- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smiley
addikt
válasz
#48613632 #13705 üzenetére
Hibas a feltetelezes, ugyanis egy jol mukodo kabel cserelt le, egy dragabb kabelre, es ettol "jobb" lett a hang.
Amugy meg rohadtul nem az analog kabelek, es az analog eszkozok kozti jeltovabbitasbol kellene kiindulni. Ott igen is fontos a kabel minosege... digitalis teren annyi a megkotes, hogy hozza a szabvanyban foglaltakat. Nem letezik olyan hogy rosszabb/jobb... vagy mukodik vagy nem. Ha nem mukodik azt latjuk/halljuk ennyi, de felesleges leragadni a HDMI-nel, ugyanez ervenyes az osszes tobbi digitalis adattovabbitasra. Aki nem tudja elkepzelni hogyan keszitenek a programozok ilyen digitalis adatcsomagokat, es azokat a tuloldalon hogyan rendezik sorba, es dolgozzak fel azoknak hiaba is probalnam elmagyarazni a mukodesi elvet, arrol nem is beszelve hogy baromi rossz tanar lennek. -
válasz
#48613632 #13705 üzenetére
"különbséget mutat a mérés, és az analóg észlelés között."
Nem mutat különbséget, mert eddig egyetlen releváns, publikált teszt, vakteszt sem igazolta a különbség meglétét. Az átlag felhasználó tapasztalatai, esetleges észlelései vagy nem észlelései pedig nem mérvadóak "tudományos" szempontból, olyan nagy a szubjektív befolyásoltság és pszichés hatás-ellenhatás.
"Már maga a mérés is egy beavatkozás, ami hatással lehet, az analóg észlelésre."
Az érzékszervi észlelés nyilván nem egy időben történik a méréssel, úgyhogy nincs hatással.
"a magam részéről hiszek az audiofileknek"
Na, ezzel csak óvatosan, némelyek elképesztő dolgokra hiszik magukat képesnek, amit csak élő szövet fémvázon tudna esetleg prezentálni, de az is csak némi továbbfejlesztéssel..
Szóval nem árt egy kis kételkedés, hidd el. Magam úgy vagyok vele, hogy attól, hogy én nem hallok vagy látok valamit, attól még más hallhatja és láthatja, de saját tapasztalatból kialakult meggyőződésem, hogy sokak számára elképzelhetetlen mértékű hatása van a pszichénknek arra, amit látni-hallani vélünk.
Még ha nem is igaz teljes mértékben, de az utolsó bekezdésed remekül sikerült, jó a stílusa, élvezetes, kellően filozofikus, vitára alkalmas.
BBéci : Miért nem adod el a jamokat a baseball sapka alól, minek őrizgeted a szekrény tetején?
-
Smiley
addikt
válasz
#48613632 #13680 üzenetére
Akkor az audifil legyen olyan kedves es magyarazza mar el nekem, hogy egy passziv madzag, hogyan lehet olyan intelligens, hogy eloszor az adatcsomagok belso reszet valtoztatja meg, majd ezutan mindenfele szamitas nelkul hozza is tudja igazitja menet kozben a header, a paritas es az ecc checksum reszt is, hogy a vevo egyseg ne dobja el kapasbol az elso ellenorzesnel az egesz csomagot?
-
-
törölt tag
válasz
#48613632 #13556 üzenetére
Eladó is adhat, vannak erre szabályok. De nevezzük inkább kedvezménynek, mint alkudozásnak. Bár több dologtól is függ, de valóban lehet olcsóbban kapni dolgokat, amik kiállítottak, doboz nélküliek vagy esztétikai hibásak vagy már egyszer valaki visszahozta őket.
Mi vettünk így tévét, hűtőt és mosogatógépet is, amik a mai napig működnek.
MM-ben már nem emlékszem mennyit engedtek, nem sokat, de fair volt az üzlet. -
Lecs@
addikt
válasz
#48613632 #13516 üzenetére
1 : Köszi
2: gondoltam hogy csak vmit " kutyulni " lehetne.
3 : arra gondoltam, hogy az 5.1 szettből csak a blue ray - t és a woofert használnám. Hogy ilyen módon valahogy beiktatható-e a sub, ami még hiányzik a szettemből.3 ( másik
) Késő volt már
: egyszerűen a tévé hangját szeretném, de sem hdmi vel, sem jack, sem optikaival nem akarja, mint az eddigi cuccaim. Tuti vmi beállítás, párosítás.
4 : nem kötöttem semmit. Youtub : Bass test. Van rengeteg. És jól nyomják a hangfalak. De filmnél ez nem jön ki. Beállítási gond lehet ?
Köszi segítő hozzáállásodat.
-
sbanditster
csendes tag
válasz
#48613632 #13483 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsot.
Esetleg van ajánlott típus a középkategóriában?(21 négyzetméteres a szoba.)
Érdemesebb inkább új vagy használtban gondolkozni?
Szóval ha valakinek van pár tippje/tanácsa azt szívesen fogadom. Akár ajánlott márkák szintjén is elég.Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
#48613632 #13461 üzenetére
Advent Childrennél van a Japán, közben rájöttem.
Valamiért belekevertem az előző részt is.
Official Sites: Official Square Enix Advent Children Site (English) | Official Square Enix Advent Children Site (Japanese)
Country: Japan
Language: Japanese
Release Date: 14 September 2005 (Japan) -
törölt tag
válasz
#48613632 #13454 üzenetére
Nem az új FF-re gondoltam, hanem a Spirits Whithin-re és az Advent Childrenre.
Ott az eredeti hang nem angol, hanem japán.De valóban, az új FF az már nagyon amerikai volt, konkrét színész arcokkal. De ha jól tudom az előző 2 eredeti nyelve japán volt. De lehet rosszul tudom és hülyeségeket beszélek?
-
VoidXs
Topikgazda
válasz
#48613632 #13451 üzenetére
Itt a kodekek háttere - HD-re, de ugyanúgy érvényesek a Dolby hibái AC3-nál. Főleg ott.
-
zsoika
addikt
válasz
#48613632 #13425 üzenetére
+1
A bemérős témához annyit hogy az csak a gyár szubjektív beállításán alapszik...vagy tetszik vagy nem + szokott hibázni is.
Nekem 1cm-enkénti a beállítási lehetőségem nem 50.
A teszthangból én sem hallom ki mi nem ok, de filmeknél már igen.....persze nem DD-ban ,hanem v.mi tömörítetlen hangsávban.
Tulajdonképpen én az mult eq-n(beméréskor a szoba akusztikáját hivatott korrigálni) kívül mindent átállítottam.
A subot LFE-be és akkor nem kell a ládán a frekit tekergetni mert az erősítőn vágsz ,ált. 120Hz-en , a hangfalakat meg 80Hz nagyfrontnál. Nekem a szatelitek miatt 150 +120 Hz ....tehát kell átfedés. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#48613632 #13425 üzenetére
Én nagy szinkron párti voltam, ezt tudják az itteni Urak is.
Viszont elkezdtem az eredeti hangsavot hallgatni, olvasni a feliratot es egyáltalán nem érzem zavaronak...
Már azokat ia feliratosan nezem, amikhez van dtshd szinkron.
Nem vitatom hogy jó lenne az angol nyelv tudás, de en igy is örömmel ülök le a feliratos filmek elé es elégedetlen kelek fel a végénUi. Leszamitva hogy milyen volt a film
-
BBéci
legenda
válasz
#48613632 #13418 üzenetére
Jobb felső sarok, témához kapcsolódó anyagok, olvasgass!
(#13421) charlie1975
Megtalálható az a mód és a kezelési leírásból kiderül, hogyan és hová kell a hangdobozokat csatlakoztatni.
Szerintem tök értelmetlen és felesleges funkció, ami 5.1 azt 5.1-ben a legjobb hallgatni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Battlefield 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- MIUI / HyperOS topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- SAMSUNG (QE85QN85B) 215CM NEO-QLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3101
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest