-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz
#46129152 #42230 üzenetére
Én is így gondolom. Szerintem egyszer sem mentünk le igazán haladó szintre, hol volt itt szó külön elő-végfokról, procikról, XLR csatlakozásokról, monoblokkokról és egyéb finomságokról? Sehol kb. Pedig a haladó mozizás itt kezdődik, nem ott, hogy 1000 vagy 3000 ft/m áron vegyek kábelt. Nagyon tág fogalom a belépő szint. Belépő szinten ugyanúgy van értelme egy basszuscsapdának vagyis basszuscsapdáról beszélni, csak nem kell rá százezret költeni, hanem olcsóbban, akár homemade megoldva. A csípős hozzászólásokban persze nincs hiány, de akkor aki álomvilágban él, az nézzen fel a hasonló FB csoportokra és sírva menekül majd vissza
Apropó, tegnap befotóztam a hátsó lyukon a hangfalba, de inkább nem osztom meg, hogy mit jelent az, amikor van mágnes a hangszórón
-
Daywalker
addikt
válasz
#46129152 #42208 üzenetére
Na majd mutatok neked valamit... egy most épülő szálloda vadi új konyhajat. A jövő héten, ha kimegyek az építkezésre (hálózatot és biztonsági kamerarendszert építünk) lekapom.
qqzs: nekem tele lett az ilyen inox cuccokkal az előző lakásban. Most minden fehér...a sütő is. Jó, az indukciós lap fekete, bár abból is létezik fehér, csak az már túl volt az ingerküszöbömön
Azért kicsit vitatkoznék a megállapításoddal, ami a milliós hangfalakat illeti. Azért amikor úgy szólal meg minden hangszer egy hangfalon, mintha egy igazi zenekar ülne ott előtted... Nos az minden pénzt megér, ezt viszont nem fogod 500-ért megkapni. Nyilván ahogy az autóknál, itt is megvan a túlárazás, de ez egy ilyen sport... Ha nem tudom megfizetni, akkor ez van, felesleges ezért nekiesni a másiknak. Egyébként nem mondta, hogy mennyiért vette a konzolt, lehet nem is annyiért, mint amiért oda van írva. Ezért kár a torkának esni.
-
Daywalker
addikt
válasz
#46129152 #42196 üzenetére
Hát, ja. Gyújtósnak jó lesz.
Na ez az elrendezés is katasztrófa... Ekkora helyre az rf83 öngyilkosság, azzal a két subbal aztán meg véglegeg sok...
Azért azok a kef-ek... Uh, instant sátorBeni2360: köszi a tippet, figyelek majd rá... Mármint a tévére.
Bodrik: köszönjük, ideje volt.
-
attiss66
senior tag
válasz
#46129152 #42060 üzenetére
persze ez a látvány mást mutat
, de ez a wharfedale csapat nincs is tuningolva, ami pedig lényeges, itt az ellenfél, nem ott
69pablotaxi: köszi a linket, tudok róluk, de nekem már készen vannak a hangfalaim, persze kiváncsi lennék rá, hogy egy állítólagos jó hangváltóval mennyivel szólna szebben. Ez még nem is kizárt, de úgy, hogy mindent erdetiben vissza lehessen építeni, ha nem tetszik jobban a hangzása, mint most. Akkor még azon is lehetne kísérletezni, hogy magasnak pl lehetne SB acoustics, a beépítése mérete ugyanaz, mint a H3016-nak.
-
mpo
veterán
válasz
#46129152 #41954 üzenetére
Ha nem tudnám mi az a halszemoptika szólnék, hogy rossz irányba fordítottad a frontokat.
Nem kell Sony tv, ha ilyen hullámos a teteje.
Lovon ülve nézel tévét, hogy a közepe szemmagasságba esik?A GPS Information meg bent maradt a képben.
Szabad ezeket ennyire a falhoz közel tenni?
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #41914 üzenetére
A hangdobozokat nem azért kell normálisan elhelyezni, mert különben nem működnek, hanem azért, hogy kihozzuk belőlük a maximumot. Nyilván senki nem azért vesz valamit, hogy kihasználatlanul hagyja a tudása jelentős részét.
Azt nem tudhatom, milyen elvárásaid vannak. Hallgasd meg, próbáld ki a kiszemelt erősítőt, ne azt várd, hogy helyetted megmondja valaki, mi a jó neked.
Magamnak nem venném egyik lapos marantzot sem, másoknak viszont bőven megfelelhetnek. Két csatornát mérve, 8 ohmon 50 watt jön ki belőle, ami egyszerre mindet tekintve 5x35 W lehet. Ennek a dupláját is kevésnek tartom, de az én vagyok. -
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #41723 üzenetére
Egyrészt kamu a 7x170 watt, pláne a 9x170, másrészt ha csak a teljesítménye negyedét használod ki, akkor is jobb hangot kapsz, mint a két kategóriával alacsonyabb ligában játszó erősítőktől.
Jó választás az 551R, az USB pedig felesleges, soha, egyetlen erősítőn nem használtam. -
zsoika
addikt
válasz
#46129152 #41710 üzenetére
Igen 2012-ig. A tx nr x3x tól oké (például ami volt nekem 535 és ami van 838) már átdolgozott, növelt hűtőbordák+venti.
Őszintén. Szerintem pocsék a hangja mozin és sztereón is....valahogy nem sikerült nekik az az évjárat. Pedig ígéretesnek tűnt a felszereltsége. Elég nagytudású készülék a kategóriájához képest . Az 525 még pocsékabb.
-
mpo
veterán
válasz
#46129152 #41345 üzenetére
Ha lenne időm filmet nézni, ...
A tv csatornákból is csak a HD csatornákat nézem. Van vagy 60 , az éppen elég.Van egy kis ellentmondás.
A boltokban is az emberek 90%-a otthon jön rá,hogy felesleges volt 4K tévét vennie.
Ez hogy jön ide, arról van szó, aki tudja miért veszi és mire fogja használni.
Ez a topik nem ad szexológus végzettséget, ne itt képezd magad.
-
mpo
veterán
válasz
#46129152 #41335 üzenetére
Célozz meg egy 4K tévé vételt, de ha elmész egy üzletbe, látod a különbséget a 4K tévén egy 4K film hogy néz ki.
Nem néztem meg üzletben egyet sem, az ár alapján kiválasztottam az interneten egy 150e Ft-ost, de a Samsung topikban elmondták a hátrányait és lett belőle 340e Ft-os tévé.
Van pár régi kedvencem ami csak FHD változatban van, de a többit csak 4K-ban nézem és nem érdekel a tévéadók kínálata.
Nézd meg és döntsd el, hogy mókusvakítás-e? -
qqzs
őstag
válasz
#46129152 #41322 üzenetére
Arra azert kivancsi lennek honna tudod hogy 4k jel megy ki a pc-bol. Szerintem hdmi tudja mi van a vegen es a forras hozza igazodik.
-----------------
Egyebkent meg nem tudom mi bajotok van a sraccal? Szerintem csak kicsit mas mint a tobbiek. Engem bbeci is kiakaszt neha a elvezos szlogenjevel. Sokszor nem bir belepo szintre lejonni. Plusz a topiknak is van egy kis identitaszavara. Ez nem belepo topik hanem belepes a haladoszintre topik at kene nevezni.Plusz ez az egesz hobbi is olyan szubjektiv hogy sokszor x akta szintu dolgokat beszeltek ki tenyszeruen.
-
mpo
veterán
válasz
#46129152 #41304 üzenetére
Nem értetted meg amit előzőleg írtam.
Felkonvertálás, ami fel és nem le, vagyis a FHD tv készülék tényleges pixeleinél (1920x1080) alacsonyabb felbontást felkonvertálja 1920x1080-ra.
Ugyanígy az UHD tv, ha alacsonyabb felbontásút kap mint 3840×2160, például egy HD tv adást, akkor felkonvertálja, mert ha nem tenné a képernyő negyedén lenne kép.
Ha te 3840×2160 tartalmat küldesz az 1920x1080 pixelszámú tévédre, akkor 1920x1080 pixelt fogsz látni, szó sem lehet felkonvertálásról, ez downscaling (leskálázás, leméretezés).
Mindegy hogy PC-ről küldöd, a tévében nincs annyi pixel, mert FHD.Itt a Current standards - Televisions részben vannak a felbontások.
[link] -
törölt tag
válasz
#46129152 #41304 üzenetére
Emlékeinm szerint a Denon x2500 tartalmazza, viszont nem lesz jobb, sőt. vszteségek miatt é akár mosottabb is lehet, ha 4k lenne akkor lenne jobb.
-
mpo
veterán
válasz
#46129152 #41295 üzenetére
Ha erről a tévéről van szó, Sony Bravia KDL-55W809C, akkor ez egy FHD tv (1920 x 1080).
Ha SD tv adást nézel, azt felkonvertálja, ha HD adást, az marad úgy.
Ha UHD tartalmat küldesz rá, akkor is 1920 x 1080 képpontot fogsz látni.
Igazán szépet akkor látnál, ha ezt a 4K tartalmat UHD tévén jelenítenéd meg aminek 3840x2160 képpontja van.
Ha egy UHD tévén SD vagy HD adást nézel, az is teljes képernyőn jelenik meg, nem a közepén kis képben vagyis mindent felkonvertál, csak az SD nem lesz jó minőség.
Ha lejátszót kötsz rá, akkor választhatsz, hogy a lejátszó vagy a tv konvertálja föl, ha éppen szükséges, az AVR-t meg passthrough-ba kell rakni. -
markussandor
senior tag
válasz
#46129152 #40907 üzenetére
Nálam is ez van, az új TV-m csinálja, ha 5.1-es a hangsáv.
Random pattogó hangot tesz a film alá.
A régi TV-m ebből a szempontból hibátlan volt.
Eddig 3 különböző optikai kábellel is próbáltam, ugyanúgy szar, mióta raspberryről filmezek, nem pattog az optikai kábelen jövő hang. (tudom, hogy gyárilag nem lehet az rpi-re optikát kötni, de vettem hozzá egy hifiberri optikai és koax kártyát)Amúgy is több lehetőség van egy LibreElec/Kodi párosban, mint a TV beépített lejátszójában.
-
attiss66
senior tag
válasz
#46129152 #39868 üzenetére
Arról tudnál valamit mondani, csak úgy kíváncsiságból , hogy a Pioneer Dv-350 dvd lejátszóval nézek egy filmet és a Teac DV H500-al, milyen különbségek vannak a kettő közt, elsősorban itt a hangzásra gondolok. kb ez a Teac is úgy 2003 körül lett gyártva, nem? a dv-350 ott körül.
-
-
BBéci
legenda
válasz
#46129152 #37740 üzenetére
Leírásod alapján egyértelműen a zárt szubládák között kell keresgélned, azoknak többnyire gyorsabb, pontosabb, részletezőbb a hangja, mint a reflexeseké és a méretük is kisebb. Viszont szűk helyre beszorítani a zártakat sem szabad.
Mekkora helyiségban fogod használni és mennyi pénzt szánsz rá? -
törölt tag
válasz
#46129152 #36177 üzenetére
Persze, aztán még ott van egy csomó más tényező is, ugye az sem mindegy, hogy milyen erősítőre dugják rá neked, vagy hogy milyen hangfalkábelt használnak, vagy esetleg milyen CD-lejátszót, és lehet hogy még egy tápszűrő is van a rendszer előtt, meg egy minőségi tápkábel.
És igen, a komolyabb üzletekben valószínlűleg akusztikailag kezelt helyiségekben hallgatod meg a hangfalt.
De otthon is ellehet érni jó akusztikai körülményeket egy kis odafigyeléssel. Példaul legkönnyebben egy jó nagy és vastag szőnnyeggel, bőr ülőgarnitúra, fotel stb. nem jó, ehelyett bársonyszövet a megfelelő. és még sorolhatnám...
-
-
-
válasz
#46129152 #29288 üzenetére
Nem minden HD-MA sáv 96 kHz, ha bitstream mellett nem jön elő, akkor nem olyan a film. Egyébként PCM esetén olyan hang jön, amit a rendszerben beállítottál, a forrást mindig újramintavételezi, ezért ajánlott a lejátszóeszközt a legmagasabb bitmélységen és frekvencián tartani, így már hallhatod a 96-os FLAC-od.
-
MasterMark
titán
válasz
#46129152 #29280 üzenetére
Ez Belső audio renderelő legyen...
A másik meg a Sony TV az a HDMI kimenet...
szerk.: madVR-re csak akkor állítsd a videó renderelést, ha tudod is mit csinálsz...
ELACielvtárs: Ha passthrough-ban van az erősítő, akkor lehet a TV-t mutatja a gépnek, nem?
A képeket lehet magyar nyelvűre kellene majd cserélni.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
#46129152 #29274 üzenetére
Az azért érdekes, mert ha van aktív hdmi kapcsolat, akkor latnia kellene.
Esetleg tedd alapértelmezettre az audio eszközöknel a hdmit.
Nincs fenn a pcn valami kodekpack?
Az még szokott kavart okozni...MasterMark: okes, akkor 'lenyulom' engedelmeddel a képeket es belerakom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest