- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
KerekesLevi #32868 üzenetére
Sajnos egyszerre 2 külön forrás nem megy
Vagy A ,vagy B , vagy egyszerre A+B -
zsoika
addikt
válasz
KerekesLevi #32864 üzenetére
Szia! Hallgass rádiót!
Sajna az én erősítőm is ilyen volt ezért nem is küszködtem a 2.zóna kiépítésével.
Denonon ha jól emlékszem van A és B végfokpár(azt hiszem a magassági front az) ha arra kötöd és azt váltod nem a zona 2-t akkor esetleg!? -
T_Stark
őstag
válasz
KerekesLevi #23127 üzenetére
[link]
Itt még van 70K-ért Knight 2 (ha még megvan).
Szerintem ne hagyd ki. -
johnywalker
őstag
válasz
KerekesLevi #23123 üzenetére
Ajánlott polchangfalak voltak említve az elmúlt napokban is bőven.A Castle Knight 2 példának, talán még mindig van akciósan, és ha a keretbe is belefér teljesen elég lenne 13nm-re.
-
johnywalker
őstag
válasz
KerekesLevi #23117 üzenetére
Amit kigondoltál az úgy működne, hogy a konyhában az (aktív) mélyláda látná el az erősítő szerepét is.
Ha már minőséget szeretnél (és csak zene lenne), nem volna jobb egy külön sztereó erősítő, sub kimenettel vagy anélkül? -
BBéci
legenda
válasz
KerekesLevi #23117 üzenetére
Konyhába felesleges mélyládát tenni.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
KerekesLevi #10772 üzenetére
Nézzél használtba 2 normálisabb dobozt, ha el tudod tenni normálisan (ami nem a plafon) vagy nézz kimondottan falra/plafonra rakható ill. beépithető hsz-kat (ha be tudod sülyeszteni). Pl. [link] [link] [link]
(megjegyzés: azért "hifi minőséget" ne akarj egy x1200 mr-jától ráadásul ne plafonra szerelt hsz-kal, ez max. arra elég, hogy ne legyen csend)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
KerekesLevi #10769 üzenetére
Ha a menüben beállítod, hogy 5.1+mr, akkor a 2 csatornás mr-ot külön tudod vezérelni és teljes frek. tartomány lesz rajta. Az hogy mekkora mélye lesz az odarakott doboztól függ.
Subot nem tudod hozzá rendelni, mivel akármilyen jól is hangzik, hogy az x1200 7.2, valójában az 7.1 csak a sub a kasznin belül ketté van osztva (mint egy külső Y kábel csak belül) igy ha 2 subot is teszel rá, azokon mindig ugyanaz fog szólni....
Azt meg végképp nem értem miért akarod a frontokat a plafonra tenni vagy egyáltalán mit akarsz a 2. helységben ezzel a mr-mal....!!??
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
KerekesLevi #10766 üzenetére
Vagy 7.1/7.2--öd lesz vagy 5.1 + 2 erősített multiroom csatorna. 7 erősített csatornával más nem jön ki.....
Melyiket akarod!!??
-
Norbi 72
veterán
válasz
KerekesLevi #3653 üzenetére
De nem hiszem el, hogy nem tudok összerakni egy normális rendszert 350.000 Ft-ért...
Komplett 7.1 egy jó kis BR lejátszóval.Én meghallgatnám.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
KerekesLevi #3658 üzenetére
Én végül Dali zensor 1 állványos hangsugárzók mellett döntöttem amiért itt sokan szintén kiröhögnek. Persze én nem tartok házibulikat.
Két féle ember vesz 1,5 milláért vagy felette házimozit. A fanatikus és aki csak köhint egyet ekkora összegre. Ezért választanak sokan inkább használtat a jobb minőség érdekében.
-
Csabroncka
addikt
válasz
KerekesLevi #3661 üzenetére
Szerintem is!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Én mindenképpen ilyet vennék melé, ugyanis a leírás alapján 2 KW-al meg lehet küldeni!
A rezsó legyen veled
BBéci a leírást olvasd el, besírsz
-
BBéci
legenda
válasz
Elutazol Kínába, jó esetben 14 napra, de egy jó házimozi rendszer 10 évig is örömet, elégedettséget nyújthat.
Az egymilliós hangcucc még csak középkategóriás, mit szólnál egy 10 vagy 50 millióshoz? Nálam most a szubláda kerül 1 M Ft-ba. -
BBéci
legenda
válasz
Az ilyen összehasonlításnak semmi értelme, kamu adatokkal felesleges foglalkozni. Már csak azért is, mert az 500 wattos tápegységből lehetetlen 1000 felettit kicsiholni.
Igen, valóban rossz biznisz, mert használtban harmadáért megkapnád ugyanazt a hangminőséget és teljesítményt.
Most olyat fogok írni, amiért sokan utálnak engem itt a fórumon, de sebaj.
Ha számodra 5 percnél tovább elfogadható volt az 50000 forintos Samsung bögreszett hangja, akkor nincs miről beszélni.
Össze lehet rakni 350000-ért nagyságrenddel jobbat, még új készülékekből is, de ahogy már írtam, lepkefing lesz 185 légköbméterben, pláne házibulira.
Nem tudok és nem is akarok a Te szempontjaid alapján gondolkozni, olyat ajánlani, amit nem tartok jónak, amiért nem vállalom teljes mellszélességgel a felelősséget.
Ezért átadom másoknak az ötletelés lehetőségét.(#3655) Jegesmaci81
Szerkesztőségünkbe érkezett olyan olvasói levél, amelyikben szilveszteri házibulin elhalálozott belépő kategóriás erősítő és hangdobozok miatt panaszkodott a szegény, hozzá nem értő házimozis. Koppanásig feltekerték, mert kevesellték a hangerőt - ezen nem csodálkozom - aztán minden elfüstölt.
Ha valaki erre vágyik, hát egészségére! -
Jegesmaci81
aktív tag
válasz
KerekesLevi #3650 üzenetére
Nekem is egy 5.1-es 1000W-os bögreszettem volt csak tönkrement. :-) Én is elégedett voltam vele.
Én is x1200-at néztem ki a helyére és a nappali+konyha kb 40nm. Rengeteg belépő szintű erősítőt hallgattam meg és persze a kíváncsiságom miatt pár magasabb kategóriát is. Én sem vagyok a használt híve. (főleg mert nem értek hozzá)
Ami tanácsokat kaptál sajnos igazak és sajnos valóban milla felett lenne a nappalidba egy normális ÚJ rendszer.
DE! Nyilván nem akarod egy átlag magyar éves fizetését házimozira költeni. Én sem.
Szerintem az X1200-as odaver bármelyik bögreszettnek. Sőt egy buliban is elismerően fognak a haverok bólogatni. Feltéve, ha az itteni kemény magot nem hívod meg!Az viszont tény ha bemész egy szakboltba és meghallgatsz pár közép vagy magasabb kategóriás vasat akkor rájössz hogy sokkal jobb választás lenne számodra pl x3200W.
-
MasterMark
titán
válasz
Te jó ég mennyire téves felfogás ez a wattozás.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Erre van még 2 hónap gari.170-re lealkudnám.
-
BBéci
legenda
válasz
Nagy butaság elvetni a használtakat, mert nagyságrendekkel jobb hangminőséget és sokszoros teljesítményt kaphatsz ugyanannyi pénzért. Az átverés ritka, mint a fehér holló és a törzstagok segítenek kiválasztani a megfelelő készüléket.
De azt csinálsz, azt veszel, amit akarsz.
Mi csakis szigorúan szakmai és ésszerűségi szempontok alapján tudunk bármit ajánlani. 50 négyzetméteres, 3,7 méteres belmagasságú helyiségbe, házimozira is lepkefing az általad kinézett erősítő, házibulira pedig még kevésbé alkalmas. Oda nudli bármelyik belépő kategóriás készülék, vagy rendszer.
Az X3200W-t csak azért hoztam fel, hogy a műszaki adatait nézve legyen fogalmad arról, mi a minimum, ami képes megfelelni az általad támasztott követelményeknek.
Nálam a 22,5 négyzetméteres szobában ez a felső középkategóriás erősítő nem tudott olyan hangnyomást létrehozni, amitől igazán elégedett lettem volna. -
BBéci
legenda
válasz
KerekesLevi #3645 üzenetére
Az előbb rohantam vissza a TV elé darts VB-t nézni, most kiegészítem.
Olvasd el a topik összefoglalót, abból megtudhatod, hogy 5.1 hangdobozszettre durván kétszer annyit kell költeni, mint erősítőre.
Hangkártya nem kell, mert a videokártya HDMI kimenetét kell használni, azon megy a hang is.
150000 forintért csakis használtban kapsz olyan erősítőt, ami a céljaidnak megfelel. A mostaniak közül, a Denonnál maradva, az AVR-X3200W lehetne jó. -
BBéci
legenda
válasz
KerekesLevi #3645 üzenetére
"- jó-e ez az erősítő erre a célra?"
Nem, mert kicsi a valós teljesítménye, legfeljebb 25 négyzetméteres helyiségbe elegendő."- ha buli alatt valaki full feltekeri a hangerőt és úgy felejti, kiüti-e a hangfalakat?"
Simán, és az erősítőt is haza lehet úgy vágni. Kivéve, ha a menüben korlátozható a maximális hangerő. Attól tartok, az a Denon nem tud ilyesmit.A többire azért nem válaszolok, mert amíg nem lépsz feljebb erősítőben, felesleges szószaporítás lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest