Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz zsoika #43230 üzenetére

    Átnéztem az erősítőm beállításait, az általad tegnap felvázoltak alapján. Ezzel kapcsolatban volna itt pár nyüansz. Megköszönném, ha volna tipped. :R

    Nálam egyetlen helyen lehet Xover frekit beállítani, ami vélhetően az FL FR C SL SR illetve esetleges további surroundokra vonatkozik. Ez nekem eddig 120Hz volt, illetve a sub a hátlapon lévő potin fel volt tolva maxra, ami 150.
    Külön LFE vágási feri frekvencia beállítási lehetőség NINCS.
    Átgondoltam, és az általad leírtak alapján azt hiszem, hogy a 80Hz lenne a jó beállítás, viszont lenne ezzel kapcsolatban kérdésem.

    Ebben az esetben, hová állítsam a potit, a sub hátoldalán? 120Hz, avagy 150Hz (max), vagy 120 felett bárhová, mert nincs jelentősége? Ugye azt írtad, hogy a hangmérnökök eleve nem küldenek 120 feletti jelet a subra. Viszont, ha mégis, akkor mi történik a 120Hz feletti hangokkal? Ha nincs az erősítőn erre beállítási lehetőség, akkor az csak szimplán elvész? :F

    Egyébként ez is érdekes, mert nem az első eset, hogy ezt látom, és nálam is így van, hogy a 120Hz nincs pontosan jelölve, hanem az pont egy köztes tartomány, a potméter skálán. Miért, ha ez egy ennyire elterjedt vágási frekvencia?

Új hozzászólás Aktív témák