszólaltatni az audió CD-t és az mp3-as zenéket. Feszegetni ezt a témát pedig érdemes, de itt egyeseknek úgyis mindenben eltérő a véleménye... Házimozinak nevezhető egy 7.1-es Gamer fejhallgatós Headset, mert talán ebben az egyben nem tudok egyértelmű választ adni.
-
Dorian
félisten
válasz
wolf033 #3526 üzenetére
Belépő szintnek hívjuk azokat a minimális szintet képviselő termékeket, amikből összeállítva az eredmény már nevezhető házimozinak, "belépő a házimozi világába".
Alapszintnek, vagy akárhogy is lehetne nevezni, tök mindegy, így hívják.Szerintem itt senki nem tiltja meg, hogy a nagyon olcsó, 80-100ezres egybeszettekről is essen szó, de egyrészt valószínűleg sok jót nem lehet róluk mondani, ill. azok jellege miatt kevésbé fórumképesek: Aki ilyeneket vesz, azt nem érdekli különösképpen ez a téma, használja és kész. Ennél fogva nem is jön ide beszélgetni róla, nem teszteli őket, nem lehet cserélgetni a komponenseit, stb., nem alakulhat ki ilyen témában különösebb beszélgetés.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
wolf033 #3520 üzenetére
Ez annak is köszönhető, hogy az árak is kissé "elszabadultak", pl. míg a Pioneer belépő AVR-e tavaly 45e volt, idén kb. 70e. Régebben vehettél egy "normálisabb" belépő 5.0-át 100e körül, ma ebben a sávban csak a "legalja" van. Régebben egy "használható" sub-ot kap(hat)tál 50e környékén, ma ugyanez kb. 90-100e.
Változnak az idők és az árak is.
(az a "Samu" szett úgy régen sem volt "házimozi", mint ahogy ma sem az ..... )
(#3524) szasanyi
Igaz kicsit drágább, de azért ez oda merném tenni mellé .....és nem kis különbség lenne hang és egyéb minőségben ....
[link] -
SzlobiG
félisten
válasz
wolf033 #3475 üzenetére
Ha mindenképp ilyen rendszert akarsz, akkor ezt venném most pont akciós nagyon jó áron van.
Én is ezt akartam már hónapok óta, de rájöttem, hogy ez nem való semmire pláne, hogy kevés rajta a hdmi is.Yamaha RX és HTR típusok között mi a kül? Nézem a specifikációkat azonos áron ugyanazt tudják. Marketing lenne ez vagy mi értelme más néven ugyanazt adni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- MIUI / HyperOS topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Fujifilm X
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest