- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
válasz
lajosx #61165 üzenetére
Az említett Denon X2700H vagy S960H HDMI 2.1 támogatással bír (vagy szoftverfrissítés után megkapja) és 4K 120Hz / 8K 60Hz-et támogat, de ha jól látom [link] ez messze nem tudja ezt a HDMI 1.4-el. Ha jó QED kábelt nézek, akkor legalább egy 2.0-ásat célozz meg szerintem. Ha annyi a cél, hogy a TV-vel összekösd és ilyesmi árban nézelődsz, akkor akár ez is jó lehet [link]
-
válasz
lajosx #61125 üzenetére
Már szerkeszteni nem tudom,meg az lemaradt hogy milyen hangfalkabelt vegyek a szetthez? Tudnatok linkelni? Kb 30m kellene szóval valami nem túl drága kellene a szett sem egetrengető🤷továbbá érdekelne hogy a hangfalkábel végére csatlakozó az fontos? Vagy anelkül is teljes értekű? És még egy kérdés a házimozierősitőhőz jár normális hdmi kábel? Vagy azt is kell venni?
-
BBéci
legenda
válasz
lajosx #61107 üzenetére
Remek választás, bár a méretekből fakadó korlátozott hangnyomása miatt már egy 25 négyzetméteres helyiség is kissé sok neki. Ezt ellensúlyozza a kiváló hangminősége. Pont ez utóbbi miatt nem szabad belépő vagy alsó középkategóriás erősítővel hajtani. Denon AVR-X3500/3600H passzolna hozzá, vagy Marantz SR5013/6012.
Szándékosan nem a legújabb modelleket ajánlom, mert azok irreálisan drágák. -
ada19
senior tag
válasz
lajosx #60976 üzenetére
A méretének nincs, viszont nem mindegyik erősítő képes 2 kimenet között váltani amennyiben ez szempont. Denon vonalon pl. X2xxx széria, pl. X2600H
Valamint ha 4K, HDR és Dolby Vision átengedés is kell, tehát a forrásod amit az AVR-re csatlakoztatsz tudja, és a megjelenítőd is tudja, akkor érdemes olyan AVR-t választani ami szintén tudja. A fenti példánál maradva, azt hiszem az X2200W volt a legelső ami ezt tudta.
-
I'am Dony
őstag
válasz
lajosx #60952 üzenetére
Csak filmre lenne...
Ez jó volt
Tudod, pont oda kell csak igazán jó szub. Nem akarlak rábeszélni, de pont semmi nem szól az mellett, hogy itthon vedd meg, azon kívül hogy legalább túlárazott minden. Ma már egy 10-sért bárhova visszaküldhetsz kintre szinte bármit, ha bajod van még aznap kapsz valódi (!) választ és segíteni akarnak. A garanciát is sokkal korrektebben és gyorsabban kezelik.
Tisztelet a nagyon kevés hazai kivételnek.
Amit pl. linkeltem korábban ott a van raktáron azt jelenti, hogy ott van a polcon. Nem majd lesz, hozunk stb... postával együtt a 8 db. Sib evo csüt-péntekre nálad lehet 315 e Ft. -
I'am Dony
őstag
válasz
lajosx #60948 üzenetére
Szettben és itthon nem. A Te szobádhoz ennek a szubja harmatgyenge, nulla, semmi. A szobaméret alapján olyan szubot keress, ami legalább 12" (30cm) hangszóróval rendelkezik. Amiket ada19 javasolt neked azok jó ajánlások és ilyen kategóriában kellene találni, ha ezek valamiért nem tetszenek.
-
ada19
senior tag
válasz
lajosx #60913 üzenetére
Ha van lehetőséged (idő, szerszámok, kedv, hely stb.) akkor DIY vonalon jobb hangminőségű hangsugárzókat is össze lehet rakni adott keretből. Azt hiszem szintén Quetz javasolta korábban a Denovo HTM vonalat pl.
Mélyládából többen építenek/építettek itt is Ultimax 15" ládát. Amerikában népszerű a The Hammer is, de elvadult (nem kifejezetten nappali barát) méretben MartyCube vagy Mini-Marty is. Ezeken kívül van még sok más lehetőség, én ezekkel találkozok a leggyakrabban.
-
ada19
senior tag
válasz
lajosx #60905 üzenetére
Általánosságban azt gondolom (saját tapasztalat alapján is), hogy a center és a mélysugárzó a legfontosabbak a házimoziban így azokkal biztosan nem spórolnék. Pl. ha egy szettben van több méret centerből érdemesebb a jobbat venni. Én állványosat vettem, és nem hiányzik az álló (itt azért fontos kiemelni hogy helyet nem, de pénzt spórolhatsz vele) viszont csak mozira használom, zenére egyáltalán nem.
Ebbe a térbe mélysugárzóból 1-2 példa:
-XTZ 12.17 EDGE (májusig nincs készleten)
-Klipsch R-112SW
-Klipsch R-115SW5.0-ból van sok lehetőség, pl. amiket I'm Dony javasolt de itt biztosan fogsz másoktól ajánlásokat kapni.
Én bedobok egy ilyet a kalapba: XTZ Spirit Series
Ha nem ragaszkodsz az újhoz és nem sürgős, akkor a használtpiacon elég jó szetteket lehet kifogni de nyilván itt lutri hogy szín/méret/hangzás passzolni fog-e az elképzelésedhez.
Végül, ha fekszik a DIY akkor egész más kapuk is kinyílnak előtted.
-
I'am Dony
őstag
válasz
lajosx #60900 üzenetére
Szia!
Ez egy tisztességes keret azért, amiből sok irányba el lehet indulni. Amivel én kezdeném, hogy ezt a Bose-t, meg minden ilyen hasonlót egy életre elfelejtenék, - ilyen áron.
Sokkal ésszerűbb külön, magadnak összelegózni az elemeket, amiket ha úgy érzed külön-külön cserélhetsz másikra, másrészt hangzásban sem ugyanazt kapod. Az Atmossal kapcsolatban annyit, hogy ha plafonhoz tudsz szerelni dobozt akkor van értelme, a pattintósnak nincs. Az ár-érték aránya ill. a tartalom elérhetőség egy másik kérdés. Ha maradnál szolidabb méreteknél ezek érdekesek lehetnek: [link] [link] egyéb esetben nézz szét az állványos/polc sugárzók között: Focal Chours/Chora/Aria, Dali Spektor/Oberon, Monitor Auido Bronz 50 és 100/Silver 50 és 100. Ezeknek ugyan úgy megvannak az álló dobozai is. Az erősítők marha drágák lettek, ezek közül csak egy pár lista, hogy el tudj indulni: [link] [link] [link] [link] Ezekből nagyjából a 700-800 Eur. indul az igazi játék, de ha teheted inkább 1000-től. A szubok az 5.5x5 m szoba méret alapján 250 körül kezdenek. -
ada19
senior tag
válasz
lajosx #60900 üzenetére
Elképzelni sem tudom mit tud az a Bose ennyiért, de szerintem garantálható hogy sokkal jobb hangminőséget fogsz kapni kevesebb befeketetéssel ha nem divatmárkát veszel.
Sokat segítene ha adnál pár plusz infót: mekkora a helyiség? Mennyit szánnál rá max?
Most nem találom a posztot, de Quetz korábban kifejtette hogy egy jó 5.1 kb. 600-tól indul új áron + elektronika.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest