- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hohocali
aktív tag
Nem kötekedés, de ez egy olcsó mélynyomó, ne várj többet tőle. A drágább eszközök is szenvednek ilyenektől. A Klipsch-ek ráadásul nagy érzékenységűek, ez sem segít ezen a problémán. Hallgass meg egy másikat - akár ahol árulják, és okosabb leszel.
Egyébként mit keres a füled 5cm-re a mélynyomótól? -
BBéci
legenda
Ne változtass az Audyssey által beállított távolságokon!!!
Erről már sokszor volt szó.(#43762) I'am Dony
Pedig az automatikus önbemérés hatalmasat tud javítani a hangzáson, különösen egy akusztikailag vacak helyiségben. Szerintem balgaság nem kihasználni annak lehetőségét. -
Hohocali
aktív tag
Nálam bemérés elején a Denon 7200 a szubot szólaltatja meg, és jelzi, ha nem 75dB körül van a szub hangereje (kéri, hogy állítsak rajta). Át lehet léptetni (figyelmen kívül hagyni). Ha rendben van a hangerő, akkor automatikusan továbblép, de én ilyenkor is meg szoktam állítani valamelyik gombbal, akkor a teszthangnál marad, amíg tovább nem léptetem (szeretem látni, mennyi az annyi). 75dB esetén -3dB körül lesz a vége.
Két szub már problémásabb, mert ha jól emlékszem egyesével szólaltatja meg őket, de együtt már sok lehet a kettő. -
I'am Dony
őstag
Nyugodtan vissza veheted 1/3 állásig. Jó lenne a mérést max. -3dB értékkel zárni, attól függetlenül, hogy -12 ig is elengedi. Az Audyssey egyebként úgy sz?r ahogy van. Kényes egy csomó dologra és leginkább csak ideális környezetben működik jól. Ilyen meg kevés van. Beválhat a mérésnél, ha csak 10-20 cm mozgatod a mikrofont és 3 max. 5 pozíció elegendő.
-
Hohocali
aktív tag
A szub-ban elektronika van, aminek késleltetése van. Ezt korrigálja a bemérő rendszer azzal, hogy messzebre állítja. Link. Ennek elállításával a szub fázisát állítod el.
Az audyssey bemérésnél ellenőrzi a szub hangerejét, és kéri, hogy állíts rajta, ha nem ok. Ha ezt megtetted, akkor elvileg nem lehet -12dB a kapott érték. -
törölt tag
Egyébként, ez a hangerő dolog is érdekes, hogy beméréshez hová kell állítani. Nálam a félhangerő, vagy félhangerő alatti állás túl sok. Az erősítő szól, hogy vegyem lejjebb, ez sok neki. Kb 1/4 állásban meg beméri rendesen. Ez azért érdekes, mert ez egy Jamo SW410e, ami összesen 100W kimenő teljesítményt tud, amivel nem a legbikábbak között foglal helyet. Mégis sokallja az erősítőm a félállást.
De ezen belül szerintem mindegy, hogy hová rakod, arra az állásra fogja beszabályozni. -
-
-
Beni2360
félisten
Én még mindig tennék egy próbát az SW és a jobb fronf felcserélésével és a Tv szekrényt jobbra húzni középre. De majd meglátod. Remélem van annyi + vezeték a frontoknál, hogy mozgatni tudjad.
Az én jobb oldali frontom a szobaajtó előtt 80 cm-re van. Be tudunk jönni kényelmesen és így van 2 m távolság köztük igaz van még egy lehúzható vetítő vászon is a TV felett. -
Beni2360
félisten
Bocs moziztam és mos lett vége.
Látom már kaptál segítséget.
Megjelent a térhangzásod és ez furcsállod. De lesz ez még jobb is egy kis akusztika javítással.
Újbóli bemérés kel ha nem csináltad meg. Majd a középső szekrényt kell valami alacsonyabbra cserélni, hogy lejjebb jöjjön a TV. De ezek már finomítások. De a hangok az elsők és a sub jó elhelyezése nagyon fontos.
Én is vagy egy évig próbálgattam a dolgokat mire valami értelmes összejött.De nálam sem 100-s bizonyos szobaméretek végett.
Na jó éjt. -
Beni2360
félisten
Mi volna ha a jobb oldali frontot a subbal felcserélnéd annyi helyet hagyva, hogy a szekrény használható legyen és a TV asztalt jobbra húznád középre. Ehhez semmit nem kell átépíteni ha a gipszkarton mögé tettél hangszigetelőt akkor maradhat is.
Ui: Kicsit nekem magasan van a TV. -
ctrlaltdel13
őstag
Bocs elírtam.
A jobb frontot raknám a szub helyére, közvetlenül mellé meg a szubot, bár a kép alapján nem látom hol, milyen távolságra helyezkedne el úgy a szélső falaktól.
A hallgatási poziciót azért illik középre igazítani, mind kép, mind hangfal elhelyezéshez viszonyítva.
Nem túl jó ha az avr-nek kell a hangot túlságosan hozzád igazítani.
Mondjuk én zenét is hallgatok a rendszeren.
Ott sokat javult nálam a szinpad kép, hogy arréb pozícionáltam magam.A centerre a választ magadtól leírtad.
-
BBéci
legenda
Az alapoktól kell elkezdeni az építkezést, ezért az erősítő megvásárlása legyen az első.
Azt a szubládát (nem sub-ot) én sem ismerem.(#30841) gkiss0911
16 négyzetméterre simán álló frontsugárzókat vennék, nem nagy bögréket, bár a HKTS 65 nem rossz a maga kategóriájában.
A HK erősítők általam nem ajánlottak, de nem akarlak lebeszélni róla, hallgasd meg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest