- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Malamute #17282 üzenetére
ránézésre gyártási hibás a kábel
a venti csatiján a középső(ha 3lábas) vagy a kivágott oldallal szembe nézve a balról a 2. a citromsárga(12V), és a kivágott oldallal szembe nézve a jobb szélső a mínusz
a tápcsatin jól van rakva
ami a ventire megy az hány lábas 4 vagy 3?
az alaplapi csatlakozón a belső az csak egy ventire kellene hogy rá legyen kötve és a szélső minden venti csati 4. a kivágott résszel szembe a bal szélsőre kellene hogy legyen kötve
szerintem az lesz a gond, hogy a táp sárga 12V vezetéke nincs bekötve a venti csatikonitt jó látszik: [link]
fekete minusz - tápra belső
sárga plusz 12V - tápra a külső
zöld fordulatszám infó - lapra a belső(de jobb lenne ha csak egy vebticsatira menne)
kék fordulatszám vezérlés - lapra a szélső -
törölt tag
válasz
Malamute #17241 üzenetére
a tápcsatlakozón a piros az 5voltos a citromsárga a 12voltos ág, a fekete a minusz
a ventik alapból a 12voltost használják, ezért át kell helyezni az 5voltos -ra, a minuszt lehet hogy felesleges áthelyezni, csak hogy esztétikailag is tökéletes legyen én át szoktamha ez magas, és inkább nem szeretnél hozzányúlni akkor vegyél átalakítót
így megtalálod a google keresővel: INLINE 4PIN - 5V, 12Vvagy folytó ellenállásos csatlakozót,
vagy fordulatszám szabályzót hozzá pl.: ZALMAN ZM-FM2 -
törölt tag
válasz
Malamute #17238 üzenetére
ha a két vezetéket átteszed(amit már említettem) nulla kiadással megoldottad a problémádat
a fekete - , a cirtom +12V , a piros +5V
kis hornyok tartják az érintkezőt a helyén amit valami vékony dologgal be kell nyomni hogy kijöjjön, aztán mielőtt bedugod az új helyére majd hajtsd kijjebb -
Henk
veterán
válasz
Malamute #17229 üzenetére
Pedig ez lenne benne a lényeg, hogy a tápot megkapja a molex csatiról így nem terheli a lapot. A lapra csak a pwm jel és az rpm szál megy, ezért van 2 szál a 4 pines csatiban. Magyarul a molex csatiját a tápra kell kötni, a 4 pinest meg a lapra egy 4 pines csatira és így tudná a lap pwm-el vezérelni az összes rákötött ventit egyszerre.
-
törölt tag
válasz
Malamute #17216 üzenetére
tedd silent-re, vagy 600rpm-re, vagy a lapra nem csak a tápra kell dugni az új kábelt de előtte a tápcsatiját át kell dugni a belsőt a másik belsőre(fekete) és a külsőt(citromsárga) a másik szélre ami a piros helye, így majdnem fél sebességgel fog menni, ilyenkor többnyire mind halk lesz
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Malamute #17221 üzenetére
Nem rossz az a lap ventivezérlés szempontjából. A többi laphoz képest jónak is mondható. Ellenben a fan expertről olvastam rossz tapasztalatokat annak idején, úgyhogy nem is erőltettem használatát. (lehet a Manualjába bele kéne kukkantani, hogy milyen BIOS beállítás a program feltétele; az "standard" opció nem feltétlen jó pl.)
Akartam mondani, hogy a BIOS beállításokkal rendesen lehet szabályozni minden típusú ventit. A Q-fan kontroll aktív legyen és a profil "manual". A fan speed low limit a (teljesítmény) riasztás alsó határát állítja esetleges venti meghibásodásnál.
A "chassis fan upper temperature" a felső hőmérsékleti határ, amikortól a %-ban
beállított teljesítménnyel működik (alatta: chassis fan Max. Duty Cycle) A
"chassis fan lower temperature" az alsó hőmérsékleti tartomány, ami alatt a %-ban megadott minimális
teljesítménnyel üzemel (alatta: chassis fan Min. Duty Cycle)
Jobban nem tudtam megfogalmazni, de kb így működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Noctua NF-F12 industrialPPC-3000 PWM 120mm - 1db
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest