- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Marko_ #46426 üzenetére
Na akkor elhiheted hogy én is hallottam, bemérőst is,nem is túl régen, énnekem is volt 5/6.1 is tehát én se a levegőbe beszélek. De bemérős nemcsak távolságra való.. Te tipusod is ok de mint írtam, nem egy liga, és ezt nem leszólásként, de ha annak veszed akkor lelked rajta: ez nem verseny hogy "nekem van jobb". Tudom hogy megvannak de: mint említettem már, a fal visszavert hangját tolja a füledbe, és ez akárhányszor bizonygatod, nem egyenértékű a direktben sugárzó dobozokkal a magashangok irányfüggése miatt. Térérzetről nem is beszélve, azt is irtam hogy fentről lefelé sugárzó rendszerrel egyenértékű, de azt meg se hallottad.. Pedig olyan is van... Félve megkérdem: milyen dekódereket tartalmaz, mit ír ki hogy milyen jelet kap, honnan tudod hogy valóban dolbi digital és nem dolby pro logic 2szól? És eueket meg tudod-e különbözttetni? Na jó: nem ezt a kettőt hanem ugyanazzal a jellel dpl2 vagy dolby trueHD szól??
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Marko_ #46426 üzenetére
"én hallottam működés közben, elhiheted nem csak megközelíti azt), holott fizikailag meg vannak a hangszórók mind a 6 csatornához"
Megnéztem a neten, de csak 4 "hangdobozt" látok a képen.
Hol van a L ésR hangdoboz?
Vagy a hangok 70%-át kitevő frontok is a centerből szólalnak meg? -
törölt tag
válasz
Marko_ #46430 üzenetére
Ne vedd "leoltásnak"..
Sajnos az, hogy mi a "valódi 5.1" elég relatív! Nagyon sok embernek az jelenti, hogy van 5 hangdoboz szétdobva a szoba különböző pontjain.
Hallottam olyan szettet amit használsz, és szerintem sem rosszak, sőt..., azonban nem kifejezetten ennek a topiknak a témája!
-
törölt tag
válasz
Marko_ #46426 üzenetére
" Bemérő mikrofon hiányában nekem kellett beállítanom a hangszórók hangerejét fülre, ez valóban negatívum, de nem egy mikrofontól lesz egy rendszer 5.1-es"
A mérőmikrofon nem csak hangerőt állít, hanem késleltetést, távolságot, szobaakusztika korrekciót végez.
Ráadásul a mozis X görbére keveri a hangot, amit az összes film használ. -
zsoika
addikt
válasz
Marko_ #46426 üzenetére
SB topikban a rendszereddel császár lennél, itt meg csak leszólást kapsz....ne vedd a lelkedre. Kb. olyan ez mint krosszmotorral villogni a túramotorosoknak. Tök mind1 milyen jó az a motor (a maga nemében), nem fogják értékelni...mert nekik mások a szempontjaik.
Ahogy Sanci is írta " Nem egy liga." , bár közelít.
A rendszered valahol az SB és a HM között van ...amúgy nem tűnik rossznak (sőt) . -
törölt tag
válasz
Marko_ #46422 üzenetére
Neki híhetsz, ha nekem nem is..
Térhatás van de meg se közelíti az igazit de az 5.1-et se: ahhoz pl ezekhez kellene bemérőmikrofon, így csak szórja a hangot, ezt elérheted megfelelő elheélyezésű menyezeti hangszórókkal is, bár ez olcsóbb. De nem akarok flammelni. ha neked jó, nekem oké. Csak nem ide való, nem ebbe a topikba. Nem egy liga. -
törölt tag
válasz
Marko_ #46411 üzenetére
Félve megkérdezem: és hol hallottál valódi 5.1-et hogy így tudod: a te szobádban az szól? Mert nem azt mondom hogy lehetetlen: vannak önbeállitós soundbarok amelyek kimérik és úgy fókuszálják a hangszóróikat amelyek falról visszaverve tényleg ad virtuális 5.1-et. De ezt nem lg, sony és társaiban kell keresni.
-
arcitec
addikt
válasz
Marko_ #44544 üzenetére
Szerintem meg vegyed meg amit kinéztél, be lehet azt rakni oda, vannak ennél sokkal rosszabb szituációk is...Nem lesz feltétlen ideális, de nem is lesz annyira rossz, mint az kinéz ebből .. Legfeljebb próbálsz kicsit igazgatni majd ...(Voltak itt már ennél rosszabb elhelyezések is még is jó volt )
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Marko_ #44540 üzenetére
Igaza van Doriannak.
Ha tényleg jobb hangzást akarsz azt csak úgy érheted el, ha átrendeszkedsz.A sarok ülőt, forgasd be az ablakos oldalra a faltól legalább 1m hely maradjon, de inkább több.
A tv a szemközti üres falra.
Így a hangdobozokat is el tudod normálisan helyezni.
Szubból egy komolyabb darab fog kelleni, az átjáró végett.Ha ez nem működő képes, sokat nem fog dobni semmi az élmény faktoron.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Azonnali fotós kérdések órája
- Projektor topic
- Autós topik
- E-roller topik
- Spórolós topik
- Napelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6430 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest