- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Macrodroid
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
schawo #54926 üzenetére
Nem tudott mit kezdeni a frontok alsó tartományával 80Hz alatt. Valamennyit javított, de még úgy is elég gyászos volt. Mértem, le van mentve valahol, de nincs most kéznél.
Nem mindenhol jó a plusz szub, de esetemben így alakult, ezzel lett jobb eredmény. Mikrofon és DSP nélkül viszont nem ajánlom a kínlódást, de az meg már talán nem a belépő szint témája. Egy belépő korlátolt lassú szubnak sincs értelme, hogy búgjon alul, mert attól még az is jobb ha le van vágva az alja.
-
Beni2360
félisten
válasz
schawo #54892 üzenetére
Bútorlap vs. MDF lap
Jó kis téma szinte mindenkinek igaza van. -
Dorian
félisten
válasz
schawo #54373 üzenetére
Miért lenne ide jó egy Helmholtz rezonátor? Annak lényege, hogy egy adott, szűk frekvenciasávban csillapít jelentősen, máshol meg nem.
Ide szélessávú elnyelő kellene, de a radiátor áthelyezése mindenképpen erősen javasolt, mert még úgy is elég szűk a szoba. Nem is értem miért probléma, nem olyan nagy összeg az.Sapex:
Sima egyszínű elnyelőkel sztem 100-ból megvan a szoba észszerű (jó ár/érték arányú) kezelése. Printelt panelekkel persze mondjuk duplázódik. -
sapex
tag
válasz
schawo #54372 üzenetére
Köszi a biztató szavakat . A Helmholtz rezonator egy jó ötlet,ez megvásárolható vagy saját magadnak kell elkészíteni ,illetve a radiator előtt kell teljes terjedelmében kell elhelyezni vagy a hanfal oldalsávjában?
Bbeci - mint laikus nekem igy is tetszik amit hallok ,csak a fent irottakbol kiderült hogy van (lehetne) ennél jobb... ,ilyen rendszerrel. Szerinted anyagilag mennyire viselne meg, hogy ha egy szintel magasabbra szeretném tenni a lécet minőség területén?
-
-
Morris
veterán
válasz
schawo #54149 üzenetére
Nem tudom mennyire vagy benne a házimozi témában, de ha Te erre azt mondod, hogy jól döntött, akkor szerintem annyira nem.
És mivel -szerintem- nem vagy annyira benne, írsz egy olyan hszt, amiben támogatod abban, hogy az ajánlások ellenére jól döntött. Ezt nem csak ő fogja olvasni, hanem azok is akik majd ide tévednek szintén kezdő cipőben.Nem. Nem döntött jól.
Kérdezett, mert laikus. Ergo nem ért hozzá. Aztán megfogadta az eladók javaslatait és a saját elképzelése szerint döntött.
Vett egy tök jó hangfal szettet egy gyenge erősítővel.
Nem fogja cserélni az erősítőt, mert nincs viszonyítási alapja. Beéri azzal. Elhiteti saját magával, hogy azok a hangfalak annyit tudnak. Ezáltal lezárta a kérdést.
Ráfogja, hogy jó az úgy mert ő úgy döntött. Sőt, még azt is el tudom képzelni, hogy azt mondja majd, minek a felsőbb kategória, mert ez is bőven kiszolgálja azt, amire neki szüksége van. Pedig nem került volna többe és ki tudta volna maxolni a hangfalak tudását. -
LakiTomi
tag
válasz
schawo #53759 üzenetére
Gondoltam rá. Olcsóbban megúsznám valószínűleg, viszont annyira nem vagyok jártas benne, hogy azt hogyan kapcsolnám át a frontokat AVR-re, ha mozizok. Jelenleg a régi rendszer komlett eladásra kerül, ezért gondoltam egy combosabb AVR-re, ami szeteróban is jól szól, de persze tanácsokat elfogadok a tapasztaltabbaktól. Jelenleg az Arcamokról jókat olvastam fórumokon még belépő szinten is, hogy már szeterózásra is jók. A 390-esnek pl. már van androidos kezelőfelülete és Dirac önbemérő is benne. Nem tudom jobban járnák-e egy szeteró AVR párossal és azt hogyan hangolnám össze. De ebben az ársávban nagyon sok AVR szóba jöhet: CA Azur 751Rv2, Onkyo RZ1100, Denon megfelelő szériája, stb.. Kérdés, hogy ez esetben érdemes-e külön dedikált erősítőt vennem sztereóra, ha AVR-re is szükségem lesz.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
schawo #53484 üzenetére
Van, mert ebben tévedsz:
"a jótállást felbontja két részre: kellékszavatosság, és termékszavatosság. Ezek együttesen a jótállás."
A Ptk. a "Jótállás" fogalmát és érvényesítési igényének teljesítési módját rendezi. A "Jótállás" egyes termékek és szolgáltatások esetében kötelező, és a tartós fogyasztási cikkek esetében pl. a fent említett Kormányrendelet határozza meg részletesen, hogy milyen feltételek mentén, és milyen formában köteles a vállalkozás a teljesítésért helyt állni.
A "kellékszavatosság", és a "termékszavatosság" pedig nem egymást kiegészítő fogalmak, hanem egymással párhuzamosan létezik.
Hogy utóbbira miért volt szükség, és milyen előnyei (valamint hátrányai) vannak azt ez a cikk nagyon frappánsan foglalja össze.
Alapvetően a fent említett három fogalom között a legfontosabb különbség hibás teljesítés, illetve hibás termék esetén a bizonyítási kényszer határideje, a kötelezett személye, valamint a fogyasztó által érvényesíthető szavatossági jogok száma/típusa.
Amikor "gyártói garanciáról", avagy jótállásról beszélünk, akkor az nem a fentebb említett jogszabály által meghatározott "kötelező jótállás" (amelynek időtartama 1 év), hanem az ún. "önként vállalt jótállás".
Az pedig a fogyasztó számára a legkedvezőbb. Nem véletlenül, hiszen a gyártó részéről a célja éppen a termékbe, márkába, és a gyártóba vetett bizalom erősítése.
Abban igazad van, hogy mivel a fent említett kábel a végfelhasználói ára miatt (10.000 Forint alatt van az ominózus szaküzletben) nem számít tartós fogyasztási cikknek, Magyarországon a hatályos - fentebb említett - jogszabályok miatt az 1 év kötelezően vállalt jótállás felett még 1 éven túl érvényesítheti termékszavatossági igényét a gyártóval szemben, és amennyiben a gyártó elismeri a hibát, akkor a még 28 évig, szintén a gyártóval szemben.
De...
Szintén a vonatkozó jogszabályok alapján, amennyiben a gyártónak nincsen az EU-ban központja, az adott országban képviselete/importőre, akkor annak hiányában a forgalmazó közvetlenül importált, ezáltal ő minősül gyártónak, annak minden törvény által meghatározott kötelezettségével. (Ott még a termékbiztonság fogalma is szóbakerül, de az most a szavatossági jogok kapcsán irreleváns; csak "side note".)
És ebben az esetben máris, a 30 év önként vállalt jótállást kell a fogyasztói szerződés keretén belül biztosítania.
Tartós fogyasztási cikkek esetében pedig nincs is kérdés. Ha a gyártó hazai importőrétől ("nagyker") vásárol, akkor az annak a gyártó által továbbadott gyártói garanciáját ("önként vállalt jótállását") a forgalmazó is megkapja, és azt bizony a 151/2003. (IX. 22.) köteles továbbadni.
Ha pedig jogilag ő a gyártó is egyben, akkor megint egyértelmű a kérdés.
Ennyi hát a lényeg.
És ez a beszélgetés, és még az elmúlt évek során itt a fórumon olvasott felhasználói vélemények is mutatják...
A fogyasztói társadalom általános tájékozatlansága (és általánosan nagyon erősen jellemző "fillérb*szó magatartása), a jogalkotók következetlensége, a jogszabályok nehéz érthetősége, a hatóságok tehetetlensége pedig együttesen megmagyarázzák, hogy...
miért olyan könnyű manapság a feketekereskedő, adócsaló, jogsértő vállalkozásoknak hosszú távon is folytatni tevékenységüket különösebb következmények nélkül.
Azért van annyi élettartam garancia helyett "nálunk garis két évig a memóriamodul" jellegű üzlet a piacon, és a hazai szaküzletek zöme azért van tele olyan "1-2 év garanciás" termékkel, amelyre valójában 3-5-10-sok-X év garanciát vállalt a gyártó.
Hát így.
-
Quetz
őstag
válasz
schawo #53285 üzenetére
Léteznek parcel proxy szolgáltatások, amik szállítanak USA-bol, ilyen pl. a https://www.shipito.com/
De célszerű írni nekik egy emailt, és rákérdezni ezekre a dolgokra.
-
Quetz
őstag
válasz
schawo #53283 üzenetére
Glacier White PS non-AT screen fabric 84 inch magas, $22.95 / linear ft az ára. + Szállítási költség USA-ból. További részletek itt: http://www.seymourav.com/screensDIY.php
-
válasz
schawo #53282 üzenetére
Némi keresgélés után rájöttem, hogy nem jól tettem fel a kérdést. Mivel eleve 70k-tól indulóan van vászon, így szól helyesen:
Van-e 100k alatt valami megoldás (akár rolós kézi, akár valami fixen kifeszített), ami érdemben jobb, mint egy kiglettelt, és (mondjuk) Héra Golddal megfújt (airless gépem van) 300x150-es rétegelt lemez (falban nem bízok, nem igazán jó minőségű).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- 120" 4K HDR Házimozi (Optoma UHD 51 + 120 olasz mozivászon)
- AKCIÓ ! LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- Eladó Logitech Z5500 7.1 aktív sub 2db hangszóróval
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Nad Masters M10 BluOs integrált erősítő és hálózati média lejátszó
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest