- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10024 üzenetére
Jó ötlet. Szépen lassan felépíteni a csapatot. Azt, hogy hol kezd el (melyik poszttól), az sok mindentől függ. Reális céloktól, csoport ellenfelek erősségeitől stb...
Sok esetben nem is nagyon kell játszani a PIC-PIN-MOTS-szal. Jellemzően felsőbb osztályokban érdemes, vagy pl. ha erős VI-ban vagy régóta, és robbantani akarsz egy nagyot, hogy feljuss V-be. Mondjuk érdemes erre az esetre előre bevásárolni egy magas tapasztalatú, magas vezetői képességű (megfelelő-jó) játékost. A legjobb, ha még a képességei is aránylag topon van, így a csapatnak még nagyobb hasznára lesz.
Én nem akarok (és nincs is reális esély) feljutni V-be, de most jól jött a középszerű vezetőis edző. Szép magasa tudom tartani vele a TS-t, amivel nagyjából hozom a meccseket, emiatt a csapat önbizalma is magas. Nyilván ez is közrejátszik abban, hogy pl. ma le tudtam győzni az ellenfelem. Amúgy egy sima szezonkezdtei állapotnál, amikor minden középértéken van, bedarált volna.
És a máááák...
...azt mondják, hogy vannak csapatok, akik kifognak olyan szezont, amikor minden klapfol. De utána jöhet olyan is, amikor minden rossz, ami csak létezik, az jön csőstülAztán hogy ez a kettő kéz a kézben is jár-e, nem tudom. Mindenesetre a formáim csökkenek, és most már nekem is van edzett posztról sérülésem. Igaz, még nem tudom, hány kerezstett kapott a srác
-
zsolli
addikt
válasz
plus44 #10022 üzenetére
Ha van időd nézd végig minden szezonom "kupa menetelését". Sosem jutottam sokáig.
Most részben az edzett középpályámnak is köszönhetem, de ami a legnyomósabb ok, hogy új edzőm van, középszerű vezetőivel. Akivel végre meg is érzem, és ki is tudom használni a PIC adta lehetőségeket. Eddig ügye csapnivaló vezetőis edzőm volt, akinek a PIC-je nem sokáig maradt magason. Jellemzően a köv. tétmeccsre majdnem visszaállt középértékre.És akkor ehhez még hozzá kell adni egy fontos tényezőt...
...a MÁÁÁÁÁÁÁK-otAmi jelentkezhet a kupa-sorsolásnál, helyzet elosztásnál stb...
Majd ha eladod jó pénzért az első garnítúrádat, veszel olyan srácokat akikkel többféle felállásban és taktikánál is tudsz meglepetéseket okozni. A lényeg, hogy kapusedzésnél iszonyatos sok lehetőséged van. Mindenféle felállásban játszhatsz, és képpeségtől (és ellenféltől) függően tudsz taktikát változtatgatni.
Zs
-
zsolli
addikt
Meglátjuk, hogy sikerül. Lehet lemondok a másik playám védekezés maximálásáról, és ennek a suhancnak a védésével foglalkozom. De előbb kíváncsi vagyok, milyen szinten van, megéri-e.
Guri:legjobb kezdjen, majd beáll a tapaszos srác. Legalább akkor már 2 db Jól fejelő csatár lesz a pályán
Gooool:bírom ameddig bírom
Nemsoká megy nekik az átadás. Stadion már bővül, talán megnöveli annyira a bevételeket, hogy azért legyen tarcsim is. Osztályt tuti nem fogok lépni még egy darabig (felfelé biztos nem), ebben a csoportban meg még egy darabig úgy-ahogy hozom az elvárást. Közben talán lesz 1-2 suhanc az ifiakadémiáról akikért 20-30 millát lehet szakítani.
-
zsolli
addikt
-
zsolli
addikt
Ha az edzés hetében játszott az előző csapatában, akkor az erőnléti-forma edzést elméletileg megkapja. De szerdán be tudod tenni játszani. A másik kapusod ügye játszott most x percet a sérült helyett. Kezdjen Ő, és ha megvan az össz. 90 perce, akkor bejöhet az új srác.
Zs
-
zsolli
addikt
A Ricsi gyerek túl laza
Azt szerintem nem fogod tudni tartani, de sosem lehet tudni.A másik két srác is jónak tűnik. A Tapajós srácnak kevesebb a fizuja valamivel, és nem biztos, de a pchiotsi szerint egy kicsit jobban is áll szinten belül, mint a Cavarzere srác, bár ez nem 100%.
Az biztos, hogy a Cavarzere fiúnak jobbak a mellékskilljei (védekezés, pontrúgás), de csak 1-1 szinttel, ami ilyen alacsony szintnél relatíve pikk-pakk pótolható.
Szal mindegyik jónak tűnik.Jaaaa, most nézem. Cavarzerenek kevesebb a fizuja. Csak ott már másod tulajdonos van. Gondolom Ő edzett bele ezt-azt.
-
zsolli
addikt
...kellett zsollli támogatása ahhoz...
Öööö, izé
Nem szakmai tanács volt, hanem érzelmi alapú, bár ebben maximálisan támogatni tudlak.
Szakmailag ebben a kérdésben (sem) tudnék nyilatkozni, de szerintem ez jó döntés. Túl sűrűn és relatíve (korához képest) sok időre sérül a srác.Mindjárt megnézem, csak most számolgatok, valszeg elindítok egy kisebb stadion bővítést.
-
zsolli
addikt
Úgy-úgy. Dőljön a lóvé, a többi le van sz...va...
Nézelődsz a piacon? Van kapuspalánta?
Ma hajnalban ezt az ifit fogadtam el:
"Van egy jelöltünk a számodra. Márk Hösch a neve, és 15 éves.
Jelenleg szerintem Védekezés képessége nagyjából katasztrofális szinten van. Figyelj az edzésére, és hamarosan lehet egy jó Védés képességű játékosod. "
15 éves 111 napos.
Egyelőre nem tudok foglalkozni a védésével, max. egy barátságoson ránézek, jelenleg hogy áll. Addig meg beteszem hátvédnek, és kapja a védekezést. Hátha...
Zs
-
r0by
addikt
Szerintem jól tetted.
Lehet, hogy mákod lesz és valaki megveszi, mert én is úgy jártam az előző szezon vége felé, hogy lerúgták az egyetlen kapusom 3 hétre, és meg kellet vennem a legolcsóbb és ár/érték arányban legjobb kapust, hogy bent maradjak a VI-ban (majd eladtam a lesérült kapust mikor felépült). Picit minuszba is kellet menni...
Persze nem biztos, hogy bejön a húzás, de drokkolok neked -
ftc
nagyúr
Ha több mint tíz gyúró van a csapatnál, az ificsapat szintje csökkenhet. Ekkor például ilyen üzenetek jelennek meg a kluboldalon:
A nagy gyúrómizéria miatt nagyon elmérgesedett a helyzet, és néhány tapasztalt ifiedződ egyik napról a másikra itt hagyott csapot-papot.
A sérülések Olafon és a gyúrók számán múlnak, így 10 gyúró mellett is lehetnek sérülések.
-
-
zsolli
addikt
Nekem az előző szezon elején, az első kupameccs utáni (tehát első bajnoki előtti) edzésnél volt "rekordom", a -11-gyel. Nem tudom már, mennyi volt pluszban mellette. Anno akkor be is írtam ide asszem.
Annyit tudok mondani, hogy türelem. Mindenki így kezdi, kérdés, hogy milyen posztot edz. Ügye nekem a kp erősödése miatt, még kutyaütő skacokkal is tudtam ezt-azt variálni. Te kapust edzel, ami a csapat értékelésein nem mutatkozik meg annyira egyelőre. De türelem. Az első garnitúra eladásából veszel ismét 2 fasza kis edzhető suhancot (esetleg jobb induló alapanyagot, mint az előzők), és minőségi javításokat eszközölsz pár poszton.
De addig is itt vagyunk mi, és infókkal, élményekkel, mindenféle adatokkal, és bemákolt meccsekkel árasztunk el
-
-
zsolli
addikt
3-4-et felvehettél volna
Szorítok, hogy a gyógyulás frissítésnél tapaszos legyen.A mai kupameccsemre hétfőn enyhén felhős-napos időt jósoltak. Tegnap már borús, fekete felhős volt. Remélem nem megy át esősbe. Bár a fekete felhős sem jó, mert sok szurkoló félvén az esőtől nem mer kijönni.
Zs
-
zsolli
addikt
Nos sajna ez elő fog fordulni még párszor. Mondjuk szemétség. Nekem, mikor elkezdtem nem volt ilyen erős VII-edes csoportom. Az ellenfeled még rám is veszélyes lehetne a védelmével és taktikájával.
Azt tudom javasolni, hogy szezon végén, ha sok olyan csapat marad bent a ligádban, akik rohadt erősek, akkor szünetben cserélj csoportot. Menj oda, ahol gyengébb csapatok vannak, és ott cserélj egy bottal. Persze ennek meg van az a veszélye is, hogy "túl hamar" feljutsz VI-ba. Ami szintén szerencse kérdése, hogy milyen erős lesz.R0by, a mákos (
) egy elméletileg nem olyan erős csoportba került
Zs
R0by: nem megsértődni, vicc volt
-
zsolli
addikt
Na, vagyok.
Ajánlom ezt az oldalt.
Ide beírod a meccs azonosítót, majd kiírja, hogy kb. milyen eredmény lett volna reális.
És persze azt is, hogy milyen gólok és helyzetek voltak.Szerintem hasznos kis oldal.
Zs
Ui.: ööö, megnéztem az ellenfeled értékelését
Hogy is mondjam, szal ez igencsak benne volt. Mondjuk a kocshog HT eloszthatta volna a gólokat. Mondjuk 15-20 percenként 1-et. Mert gondolom látod, hogy sokkal esélyesebb, és ez így van rendjén. De hogy 70 percig "áltat", aztán pikk-pakk megszór 4 góllal...
...na, ez szemétség. Emiatt nem vagyok nyugodt még vezetésnél sem addig, míg fel nem hangzik a 3-as sípszó. -
zsolli
addikt
Ha taktikát nem is, de felállást lehet változtatni, amit az eredménytől tehetsz függővé.
Én nem gondoltam volna, hogy ma labdába rúgok, de úgy állítottam be, hogy ha a 65'-ben vezetek több mint 1 góllal, akkor csere, és 3-5-2-ről beállunk 4-5-1-re.
Persze erre kevés az esély
Zs
-
zsolli
addikt
A mai ifimeccsem egy vicc....
- 1.: Tegnap megcsinálom a felállást, de elfelejtettem edzést váltani. Ma meló után továbbképzésen voltam, és mire hazaértem, már ment a meccs
- 2.: Ellenfél nem tud csapatot állítani, valahonnan hoznak pár suhancot...
- 3.: Lövünk egy gólt.
- 4.: Lerúgják a támadó oldalamon (4-5-1-es felállás) a szélsőmet
- 5.: Egyenlítenek: "56. perc: 勇樹 (Yuki) 熊谷 (Kumatani) keresztlabdája után kinyílt a védelem, és 康輔 (Kosuke) 古川 (Furukawa) góllal fejezte be a futballpályán ritkán látható támadást: 1 - 1." Kiemelt rész...
...Kumatani a kapus b@szki
- 6.: Rá egy perce vezet 2-1-re.
- 7.: Lerúgják egy védőmet -
zsolli
addikt
Azaz, Aranybika. Még az az Aranybulla
Én nem ismerem Debrecent. Egyik kolléga a környékén született, de ügye már majd 30 éve Pesten él. E másik, aki még idősebb Debrecenben járt egyetemre.
Tehát nem friss emlékképek voltak, ill. a 3. meg mindenféleképpen villamosozni akart
Nekem meg mind1 volt, volt bennem pár sör és Jager
Zs
-
zsolli
addikt
Semmi kül. 2 napos szakmai kiránduláson voltunk Debrecenben és környékén. Nyomda- és papír ipari gyárakat, üzemeket látogattunk, ja és persze éppen akkor és ott volt a Da Vinci kiállítás is.
Tehát este úgy döntöttünk 4-en, hogy neki indulunk a debreceni éjszakának. Az egyetemi western kocsmát céloztuk meg (fogalmam sincs, mi a neve
).
Egyik kolléga mondta, de jó lenne nosztalgia villamossal menni.
Az Aranybulla (azt hiszem ez a neve) szálltunk meg, így már a környékbeli kiskocsmákban is fogyasztottunk ezt azt. Kimentünk a villamoshoz, de sehol nem tudtunk jegyet venni. Akkor elhatároztuk, hogy megyünk 1 megállót az ellenkező irányba, ott van a végálommás, a pályaudvar, ott biztos lehet jegyet venni. Jött is a villamos, felszálltunk. Leülünk, röhögcsélünk stb...
Mellettünk egy kis vékony szemüveges srác benyúl a táskájába, és felvesz egy karszalagot.
"- Jegyeket, bérleteket!"-mondja.Mondtuk Neki, hogy direkt azért megyünk ellenkező irányba, hogy a pályaudvaron tudjunk jegyet venni, de csak meg akart büntetni. Ugyanis Debrecenben a villamoson is lehet jegyet venni a vezetőnél. Na, ezt nem tudtunk. Itt Pesten ilyet nem lehetett, legalábbis amikor még tömeg közlekedtünk. Mert mindnyájan ügye általában autóval vagyunk mobilizálhatók
Tehát meg akart büntetni, kérdezte az adatokat stb...
Mi meg azon felháborodván, hogy eleve szabályosan akartunk eljárni, és pont emiatt (ellenkező irányba mentünk a jegyért) büntetnek meg...
...nem adtuk meg az adatainkat. Nem akartuk megverni a srácot, olyan kis vékonyka volt. Igaz, ha akartuk volna, se tudtuk volna.
Ugyanis azt mondta, rendőrt hív, ha nem adjuk ki az adatainkat. A villamos ekkor megállt valami lámpánál. Mondtuk, hogy hívjon rendőrt.
Erre a kissrác odaszól a kocsi elejébe:
"-Józsi, gyere légy szíves!"Na, Józsi odajött, és kivillantotta a rendőr igazolványát. Na, b@sszus, nincs mese...
...adatokat kiszolgáltattuk. Bár elméletileg a rendőrnek nincs joga kiadni az adatainkat. Legalábbis akkor még ez volt, azóta azt hiszem változott.Na, kifizettük a 10.000 ft.-os büntetést. Fejenként 2.500 ft.-ért utaztunk 1 megállót
Leszállunk, az egyik kollégám ki volt idegileg. Odajön egy öreg ember, és kérdezi mi a probléma, helyesen járt-e el az ellenőr. A kollégám kiakadt.
"-Mi van? Itt már mindenki ellenőriz mindenkit? Vagy már a peronon sem állhatok?"Az öreg elment gyorsan
Na, már a helyes irányba vissza szálltunk ugyanarra a villamosra. Persze a fenti akciónál a "sofőr" addig nem nyitotta ki az ajtókat, mi nem fizetünk. Na, tudtuk, hogy nála lehet jegyet venni...
Mondta mennyi (nem emlékszem), és "véletlenül" egyikünknél sem volt apró, és egyesével 5-10.000-rel fizettünk. Vakarózott rendesen
Na, elmentünk a kocsmába, berúgtunk, majd hajnalban 1.500 ft-ért viszavitt 4-ünket egy taxis a szállodához.
No, "röviden" ennyi. A büntető cédulám valahol még mindig megvan, megőriztem. Gondolhatod, a DKV nem a kedvencem.
Zs
-
zsolli
addikt
Szerintem 10-et csak akkor vegyél fel, ha már szombaton tudna játszani.
Keddre kötöttél le barátságost?Elég ha hétfő keddre lesz tapaszos. Esetleg a javasolt dokinál eggyel többet felveetsz a biztonság kedvéért. Nehogy baj legyen
Más: hétvégére összetettem a csapatot. Hmmm, nem is rossz
A HT előrejelzés nagyon szép, de hát a HO azért a földön tart
Nos nem hinném, hogy sikerülne, de próbálkozom. Normál hozzáállás, aztán meglátjuk, lesz ami lesz.Zs
Jaaa, értem a kérdést. Nem tudom, mennyi gyógyulás frissítés van addig. Nézd meg a HT-n.
Balra fent klikk a Magyarország-ra, majd ott a menetrend. Talán ki tudod silabizálni, mikor milyen és mennyi frissítés van. Sosem tudtam megjegyezni, pedig olvastam valahol -
zsolli
addikt
Íme a gyógyulás-kalkulátor.
Értelemszerűen be kell írni az adatokat. Én kipróbáltam, és nagyon hamar tapaszosra írta, bár ez csalóka is lehet, mert nem tudjuk, mennyire csökken le a TSI-je.
Holnap még mindenféleképpen az edzés előtti értéket kéne lenézni.Jó lesz az szerintem
Fiatal suhanc, pikk-pakk meggyógyul.
Zs
-
zsolli
addikt
Nagyon sajnálom, mind a vereséget, mind a sérülést. Ha délután estefelé még jössz, akkor várj addig. A gyógyulás frissítések úgy is csak holnap lesznek (asszem).
Otthonról beadok egy linket, ahol látod, hogy mennyi orvossal mikorra lesz tapaszos a játékosod.A 2 hét lehet a szinten belül éppen a 2-höz közel. Valószínű, hogy jövő szerdára már tapaszos lesz. Ott ki lehet számolni, hogy 10 orvossal mikor lesz tapaszos, és pl. 6-tal mikor. Ha már 6-tal is tapaszos lesz jövő szerdára, de a 10-zel sem lesz tapaszos szombatra, akkor értelemszerűen a 6-t kéne választani. Így kevesebb pénzt kell erre kiadonod.
Na, de majd délután belinkelem a kalkulátort.
Zs
-
zsolli
addikt
Így nem működik.
Mert szerda-szombat közt van edzés.
Akkor működik, ha:
- "A" csapatos kapus szombaton lesérül a 25'-ben.
- "B" csapatos kapus szombaton véd 65'-t.
- "A" csapatos kapus tapaszos lesz a szerdai kupa-barátságosra.
- "B" csapatos kapus a szerdai meccsen véd 25'-t.
- "A" csapatos kapus véd 65'-et.Így mindenkinek megvan az aktuális edzési héten a 90' játéka edzett poszton.
A HO adatain viszont ilyenkor nem kell meglepődni, mert a sérüléses playa edzését nem jól számolja.Zs
-
zsolli
addikt
Ráadásul a hét második meccses sérülése a legszarabb.
Szerencsé eset, amikor pl. szombat rúgnak le edzett játékost, de szerdára meggyógyul.Amikor lesérül, egy "B" csapatos edzett suhanc áll be helyette. Majd szerdán "percet cserélnek".
De így sz@r, az már biztos. Még az 1 hetes is, mert akkor a héten már tuti vesztett edzést
Hanyadik percben sérült?Zs
-
zsolli
addikt
Neked még a két kedvencemet is odaadnám.
A Jól fejelő Jaroslav Rohlenát. Imádom a srácot. Az első saját edzésű wc playám.
És a Gyors Mahailo Bajalovic. Őt a későbbiekben lehetne középre irányított szélsőnek is használni. A Gyors specesnek szuper posztTermészetesen Ultrabrutál szuper kapus kéne cserébe
Zs
-
zsolli
addikt
-
Gonosz15
aktív tag
A két szezon között bővítettem, reménykedtem benne, hogy itthon játszom a kupa első 2 fordulóját, sajnos csak a 2. lesz itthon. És sajnos olyan ellent kaptam akit nem hiszem h megverek :/ Na mindegy, annyira nem nagy a stadion, hogy ne tudjam fenntartani. Főleg, hogy most edzőre spórolok, játékost nem akarok nagyon venni
-
Gonosz15
aktív tag
-
gooool
őstag
Az vigasztal mondjuk,hogy csak 3 kezdőplayám formája csökkent,de azért az durva,hogy a WC védőm egy formaesés miatt bukta a TSI,je 10%-át...
Nekem is sima volt a kupa,bár szintén jócskán felb..szta az agyam,mert 13 perc alatt két kp-mat rúgták le 2 hétre...
A következő is verhetőnek tűnik,de így nem tudom mi lesz... -
koxos:8]
senior tag
Á nem velem vannak bajok.
Szerencsére nem ilyenről van szó.
Röviden, annyi a történet, hogy egyik területemen 25 hektár, és átvittek rajta egy optikai kábelt, amit a merci gyárhoz visznek.
Én meg bepereltem a villamos műveket, meg jegyzőt is, mivel nem irtam alá semmilyen papírt sem, hogy átvihetik rajta.A jegyzőt hívtam, hogy jöjjön ki megnézni, aztán nem jött holott ez a feladata, úgyhogy őt is perelem.
Az önkormányzat aláírta, hogy közterületen fektethetik le a kábelt, aztán 700 méteren végig az én földemen lenyomták.
Én meg hívtam egyből a rendőrséget, aztán feljelentettem őket, birtokháborításért, meg károkozásért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest