- Mobil flották
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
válasz
johnywalker #23498 üzenetére
Ahha, értem. Na akkor majd este kipróbálom ezt. De most akkor hogy csináljam? Egyszerűen írjam át a bin-t mka-ra, ahogy SVLaller írta, vagy pl. Daemon-ba beolvasom a bin file-t, és remélhetőleg ott lesz ez az mka file, amit külön csak kimásolok valahová? Vagy mit értesz kicsomagolás alatt?
-
sinci01
aktív tag
válasz
Egyébként a flac-be való "rippelés"-nél se nincs minőségromlás, hiszen pont az a lényege a flac-nak, veszteségmentes tömörítés!
-
sinci01
aktív tag
válasz
Az .mka fájlt hogy lehet kicsomagolni, fájlokra, trackekre bontani?
-
Gabesz87
veterán
válasz
johnywalker #23484 üzenetére
Nem tudom, nem vagyok benne biztos, hogy érted. Igen, a PC-n van a zene, és a másik szobában van a házimozi. UTP kábel megy át a szobába a házimozihoz egy routerbe, arra van kötve a Zidoo lejátszó, ami HDMI-n megy az erősítőbe, és így, SMB-n keresztül szoktam lejátszani a PC-ről a filmeket/sorozatokat. Tehát a forrás, amivel lejátszok, nem a PC, hanem a Zidoo, de ahonnan lejátszok, az a PC, hálózaton. Szóval a VLC nem a PC-n van, hanem az Android boxon, így az op.rendszer beállításait hiába nézegetném.
De hagyjuk is ezt, inkább akkor arra a lényegre törő kérdésemre szeretnék választ kapni, hogy hogyan/mivel játszam le így ezt a DTS tartalmú bin/cue zenefájlt. A korábban említett rippelés nem jár minőség romlással? A (remélhetőleg) könnyebb érthetőség kedvéért egy móricka ábra a hálózat+HM összeállításról: -
Gabesz87
veterán
válasz
johnywalker #23477 üzenetére
Nem értem a kérdéseid. Az imént írtam le az okát: van egy .bin és egy .cue fájlom, és ehhez kellett valami, amivel le tudom játszani. Hálózaton van minden, filmek, zene, a lejátszó pedig egy Zidoo X8. VLC-vel sikerült is lejátszani a bin fájlt, csak ahogy írtam, stereo-ban megy, pedig DTS 5.1 a formátum.
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #23379 üzenetére
Ez így, ebben a formában nem állja meg a helyét.
Például az LFE bemenet használata esetén a jel kikerüli a szubláda keresztváltóját, éppen azért találták ki. -
sinci01
aktív tag
válasz
johnywalker #23331 üzenetére
Na, akkor elvesztettem a fonalat. Korábban volt róla szó, hogy ha van sub, akkor a frontok és a center is lehet small, és 80Hz-nél kell vágni, így a mélyek mennek a subra. Igaz alapból az Audyssey Large-re állította. A használati is azt írja hogy a legtöbb esetben a small állás a legjobb. Akkor most állítsak mindent vissza Large-be, a vágás pedig 80Hz-re?
-
netlako
csendes tag
válasz
johnywalker #23176 üzenetére
Ha megmondják miért nem akkor jó
Magnat-ot is néztem...
Akkor 150e körül lehet már találni viszonylag jó szetteket? -
KerekesLevi
tag
válasz
johnywalker #23125 üzenetére
Köszi szépen, azok már sajnos nem fognak beférni a keretbe. Kb. 60.000 Ft lenne a költségkeret...
-
KerekesLevi
tag
válasz
johnywalker #23120 üzenetére
A külön erősítőt kicsit túlzásnak érzem. Néha zajonganak a gépek is, tényleg nem oda járnánk Led Zeppelint hallgatni. A JBL Arena 130-at nézegettem még, de nem tudom, hogy ilyen kicsi hangfalak adnak-e magukban mélyhangot is?!
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #22965 üzenetére
Erősen kétlem, hogy profi, inkább kétbalkezes mekkmester.
-
RazoR
veterán
válasz
johnywalker #22460 üzenetére
TV toslink a forrás, a hangfalak meg Heco Victa 500 és 100 120/240W 6-8Ohm.
-
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #22423 üzenetére
Hát... Nem is tudom. Ha végig nyomkodom a hsz sorszamokat, hogy mire voltak a válaszok én a nas-os hszedhez lyukadok ki...
-
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #22417 üzenetére
Ezt írtad:
Itt alapvetően az a probléma hogy már a Nas-ból mint forrásból, Hdmi-n kellene hogy kapja a médiát az erősítő. -
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #22400 üzenetére
Ezek közül egyik sem nas.
-
Pöttön
őstag
válasz
johnywalker #22407 üzenetére
Nem lenne rosz, csak sajnos már nem férne bele a keretbe.
Ez szerintetek jó vétel lenne?
2 db Háttérsugárzó, CLARUS IO DIPOL
2 db Front sugárzó QUADRAL QLX - 1551 db Center CANTON KARAT(sajnos már elkelt)
1 db CLARUS Sub
1 db YAMAHA 730 erősítő+ Gratis PIONEER DVD lejátszó(ez is elkelt már)
Mennyi lenne szerintetek erre a reális ár?
Ez azért is vonzó, mert nem lenne messze tőlem (60km). -
Vicarious1
aktív tag
válasz
johnywalker #22407 üzenetére
" a gyári dobozukban a hurkatöltő van vagy az egyetemi jegyzeteim? " - hát ez óriási, már ezért érdemes megnézni
-
junkpod
veterán
válasz
johnywalker #22396 üzenetére
Nasbol hdmi-n kapja a forrást?! Talán egy média playerből...
-
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #21538 üzenetére
És látsz te azon kicsi szatelit hangszórókat? Ráadásul a képen szereplő hsz-ek "egyívásúak"...ezek meg nem. Teljesen más a 2.
Arról nem is beszélve ,hogy az csak 5.1....mi meg már a 7.1 -nél járunk.
Szóval ...igen az volna az ideális ha mindenkinek ilyen szettje lenne (nagy álló +állványos stb.) ,de van HM élet kisebbel is. -
Norbi 72
veterán
válasz
johnywalker #21532 üzenetére
Nincs zone 2 rajta,vagy hátsó háttér vagy Bi-amp.
-
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #21524 üzenetére
A helyzet az, hogy HK HKTS 9 5.1-e van és mellette 2db nagy,3utas hangszóró a surr.back-re kötve....amin a sztereót hallgatná.
Úgy gondolod ,hogy az audió menüjében a surr.back-re állítod a 2ch sztereót? Működik így...nem hiszem!? -
tomyka74
senior tag
válasz
ez így is történt a nagy front bekötés mivel más hely már nem is maradt az erősítő hátulján miután bekötöttem a házimozihoz a hangfalszettet, de hiába kapcsolgatom a táirányítón ezeket a gombokat változik a hangzás de nem szól egyedül a két nagy front hanem a kis sugárzók meg a subwoofer!
-
Norbi 72
veterán
válasz
Pure Audio vagy sztereó hangmenüt
Csak Pure audió/direkt,sztereóban szól a sub is.
(#21522) ELACielvtárs
Mi az a vékony kék kábel?
(#21528) ELACielvtárs
Olvasd már el mégegyszer...
-
dave118
senior tag
válasz
johnywalker #21481 üzenetére
Igen, valamiért a Sony fekete bárány, nekem nagyon bejött a kinézete és a hangja is. Dinamikából nagyon nincs hiány, elég részletező és mivel én nem szeretem a "túlszínezett" hangot ezért az sem baj, hogy a többi AVR-hez képest kicsit natúrabb a hangzásvilága.
(#21482) Krissz80: kicsit több infóra lenne szükség: rászánt összeg, a mozid többi elemének típusa, talán az elhelyezésből fakadó méret kritérium stb. Személy szerint még nem hallottam ezt a típust, de nem túl sok jóval kecsegtet (ránézésre).
-
tomyka74
senior tag
válasz
johnywalker #21411 üzenetére
igen ez idáig tiszta! ha filmet nézek pl. kmplayerrel! ( ezt Geforce gtx750ti gddr5 4gb vidoekari hajta )
de ha csak simán zenét hallgatok foobar2000-el ( ezt pedig egy Xonar DX hangkari hajtja ) ,akkor már a hangkártya dolgozik nem a videokari és azon nincs HDMI kimenet csak jack!
zene hallgatáshoz is a videolejátszót használjam,az nem ad olyan minőséget nem?mégegyszer bocs a "hülye" kérdéseimért!!!
-
Antonio
senior tag
válasz
johnywalker #21172 üzenetére
Szia,
igen azt tettem
miután megtudtam mi is az az ARC ugyancsak google ból. Ez van, pár hét alatt 0 házimozi/ HiFI előélet után lett egy rendszerem +NAS (ami ugyancsak zsír új dolog) úgyhogy rengeteg tanulni/érteni valóm van, még egy fél évig beletelik mire mindent meg/ki ismerek.
-
Beni2360
félisten
válasz
johnywalker #20854 üzenetére
Van igen de az L.elvtárs azt írta, hogy a top menü és a menü gombok akkor használhatók.
-
Beni2360
félisten
válasz
johnywalker #20852 üzenetére
OK értettem de akkor sem működik minden gomb.
Mivel olvastam a cikben, hogy nem minden gomb működik így ezt is bele vettem de mint látom ha betanítom a BD lejátszóra akkor már működni fognak.
Én is még ismerkedési fázisban vagyok, már lassulok és nem mindig van kedvem nagyítóval bogarászni a leírást. Még a netet sem a rádiót nem üzemeltem be 2-3 hónap alatt. A lényeg az már müxik. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #20560 üzenetére
Az mkv egy konténer file, azt raksz bele amit akarsz.
A remux viszont az erintetetlen képet es hangot ergo olyan filet rak bele az ember amit akar bd lemez remuxakent az m2ts filét ugyanugy mint ahogy a bd lemezen is található, és nem osszekeverendo az 1080p-s rippekkel...Dorian megelozott
-
Dorian
félisten
válasz
johnywalker #20560 üzenetére
Dehogyis, basszus, alap dolgok:
A remux pont azt jelenti, hogy érintetlen a kép és a hang, csak a menüt és a felesleges hangsávokat, feliratokat szedik ki belőle.
Az MKV pedig csak egy konténerformátum, olyan minőségű anyagot teszel bele, amilyent akarsz.
A BD rip pedig a tovább tömörített, gyengébb kép és hangminőségű kisebb méretű anyag. -
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #20450 üzenetére
Az arra érvényes, amikor a TV HDMI-n kapja a jelet. Sőt, olyankor is kimegy a Dolby Digital és többnyire a DTS is, de csak sztereóban. Viszw a tévéadások és a beépített médialejátszó hangja kimegy 5.1-ben.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
johnywalker #19851 üzenetére
de nekem UK-s gift cardom van
-
nimfas
addikt
válasz
johnywalker #19691 üzenetére
Nekem kontakt hibának tűnt, az akkor 1,5-2 éves lányom azzal játszott hogy ütögette a tetejét. Aztán olyan jelenség lett hogy a hang elkezdett sercegni, oda mentem koppintottam egyet a tetejére megjavult. Ez így ment 1 évig. Utána már "letiltott" serceges után kilapcsolt és a piros állapotjelző villogott. A végén már be sem tudtam kapcsolni.
Elvittem itt Siófokon 2 szerelőhöz egymástól függetlenül azt mondták hogy a végfok jó végigmérték szerintük a proci lesz....
Eddig jutottam.
Felhivjam a pesti szervizt? Csak egy vizsgálatért nem fizetnék 10-15eFt-ot...Onkyo TX-SR373 90eFt
Onkyo TX-SR373 101eFt
Onkyo TX-NR474 140eFtEzek közül valamelyik?
Vagy jobb a Yamaha? -
zsoika
addikt
válasz
johnywalker #19659 üzenetére
Ja....és a SUB -ot?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #19510 üzenetére
Hat, én magam szoktam befektetni az ágyamra, es zenelek is filmezek
A hozam meg relatív. Oke, sok pénzbe van, de ossze lehet hozni. Én a rendszerem mar évet óta epitgetem, de fejlődni csak azota fejlődik amióta Nemir Ombe-t ismerem
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #19507 üzenetére
Nekem egy "kocsiba került" hogy az asszony "békén hagyjon", egy "szebb mosogató" még nem is akkora érvágás ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #19502 üzenetére
Dehogyis, nekem itt a helyem
Lehet a rendszerem elerte Nemir Ombe jóvoltából a haladót, de az en szellemi szintem es hozzaértesem, meg messze van oda.
Mert nem az elköltött pénz mennyisége határozza meg a topik jogot, véleményem szerint.
Es igen túlzó vagyok neha, szóval ha véleményt írok lelkesedesbol, félezzetek le es akkor realis képet kaphat az olvasóNemir Ombe : persze hogy kibirom, sőt semmi hiany éreztem nincs, csak a tudat...
És tulzas ide vagy oda, ez tenyleg bitang jól szól sztereón -
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #19499 üzenetére
Vezettem, a pálesz így kimarad .... de volt kávé, lángos, pizza, ásványviz....
Amúgy tényleg "vicces" az RZ 900, mert ez egy annyira "el..rt" Onkyo, hogy már jó hangja van .... az tény, hogy egy komolyabb sztereóval nem veszi fel a versenyt, de a kb. (újáron) 150e-es kategória szintjét nagyjából tudja, a "karaktere" meg ízlés kérdése .... mozin viszont tényleg egy nagyon jó darab és csak nagyon kis részben van benne a szokásos "onkyos színezés" .... Laci meg néha hajlamos "kis túlzásokba" esni, de tény, hogy a végeredmény mozin/zenén jobb lett, mint a korábbi 710/AM10 párossal....
-
embe
nagyúr
válasz
johnywalker #19462 üzenetére
Köszi a választ!
-
embe
nagyúr
válasz
johnywalker #19460 üzenetére
Feleslegesen terhelem vele akkor az erősítőt ha jól értem.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #19308 üzenetére
Mondjuk ez is lehet, jogos a felvetes
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #19306 üzenetére
Ha eddig működött es nem búgott, hanem hirtelen jelentkezett , akkor inkább zárlat, vagy kabel szakadás...
Foldhurok is okozhat ilyet, de akkor a kezdetek óta búgna -
Dorian
félisten
válasz
johnywalker #19190 üzenetére
Nem feltétlenül. A legjobb sörök közül a legtöbbet 12-16 C fokon ajánlott fogyasztani. (De a pálinkát is)
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #19025 üzenetére
"A Bose pedig autós körökben etalon!"
Sosem volt az.
Árának legfeljebb a felét éri, de úgy is fogalmazhatunk, hogy abból a pénzből nagyságrenddel jobbat lehet kihozni.
-
válasz
johnywalker #19025 üzenetére
Autók hangosításával nem vagyok tisztában, de házimoziban belépő alá kategorizálják őket, okkal, és mégis milliós áron mennek.
-
válasz
johnywalker #19021 üzenetére
Azért egy ilyen olcsó darab nem hinném, hogy szemlélteti az akár 300 ezerbe fájó elemeit a szériának.
-
embe
nagyúr
válasz
johnywalker #19019 üzenetére
Azt a pénzt biztos megéri.
-
válasz
johnywalker #19017 üzenetére
Elvileg a Sony hifis vonala (SS) ma is tart, és sok jót hallani róla. Sajnos lehetőségem nem volt kipróbálni. Konzumer vonalon mindig ugyanazt csinálták, mint mások, ezért dobálnak ugyanolyan bögreszetteket, mint pl a Samsung, vagy olyan partiszutykokat, mint a Skytec. Nem mondanám, hogy elveszett a márka, csak a marketing a tömegtermékekre irányul. Talán a Bose-t tartja fent a hírneve, mert amit van pofájuk eszméletlen vagyonokért árulni, egy noname gyártótól soha senki nem venné meg.
-
embe
nagyúr
válasz
johnywalker #19010 üzenetére
Péntek óta van birtokomban egy Proson Rumble R10 mélynyomó. Tetszik.
-
WP14
őstag
válasz
johnywalker #18959 üzenetére
Nőkkel ajánlott jóban lenni, náluk van az összes punci.
(#18961) markussandor
-
markussandor
senior tag
válasz
johnywalker #18954 üzenetére
Lehetőség szerint Hdmi kábeleket használj.Médialejátszó közvetlenül erősítőbe kötve.Erősítő Hdmi kimenete pedig a tévé bemenetére.
Lehetőségem van rá, de szerinted meddig kellene tanítanom az asszonyt, hogy ha filmet akar nézni, akkor kapcsolja be az erősítőt, válassza ki a mediaplayer bemenetét, kapcsolja át a tv-t az erősítő hdmi bemenetére, némítsa le a hangot a tv-n. Nekem ez csukott szemmel, hátrakötött kézzel is megy, de neki mások a képességei. Jobb a békesség :-)
Amúgy a mediaplayernek is van optikai kimenete, és akkor az asszonynak nem kell semmi újat megtanulnia. Ez nem jobb a tv optikai kimeneténél?
-
markussandor
senior tag
válasz
johnywalker #18903 üzenetére
Ez az 1,4m távolság a két front között nagyon alacsony és kevés, színpadkép létrehozásához stb szinte semmi.Legalább 2m, de inkább több is jó lenne hogy legyen.
Sajnos a jelenlegi terveink alapján nem tudok nagyobb távolságot tartani, legfeljebb, ha felteszem a falra, kb 2 m magasságba, akkor megugrik 3,2 m-re a hangfalak külső távolsága.
Ebben az esetben elég 1 pár minőségi polc sugárzó és egy sub?
-
Thorkos
tag
válasz
johnywalker #18916 üzenetére
Sok dícséretet olvastam róluk én is azért is mentem hozzájuk bizalommal. Nem a pénz vissza füzetésen volt a hiba, mert ott a papír. A boltban 1000éve ott dolgozó fazon nem tudja mit hogyan kell csinálni? Még ő háborodik fel mikor megkérdem mi ebben a bonyolult
kabarés szitu volt, alíg bírtam feldolgozni
meg a szervíz is érdekes. attol h elvették a h/k forgalmazást tőlük nehogy nem tudja elküldeni márkaszervízbe... nálam leszerepeltek nagyon, a sok dícséret mellé egy kis negatív.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #18912 üzenetére
Azt én nem tudhatom
-
Quetz
őstag
válasz
johnywalker #18903 üzenetére
2.0-val kezdtem, onnan lett 2.1, majd végül 5.1-ben álltam meg. Az front hangfalak 2m-re vannak egymástól, jelenleg ennyi fér bele a nappalinkba. Teszteltem a rendszert 4.1-ben és 5.1-ben is, tulajdonképpen mindegy melyik módban szólt, ugyanúgy tetszett. Most, hogy váltottam Sonyról Denonra, az audyssey 5.1-re lőtte be a hangfalakat, és azóta nem nyúltam hozzá. Ha neked nem vált be a fantom center az sajnálatos dolog, de ez nem jelenti azt, hogy senki másnak sem lesz jó.
A sztereó vs 5.0 esetében egy dolgot érdemes végiggondolni, hogy gyakran olcsóbb egyben megvenni az 5.0 szettet, mint 2.0-ról bővíteni. Például Q-acoustics 5.0 260k, részenként összerakva 335k huf. Megoldás a használt piac, de akkor meg vadászni kell a megfelelő állapotú, színű hangfalakra.
-
markussandor
senior tag
válasz
johnywalker #18897 üzenetére
"Működőképes a dolog.Viszont cserébe le kell mondanod a valós Hmozi hangzásról."
Ezzel tisztában vagyok, a 2.1-es hangzást többre értékelem, és ki is tudom használni.
Azon még agyalok, hogy vegyek-e egy centert. -
törölt tag
válasz
johnywalker #18891 üzenetére
Bocsi...igazad van.
-
markussandor
senior tag
válasz
johnywalker #18881 üzenetére
Mindenképpen veszek subládát, most az a legnagyobb bajom, hogy hová fogom tudni rakni :-)
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy 2-3 hónapon belül költözünk egy családi házba, így lesz alkalmam a ház nappali részét a saját képemre formálni, de a méretek ugye adottak.
Csak a bútor méretéből tudok lecsípni, hogy elférjenek a front hangfalak és a sub a tv körül. -
törölt tag
válasz
johnywalker #18881 üzenetére
Az 5.0 nem ajánlott még belépő szinten sem. A sub mindenképp szükséges az erősítő tehermentesítése céljából.
-
markussandor
senior tag
válasz
johnywalker #18875 üzenetére
Köszi!
Megéri a 10'000- ft felárat a Yamaha NS-P51 BL 5.0
A heco és a jbl már nem fér bele a keretbe :-( -
MasterMark
titán
válasz
johnywalker #18833 üzenetére
Egyrészt nem a centertől való távolság a túl nagy, hanem a center és a szub távolságának különbsége túl nagy, akkor kell fázist fordítani.
Egy szubnál is van jelentősége.Összefoglalóból:
A Phase kapcsolót pedig a centerhangszórótól és a hallgatási ponttól való távolság függvényében állítsuk: 90 cm különbségig hagyjuk változatlanul, azaz 0 állásban, és 180 (tehát fordítsuk meg), amennyiben 90 és 270 cm közötti a különbség, de ezt is próbával tudjuk meghatározni. Mérőmikrofonos beállítás esetén semmit ne állítsunk a mélysugárzón!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #18814 üzenetére
érezd már kérlek Nemir Ombe sorai között az iróniát
amúgy én még mobilon is ha zenét hallgatok, akkor a jetAudio appal hallgatom a falc-okat -
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #18812 üzenetére
Nem értem mit fla(n)c(oltok).... 320-as empéhárom oszt' kész .... és sok jó zene elfér kis helyen is ....
-
dombi81
senior tag
válasz
johnywalker #18808 üzenetére
Melyik formátum felel meg az Ez CD-ben például a veszteségmentes lementésnek?
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #18774 üzenetére
Nah jo igazad van, az árba bele sem gondoltam
Sorry... -
markussandor
senior tag
válasz
johnywalker #18695 üzenetére
most már Dolby Digital-t és a hangsávtól függően 2.0 vagy "2/3.1"-et, bár ezt nem értem, miért így jelzi ki...
-
markussandor
senior tag
válasz
johnywalker #18683 üzenetére
ez egy fapados régi buta tv, az audió beállításaiban csak auto és PCM üzemmód van
nincs média lejátszója sem, azt külön asus oplay végzi, hdmin rákötve -
WP14
őstag
válasz
johnywalker #18412 üzenetére
Igazi férfi vagy, így kell hozzáállni!
-
siminhu
tag
válasz
johnywalker #18197 üzenetére
Köszönöm
-
Perseus871
tag
válasz
johnywalker #18194 üzenetére
Kicsit utánna néztem! Lehet úgy járok a legjobban ha veszek egy olyan hangkártyát a pc-be ami támogatja az 5.1-et. Végülis film, zene, játék mind pc-ről megy, az meg össze van kötve a tv-vel.
-
Perseus871
tag
válasz
johnywalker #18190 üzenetére
Értem! Akkor az erősítő hiánya a probléma! Régen ezt az 5.1-et egy dvd lejátszóval használtam, ez tudta megszólaltatni, gondolom akkor azt használta erősítőnek. A tv+dvd+5.1 kombinációt meg gondolom nem tudom úgy összekötni hogy a tv-n szóljon...
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #18181 üzenetére
-
Gabesz87
veterán
válasz
johnywalker #18168 üzenetére
Az nem lényeg, hogy a hang a TV-n hogy szól normál TV adásnál. Ha médialejátszásra kerül a sor, azt úgyis erősítőn keresztül, 5.1-el teszem. De a lényeg akkor, amit írtál, hogy kikapcsolt erősítőnél a TV saját hangszórója szól!
Hülye kérdés, de kép is lesz?
-
MCGaiwer
addikt
válasz
johnywalker #18079 üzenetére
aki azt hiszi, hogy jellemzően 50%os különbséget adó meg áfa ad ki az árakban az nem százas...
-
MCGaiwer
addikt
válasz
johnywalker #18076 üzenetére
hagyjad már ezt az adó meg áfa hülyeséget...
-
johnywalker
őstag
válasz
johnywalker #18067 üzenetére
De egyébként fordítva gondolod...!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #17889 üzenetére
&Pazolini: egyre jobb es jobb
Latom kreativitásert ti sem mentek a szomszédba -
Pazolini
senior tag
válasz
johnywalker #17889 üzenetére
Malagyec, nem?
-
Nerazim
őstag
válasz
johnywalker #17658 üzenetére
Rendben akkor máshol nézelődöm. Köszi a segítséget már így is előrébb vagyok
Az erősítő elvileg adott, mert keresztapám elektroműszerész és ő épített több erősítőt ,szóval lehet ingyen megúszom csak nem tudom az akkori (több tíz éves) erősítő mennyire fog boldogulni majd vele. -
WP14
őstag
válasz
johnywalker #17404 üzenetére
Úgy értettem, hogy "echte" kínai fejlesztés és márka melyik a kínai, van olyan?
-
WP14
őstag
válasz
johnywalker #17401 üzenetére
Nem értek hangfalakhoz, csak lelkes felhasználó vagyok.
De most ez egy kérdésre ad okot.
Melyik hangfal márka kínai?(#17402) liszi70 Elsiklottál egy fontos mondandómon, nem a kínai munkával-munkásokkal van bajom, hanem az elektronikájukkal, abból is a saját fejlesztésűekkel.
-
WP14
őstag
válasz
johnywalker #17391 üzenetére
Ne keverd a kínai bérmunkában készült és a kínai saját fejlesztést, mert óriási különbségek vannak, lásd pl. Adidas sportszereket, azok az ő kezük által is jók, mert ellenőrzik a minőséget gyártóilag.
De épp azon van a hangsúly, hogy az elektronikájuk szar, nem a munkájuk, félreértettél....
-
WP14
őstag
válasz
johnywalker #17388 üzenetére
Végigolvastad? Akkor láthattad, hogy nem az ő szakmai tudásukat kérdőjeleztem meg, hanem a kínai termékek minőségét és azzal kezdődött, hogy megkérdeztem miért ajánlják az olcsó gagyi kínai médialejátszókat, mikor van pl. ilyen is olcsón.
Ha bekukkantasz a tápegységes topikba, megérted miért megkérdőjelezhető a kínai elektronika.(#17389) Nemir Ombe Pedig de, épp az ilyen nevesebb gyártókra célzok, róluk nem hiszem el, hogy ilyenekre vetemedjenek. PC-k világával tisztában vagyok, azokhoz valamivel jobban értek, mint házimozihoz.
De annak is hoszzú hónapokig utánajártam, hogy miből érdemes vélogatni alkatrészügyileg. Olvastam, anyagiakkal összevetettem és eredménnyel elégedett vagyok arányaiban. Ha multimilliárdos lennék,
persze, hogy százmilliós lenne a házimozim. De kínai sosem lenne, akkor inkább nem lenne. -
WP14
őstag
válasz
johnywalker #17215 üzenetére
A kácsásra nem volt türelmem várni, ez meg adott volt itt helyben a MM-ben és ez is aranyozott csatlakozókkal van, teljesen árnyékolt.
-
WP14
őstag
válasz
johnywalker #17194 üzenetére
Köszi.
Az jó, hogy fejlettebb, ráadásul nem is egy-egy ortopéd csatlakozója van, mint Scartnak.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #17083 üzenetére
Azzal büntetsz, hogy "nem szólsz" hozzám ....?? Akkor remélem sokáig büntiben leszek ....
Elvtárs:
Csak lassan, de biztosan .... -
válasz
johnywalker #17075 üzenetére
Narancs: bal oldalt center, jobb oldalt LFE. Ha csak zöld/rózsaszín/kék van, akkor meg amelyiken kiküldöd, állítható.
-
válasz
johnywalker #17067 üzenetére
Az 5.1 még ótvar irodai lapokon is alapfelszereltség, a bemeneti jackeken lehet kiküldeni is jelet. Persze, teljesen hulladék minőségben, de lehet. Az optikai már ritkább, de 15000-es lap fölött alap kellene legyen. HDMI is már minden valamirevaló (nem belépő és Intel) lapon van.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #17067 üzenetére
Szerintem Elvtársunk arra gondolt, hogy azok a színes karikák (mint a képen) nem dizájn célból kerültek oda ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
johnywalker #17065 üzenetére
'Számítógépen alapból pedig nincs 5 csatornás hangkimenet...'
Ebben én nem vagyok ám olyan biztos...Szerkesztésedre: inkább azt mondom hogy az olcsóbb, alacsony kategóriájú lapok esetében nem gyakori.
Elég sok 'normális' lapon alap az integrált 5.1 hang kimenet. Mondjuk olyan amilyen...Szerkesztésedre szerkesztesere:
No az optika már tényleg relativan kevés lapon van, inkább a ' magasabb' kategóriában jellemző -
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #17059 üzenetére
Azért azt nem kellene egyértelműen kijelenteni, hogy "ez így kamu", mert a kábelnek nem is az a szerepe, hogy jobbá tegye a kapott végeredményt, hanem az, hogy ne (vagy a lehető legkevesebbet) rontson rajta és ebben szerepe van a kábel felépítésének is (az anyagán, a szigetelésén és egyéb paramétereken kívül), persze, ha az adott forrás és az egyéb komponensek nem hozzák az elvárt minőséget, akkor azon egy "csúcs" kábel sem fog javítani ....
De itt van egy szintén "marketing" felépítésű kábel, aminek a tervezője éppen ráért és így találta ki: [link] ....
-
Sztenn
tag
válasz
johnywalker #16871 üzenetére
20m kábel kellene, de írtam is azt hiszem, hogy nem szeretném ezt a verziót. Ha falat lehetne fúrni, akkor meg 4m is elég lenne, de most albérletben lakom és nem engedték meg.
-
polcsa
aktív tag
válasz
johnywalker #16867 üzenetére
Na de jó, újabb remény...
Aludni is jobb lesz így.
Sajna már csak kedd este tudom kiprobálni.
Kösz! -
polcsa
aktív tag
válasz
johnywalker #16861 üzenetére
De-de, össze tudnám, de ki sem próbáltam, mert a fentieket úgy értettem, hogy optikain nem tud dts menni, dd51 meg megy tv-n is. Vagy azert kipróbáljam?
Gixxer88: ez így lehet, es most, hogy beszélünk róla, a samu tv-men is gond volt a passthrough-tal, és lejatszasnal jo volt.
-
sMblz
csendes tag
válasz
johnywalker #16860 üzenetére
Köszönöm a segítséged, valóban én néztem el a topicot. Bocsi az offért.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #16853 üzenetére
Nem kellett azt "majdnem a szádba rágni", magadtól is ájánlottad [link] ....
De semmi gond, "szórd a hamut" és minden rendben van ....
-
BBéci
legenda
válasz
johnywalker #16829 üzenetére
Ez megint egy akkora csacskaság, mint a múltkori kettős erősítéssel kapcsolatos tévhited volt.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #16837 üzenetére
Például azok, akik lemezről nézik a filmeket és nem a netről "kalózkodják" össze ....
.... de várom a mediaplayer-es középkategóriás AVR-ek listáját .... de legalább 1-et .... légyszi ....
Amúgy meg a kérdezőnek az a gondja, hogy nincs a TV-ben DTS dekóder, így csak 2 csatornás hang jön a DTS helyett, amiből surround-ot csinál az AVR .... neki azért kellene egy MP ....
Elvtárs:
Attól nem félek, hogy elkárhozok.... mert isten bizony, hogy ateista vagyok ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #16831 üzenetére
Érzem én, hogy Onkyo meg QDEO, meg a Google is a barátom, de csak 1 tipust.... kérlek csak 1-et írj, ami legalább egy kis sd videot is lejátszik, mégha hd-t nem is....
(és nem csak a kapott bemenő jelet "javítja" fel ....
)
Gabesz87:
Lehet kapni kimondottan Oehlbach kábelekhez való "vágókütyüt", ha azzal vágod még jobb hangja lesz .... keress rá ....
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
johnywalker #16829 üzenetére
Ha lennél oly' kedves, hogy márkát és pár típust is írsz ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest