Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vigneau

félisten

Akasa Apache esetében mennyire jellemző a motorzaj/pici morgás PWM üzemmódban? A DC érzékenységéről olvastam és tudok is róla a gyakorlatban. A korábbi ASRock Z87M Pro4 lapomban 1db felelt a CPU és 1db a hátsó traktus hűtéséért, ott nem tapasztaltam semmi különöset, csak bedugtam és hajtottam őket.

Most viszont az ASRock B560M Pro4-ben csak a CPU-n lévő marad csöndben, míg a három rendszerhűtőből legalább 2-nél tapasztalok hasonló morgolódást. Ha DC-be kapcsolom át őket, akkor is megvan a morgás, csak talán enyhébben.

Beállítások terén is akadnak érdekességek. UEFI Fan Tuning után 20%-os min. fordulatra ismeri fel az Apache-okat, PWM-ben erre kapok kapok 7-800RPM-et, míg DC-ben ugyanehhez ~70%-os fordulat kell, alatta jóformán el sem indulnak (gondolom, valahol a környéken lehet a 7V). Onnantól kezdve viszont rohamosan ugrik a tempó a kis %-os léptékkel.

Bőven van még mit kiismernem a ventik terén a jelek szerint. Be kell vallanom, de ilyennel én még nem találkoztam. :B

A végén még vissza kell raknom rendszerhűtőnek az eLoop B12-PS-eket, ha így haladok. Igaz, azok meg olykor pulzáltak egymással. Szép kilátások, mondhatom... :DDD

Új hozzászólás Aktív témák