- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
kokosmith #58279 üzenetére
Professzionális virágtartóval még nem találkoztam.
Olyan nincs, hogy nem lehet a kanapét elhúzni a faltól. Ketten megfogjátok és fél méterrel arrébb helyezitek. Ennyi. A miénket éppen tegnap tettük még 25 centivel előrébb, hogy beférjen mögé a létra. Nem tettük vissza a korábbi helyére, úgy maradt, közelebb a vászonhoz/tévéhez és még jobb lett a hangzás. Holnap újra fogom méretni az Audyssey-vel. A hátsó fal, különösen akkor, ha csupasz, brutálisan elrontja a hangzást. Tapasztalatból mondom, nálam is olyan volt évekig. A hideg kiráz, amikor visszagondolok rá.
A hangdobozok lefelé döntése nem létszükséglet, de megoldható, mivel kell alájuk valami elcsatolás. Hátulra magasabbakat teszel és kész. -
gab1ka
senior tag
válasz
kokosmith #58275 üzenetére
Én sem gondolnám hogy kárt okozna, nekem nem volt szimpatikus az egész, ezért nem használtam inkább ennyi.Nem kellett alternatívát keresnem mert utána falra akasztható surroundjaim lettek.Lehet ha most kéne választanom újból, én is ezeknél a Vogel-eknél kötnék ki ismét.
-
gab1ka
senior tag
válasz
kokosmith #58270 üzenetére
Nekem is volt ilyen tartóm, de használat nélkül azonnal tovább is adtam.Masszív szerkezet, de nem lehetett fixálni hogy ne lengjen jobbra balra, ami mindegy is lett volna.Ami miatt fel se fúrtam a falra, hogy sajnáltam volna beletenni/szorítani a patika állapotú hangfalaim.Biztos meg lehet oldani szivacsokkal kiékelve meg párnázgatva, nekem nem jött be.A használt piacon elég sokszor lehet vele találkozni, mintha kézről kézre járna
.
-
Quetz
őstag
válasz
kokosmith #58216 üzenetére
A végfok moduloknak van egy teljesítmény határa, ez a csatornánkként megadott 125W és 140W. adott torzítás mellett. A tápegység pedig akkor jön a képbe, amikor fel akarod mérni, hogy sokcsatornás üzemben kb mire lesz képes az eszköz.
A problémát az okozza, hogy van aki maximum teljesítményfelvételt tüntet fel, van aki "átlagost", van aki meg marketingest. Azt viszont sosem kötik az orrodra, hogy ezek közül melyiket, illetve ha utalnak is rá, akkor sem fogod megtudni, hogy milyen torzítás mellett.
#58218 embe:
A D+M AVR-ek esetében a HDMI kártya szokott fűteni, ha azt kikapcsolod, akkor sokkal kevésbe melegszik az eszköz. -
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
kokosmith #56961 üzenetére
Jók az elképzeléseid, bár magamnak mindenképpen használt hangdobozokat keresgélnék. Mégpedig azért, mert nincs 2-3 millió forintom egy olyan új 5.0 szettre, ami kielégítené az igényeimet.
Tehát azt kell eldöntened, hová teszed a lécet? Ha alacsonyra, akkor vehetsz új OBERON-okat, ha magasabbra, akkor használt OPTICON. -
I'am Dony
őstag
válasz
kokosmith #56835 üzenetére
A 4500H nálam 1 hónapig maradt. Addig bírtam vele. Valóban ízlés dolga, de nekem kicsit unalmas, olyan semmilyen. Hallgattam Oberonnal is. Kellemes, egész jónak mondanám, de - nekem - vhogy hiányzott egy kis élet, tér stb. A Yamaha utana nagyon megragadott és maradt is. Mozin egyszerűen nagyobb teret csinál. Benne ülsz a történetben...
Az appok tekintetében is plusz pont a Yam nak. Mindent lehet róla vezérelni, állítani, akár multiroom a cél, online streaming vagy dsp módok stb.. A Denon appja kicsit fapadosabb és párszor meg is fagyott.Ja dsp... van aki ragaszkodik a max eredeti hangvisszaadáshoz és van akinek tetszik ha filmeknél vagy zenén van egy kis plusz, egy kicsit más. A Yam ban van vagy 30 féle dsp mód, ha szereted ezeket elszórakoztat.
-
ada19
senior tag
válasz
kokosmith #56816 üzenetére
Szia,
Én azért cserélném először a hangsugárzókat, mert az AVR-ek ára jó eséllyel csökkenni fog 1 éves távlatban, így "jobban jársz". Szerk.: természetesen ha egy bizonyos modellt tekintünk, használtan, nem pedig általánosan értendő.
Ha nem fontos az a pár modern feature amit az X4500 nyújt, érdemes régebbiek között is szétnézni azonos szériából. X4300, X4200 (ez alá nem mennék 4K HDR miatt). Ezeket 60-100e Ft-tal olcsóbban megkapod, és hangban feltételezhetően semmit nem veszítesz.
-
BBéci
legenda
válasz
kokosmith #56699 üzenetére
A Netflix applikáció 5.1 hangja nem volt kérdéses.
A 2018-as és újabb Samsungokon ezek szerint már megy a Dolby Digital átengedés, cserébe nem kezelik semmilyen formában a DTS-t.
LG-ken korábban is átment az 5.1 és ahogy írtam, a Sonyk jó részén is.Arról nem szól a fáma, hogy mennyit romlik az átvezetett jel minősége.
-
-
hozelujiz
tag
válasz
kokosmith #56530 üzenetére
A 700€ kb. stimmel, ha annyi kompromisszum belefér, akkor itt egy ezüst 4400-as. (nem én hirdetem)
-
törölt tag
válasz
kokosmith #55105 üzenetére
dióhéjban, többit este: 595 kisebb mint a 696, ami kb a 636-al van pariban.
igen izlésfüggően kijelenthető hogy a RZ830-tol jobb a Denon X4, még a 9-nél is, inkább 1100-al van pariban... és a denon zenére sokkal jobb, van a hardveraprón egy 4520-as, érdemes megfülelni és elhozni, sztem, ár-értékbajnok. -
törölt tag
válasz
kokosmith #55079 üzenetére
Szia.
Jó az Onkyo vonal, de ha 696-ben gondolkodsz, akkor csalódni fogsz, inkább Rz abból is 8-9 használtan. Természetesen hangfal vonalon is fejlődni kell de ezt ráér a későbbiekben.
Denon X2... ezres vonal a 636 párja de ha denon akkor én javasolnám a X4...-felé orientálódj, mert ott kezd el "élni" a denon és nem is rosszul: bizony jobb az Onkyónál onnan, ezt tapasztalni fogod. Ami sokat számit. a bemérő, és az aazt követő beállitás.
Végül kérdezted, melyik a legjobb kezdő: én se mennék ennél lejebb bár az 595 is haszználható valamennyire. -
LakiTomi
tag
válasz
kokosmith #54139 üzenetére
Ismételni tudom csak magamat. Meg kell hallgatni, hogy elképzelésed legyen milyen hangzás jön be. Nincs olyan, hogy mozira Onkyo, zenére Denon. Olvashatsz te x tesztet, meg y véleményt. Irány mutatóak lehetnek a ráaggatott jelzők, de lehet épp az Onkyo neked nem lesz érces, vagy a Denon nem lesz lágy. Amíg nincs viszonyítási alapod, addig csak szócsatázunk valódi megtapasztalás nélkül. Az AVR együtt a hangfalszettel adja meg a végleges hangzást.
-
LakiTomi
tag
válasz
kokosmith #54131 üzenetére
Nekem Onkyo 686-om volt. Mozira szerettem. Dögös, mozis karaktere van. Zenére kevésbé szerettem, hiányzott a dinamika és a részletezőképessége, ami mozinál nem jött elő. Heco Music Style jó páros volna vele, szerintem egy szinten van az AVR-el. Hallottam szólni. Azok a Heco-k már egész jók, zeneiek is. Denon-t talán azért szokták ajánlani, mert picit lágyabb, melegebb hangjuk van. Hosszútávon hallgathatóbb, de aki picit szereti a loudness-es, ércesebb, dögösebb hangzást, annak Onkyo a nyerőbb. Mindenképp érdemes meghallgatni mindkettő márka modelljeit, hogy a te ízlésedhez melyik áll közelebb. Én például belépő Yamahával kezdtem, majd jött egy középszintű Onkyo és most egy szinttel feletti Denon-t hallgatok. Nekem ez utóbbi hangzásvilága magasan győz, de ugye itt kb. 4 kategóriabeli ugrás van a belépő szinthez képest. Menj el picit hallgatózni egy szalonba, legyen elképzelésed az igényeidről.
-
gab1ka
senior tag
válasz
kokosmith #54066 üzenetére
Az erősítő nem az ideális vagy elterjedt beállításokra törekszik, hanem a hangfal tudásához próbál igazodni.80Hz-t szoktak javasolni általában, ezért én is így tennék a helyedben.A sub pedig a 120Hz-en lesz jó. Nem lehetséges hogy az állítgatás közben "Bass" vagy "Subwoofer" (nem emlékszem pontosan) résznél a csak LFE helyett LFE+Main beállítást alkalmazol? Csak mert nem szükséges egyszerre ütnie, hanem egymást kiegészítve kéne dolgozniuk. Továbbá ha nem érzed jónak az integrálódást akkor megpróbálhatod a sub hátulján a phase kapcsolót átállítani.
-
BBéci
legenda
válasz
kokosmith #54062 üzenetére
"front, center és surround 120Hz-re van állítva. Jó ez a beállítás így"
Nem, egyáltalán nem jó! Termetes állódobozokról mi értelme van levágni a 80-120 Hz közötti tartományt? Honnan vetted az ötletet?
A centersugárzó sem pici, arra is jó a 80 Hz, míg a háttérsugárzókra esetleg kicsivel magasabbat, 90-100 hertzet választhatsz, de lehet szintén 80.
Olvasd el a témához kapcsolódó anyagokat, amelyek linkjeit a jobb fölső részen találod!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest