- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Légies iPhone halvány színei
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Buckey
őstag
válasz
LakiTomi #54700 üzenetére
Igen, már ment is az apróra a Supreme center. Kisebb rendszerhez jó, de ez nem az, ez egy elefánt!
És a boltban ennyire értettek hozzá.
Köszönöm!Élvezem is, mert még nem tudtam felállni és elpakolni, mert olyan szépen szól (nekem eddig ez a legjobb rendszerem, lehet, hogy ezért is
).
Az AVR csere meg elnapolva egy darabig. -
Buckey
őstag
válasz
LakiTomi #54583 üzenetére
Majd kiderül, elvileg hétfőn hozzák.
Az erősítő cseréje nem volt tervben, mert nem hajtom annyira, hogy az a teljesítmény indokolt lenne, viszont, ha a hangminőség megkívánja, akkor muszáj lesz.Diavetítőm nincs, de a kazettás magnóm még meg van.
És még pár kazetták is van.
-
Buckey
őstag
válasz
LakiTomi #54548 üzenetére
A DENON X2600H még éppen elférne, úgyhogy ha váltok, akkor ez lesz a befutó.
Amúgy a Magnat Monitor Supreme 202-t én sorba kötöttem be (a magasak kifelé néznek) mert az erősítőm 6-16 ohmig jó. Lehet, rendelek is egy párat, mert így tényleg fényévekkel jobb. Mondjuk, a Tempus 22 is kb. ugyan olyan árban van, de ahogy itt (is) mondani szokták, nem egy család a kettő. Még ma eldöntöm, melyik legyen.
Majd, ha még mindig nem lesz jó, vagy olyan kedvem lesz, benevezek egy DENON X2600H-ra. -
Buckey
őstag
válasz
LakiTomi #54519 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen egy erősebb erősítő, de ha a Yamaha a gyenge láncszem, akkor muszáj lesz lecserélni.
Az előbb beállítottam stereoban (2.0 Large, majd 2.1 Large-SUB, 2.1 Small-SUB), majd a két hátsóval (4.0 Large-Small, majd 4.0 Large-Large) és 4.1-ben (Front small-sorrund small-SUB 120 Hz) is. A centert kikapcsoltam, és így sokkal jobb a hangzás mind zenén, mind filmeknél. De azért még finomítani kell ám.
Ennyire gagyi lenne ez a center?Erre nem is gondoltam.
Mondjuk SUB nem is kellene, ha a frontok Large-n vannak.
Ha a center helyére (ahogy javasoltad) tennék egy Supreme 202-est, akkor biztos jobban szólna. Csak most egy darabot kellene vennem, de mindenhol párban árulják.Vagy veszek kettőt (egy párat), és az erősítőnek megfelelően bekötöm (sorosan/párhuzamosan). Mondjuk így át kellene rendeznem egy kicsit a dolgokat, de megoldanám.
Mondjuk erősítőből is akkora kellene(szélessége: 44 cm, magassága: 16,7 cm), mint ami kb. most van, mert ugyan oda menne vissza(szellőzése trükkösen van megoldva, és szekrénysort meg már nem cserélnék
).
Amit linkeltél Onkyo 686/696, túl magas (sajnos a magassági-szélességi korlát van).
Ezek közül, nem tudom, melyik lenne a legjobb, ha már cserélnem kell? [Marantz NR1609] , [Denon AVR-S750H] , [Denon AVR-X2600H] -
válasz
LakiTomi #54285 üzenetére
Nem szentségtörés, csak ez a topik nem a milliós meg az fölötti komponenseknek lett nyitva, szerintem,de ez ki lett tárgyalva màr sokszor itt...amúgy meg szívesen
Amúgy összefoglaló első mondat,idézem!
"Ez a topik kezdő házimozisoknak nyújt segítséget, illetve belépő rendszerekkel foglalkozik"
Nos amit te keresel illetve kérsz tanácsot ezzel kapcsolatban, nagyon nem ez👍 -
-
BBéci
legenda
válasz
LakiTomi #54267 üzenetére
Az AVO cikkben az is egyértelműen benne van, hogy belépő kategóriás hangdobozokról van szó. Képes lennél csúcskategóriás erősítőhöz olyanokat társítani?
Focal Aria, Monitor Audio Silver, quadral Chromium és ezekhez hasonlók illenek az AVR-X7200WA-hoz. OPTICONT semmi szín alatt nem ajánlom.(#54262) cigam
Legutoljára nagyjából 10 éve találkoztam olyan tévével, aminek volt analóg hangkimenete. Ugyanez érvényes a digitális koaxiálisra, ritka, mint a fehér holló. -
cigam
titán
válasz
LakiTomi #54267 üzenetére
Tippem szerint ez már haladó szint.
-
kokosmith
tag
válasz
LakiTomi #54135 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes leírást. Onkyo-ról én is ezt az "ércesebb" dolgot olvastam, illetve a HECO-t is úgy jellemzik, hogy "keményebb németes hangzás", a hangzása nekem sem annyira természetes. Nyilván meg kell hallgatni mindkettőt, de érdekelne a véleményed, hogy pl. Denon AVR-re váltással mit veszítenék a mozizásnál az Onkyo-hoz képest? Tényleg 80%-ban mozizásra használom, tehát az a fókusz, zene inkább háttérként szól, de ott szeretem, ha nem puffog, meg nem nyomja el a mély a zenét (stílusban főleg tuc-tuc zene). Én valahogy a lágyabb hangzást szeretem, szóval simán lehet, hogy mind az Onkyo-val, mint a HECO-val pont mellé fogtam?!
Köszi szépen előre is.
-
Május
tag
-
Marko_
tag
válasz
LakiTomi #53975 üzenetére
A kulcs mondatod: "Mai napig elvan vele, neki az bőven elég." Szerintem ezzel a felhasználók nagyobb része így lenne kb., ezért sem releváns azt ajánlani mindenkinek, hogy egyből magasabb kategórával kezdjen Egyáltalán nem biztos, hogy nem lesz megfelelő az adott embernek akár egy belépő szintű rendszer. Végtére is, ez is csak egy hobbi, amire van aki milliókat is hajlandó áldozni, más 500K-t is sokall rá.
Az igényeit pedig mindenki saját maga határozza meg, ha valakit a kevesebb is kielégít, akkor anyagilag is lényegesen jobban jár. -
gab1ka
senior tag
válasz
LakiTomi #53975 üzenetére
Szerintem te is belátod hogy van egy kis kontraszt a hozzád hasonló -és hozzáteszem nagyon érdekes és számomra is hasznos- élménybeszámoló közt, és a fos gyenge szarozós majmozás közt.Nem gondolnám hogy ne lenne mindenki tisztában azzal hogy a kategóriákkal feljebb lévő eszközök jobbak, de a kérdezőt nem ez érdekelte, nem is ezt kérdezte, valószínűleg épp ezért érdeklődött a kezdőknek szánt topicban. Talán majd lesz alkalma neki is meghallgatni a különböző szetteket és számára is kielégítő lesz az élmény, ahogy a te ismerősödnek is az a bizonyos Yamaha, de ne döntsék el ezt már előre helyette mások.Legalábbis én így gondolom.Én sem fizetnék ki önszántamból 250e ft-ot a szóban forgó 1700-as AVR-re, őszintén szólva a felét sem, de elfogadom hogy vannak akiknek nem derogál a használt cuccokkal való bíbelődés.Lehet hogy ő igenis élne a HDR vagy egyéb új funkciókkal (pl eARC), amik kizárják a 7 éves AVR-t a képből.Szerencsére van választék.
-
BBéci
legenda
válasz
LakiTomi #53765 üzenetére
A mérések nem minden esetben igazolják azt, amit hallani lehet. Ezért amikor még volt lehetőségünk méricskélni, az mindig utólag, a meghallgatás után történt, hogy véletlenül se legyen befolyásoló hatása.
Amikor sztereó zenét hallgatsz, az AVR-nek nem kell bekapcsolva lennie, csak a kétcsatornás működik, közvetlenül abba megy a jel.
-
Dorian
félisten
-
Quetz
őstag
válasz
LakiTomi #53758 üzenetére
Az Arcam 390 nem ajánlott vétel, a teszt olvasható itt. Persze majd Béci elmondja, hogy nincs igazam, de a lényeg, hogy a teszt és a kommentek alapján eldöntheted magad is. Na és persze van ott pár másik eszköz is tesztelve.
-
monchichi20
aktív tag
válasz
LakiTomi #31079 üzenetére
Igazából még a YAMAHA NS-P60 és YAMAHA NS-P51-et is néztem és mellé egy YAMAHA NS-F51.
Ha erősítőt veszek jövőre akkor mindenféle képen olyat veszek amin van aktív sub
Az álló front az menyitől jó ahhoz a fos erősítőhöz ami van nekem?
Eddig front ként Videoton DC2002A volt rajta az a mélyet tudta valamennyire helyettesíteni. -
junkpod
veterán
válasz
LakiTomi #28665 üzenetére
Mit minősít ez a két dolog? Ez tipikus "nem hiszek benne" érvelés, ezzel templomban érdemes próbálkozni. Hogy választod le a hangot a keprol, ráadásul passzív eszközzel? Ez egy onellentmondas.
(Amúgy a Kodi és az mpc közös alapokon nyugszanak...).Ja, látom, másnak már hiszel...
NC. -
törölt tag
válasz
LakiTomi #28615 üzenetére
Én is PC-ről hallgatok zenét,kizárólag FLAC vagy DTS hang file-okat. Volt egy régebbi Yamaha hangfalpárom,
Yamaha NS-G 30 MK IV, de odaadtam apámnak, és már nem akarom tőle visszakérni. Gyönyörű hangja van, még a régi TEAC erősítőm hajtotta. A MM-ban hallottam a múltkor Klipsh állót, az szépen szólt....
Ha tudnám,hogy nálam is úgy szólna, megvettem volna. De mi van,ha nem???
Még hogy könnyű hangfalat venni..... -
törölt tag
válasz
LakiTomi #28611 üzenetére
Az a helyzet,hogy jelenleg a Yamahára van otthon 5 db. Bose duplakocka. A Frontokra van rákötve a passív mélynyomó is. Nagyon szépen szól sztereoban is, 5.1-ben is, de csak bizonyos hangerő felett. Még a mozinál nem is lenne baj,viszont ha csak zenét akarok hallgatni, nem mindig kellene a nagy hangerő.
Meg hát a helység mérete is csak 10 nm, és könnyűszerkezetes, gipszkarton falakkal.
40 nm-en hallottam ezt a Bose összeállítást, igaz tégla házban, de majd behu....tam, olyan szépen szólt. Mondjuk komolyabb erősítővel,mint az enyém.
Ezért gondoltam egy nagyobb álló frotra,amiből halkan is elég szépen jön ki a basszus, mint írtam sztero zenehallgatáskor.
Mélyláda szóba sem jöhet. Volt egy JBL kis szettem,Sub ládával, de nem jött be.
Nem az ár miatt néztem ezeket a Magnatokat, csak olyan jónak tűnt... :-)
Van Magnat-om, egy 400-as Sounddeck, a 43-as kistévé alatt, az nagyon jól szuperál. -
-
tranceplanet
addikt
válasz
LakiTomi #28579 üzenetére
Sziasztok! Adott egy H/K AVR 151S erősítő, egy LG 50UH635V televízió és egy HTPC, amiből egy RX 460 videókártyán jön ki az audió illetve a videó jel.
A jelenlegi összeköttetés a következő:
-VGA-ból HDMI-n ki a jel > bemegy a jel az erősítő HDMI bemenetére > az erősítőből továbbmegy a video jel a HDMI kimeneten a TV HDMI bemenetére
Minden működik frankón, viszont bukom a 4K 60FPS videójelet, mert az erősítőmön csak HDMI 1.4 szabványú csatik vannak. Így csak 4K 30FPS jelátvitel lehetséges az erősítőn keresztül. Az megoldás lenne, ha kihagynám az erősítőt a video folyamból? Közvetlenül a VGA-ból ki a jel 2.0 kábelen a TV HDMI bemenetére. Az audio jel pedig egy másik csatin menne ki a VGA-ból be az erőlködőbe. Ez így megoldható vagy teljesen hülyeségeket írok? Pár szaki felvilágosíthatna ez ügyben, mert elég nagy homály van a fejemben ezzel kapcsolatban. Köszönöm előre is! -
törölt tag
válasz
LakiTomi #28575 üzenetére
Én pont a másikra tippeltem volna, a kinézet alapján. Zongoralakk fekete,stb.
Ha meg is hallgatnám, otthon derül csak ki,hogy jó-e nekem,vagy sem. Igazából fő hallgatás sztereóba menne, néha kis mozizás. hely miatt 5.1 szóba sem jöhet, és 12 nm-re nem is nagyon kell szerintem.
Egy árban van a kettő,így nem ez a mérvadó! -
BBéci
legenda
válasz
LakiTomi #27488 üzenetére
Nyilván mindkettő kiadja a 20-20000 hertzig terjedő frekvencia-tartományt, de nem erről van szó.
(#27501) 11es
Szerintem nem felesleges az álló frontsugárzó, inkább erősen ajánlott.
A falaktól, bútoroktól való 50-80 centi távolság a hangdobozok 99 %-a esetében kötelezőnek mondható. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest