- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
"van-e olyan rca kimenet hátul, ami semmit nem csinál a hanggal, csak a nyers bejövő sztereo jelet (nálam ez alap esetben tv-ből hdmi arc) továbbítja rca kimeneten?"
A kimenet nem csinál semmit, viszont az AVR DAC-ja igen, a (nem nyers) digitális jelet analóggá alakítja. Az még kérdéses, hogy azt milyen minőségben végzi? -
BBéci
legenda
Nem írtam egy betűt sem a rendszered alkotóelemeiről, csupán az elhelyezést minősítettem furcsának.
Jó vétel volt a Teufel.
Fontossági sorrendben az akusztika és az elhelyezés az első kettő, utána következik a finomhangolás.
A Témához kapcsolódó anyagok között megtalálható a szubláda beállítására vonatkozó kérdésedre a válasz. -
BBéci
legenda
-
Ger_man
senior tag
Arról már ne is beszéljünk, még ha a földre is tudnád rakni, és brutális hangerőn hallgatnád, akkor ugyanúgy remegne minden, nem csak nálad, a szomszédnál is.
Nekem sajnos ezért nincs is mélyládám, nem viselnék el a szomszédok. BBéci szerint az már nem is házimozi, amit egyrészről elfogadok, van is hiányérzetem, de attól még mosolyogva hallgatom a tartalmakat rajta. Kompromisszum a szó amit keresünk.
-
jambiyya
őstag
Multieq app: megvettem, de nem érzek különbséget a tört verzióhoz képest.
Potik: crossovert legmagasabbra, phase nullára, a boostot jó lenne kikapcsolni (vagy megmérni, hol van rá szükség a hallgató pozícióban és oda állítani).
Multieq bemérésnél majd szól, ha a hangerőn állítanod kell, elsőre jó az 50%.
Szerintem a két sub még egymás tetején is jobb lenne, mint így.
Ha van időd olvassad el ezt. -
svgyula
addikt
Szia! Mivel olyan a felépítése mint az autórádiónak
Ha elvszed a villanyt kiüríti a memóriát! Újra kellene minden bekapcsoláskor olvastatni a meghajtót. Ez amúgy is egy 20 évvel ezelőtti MP3 lejátszó szintje alatt van! Arra nem képes, hogy csere után újra olvassa azt amit kapott! Csak dobálja a hibaüzenetet, vagy nem csinál semmit!
Talán fűti a szobát?
Nálam is állandóan langyos de ha megöli kidobom.....
-
Smiley
addikt
Ezert olcsobb a hasznalt. Mindig benne van a lutri faktor. Nekem 1,5 eve van meg a 15 eves 3800-as Yamaha ami a hangjahoz kepest apropenz volt. Volt benne riziko de eddig bejott. kopp-kopp.
Amugy ezeket a modern cuccokat az oli meg, hogy gyakran ki be kapcsolgatjatok oket. Nekem kb folyamatosan megy, max ejszaka kapcsolom ki ha nem felejtem el. Az is sokat segit, hogy miutan kihajtottatok a belet, nem kapcsolod ki egybol, hanem hagyod hogy szepen vissza tudjon hulni es mondjuk egy 10 perc mulva kapcsolod csak ki. Sokkal enyhebb lesz a hoingadozas, ami az olommentes forrassztas egyetlen ellensege. Amugy meg nem feltetlenul kell HDMI panel-t cserelni benne, valoszinuleg csak egy BGA forrassztas engedett el, egy rendes muszeresz profi cuccal siman megjavitja neked. Ha meg IC hibas akkor meg rendelni kell bele kinabol aztan azt felrakni a helyere. Csak senki nem szereti ezeket javitani, mert a vilag helye nem eleg, annyira szet kell hozza donteni.
Lassan kene csinalnom egy muhelyt es ilyen vackokat javitani. -
lenox
veterán
En nem temetnem. Egy garis minimum 2x ennyi, ha ennyi hibaval kihuzza 2 evig, akkor pont megerte. Biztos at is lehet programozni, hogy melyik gombra hova kapcsoljon es mit irjon ki, tehat meg az se fog zavarni. Ha nem hasznalod mind az 5 inputot, akkor ez kb. semmit nem szamit. Majd ha mar csak 1-2 mukodik akkor lehet szomorkodni.
-
Quqesz
nagyúr
A Somogyi audio régen több féle házimozi hangfalat gyártott saját tervezés /koppintás/átmatricázva kínában. Egy széria volt, amit csak átvettek és árultak, ez a Pure Acoustic USA volt, a csúcs a Dream 77 álló volt, jobb hangzással a többinél (elvileg). Én hallottam szólni, de nem normálisan elhelyezve, hanem csak úgy kirakva egy boltban. Úgy jobb volt, de a többinek alapból sem volt szebb hangja....
-
Sajnos nem túl erős center még a Jamo kínálatában sem, érdemes kísérletezned a Denon beállításaival,de ha nem válik be, lehet érdemes lenne cserélned márkán belül magasabb kategóriára.
Mostanában nem haszáltam Denont,Yamahán maradtam, sajnos nem emlékszem a beállításaira részletesen, talán más tud ebben segíteni. -
Ez az opció a CEC.
Ha jól értema netflix Az alkalmazás az okos TV menüjéből fut, nem azokon az eszközökön ami az erősítőre van kötve.
Tehát független kijelzőre küldött kép az erősítőtől, nem tud arra kirakni semmit.
Ha HDMI-n kötnéd közvetlenül az Xbox-ot a Tv re, arra sem tudna kirakni OSD-t az erősítő, kizárólag a rá kötött eszközökön át tud és azon a HDMI csatlakozáson amin a Tvre van kötve.Az erősítő és a beltéri gondolom úgy van beállítva, hogy kezelje a beltérid az erősítőt és fordítva, azaz ha elindítod a beltérit vagy az Xboxot az erősítő automatikusan elindul és odakapcsol.
Ez vissza fele is így működik, az erősítőd is tudja a be/kikapcsolást vezérelni a rá kötött eszközökön, ezt hívják úgy, hogy CEC , ha jól tudom van ilyen beállításod az eszközökön a HDMI nél, CEC ki/ bekapcsolása..
Ha ezt az opciót kikapcsolod, akkor annyi történik, hogy ha megy a Netflix a Tv-n elindítva és megnyomod az erősítőn a setup gombot ,akkor manuálisan kell odakapcsolnod arra a HDMI-re, amin a TV és erősítő össze van kötve, hogy lásd az erősítő menüjét és nem indít el egyéb eszközöket automatikusan. ,de hangot sem tudsz állítani egy távval és az automatikus elindulás, odaváltás sem lesz elérhető. -
-
Az teljen normális ha megnyomod a setupot és átvált arra a HDMI re, azon át tudja az OSD menüt kirakni neked. Ha működik az ARC akkor el is indítja ilyenkor automatikusan a rá kötött eszközt. Ezt viszont ki tudod kapcsolni ha jól tudom. nem emlékszem a Denon menüjére hirtelen,de akkor is átvált HDMI re.
A TV-n elindítot saját applikációjára nem tudja az OSD-t kivarázsolni neked. -
Quetz
őstag
A dynamic volume amit keresel. Próbáld ki light fokozaton, majd onnan lépkedj felfele ha nem megfelelő az eredmény.
Tips: https://manuals.denon.com/AVRX1400H/EU/EN/DRDZSYkefkkvou.php
Dynamic Volume: https://manuals.denon.com/AVRX1400H/EU/EN/GFNFSYphwaueoj.php#OKNRMLblcibarl -
svgyula
addikt
Hát én nem értem a logikát! (biztosan bennem van a hiba!) Adott egy tv távirányítóval, adott egy dobozos dekodoló távirányító nélkül, adott egy erősítő távirányító nélkül. Akkor hogyan is fog ez működni? Az AVR-HDMI csatlakozója képes a TV távszabályzóját is fogadni ha a HDMI beállításoknál engedélyezve van és van ott ilyen lehetőség? Most is így használom a TV bekapcsolja és a hangerőt is engedi az erősítőnél szabályozni. DE ugye az a HDMI csatlakozással. A jack és az RCA csak az audio/video jelet viszi át. Ha csak nincs egy plusz vezeték valami "control" vagy "monitoring" jelzéssel. Természetesen ezt kezelni kellene a távszabályzó nélküli erősítőnek
Ilyet láttam már egy-két régi egybeépített "HIFI torony"
ott így vitték át a vezérlést.
#81350 H.Ezredes
Aki képes 2db 6mm "likat" fúrni műanyagba és képes ~10db forrasztásra egy jack csatlakozónál. Ezt bármelyik TV műszerész, finommechanikai szakember képes megoldani vagy akinek van fúrógépe és forrasztó eszköze. A bekötése pontosan ugyanaz mint a fejhallgatónak. Ha bedugod a külső hangfalat/hangszórót akkor megszakítja a tv saját hangszóróját és a külsőkön jön a zörgés. Ige lehet akár jó minőségű több utas hangfalat is csatlakoztatni csak érdemes a a TV erősítőjének a teljesítményét figyelni Én a 2x szorzót szoktam használni vagyis 10W kimenő teljesítményre ~20W hangfalat rakok. -
proci985
MODERÁTOR
jo lenne, de 10 eves, es ez megfelelo szellozes nelkul hdmi daughterboard hibaval meg tud halni.
ha eloben nezed meg es az elado tesztelve, melegen var, akkor gyanakodj. HDMI hibanal hidegen nincs hang, par perc utan mar melegen oke. reball altalaban megoldja. nezz ra, hogy hol volt a helye, ha beraktak a TV szekrenybe, akkor nem fogja sokaig huzni.
ennyi penzert majdnem Sony STR-DH590et kapsz, ami ugyan beleposzintu, de amit irtal, arra kb ugyanazt tudja.
modern erositoknel (foleg, ha van kalibracio) igazabol hatalmas kulonbseg a gyartok kozott altalaban nincs hangra, inkabb a featurelistaban vannak a fontosabb elteresek (HDMI 2.1, hany HDMI ki es bemenet, hany passziv es aktiv hangszorot kezel, kulon kezeli a sub kimeneteket, milyen a bemero szoftver), meg meretben, kialakitasban es sulyban lehet nemi variancia, plusz elter a szoftver.
-
WaterWave
veterán
608-as Onkyoval kezdtem ezt az egészet és sokkal jobban megfogott annak idején mint az utoljára használt Denonom.
Mostaniakról nem tudok nyilatkozni mert azért volt változás rendesen, de a régi Onkyo az mindig komoly mozit csinált. Mindig a magamutogatásáról volt híres, sokszor elvesztek a részletek, de rendben volt.Én mindig annak örülök ami van, és nem azon siránkozom ami nincs... Lehetne több is és jobb is, de ami van annak örülök.
-
Neked kell eldöntened mire van igényed. A Tv-d maximum 60 Hz et tud és a sima ARC-ot,de képben támogatja a Dolby Visiont.Nem akarlak megsérteni,de a maximum 400 nittel azzal sem mész messze sajnos ,de azért kár lenne eldobnod főleg hogy az Xbox támogatja ha jól tudom a DV-t játékban.
Vagy köss mindent a Tvre és hangban érd be a DD+ által nyújtott hanggal az ARCon át akkor teljesen mindegy milyen HDMI van az erősítőn, csak ARC legyen és kész, olyanok vannak azért olcsón.
Ha pedig 60 Hz/ 4 K /Dolby vision az igény akkor ezt venném, ez a legolcsóbb és az mellett jó is, és nem azért mert elfogult vagyok a Yamaha irányában. [link]
Persze nézz körül máshol is, jófogás, AVX stb.
Amúgy ha az utóbbi féle erősítőt veszed akkor még ott a lehetőséged hogy vegyél egy olcsóbb jó mediaplayert késöbb ( Amazon firestick, vagy egy Androidos media player pl) nem kellene lemondanod a jó hangról sem, azon át DTS, Dolby True Hd stb meglenne,de akkor meg lehet hogy a dobozaidat is kellen feljebb tolni, hogy kihalld a különbséget... ez egy ilyen körfogás. -
DoItYourself
addikt
Az 1.4-es HDMI szabvány 2010-ben jött ki, az neked felejtős, mert max. 4K 30Hz-et támogat. Olyan erősítőt nézz, amit 2017-18 után gyártottak. Van egy nagy tabella linkleve az ÖF-ben, az jó lesz kezdésnek, kane.... vmi a linkje. Használtan 70-80e, újból 150e-től indulnak ezek az erősítők.
-
WaterWave
veterán
Nem akarok beleszólni, de sajnos ez egy olyan "hobbi" ami nem pénztárcabarát... És itt jön el az a probléma, hogy lehet nem fontos az earc vagy a megannyi dolog, de mikor az ember kinövi magát akkor szembesül, hogy mindent cserélni kell, hogy az xbox vagy a ps5 jól érezze magát
Magyarul tv is csere és egy normálisabb Avr ami mondjuk a játékosokat is támogatja.. Pl 4k/120Hz vagy a változtatható frissítési arány (VRR) vagy az alacsony késleltetésű üzemmód (ALLM) vagy a gyors képtovábbítás QFT. Így röviden ami eszembejut.
Én ps5-ön játszom és nem mindegy mikor lőnek el COD-ban -
Smiley
addikt
Hat akkor tenyleg neki kene ugranod az alapoknak, mielott barmit is meg akarsz venni.
Ha tomoritetlen tobbcsatornas PCM-et akarsz atvinni TV es az erosito kozott, akkor eARC feature kell mind a 2 oldalon. Ebben az esetben mehet az Xbox a TV-re es a multichannel hang PCM formaban at fog menni az AVR-re.
Volt rola szo, hogy a optika nem tud multichannel-t kezelni csak a 2 veszteseges codec-el ami DD es DTS. A sima ARC majdnem ugyanez, csak ott mar at tud menni a DD+ is ami szinten veszteseges. -
VoidXs
Topikgazda
Az Xbox nem fog ilyen módon működni (eARC kell hozzá), a többi igen. Az Xbox esetében kénytelen leszel választani a jó hang és a kis késleltetés között, ugyanis ha az AVR-en megy át a kép, az jellemzően egy képkockát késik. Én például ennyit már nem tudok tolerálni, jelentősen ront a játékomon, de ha nem játszol annyira vérre menően, nem lesz probléma.
-
svgyula
addikt
-
tranceplanet
addikt
Itt porosodik a nappaliban, nem használom.
Egy Hypex Ncore végfokot használok, előtte egy Lexicon MV-5 házimozi processzor van. Mindkettőre tettem ventiket is, jót tesz nekik. Igen, amiket írtál megoldásokat, jót tesz a hűtésnek.
Házimozi körökben is sokan használnak ilyen aktív megoldásokat: [link]
Más kérdés, hogy otthon DIY megoldásban töredék áron kihozható. -
tranceplanet
addikt
Ne vedd meg, piszkosul melegszik. (nekem van egy 151S)
Ez a széria nem ajánlott:
151S
161S
171SÚgy általában az új szériás Harman-ok nem jók. A Pro cuccaik és a Luxury márkáik - Synthesis/Lexicon/Mark Levinson nagyon pöpecek.
Nézz meg légy szíves egy kapcsoló üzemű cuccot:
Hypex Ncore
Purifi
Nilai
Eigentakt
IcePower
Lyngdorf
Peachtree
...Nem a súly adja a teljesítményt, lehet az A, AB osztályban igen.
Ott van még az Arcam G topológiája, stb. Van már Gan is.
Ezeket, amiket felsoroltam feljebb, nincs szégyenkeznivalójuk és állják a sarat, akár 2 ohmra terhelve is, rohadt alacsony torzítással, rohadt magas damping faktorral, mindezt nagy toroid nélkül. Itt művelődhetsz, ha érdekel a téma: Guntar Smith - [link] -
-
zeee
senior tag
Sziasztok!
Agyrém ez a keresgélés! Eközben egy megrendelő volt tegnap nálunk a cégnél, és hát én ugye munkaidóben bújom a netet erősítők után....
Szóval meglátta! Mondom keresgélek, szeretnék egy rendszert összerakni, olyan rég vágyom már rá. Erre mondja hogy neki van elrakva egy ilyen komplett hibátlan jó állapotú 5.1 rendszer. Bocsánat a sok képért. 130-at szeretne érte komplett, úgy egyben! Mit gondoltok erről, ez így jó ár lehet? Az erősítő régi, nincs rajta hdmi, meg fogom tudni oldani az xboxot és a tv-ről hogy fognak szólni a dolgok?
e
-
svgyula
addikt
Szia! Nagyjából a kisebb ellenállású hangafallal rövidzárlatnak számít a végfokban ezzel még kis hangerőn is túlterheled! Ráadásul az sem ajánlott, hogy a tartományon belül eltérőek legyenek a hangfalak! Vagyis 2 8Ohmos meg három 6Ohmos stb. A végfok nem egyenletesen terhelődik és melegszik ez rövid távon nem de akár pár hónap alatt is szétszedi a forrasztásokat.
-
Igen a tv-d nem eARC képes,így ha az egyben a lejátszód akkor az ARC teljesen elég.A plex teljesen jó,csak annyi hogy DD5.1 hangot fogsz kapni maximum,ami amúgy a magyar szinkronok jó részét lefedi.Az audio leválasztás csak HDMI kábelen át megy,így én azt mondom az 50 ezres kerettel ezt tudod belőle kihozni.
-
Akkor nincs semmi gond.eArc kepes erősítő nem fér a keretedbe,a tv-d sem tudja.
Arra figyelj,hogy az erősítő,mit veszel ARC tamogatású legyen.Ha késöbb szükséged lesz nagyobb bitrátájú hangokra akkor úgy s kelleni fog egy mediaplayer,de az mellé is van megoldás,hogy ne kelljen erősitőt cserélned,vannak audio leválasztó eszközök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest