- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz Spiler125 #33081 üzenetére
Köszi!
Szépnek még nem szép.
Sajnos kézi ívhegesztéssel nem tudtam olyan szépre csinálni a hegesztést, mint ha CO-val csináltam volna.
Szebbre számítottam, a nagy hő miatt, csavarodott is kicsit a lemez, és a derékszöget se tartotta.
Majd a reszelő megoldja, amúgy is kívülről csak 1 lap látszik!LamboLVR - CSR2 Lambo T. Hungary
-
Andrew_31
Modder
válasz Spiler125 #33135 üzenetére
Rendes hajtása van mint a nagyoknak, forgó jeladós, ha jól emlékszem 5.000 oszás egy kör.
Itt megjegyezném, hogy még a csoda Mazak HCN4000 is forgó jeladós és nem mérőléces.
PC-s alapú mint sok ipari gép. Csak nekem nincs egy dobozba a gép és a monitor mint Mazakon.
De nekem legalább nem egy P3 cerka duruzsol benne és nem 5 perc míg feléled a vezérlő a Win XP-vel. -
Andrew_31
Modder
válasz Spiler125 #33147 üzenetére
Tavaly ment ki főnököm Japánba Mazakhoz.
Adott egy ellenőrsós gép, hozzá egy homlok vagy más néven oldal késtartó ami mind két irányba tudod dolgozni. De hűtővíz furat csak a főorsó felé. Mondtam főnöknek ,ha már kint jár kérdezze meg hány Mazak mérnők kell ahhoz ,hogy mind a két irányba legyen hűtőfurat.
Amúgy meló helyen szoktak "hülye ötleteim születni.
Pl.:[link]
Bár a szöveget ismerős kicsit átírta.[ Szerkesztve ]
-
Psycho18
tag
válasz Spiler125 #33198 üzenetére
Nem én voltam az elkövető és csak oldalról szörnyülködve néztem ahogyan beerőszakolta a tulaj a tápot
Eredetileg itt volt a táp de oda egy venti került és a táp alulra került majd a ház elejébe, de az új lap sokkal nagyobb mint az előző ezért már nem fért vissza a táp de valahogyan házon belül kellett tartani a tápot ezért került az 5,25-ös slotokba -
szab.tam
nagyúr
válasz Spiler125 #33206 üzenetére
áááá, dehogy .
az aktív hűtés az igazi. mert ott forog a venti. és amikor már kellő képpen halk, akkor kézzel meg kell tapogatni, hogy forog-e egyáltalán. így le lehet törni a lapátot, és akkor olcsón tudok venni sérült vga-t az ugrott gari miatt...
(volt rá hasonló tapizós példa, szeretem az ilyet...)fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
-
FatalEror
addikt
válasz Spiler125 #33219 üzenetére
Oké!
szab.tam
igen, +van valahol. (asszem a tf2 dobozában.)
végül is a 2 nyilást könnyű átfabrikálni egy rotációs, világvégenéző szemüveg moddinghoz...
Majd 22.-én blogolok egyet,hogy vannak-e rajtam kívül túlélők,a világvége után,ha nem felejted el,akkor ne sajnál egy hsz-t,hogy itt vagy-e még köztünk... De szerintem meglesz,hisz pataki is elmondta,hogy csodálatos fénylények vagyunk......HardCore is my LifeStyle
-
Audifan
tag
-
macko20
őstag
válasz Spiler125 #33238 üzenetére
Jó lesz a pontosság az 5,95-nél fontos,
az ott ugye nem süllyesztett fejű csavar? ha igen akkor raktál alá lapos fém alátétet,és még szigetelőt is műanyagból...
TESCO-Zsömle
nehéz volt kijárni ezt ,és várnak vissza is,a hangulatból és a megjegyzésekből biztosan tudom h nem mostanában kéne újra mennem,ezért nem reklámozom a helyet[ Szerkesztve ]
Villanyszerelés is ! Üdv.:m20
-
szab.tam
nagyúr
válasz Spiler125 #33254 üzenetére
macko20 kolléga nevében is hálásan köszönöm a múltkori felajánlásodat!
nekem is problémám a szakszerű lamella kihúzó szerszám, de ő most sokkal motiváltabb a témában, mint én perpill. ezért nem akaszkodtam rád én is.
de a nevében is köszönöm, hogy segíted.(én most kicsit kifáradt vagyok. kevés az új elképzelésem, a félkészek sem annyira izgatnak...)
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Spiler125 #33256 üzenetére
nem kell. ha műkszik, úgyis elrabolom tőle időszakos kölcsönbe'.
(igaz, ő ezt még nem tudja...)[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
FatalEror
addikt
válasz Spiler125 #33259 üzenetére
Nem nem rád,csak kerültem össze már pár olyan emberrel aki qrva okos volt,csak a munkáját nem tudta elvégezni.A fűtésszerelő csinált olyat,hogy az összes forrasztás eresztett,akkor annyira eldurrant az agyam,hogy megmutattam neki amit 10 éve csináltam,és a mai napig jó,ekkor megkérdezte,hogy miért nem én csinálom,erre csak annyit mondtam,hogy azt hittem te jobban értesz hozzá,hisz ez a szakmád,hát itt volt elég kínos csend.
HardCore is my LifeStyle
-
szab.tam
nagyúr
válasz Spiler125 #33306 üzenetére
másról van szó.
ő tényleg szakirányú júzer, és nagyon kíváncsi vagyok a véleményére.
anno írt is nekünk célirányos javaslatokat, de laikusként egy hangot sem értettem akkor belőlük.
az első gyakorlati próbák után már valamennyire kezdem felfogni az akkor leírtakat.
ez nem annyira egyszerű műfaj, mint gondoltam.[ Szerkesztve ]
-
-
FatalEror
addikt
válasz Spiler125 #33484 üzenetére
Értelek,de hidd el,van,hogy azt a 10k-t az ember egy erősebb VGA-ba lapba vagy prociba öli,és pont nem egy házba hisz ott van a régi bele lehet rakni abba,vagy ki lehet rakni az asztalara,és az ember csal halogatja,és halogatja az új ház vásárlását,aminek az összege mindig egy másik,és/vagy jobb hardverbe konvertálódik.
HardCore is my LifeStyle
-
FatalEror
addikt
válasz Spiler125 #33486 üzenetére
Ez így van!Meg sokan mondják,hogy minek ekkora meg akkora táp..
A válasz egyszerű ha veszek egy új tápot,akkor én akkorát veszek ami egy jó pár évig kiszolgál,és ha megszalad a ló,akkor nem kizárt a több GPU-s felállás,illetve 2-4 processzor,szóval jó ha van kraft tartalékban. Illetve ha kisebb gépet visz,nem melegszik annyira,ergo csendesebb!HardCore is my LifeStyle
-
ViZion
félisten
válasz Spiler125 #33599 üzenetére
Bolti 500 Ft, de amúgy rajz sem kell, az egy lemez, hajlítva 8 db lyukkal. Felesleges, SSD 1 csavarral a HDD helyre rögzítve, kész
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Spiler125 #33599 üzenetére
macko20 kollégán kívül is csinált valaki, cm 3,25 hdd fiókba beaplikálva, de egyelőre én sem találom....
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Spiler125 #33654 üzenetére
A forrást megmutatnád? Mert én az istenért sem tudok rátalálni a "hadják" szóra
A "haggyák" már esetleg elfogadható, ha nem hagyják el magukat nagyon az emberek...."A kiejtésbeli hasonulást írásban nem tüntetjük fel.
Pl.: hagyják – haggyák (ejtve)
halljuk – hajjuk (ejtve)"(#33660) Spiler125
Bocsi csak nagyon szúrta a szemem[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
válasz Spiler125 #33670 üzenetére
egy forró motort sem szabad le állítani mert utána még melegszik mivel nem tudja leadni a hőt.
De melyik az autó,mert nekünk volt pár,és ha leállítottuk a hűtőventi forgott mindig.A xbox-hoz meg annyit,hogy a microfos erről a problémáról sem tudott hisz ez hosszútávon rajzolódik!És autólag meg könnyű okosnak lenni,de akkor az emberek úgy gondolták,hogy 100k-ért egy megbízható frankó gépet kapnak,hát a microfos mint egy párszor akkor is meghazudtolta magát.
De ez ugyan olyan mint az ivászat,a kiadós hányás után szembesül vele,hogy az utolsót nem kellet volna meginni.[ Szerkesztve ]
HardCore is my LifeStyle
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest